search
Hoe is het nu met 'Buck Rogers' uit de iconische jaren '80 serie?
Series / Nieuws

Hoe is het nu met 'Buck Rogers' uit de iconische jaren '80 serie?

'Buck Rogers' werd aan het begin van de jaren '80 gespeeld door acteur Gil Gerard.

Buck Rogers in the 25th Century was een zeer succesvolle serie aan het begin van de jaren '80. De serie heeft uiteindelijk maar twee seizoenen gelopen, maar heeft toch eeuwigheidswaarde gekregen. De rol van Buck Rogers werd gespeeld door acteur Gil Gerard.

Plot Buck Rogers


De serie Buck Rogers in the 25th Century is gebaseerd op een stripboek en volgt het verhaal van Buck, een astronaut uit de 20e eeuw die in een cryogene slaap valt en 500 jaar later wakker wordt in de 25e eeuw.

Hij wordt opgepikt door een ras van mensachtige aliens die de aarde willen veroveren, maar vind al snel aansluiting bij een aardse verzetbeweging. Zijn kompanen zijn de knappe verzetsleider Wilma Deering en robot Twiki, bekend van zijn vaste tekst: "Bidi, bidi, bidi".

Gil Gerard


Gil Gerard werd geboren in 1943 en werkte eerst als chemicus. Nadat hij daar vertrok ging hij aan de slag als taxi-chauffeur en ging hij acteerlessen volgen. Tijdens een taxirit ontmoette hij iemand die hem een kans gaf in de filmwereld.

Gerard verscheen in reclame's en later ook in series als Little House on the Prairie en Hawaii Five-O. Zijn echte bekendheid dankt hij echter aan zijn rol als William Buck Rogers in de televisieserie Buck Rogers.

Zoon


Nadien speelde hij ook nog de nodige rollen maar behaalde hij nooit meer het succes van Buck Rogers. Gerard is inmiddels 80 jaar oud, is gepensioneerd en laat zich niet meer zien in de filmwereld. Leuk weetje is dat zijn zoon Gilbert Gerard uit 1981 ook in de filmwereld actief is, eerst als acteur en inmiddels voornamelijk als producer.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen