search
'Gremlins: Secrets of the Mogwai' van HBO Max maakt je helemaal nostalgisch
Series / Trailer

'Gremlins: Secrets of the Mogwai' van HBO Max maakt je helemaal nostalgisch

Een wollig en sprankelend avontuur in deze prequel op de beroemde Gremlins-films uit de jaren 80.

Het eerste seizoen over Gizmo in het Shanghai van de jaren 20 gaat bijna van start. De aandoenlijke Mogwai is echter stukken gevaarlijker dan je zou denken.

Net zoals in de films gelden hier drie regels: de Mogwai mag niet natgemaakt worden, hij mag niet in het volle licht en vooral geen eten na middernacht. Zijn vriend Sam (Izaac Wang) ervaart uiteraard waarom deze regels zo belangrijk zijn.

Groene gruwels


Wanneer de regels niet nageleefd worden veranderen Mogwai immers in de welbekende groene gruwels oftewel de Gremlins. Deze wezens zaaien chaos waar ze maar kunnen. De schurk uit het verhaal beseft dit maar al te goed. Onder het motto "vandaag Shanghai, morgen de rest van de wereld" wil hij Gizmo in zijn hebberige handen krijgen.

De trailer doet een beroep op jaren 80-nostalgie, hetgeen te merken is aan de grappige verwijzingen naar de films. Dit wordt mede verklaard doordat Joe Dante, de regisseur van de films, de serie produceert. Niemand minder dan Steven Spielberg en Tze Chun zijn uitvoerend producent. Deze laatste twee zijn ook verantwoordelijk voor het verhaal. Alles staat dus klaar voor een nieuw avontuur in de sprookjesachtige context van de Chinese folklore.

Gremlins: Secrets of the Mogwai start op 23 mei op Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen