Dit zegt de baas van Lucasfilm over de status van de Lando-spinoff

Na lange tijd horen we weer eens iets over het project.

Tom Veldman, 11-05-2023 13:26

In 2018 kwam de Star Wars-prequel Solo uit. De film vertelde het oorsprongsverhaal van het legendarische personage Han Solo. De prequel was niet bepaald een succes, dus het was verrassend nieuws toen er aangekondigd werd dat er een spin-off zou komen.
Die spin-off zou zich richten op het personage Lando Calrissian. Het personage verscheen voor het eerst in de originele trilogie, waar hij gespeeld werd door Billy Dee Williams. In Solo was de eer aan acteur Donald Glover.

Lando

De spin-off zou een serie worden met de titel Lando. Het project werd in december 2020 aangekondigd door Lucasfilm CEO Kathleen Kennedy, maar sindsdien is er weinig nieuws over de voortgang. Ongeveer een jaar geleden werd fans verteld dat Donald Glover het druk had, en dat daarom het project langzaam vooruit ging.

Update

Recentelijk heeft Kennedy weer eens van zich laten horen over het project. In een groot interview met het Amerikaanse Empire geeft ze wederom een mini-update. ''De serie staat nog steeds op stapel. We willen gewoon dat het geweldig wordt.'' De informatie is dus wat karig en niet meteen extreem hoopvol, al is het project in ieder geval nog niet geannuleerd.

Fans die uitkijken naar de volgende Star Wars spin-off kunnen dus hoop houden, maar zullen nog wel aardig wat geduld moeten hebben. Tot dan is Lando Calrissian in actie te zien in de eerdere Star Wars-films.


Lees meer over: Star Wars, Lando, Disney, Kathleen Kennedy

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam