search
Dit is wanneer je 'Babylon 5: The Road Home' kunt verwachten
Series / Nieuws

Dit is wanneer je 'Babylon 5: The Road Home' kunt verwachten

De animatiefilm is helemaal af en pakt direct na de serie de draad weer op.

Een week geleden kwam schrijver en maker J. Michael Straczynski op zijn Twitter met het geweldige bericht dat er een animatiefilm over 'Babylon 5' komt. The Hollywood Reporter onthult meer, inclusief wanneer we de film te zien krijgen.

Babylon 5: The Road Home is een direct vervolg op de geliefde serie. Naar verwachting krijgen we de film in de loop van de zomer te zien.

Terug naar huis


Eerder berichtte Straczynski al dat dit op een compleet nieuw verhaal gaat. De bekende personages keren terug en de oorspronkelijke acteurs nemen deze rollen opnieuw voor hun rekening. Wel zijn er in de loop der jaren een aantal oorspronkelijke Babylon 5-acteurs overleden, hun rollen zullen logischerwijs door anderen gespeeld worden. Zo zullen bijvoorbeeld Andrew Morgado en Rebecca Riedy as G'Kar respectievelijk Delenn te horen zijn.

John Sheridan (Bruce Boxleitner) wordt onverwacht naar andere tijdslijnen getransporteerd. Hij moet zich hierin zien te redden en een manier zien te vinden om weer thuis te komen. De film heeft een realistische kwaliteit die goed past bij het scifi-genre. Straczynski vertelt desgevraagd op Twitter: "Het wordt allesbehalve tekenfilm-achtig".

Reboot serie?


Sommige fans willen weten of dit betekent dat er geen reboot komt. Straczynski antwoord hierop dat de reboot een apart project is. Hierover is hij in gesprek met de tv-zender CW, maar door de staking ligt dit momenteel stil. Voorlopig is er dus nog genoeg gaande in de Babylon 5-wereld.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen