search
Regisseur sloeg op hol bij 'The Social Network': scène werd 100 keer opnieuw geschoten
Films / Featured

Regisseur sloeg op hol bij 'The Social Network': scène werd 100 keer opnieuw geschoten

Drie films van regisseur David Fincher vind je op HBO Max.

Facebook en sociale mediaplatformen zijn bijna niet meer weg te denken uit onze wereld. De HBO Max-film The Social Network laat een gedramatiseerde versie zien van de totstandkoming van Facebook. Maar sommige scènes moesten wel erg vaak opnieuw van de regisseur.

De regisseur David Fincher was niet altijd tevreden na een aantal takes. De openingsscène waarin het personage Zuckerberg gedumpt wordt door zijn vriendin moest wel 100 keer opnieuw.

Niet ongebruikelijk


'We hebben er twee camera's op geplaatst zodat ze elkaar konden onderbreken en over elkaar heen konden praten', vertelt de regisseur aan Vulture. 'En dan moedigde ik ze aan en zei: "Probeer hierover te praten.” Of: “Word straks maar boos.”

Het eindresultaat mag er wezen. En dat is ook waar de regisseur het allemaal voor doet. 'Ik wil dat mensen helemaal opgaan in de scène en hun eigen naam vergeten.' Aldus David Fincher.

Twee dagen voor tien minuten


Het schieten van de openingsscène van 10 minuten duurde in totaal 2 dagen, tot ergernis van de producenten. Toch is dit niet ongebruikelijk voor de regisseur. Al had hij met Justin Timberlake, Jesse Eisenberg en Andrew Garfield genoeg gevestigde namen in huis.De film uit 2010 won drie Oscars, waaronder Beste Bewerkte Scenario en Montage. The Social Network heeft een 7,8/10 waardering op IMDb en 96 procent op Rotten Tomatoes.

HBO Max


The Social Network is net als andere films van David Fincher, waaronder Se7en en Zodiac, te zien via streamingdienst HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen