search

Ons nieuws van zaterdag 13 mei 2023

Morgan Jones-acteur vindt het wel genoeg geweest met 'Fear The Walking Dead'
Series / Nieuws

Morgan Jones-acteur vindt het wel genoeg geweest met 'Fear The Walking Dead'

Lennie James heeft een beslissing genomen voor zijn personage, maar in principe staan alle mogelijkheden nog open.

Fear The Walking Dead begint zometeen aan hun negende en allerlaatste seizoen. Lennie James, die Morgan Jones speelt, is eigenlijk wel blij dat het zometeen klaar is.

James heeft onlangs een duidelijk antwoord gegeven op de vraag of hij wel of niet terugkeert voor de spin-offs van de Walking Dead-franchise. Er zijn namelijk al drie nieuwe spin-off series aangekondigd en gepland om het Walking Dead-universum levend te houden.

We hebben Morgans verhaal al heel lang kunnen volgen, aangezien hij ook al in The Walking Dead zat. Volgens James zal Morgan helaas niet meer terugkeren na het negende seizoen van Fear The Walking Dead.

Niet helemaal uitgesloten


Hoewel de kans dus groot is dat Morgan niet terug zal komen, sluit James de mogelijkheid niet helemaal uit.

Lees hieronder waarom:
"Dit is het voor mij. Morgan bestaat al lang genoeg. Om de stok weer op te pakken zou het een geweldige verhaallijn moeten zijn. Ik ben op dit moment niet geïnteresseerd om mezelf met Morgan te herhalen. Ik denk dat het zijn nalatenschap een beetje zou aantasten."

Bekijk hieronder enkele afscheids-posts van de cast en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het lot van deze twee CW hitseries ligt in de waagschaal. Welke mag blijven?
Series / Nieuws

Het lot van deze twee CW hitseries ligt in de waagschaal. Welke mag blijven?

Lot van 'Gotham Knights' en 'Superman en Lois' onzeker bij CW

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lot van twee series ligt in de waagschaal: Superman en Lois en Gotham Knights.

Einde Arrowverse?


Met de naderende finale van The Flash lijkt het belangrijkste deel, Earth Prime, van het 'Arrowverse' op zijn einde te lopen.

Alleen Gotham Knights en Superman & Lois zijn nog over van het uitgebreidere Arrowverse.



2023-2024


CW is bezig met het uitdelen van nieuwe seizoenen voor het jaar 2023/2024 en en ondertussen ook met het cancelen van een hele hoop series.

Superman & Lois, All American Homecoming en Gotham Knights zijn nog niet vernieuwd. Twee van de drie mogen door. En het lijkt erop dat slechts één van de DC TV drama's door mag.



Kijkcijfers


Onder het oude regime kregen zowel Gotham Knights als Superman & Lois een nieuw seizoen, al was het maar om alles af te sluiten.

Nu is dat echter een stuk minder zeker. Nu wordt er gekeken naar de kosten, maar ook naar de kijkcijfers. En dan lijkt Superman & Lois te winnen.



Welke show mag er blijven? Wij houden je uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-ster vond dat de serie het haar lastig maakte
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-ster vond dat de serie het haar lastig maakte

Spelen in een hitserie zou alle deuren moeten openen, maar zo eenvoudig is het niet.

Game of Thrones is jaren nadat deze is afgelopen nog steeds een onderwerp van gesprek. Gezien HBO Max' huidige en geplande spin-offs blijft de A Song of Ice and Fire-wereld voorlopig nog wel in beeld.

Je zou verwachten dat de acteurs uit de serie uitsluitend voordeel hebben behaald van hun tijd in Westeros. Als we Lena Headey (Cersei Lannister) mogen geloven, is dat niet echt het geval.

Deuren geopend


Headey speelt momenteel in de HBO Max-miniserie The White House Plumbers. In een interview met People kwam uiteraard haar tijd in Game of Thrones ter sprake. "'Thrones' kwam als een enorme verrassing," aldus de actrice.

De serie werd een belangrijk onderdeel van haar leven. Headey vervolgt: "Er kwam geen moment waarop ik dacht 'nu zit het erop, en het leven gaat makkelijk worden'. In bepaalde opzichten werd het wel makkelijker, de serie opende deuren voor me. Maar het maakte dingen ook lastiger, want ik dacht bij mezelf 'wat nu?'"

Dicht bij het vuur


Ondanks de lastige draai die het einde van de serie gaf, heeft Headey niet bepaald stilgezeten. Momenteel is zij zoals gezegd te zien in The White House Plumbers, over het Watergate-schandaal in de Amerikaanse politiek. Ook dit personage zit dus dicht bij het vuur, maar deze keer in een hedendaags jasje.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdadig goede klassieker komt naar Netflix
Films / Nieuws

Misdadig goede klassieker komt naar Netflix

De misdaadfilm 'Scarface' uit 1983 is te streamen vanaf dinsdag 16 mei op Netflix.

Wie kent deze misdaadfilm nou niet? Als je hem niet hebt gezien, dan heb je zeker wel over deze film gehoord. Vanaf dinsdag 16 mei kan je de film gaan streamen bij Netflix.

Cocaïnesmokkel


Een jonge Cubaan, Tony Montana, raakt verwikkeld in de harde waarheid als in Miami vluchtelingen zich alleen staande kunnen houden met de misdaad. Hij komt in aanraking met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich hier goed in te vinden. Wanneer hij hier veel geld mee weet te verdienen wordt hij overvallen door paranoia en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem voorzien.

Achter de film


Montana wordt vertolkt door Al Pacino. Velen noemen dit een van de beste rollen die hij ooit heeft gespeeld. Michelle Pfeiffer, Steven Bauer, Mary Elizabeth Mastrantonio en Robert Loggia zien we onder andere ook in de film.

Brian De Palma heeft de film geregisseerd, hij is niet alleen bekend van deze film maar ook van The Black Dahlia en Casualties of War.

Goede scores


Scarface scoort bij het publiek op Rotten Tomatoes een hele goede 94% en onder de recensenten een nette 79%. Zij zeggen het volgende over de film.

"Wat een somber, deprimerend verhaal had kunnen zijn, werd levendig gehouden door De Palma's wrange, sarcastische blik op volwassen mannen die dure pakken dragen en elkaar neerschieten."

"Aan de hand van het scenario van Oliver Stone schetst De Palma een huiveringwekkend, onaangenaam maar pervers vermakelijk portret van de cocaïnehandel. Het siert hem dat de 2 uur en 45 minuten voorbij vliegen als zoveel kogels."

Netflix


Vanaf dinsdag 16 mei stream je de film, waar je dan ook maar wilt, bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De aankomende 'John Wick'-spin-off pakt de actiescènes net even wat anders aan
Series / Nieuws

De aankomende 'John Wick'-spin-off pakt de actiescènes net even wat anders aan

De actie in 'The Continental' gaat er niet hetzelfde uitzien als in de originele films.

De nieuwe John Wick-prequel The Continental zit er eindelijk aan te komen. Regisseur Albert Hughes legt uit hoe de actie in de spin-off-serie verschilt van de originele films.

In The Continental zien we Winstons oorsprong in het gelijknamige hotel in New York City in de jaren 70. In de serie speelt Colin Woodell een jongere Winston, met Mel Gibson als Cormac, de waarnemend manager van het hotel.

Verschillende vechtstijlen


Voorafgaand aan de releasedatum van The Continental dit najaar, deelt Hughes meer details over de aanstaande spin-off in een recent interview met Deadline:

"Het verschil tussen een tv-serie en een film is dat je twee uur plus hebt om één verhaal te vertellen, maar op televisie, wat voor mij verfrissend voelde, heb je een langere verhaallijn en meer personages. Maar je kunt niet in John Wick-stijl de hele tijd confrontatie hebben. Ook is niet iedereen John Wick, hij is een uniek personage".

"Dus wat voor soort vechtstijlen hebben al deze mensen? Deze houdt van wapens, deze houdt van karate. Deze heeft een kungfu-stijl. Ze zijn heel verschillend, maar uit dezelfde wereld en het is echt cruciaal dat we de fans een dienst doen. In het begin is er een openingsscène waarin Kirk en ik naar de fans knikken, maak je geen zorgen, we snappen je. En we verweven het overal".

Andere kant


Als The Continental zou proberen gewoon te imiteren wat de films doen, zou dat waarschijnlijk niet lukken. Het personage John Wick zit niet in de films en er is een lager budget.

In plaats daarvan kan de prequel actie presenteren die misschien een andere kant laat zien van de bekende stijl. De ruigere New Yorkse setting van de jaren 70 zou zich goed lenen voor een minder verfijnde en meer brutale vorm van vechten.

The Continental is vanaf 22 september te bekijken op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-actrice verbreekt haar stilte over de exit van Henry Cavill
Series / Nieuws

'The Witcher'-actrice verbreekt haar stilte over de exit van Henry Cavill

Het aankomende derde seizoen wordt het laatste met Henry Cavill in de rol van Geralt of Rivia.

Nu het publiek zich voorbereid op de laatste The Witcher-afleveringen met Henry Cavill in de rol van Geralt of Rivia, heeft actrice Anya Chalotra (Yennefer of Vengerberg) eindelijk haar stilte over zijn exit verbroken.

Cavill leidde de cast van de Netflix-serie als Geralt of Rivia, een monsterjager wiens lot is verbonden met kroonprinses Ciri en tovenares Yennefer of Vengerberg. In seizoen 3 van The Witcher reizen Geralt en Yennefer naar Aretuza om Ciri verborgen te houden terwijl ze aan haar magische training begint, om vervolgens te midden van politieke corruptie en duistere magie te belanden.

Moeilijk te accepteren


Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly deelde Chalotra haar mening over het vertrek van Henry Cavill:

"Alles wat we kenden, waren de gevoelens die we hebben als een seizoen ten einde loopt. Dat is vol trots en liefde en prestatie voor wat we hebben gedaan. Dus bleven we in dat moment in plaats van iets anders".

"Het nieuws was... ja, het is moeilijk te accepteren, want hij is een cruciaal onderdeel van de serie en we zijn allemaal dol op hem. Dus we gaan hem erg missen. Ik wens hem het allerbeste".


Cavill maakte vorig jaar bekend te stoppen met zijn rol als Geralt. Liam Hemsworth werd al snel gecast om Cavill te vervangen vanaf seizoen 4 van The Witcher, terwijl de voormalige hoofdrolspeler inmiddels een aantal andere projecten heeft aangenomen, waaronder een nieuw universum van Warhammer bij Amazon Studios.

The Witcher seizoen 3 deel 1 is vanaf 29 juni te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscar-winnende oorlogsfilm uit 2017 stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Oscar-winnende oorlogsfilm uit 2017 stream je nu bij Netflix

Deze biografische oorlogsfilm zie je vanaf dinsdag 16 mei op Netflix. Voeg hem toe aan je watchlist want deze wil je niet missen.

Gary Oldman won voor zijn rol als Winston Churchill in Darkest Hour een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Stream deze film bij Netflix.

Keuze


Wanneer Winston Churchill net een paar dagen premier is van het Verenigd Koninkrijk moet hij al een zware beproeving doorstaan. Hij moet de keuze maken of hij met Nazi Duitsland een vredesverdrag gaat onderhandelen of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Lovende woorden


Met een score van 7.3/10 op IMDb doet de film het goed. Bij Rotten Tomatoes pakt de film een gemiddelde van 82% en de mensen op Twitter praten nog steeds vol lof over de film.





Bij Netflix


De film van de hand van regisseur Joe Wright blijft een populaire keuze voor mensen om naar te kijken.

Naast Oldman welke een sublieme performance wegzet in deze film zien we ook Lily James, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn en Ronald Pickup. Bekijk de film vanaf 16 mei bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De tien beste Apple TV+ series die je gezien moet hebben
Series / Featured

De tien beste Apple TV+ series die je gezien moet hebben

Met deze tien series op Apple TV+ zit je altijd goed

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een wereld waar streamingdiensten met elkaar strijden om de meeste kijkcijfers is het vaak moeilijk om door de immense output van series ééntje te vinden die je aanspreekt. Dit zijn tien series die je bij Apple TV+ gezien moet hebben.

10. The Morning Show


The Morning Show is een dramatische komedie over een ochtendshow op de Amerikaanse televisie.

Met een cast van sterren als Jennifer Aniston, Billy Cudrup, Reese Witherspoon en Steve Carrell probeert deze serie ook veel onderwerpen te gebruiken die wat dichter bij huis liggen.

Soms werkt het, soms niet helemaal, maar door de cast wil je door blijven kijken.



9. Loot


Deze serie heeft de geweldige Maya Rudolph (SNL, The Good Place) in de hoofdrol als een miljonairsvrouw die erachter komt dat haar man (Adam Scott, Severance) vreemdgaat.

Na de scheiding moet Rudolph zich als zelfstandig zakenvrouw een weg banen door een wereld die ze niet meer herkent.

De serie geeft op een satirisch wijze commentaar op de gigantische kloof tussen arm en rijk.

Van deze serie is pas één seizoen uit, maar het smaakt absoluut naar meer!



8. Slow Horses


Deze komische spionnenserie gaat over een dysfunctioneel team van MI5 agenten.

Topacteur Gary Oldman staat aan het hoofd van een stel mislukte MI5 agenten die verstrikt raken in een gevaarlijk spionagenetwerk.



7. Black Bird


Deze miniserie is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van schrijver James Keene.

De serie gaat over een veroordeelde drugsdealer die, in ruil voor zijn vrijheid, een bekentenis van een seriemoordenaar moet zien te krijgen.

Black Bird is duister en complex en door het acteerwerk van Taron Egerton en Walter Hauser wordt de miniserie door velen geprezen.



6. Ted Lasso


Ted Lasso is de veelbesproken voetbal comedy van Jason Sudeikis (SNL), waarin een Amerikaanse football coach een Londense voetbalclub gaat coachen.

De serie is hartverwarmend, hilarisch en steunt op grote namen als Brett Goldstein, Hannah Waddingham, Phil Dunster, Juno Temple en Brendan Hunt.

Het derde en laatste seizoen is nu bezig.



5. Mythic Quest


Mythic Quest is een komische serie waarin werknemers van een fictionele Game Studio, Mythic Quest, worden gevolgd.

Dit zorgt natuurlijk voor drama achter de schermen en veel grappige momenten.

Mythic Quest duikt diep in de gaming industrie en laat een licht schijnen op alles wat goed, maar ook wat slecht is.

Een van de grote namen is Dani Pudi, die we natuurlijk allemaal kennen als Abed uit Community.



4. Bad Sisters


Deze Ierse donkere komedie omarmt meerdere genres: thriller, komedie en mysterie.

Drie zussen, gespeeld door Sharon Horgan, Eve Hewson en Sarah Greene, proberen hun naam te zuiveren nadat ze verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van hun zwager.

Deze serie laat je niet los en houdt je -tot op het laatste moment- op het randje van je stoel.



3. For All Mankind


For All Mankind is een alternatieve geschiedenis waarin de Sovjet Unie eerder op de maan is geland dan de Amerikanen.

De serie wordt geprezen om zijn waanzinnige beelden en de representatie van vrouwen.



2. Dickinson


Dickinson is een biopic over het leven van dichter Emily Dickinson, verteld vanuit haar eigen perspectief.

Hailee Steinfeld (Hawkeye speelt het titelpersonage met humor en drama en op een manier waarop de gedichten, die ook in de serie gebruikt worden, nog meer tot leven komen.

Naast Steinfeld spelen ook Jane Krakowski en Whiz Khalifa belangrijke rollen in de serie.



1. Severance


Severance is de veelbesproken psychologische thriller waarin medewerkers van het bedrijf Lumon een "schijdingsproces" ondergaan.

Hun werk en privéleven is compleet gescheiden. Op het werk hebben ze geen idee dat er iets bestaat als een privéleven en omgekeerd weten ze niets van wat er op het werk is gebeurd als ze thuis zijn.

Severance begint wat traag, maar trekt je daarmee wel langzaam maar zeker het verhaal in zodat je, aan het einde van het eerste seizoen, niet kan wachten op meer.

Aan het tweede seizoen van Severance wordt nu gewerkt, maar heeft nu al flinke vertraging op gelopen door onenigheid achter de schermen en de schrijversstaking.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'

Reality, liefde, humor en een flinke dosis actie is wat je deze week op Prime Video ziet.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Million Dollar Island (seizoen 2 - aflevering 5)



Verschijnt op: 15 mei
Genre: Reality-TV
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?





The Marvelous Mrs. Maisel (seizoen 5 - aflevering 8)



Verschijnt op: 19 mei
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Nadat haar man haar verlaat ontdekt de jonge moeder van twee Miriam "Midge' Maisel dat ze een talent voor stand-up komedie heeft. Zou dit haar ware roeping zijn?






Citadel (seizoen 1 - aflevering 5)



Verschijnt op: 19 mei
Genre: Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Het wereldwijde spionnenagentschap Citadel is gevallen en de herinneringen van haar agenten zijn volledig uitgewist. Kunnen, nu het machtige syndicaat Manticore in het machtsvacuüm groeit, de agenten van het Citadel hun verleden oprakelen en de moed en kracht vinden om terug te vechten?






Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

14 mei: Jachtseizoen (seizoen 3 - aflevering 3) - Spelshow / Reality-TV - Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV.

15 mei: A Infância de Romeu e Julieta (seizoen 1 - aflevering 6) - Drama / Familie - Een moderne en Braziliaanse twist op het klassieke verhaal van Romeo en Julia.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Het wordt weer een week vol spanning, intrige en een hoop voetbal op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 8)



Verschijnt op: 15 mei
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?





Love & Death (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 18 mei
Genre: Biografie / Criminaliteit / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Twee kerkgaande koppels genieten van hun leven in een klein stadje in Texas. Totdat iemand plots een bijl tevoorschijn tovert.





Spy/Master (seizoen 1)



Verschijnt op: 19 mei
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op HBO Max

Synopsis: Spy/Master speelt zich af tijdens de piek van de Koude Oorlog en neemt je mee in een week uit het leven van Victor Godeanu (Alec Secǎreany), de rechterhand en naaste adviseur van Nicolae Ceaușescu. Godeanu heeft echter een geheim.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

17 mei: Angel City (seizoen 1) - Documentaire - Een blik achter de schermen van het vrouwenvoetbalteam van Angel City Football Club uit Los Angeles, met onder andere actrices Jennifer Garner en Natalie Portman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er van Netflix's controversiële 'Queen Cleopatra' een 2e seizoen?
Series / Nieuws

Komt er van Netflix's controversiële 'Queen Cleopatra' een 2e seizoen?

Wat men er ook van vindt, de docuserie heeft meer dan genoeg publiciteit gecreëerd.

Nog voordat de docuserie Queen Cleopatra uitkwam had vrijwel iedereen zijn of haar mening al klaar. Inmiddels is de serie te streamen op Netflix en weet het aardig wat kijkers te trekken. Maar zal het genoeg zijn om een tweede seizoen te rechtvaardigen?

Netflix hanteert tegenwoordig een formule om te bepalen of een serie levensvatbaar genoeg is om ermee door te gaan. Dit wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid gekeken uren binnen een bepaalde periode. Het is echter zo dat er rond Queen Cleopatra wel meerdere zaken spelen die de toekomst van de African Queens-franchise onzeker maakt.

Verontwaardiging over castingkeuze


Er was natuurlijk veel gedoe om het casten van een zwarte vrouw in de rol van Cleopatra. Historici komen over het algemeen meer tot de conclusie dat Cleopatra, met haar Grieks-Macedonische achtergrond, een blanke vrouw was. De Egyptische advocaat Mahmoud al-Semary klaagde Netflix zelfs aan vanwege de castingkeuze.

Waardering kan bijna niet slechter


Het staat dan wel in de Netflix top 10, de waardering is bar slecht. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie van critici een zeer magere 17% (uit de 100), van de Google-gebruikers geeft slechts 7% aan de serie geliked te hebben en op IMDB krijgt het een cijfer van 1,2 (uit de 10).

Niet bepaald een uithangbord voor Netflix. Queen Cleopatra zal dus hoogstwaarschijnlijk geen vervolg krijgen. Het is sowieso een gelimiteerde miniserie en het verhaal wordt binnen de afleveringen afgerond. Maar gezien de ontvangst is het ook maar de vraag of er überhaupt nog toekomst in de African Queens-franchise zit.

Kijk desalniettemin alle afleveringen van Queen Cleopatra op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"The Nanny" staat vooraan in de ingrijpende staking in Hollywood
Series / Nieuws

"The Nanny" staat vooraan in de ingrijpende staking in Hollywood

Vroeger de humoristische nanny uit Queens, nu een vooraanstaand vakbondsleider.

De staking van de schrijvers in de entertainmentindustrie van Amerika is al een tijd gaande. Langzaamaan begint de steun steeds meer te groeien voor de schrijvers en nu is die er ook van voormalig The Nanny-ster Fran Drescher.

Drescher speelde van 1993 tot 1999 de rol van nanny Fran Fine. In de serie speelde ze een make-up verkoopster die plots aanbelde bij het huis van de familie Sheffield, en zij bleken zo van haar gecharmeerd te zijn dat ze haar vroegen om oppas te worden voor de drie kinderen.

Nanny Fine weet van wanten


In al die jaren dat The Nanny duurde heeft Drescher naast haar acteerwerk ook een behoorlijke hoeveelheid afleveringen geschreven. Ze weet dus heel goed waar de schrijvers momenteel mee te maken hebben. Haar steun is echter nog significanter door haar huidige positie.

Niet alleen meer een nanny


Ze is namelijk al ruim 2 jaar president van de Amerikaanse entertainmentvakbond SAG-AFTRA. Zij vertegenwoordigen meer dan 160.000 professionals in de media. Drescher vindt de staking cruciaal en rechtvaardig, en roept alle schrijvers op geen angst te hebben.

Kijk hieronder nog eens naar Fran Drescher in haar tijd als actrice in de pilotaflevering van The Nanny.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze extreem lange misdaadfilm stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze extreem lange misdaadfilm stream je nu bij Netflix

'Once Upon a Time in America' komt uit 1984 en kunnen we ook echt een klassieker noemen. Vanaf maandag 15 maart kijk je de film bij Netflix.

Dit meesterwerk komt van regisseur Sergio Leone welke ook bekend is van A Fistfull of Dollars. Deze misdaadfilm duurt welgeteld 3 uur en 49 minuten, een hoop om naar uit te kijken.

Geweld, verraad en spijt


David "Noodles" Aaronson en Maximillian vormen in New York op jonge leeftijd een jeugdbende. Een aantal jaar later hebben ze tijdens de drooglegging zelfs de macht in handen. Vijfendertig jaar later krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt.

Grote film, grote namen


Robert de Niro speelt de rol van Noodles in deze film en James Wood zien we als Max. Naast deze twee heren zien we Elizabeth McGovern, Treat Williams, Teusday Weld en Burt Young.

Torenhoge prestatie


Once Upon a Time in America pakt toch echt wel een hele goede score op IMDb, een hele mooie 8.3/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 87% en het publiek 93%.

"Hoewel 'Once Upon a Time in America' ​​van Sergio Leone niet helemaal het meesterwerk is dat volgens sommigen te wijten is aan het overschot, zijn er toch genoeg dingen over om aan te bevelen."

"Sergio Leone verkent de meest onoverzichtelijke zijwegen van stedelijk Amerika aan de hand van het verhaal van twee gangsters die hun samenwerking als kinderen uit Brooklyn in 1921 begonnen en eind jaren '60 op tragische wijze beëindigden."

"Triest en groots maar toch meeslepend, dit blijft Leone's meest torenhoge prestatie."

Bij Netflix


Deze extreem lange en extreem goede misdaadfilm stream stream je vanaf maandag 15 mei bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit "goed bewaarde geheim" moet je gezien hebben op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Dit "goed bewaarde geheim" moet je gezien hebben op Netflix

Het is maar de vraag hoe lang dit onopgemerkt blijft voor de ongewenste bezetter.

Zwartboek, met Carice van Houten, Halina Reijn en Thom Hoffman, vertelt het verhaal van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een land waarin iedereen al het mogelijke doet om te overleven. De film is nu te zien op Netflix.

Carice van Houten


De Joodse Rachel Stein (Van Houten) overleeft een aanslag door de nazi's. Ze neemt een andere identiteit aan om te ontkomen aan deze nazi's.

Stiekem sluit ze zich aan bij het verzet. Het is maar de vraag hoe lang dit onopgemerkt blijft voor de ongewenste bezetter.



Verhoeven


Zwartboek is weer een geweldige film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven. De regisseur speelt met verschillende spanningsbogen en de mogelijkheid tot de verschillende manieren van trouw en verraad. Dat laatste ligt altijd op de loer in deze film.

Waardering


Zwartboek, nu te zien op Netflix, heeft een 7,7/10 waardering op IMDb en 76 procent op Rotten Tomatoes. De film won in 2006 drie gouden kalveren, waaronder beste actrice (Van Houten), regie (Verhoeven) en film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur sloeg op hol bij 'The Social Network': scène werd 100 keer opnieuw geschoten
Films / Featured

Regisseur sloeg op hol bij 'The Social Network': scène werd 100 keer opnieuw geschoten

Drie films van regisseur David Fincher vind je op HBO Max.

Facebook en sociale mediaplatformen zijn bijna niet meer weg te denken uit onze wereld. De HBO Max-film The Social Network laat een gedramatiseerde versie zien van de totstandkoming van Facebook. Maar sommige scènes moesten wel erg vaak opnieuw van de regisseur.

De regisseur David Fincher was niet altijd tevreden na een aantal takes. De openingsscène waarin het personage Zuckerberg gedumpt wordt door zijn vriendin moest wel 100 keer opnieuw.

Niet ongebruikelijk


'We hebben er twee camera's op geplaatst zodat ze elkaar konden onderbreken en over elkaar heen konden praten', vertelt de regisseur aan Vulture. 'En dan moedigde ik ze aan en zei: "Probeer hierover te praten.” Of: “Word straks maar boos.”

Het eindresultaat mag er wezen. En dat is ook waar de regisseur het allemaal voor doet. 'Ik wil dat mensen helemaal opgaan in de scène en hun eigen naam vergeten.' Aldus David Fincher.

Twee dagen voor tien minuten


Het schieten van de openingsscène van 10 minuten duurde in totaal 2 dagen, tot ergernis van de producenten. Toch is dit niet ongebruikelijk voor de regisseur. Al had hij met Justin Timberlake, Jesse Eisenberg en Andrew Garfield genoeg gevestigde namen in huis.



De film uit 2010 won drie Oscars, waaronder Beste Bewerkte Scenario en Montage. The Social Network heeft een 7,8/10 waardering op IMDb en 96 procent op Rotten Tomatoes.

HBO Max


The Social Network is net als andere films van David Fincher, waaronder Se7en en Zodiac, te zien via streamingdienst HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Has Fallen'-films met Gerard Butler krijgt spinoff-serie: 'Paris Has Fallen'
Series / Nieuws

'Has Fallen'-films met Gerard Butler krijgt spinoff-serie: 'Paris Has Fallen'

De serie speelt zich af in hetzelfde universum als de succesvolle trilogie met Butler.

Gerard Butler had de laatste jaren een grote reeks hits in handen met de actiefilms Olympus Has Fallen, London Has Fallen en Angel Has Fallen. Maar daar blijft het niet bij!

De franchise wordt nu namelijk internationaal uitgebreid met Paris Has Fallen, een acht-delige miniserie die zich in hetzelfde universum als de franchise van Butler afspeelt.

Banning of geen Banning?
Hoofdrolspeler is de Franse regisseur en acteur Mathieu Kassovitz. Hij speelt Vincent, een bodyguard van de Franse president die het doelwit is van hoofdschurk Jacob.

Hoe de serie precies zal aansluiten op de film-franchise is nog onbekend, maar het zou zomaar kunnen dat Butler ook even komt opdagen als Mike Banning.

Snel voor de camera's
De serie is een productie van StudioCanal, Urban Myth Films, Millennium Media en Butlers G-Base.



De opnames van Paris Has Fallen gaan op 30 mei al van start in zowel Londen als Parijs. Overige castleden moeten nog aangekondigd worden.

Een franchise met toekomst
En alsof dat nog niet genoeg was wordt er ook gewerkt aan Night Has Fallen, het vierde deel in de franchise, die tot nu toe wereldwijd 500 miljoen dollar binnenbracht.

Het is nog onduidelijk wanneer Paris Has Fallen en Night Has Fallen moeten verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Als je 'The Last of Us' leuk vond, moet je zeker deze serie kijken
Series / Nieuws

Als je 'The Last of Us' leuk vond, moet je zeker deze serie kijken

Deze serie lijkt verdacht veel op The Last of Us en is dus een goede optie om te kijken tijdens het wachten op seizoen 2.

Het is altijd zo lastig om een nieuwe serie te vinden om lekker te bingen. Het moet spannend genoeg zijn, goede drama hebben en vooral heel vermakelijk zijn.

The Last of Us heeft in korte tijd ieders hart veroverd, maar helaas moeten fans nog even wachten totdat seizoen 2 eindelijk uitkomt.

In de tussentijd kan je natuurlijk de game gaan spelen, maar als je geen spoilers wilt voor seizoen 2 is dat misschien ook niet het beste plan. Gelukkig zijn er een heleboel series met dezelfde thema’s als de geweldige The Last of Us.

Z Nation


Fans van The Last of Us kunnen zeker genieten van een post-apocalyptisch verhaal met goede actiescènes. Z Nation heeft dit allemaal. Het verhaal van de serie lijkt redelijk op dat van The Last of Us, maar brengt toch een nieuwe kijk op post-apocalyptische verhalen.

Net zoals in The Last of Us speelt Z Nation zich een aantal jaar na een gevaarlijke virusuitbraak af. Er is maar één persoon op de hele wereld die deze infectie heeft overleefd en hij is dan ook de enige hoop (klinkt bekend?). Z Nation volgt zijn reis met een groep van New York naar California.

Bekijk hieronder de trailer en stream alle 5 seizoenen van Z Nation op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie 'Secret Invasion' is ook voor niet Marvel-nerds
Series / Featured

Nieuwe Marvel-serie 'Secret Invasion' is ook voor niet Marvel-nerds

Alles in het MCU is met elkaar verbonden en daardoor heb je soms wat voorkennis nodig om alles te begrijpen, maar bij deze nieuwste serie is dat niet het geval.

Voor veel Marvel-series moet je al bekend zijn met het MCU om het verhaal te begrijpen, maar bij de nieuwste serie Secret Invasion is dat niet het geval.

Het MCU bestaat uit maar liefst 32 films en 8 series, en er komen er alleen maar meer bij in de komende maanden. Alles binnen het MCU is met elkaar verbonden en vertelt één groot verhaal.

Het universum is ondertussen al heel groot, en sommigen voelen de druk om elke serie of film te bekijken omdat ze anders het verhaal van de nieuwste titel niet kunnen begrijpen. Maar gelukkig is dit dus niet het geval bij de nieuwe Marvel-serie!

Secret Invasion


Aankomende zomer verschijnt Secret Invasion op Disney+ en de serie vertelt het verhaal uit de Marvel Comics over de Skrulls die de aarde proberen over te nemen terwijl ze zich voordoen als mensen.

Het wordt meer een spannende spionageserie dan een superheldenavontuur. Volgens Emilia Clarke heb je geen voorkennis nodig om van deze serie te genieten en zullen ook niet Marvel-nerds de serie begrijpen. Bekijk haar uitspraak hieronder:

Geen voorkennis


"De serie is zeker voor de fans, maar het is ook een serie die mijn moeder, die geen Marvel kijkt, zou kunnen bekijken en begrijpen, snap je wat ik bedoel," aldus Clarke.

Daarna ging ze verder: "Met dit soort genres loop je soms het risico dat je niet alles begrijpt als je niet alle 17 andere films of series hebt gezien. Maar dat is hier absoluut niet het geval."

Andere sfeer


Secret Invasion is niet alleen minder verbonden met het MCU, maar krijgt ook een heel andere sfeer dan de meeste Marvel-projecten.

Volgens Don Cheadle gaat Secret Invasion meer op een Bourne-film of een typische spionagefilm uit de jaren '70 lijken. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Veelzijdig


"Het laat zien hoe veelzijdig het MCU kan zijn. Deze serie voelt meer als een film zoals The Bourne Identity of iets uit de sfeer van een jaren '70 film," aldus Cheadle.

Hij voegde nog toe: "Het draait niet zozeer om grote visuele effecten. Het gaat meer om intrige, drama, spionage en verrassende plotwendingen. En ik denk nog steeds dat het perfect past bij wat het MCU kan doen en laten zien."



Stream Secret Invasion vanaf 24 juni op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Red's identiteit wordt onthuld in slotseizoen 'The Blacklist'
Series / Nieuws

Red's identiteit wordt onthuld in slotseizoen 'The Blacklist'

De regisseur krijgt een vraag op Instagram en verwijdert vervolgens haar antwoord.

Reeds eerder schreven wij over de ware identiteit van Raymond "Red" Reddington in de misdaadserie The Blacklist. De regisseur Christine Gee beantwoordde een fanvraag hierover op Instagram.

Dit was naar aanleiding van een Insta-post op 24 april. Gee had foto's online gezet van de locatie waarop men op dat moment aan het filmen was.

Indirecte bevestiging


Op de vraag of The Blacklist dit grote raadsel zal onthullen, antwoordde Gee het volgende: "Als je goed hebt geluisterd naar de hints die Red heeft laten vallen, dan weet je het antwoord al. In de laatste aflevering is er wel een gesprek waarin dit antwoord indirect bevestigd gaat worden".

Gee's antwoord is inmiddels verwijderd, dit was echter nadat Screen Rant dit al geciteerd had. De meest gangbare theorie is dat Red Elizabeth Keen's (Megan Boone) vader is. De identiteit van Raymond Reddington heeft hij overgenomen van iemand die daadwerkelijk die naam droeg.

Bevredigend slot


Liz is inmiddels omgekomen en voor de overige personages is deze vraag minder belangrijk. Voor de kijkers ligt de zaak natuurlijk anders. Mocht de serie zonder dit antwoord eindigen dan zullen velen dit als onbevredigend ervaren. Gezien het feit dat Gee bepaalde uitspraken van haar Insta heeft gewist mogen we aannemen dat het raadsel wel degelijk ontrafeld gaat worden in het slotseizoen van deze misdaadserie.

Kijk The Blacklist op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag verkiezing voor het favoriete huis van 'Game of Thrones'; niet de Lannisters, niet de Starks en niet de Targaryens, maar wie zijn het dan wel?
Series / Featured

Uitslag verkiezing voor het favoriete huis van 'Game of Thrones'; niet de Lannisters, niet de Starks en niet de Targaryens, maar wie zijn het dan wel?

Terwijl de grote huizen vechten om de sympathie van het volk, gaat een ander huis er vandoor met deze eer

Op Reddit blijft het Game of Thrones gerelateerde onderwerpen regenen. De serie is al even voorbij maar de fans blijven erover discussiëren. Een mooi Reddit onderwerp dat wij aantroffen, is de vraag welk huis (welke familie) door de kijkers als favoriet wordt ervaren.

Huizen en families


De meest in het oogt springende families zijn natuurlijk de Lannisters, de Starks en de Targaryens. Toch kiezen de fans deze, voor ons onverwacht, niet als winnaar. De winnaar van de Reddit-verkiezing is namelijk House Tyrell. Ze staan bekend om hun invloed, politieke kennis en rijkdom.

Tyrells


In de verkiezing wordt gesteld dat de Tyrells als het ware het midden houden tussen de moedige Starks en de rijke Lannisters. Het huis is niet zo op macht belust als de Lannisters maar is ook niet zo eerlijk en dwaas als de Starks. Toch hebben zij de nodige macht en rijkdom vergaart, zonder dat zij daarvoor vreselijke daden hebben moeten begaan.

Op het eerste gezicht dus best een verrassende uitslag maar als je er wat beter naar kijkt eigenlijk wel een logische keuze: huize Tyrell is de favoriet van de fans!



Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Supernatural'-serie is al na 1 seizoen gecanceld
Series / Nieuws

De nieuwe 'Supernatural'-serie is al na 1 seizoen gecanceld

Ook de grootste fan van The Winchesters kon de serie niet meer redden.

Het is altijd de vraag of je favoriete serie vernieuwd wordt voor een nieuw seizoen. De laatste tijd zaten fans van de Supernatural prequel-serie The Winchesters te wachten op nieuwe informatie.

Er was heel veel onzekerheid toen The CW werd aangepast en er waren dan ook veel discussies over de vraag of de serie een tweede seizoen zou krijgen of niet.

Er kwamen al geruchten van een annulering nadat Mark Pedowitz vertrok als hoofd van The CW. Hij was een groot fan van Supernatural en hij stond dan ook achter een nieuw seizoen van The Winchesters. Na zijn vertrek kon hij de serie helaas niet meer helpen.

Het besluit


Vorig jaar kreeg Nexstar Media Group meer controle over het netwerk en zij lieten al snel weten dat ze van plan waren om hun eigen programmering te ontwikkelen.

Dit betekende dat er maar enkele series van The CW door zouden gaan. Helaas zat The Winchesters niet bij deze uitgekozen series, wat betekent dat de serie na één seizoen gecanceld is.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream The Winchesters op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.