search
"The Nanny" staat vooraan in de ingrijpende staking in Hollywood
Series / Nieuws

"The Nanny" staat vooraan in de ingrijpende staking in Hollywood

Vroeger de humoristische nanny uit Queens, nu een vooraanstaand vakbondsleider.

De staking van de schrijvers in de entertainmentindustrie van Amerika is al een tijd gaande. Langzaamaan begint de steun steeds meer te groeien voor de schrijvers en nu is die er ook van voormalig The Nanny-ster Fran Drescher.

Drescher speelde van 1993 tot 1999 de rol van nanny Fran Fine. In de serie speelde ze een make-up verkoopster die plots aanbelde bij het huis van de familie Sheffield, en zij bleken zo van haar gecharmeerd te zijn dat ze haar vroegen om oppas te worden voor de drie kinderen.

Nanny Fine weet van wanten


In al die jaren dat The Nanny duurde heeft Drescher naast haar acteerwerk ook een behoorlijke hoeveelheid afleveringen geschreven. Ze weet dus heel goed waar de schrijvers momenteel mee te maken hebben. Haar steun is echter nog significanter door haar huidige positie.

Niet alleen meer een nanny


Ze is namelijk al ruim 2 jaar president van de Amerikaanse entertainmentvakbond SAG-AFTRA. Zij vertegenwoordigen meer dan 160.000 professionals in de media. Drescher vindt de staking cruciaal en rechtvaardig, en roept alle schrijvers op geen angst te hebben.

Kijk hieronder nog eens naar Fran Drescher in haar tijd als actrice in de pilotaflevering van The Nanny.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen