search
Deze extreem lange misdaadfilm stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze extreem lange misdaadfilm stream je nu bij Netflix

'Once Upon a Time in America' komt uit 1984 en kunnen we ook echt een klassieker noemen. Vanaf maandag 15 maart kijk je de film bij Netflix.

Dit meesterwerk komt van regisseur Sergio Leone welke ook bekend is van A Fistfull of Dollars. Deze misdaadfilm duurt welgeteld 3 uur en 49 minuten, een hoop om naar uit te kijken.

Geweld, verraad en spijt


David "Noodles" Aaronson en Maximillian vormen in New York op jonge leeftijd een jeugdbende. Een aantal jaar later hebben ze tijdens de drooglegging zelfs de macht in handen. Vijfendertig jaar later krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt.

Grote film, grote namen


Robert de Niro speelt de rol van Noodles in deze film en James Wood zien we als Max. Naast deze twee heren zien we Elizabeth McGovern, Treat Williams, Teusday Weld en Burt Young.

Torenhoge prestatie


Once Upon a Time in America pakt toch echt wel een hele goede score op IMDb, een hele mooie 8.3/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 87% en het publiek 93%.

"Hoewel 'Once Upon a Time in America' ​​van Sergio Leone niet helemaal het meesterwerk is dat volgens sommigen te wijten is aan het overschot, zijn er toch genoeg dingen over om aan te bevelen."

"Sergio Leone verkent de meest onoverzichtelijke zijwegen van stedelijk Amerika aan de hand van het verhaal van twee gangsters die hun samenwerking als kinderen uit Brooklyn in 1921 begonnen en eind jaren '60 op tragische wijze beëindigden."

"Triest en groots maar toch meeslepend, dit blijft Leone's meest torenhoge prestatie."

Bij Netflix


Deze extreem lange en extreem goede misdaadfilm stream stream je vanaf maandag 15 mei bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen