search
Komt er van Netflix's controversiële 'Queen Cleopatra' een 2e seizoen?

Komt er van Netflix's controversiële 'Queen Cleopatra' een 2e seizoen?

Wat men er ook van vindt, de docuserie heeft meer dan genoeg publiciteit gecreëerd.

Glenn Walsh
Nog voordat de docuserie Queen Cleopatra uitkwam had vrijwel iedereen zijn of haar mening al klaar. Inmiddels is de serie te streamen op Netflix en weet het aardig wat kijkers te trekken. Maar zal het genoeg zijn om een tweede seizoen te rechtvaardigen?

Netflix hanteert tegenwoordig een formule om te bepalen of een serie levensvatbaar genoeg is om ermee door te gaan. Dit wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid gekeken uren binnen een bepaalde periode. Het is echter zo dat er rond Queen Cleopatra wel meerdere zaken spelen die de toekomst van de African Queens-franchise onzeker maakt.

Verontwaardiging over castingkeuze


Er was natuurlijk veel gedoe om het casten van een zwarte vrouw in de rol van Cleopatra. Historici komen over het algemeen meer tot de conclusie dat Cleopatra, met haar Grieks-Macedonische achtergrond, een blanke vrouw was. De Egyptische advocaat Mahmoud al-Semary klaagde Netflix zelfs aan vanwege de castingkeuze.

Waardering kan bijna niet slechter


Het staat dan wel in de Netflix top 10, de waardering is bar slecht. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie van critici een zeer magere 17% (uit de 100), van de Google-gebruikers geeft slechts 7% aan de serie geliked te hebben en op IMDB krijgt het een cijfer van 1,2 (uit de 10).

Niet bepaald een uithangbord voor Netflix. Queen Cleopatra zal dus hoogstwaarschijnlijk geen vervolg krijgen. Het is sowieso een gelimiteerde miniserie en het verhaal wordt binnen de afleveringen afgerond. Maar gezien de ontvangst is het ook maar de vraag of er überhaupt nog toekomst in de African Queens-franchise zit.

Kijk desalniettemin alle afleveringen van Queen Cleopatra op Netflix.

Aanbevolen artikelen