search
Netflix gaat bezuinigen, wat betekent dit voor kijkers?
Series / Nieuws

Netflix gaat bezuinigen, wat betekent dit voor kijkers?

De streaming-gigant verliest abonnees en grijpt stevig in om winstgevend te blijven.

The Wall Street Journal bericht dat Netflix stevig gaat bezuinigen. Voor het eerst in zijn bestaan heeft het bedrijf namelijk abonnees verloren. Dit gaat om 1 miljoen abonnees in de eerste helft van 2022.

Aangezien het platform ongeveer 220 miljoen abonnees wereldwijd heeft, lijkt dit een klein aantal. Het bedrijf heeft naar verluidt echter een bezuiniging van $ 300 miljoen op de planning staan. Hieronder volgen drie manieren waarop deze bezuiniging doorgevoerd zou kunnen worden.

Minder snel accoord


In de eerste plaats kan men het aantal films en series dat geproduceerd wordt verminderen. Dit betekent dat het in de toekomst moeilijker wordt om een film of serie erdoorheen te krijgen.

Minder budget


De tweede optie is dat men minder budget beschikbaar stelt voor originele Netflix-producties. Denk hierbij aan de hit The Night Agent. Deze komen er nog steeds, maar de financiële middelen zullen beperkter zijn.

Eerder stopzetten


Tot slot is het mogelijk dat er eerder gecanceld wordt. Dit kan natuurlijk de nodige negativiteit opleveren, zoals dit het geval was bij Warrior Nun, waarover het laatste woord tot op de dag van vandaag niet gesproken is.

Winstgevend blijven


Het bezuinigen, op welke manier dit ook gaat gebeuren, betekent niet dat Netflix mensen gaat ontslaan, en vooralsnog zullen de medewerkers aanblijven. Gecombineerd met de eerdere restricties op het delen van passwords is Netflix duidelijk van plan om op de lange termijn winstgevend te blijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen