search
Hoe is het nu eigenlijk met 'KITT', de grote ster van de jaren '80-hitserie 'The Knight Rider'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met 'KITT', de grote ster van de jaren '80-hitserie 'The Knight Rider'?

Michael Knight beschikte over deze fantastische wagen in 'The Knight Rider'.

Eén van de meest herkenbare 'karakters' uit de buitengewoon populaire jaren '80 serie The Knight Rider was de supergeavanceerde wagen van hoofdpersonage Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff.

KITT


De wagen heette KITT en was een Pontiac Firebird Trans Am. KITT stond voor: Knight Industries Two Thousand. KITT was niet zomaar een auto, het was een zeer futuristische wagen met allerlei geavanceerde technieken die destijds onvoorstelbaar waren en ook nu nog niet beschikbaar zijn.

Technologie


KITT had bijvoorbeeld een gepantserde buitenkant, beschikte over kunstmatige intelligentie, infraroodcamera's en was hij in staat om op afstand te worden bestuurd. KITT praatte voortdurend met zijn bestuurder, Michael Knight.

KITT leek ook echt over hersenen te beschikken; hij was een eigenzinnige, intelligente en veelal sarcastische auto.

Bekijk op instagram

Turbo Boost


Eén van de gaafste functies van KITT was de 'Turbo Boost' waarmee de auto sprongen kon maken over hindernissen of andere voertuigen. In onze herinnering werd hier iedere aflevering wel een keer gebruikt van gemaakt.

En nu?


Inmiddels is bekend dat er destijds meerdere Pontiac Firebirds waren omgebouwd om als KITT te kunnen dienen in de serie. In 2021 heeft David Hasselhoff zelf nog één van de wagens geveild voor circa $300.000.

In de auto zaten daadwerkelijk de knopjes en displays die wij kennen uit de serie, dat je ook daadwerkelijk met de auto kon communiceren lijkt ons helaas allesbehalve aannemelijk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen