Hoe is het nu eigenlijk met 'KITT', de grote ster van de jaren '80-hitserie 'The Knight Rider'?

Michael Knight beschikte over deze fantastische wagen in 'The Knight Rider'.

Bas de Kramer, 14-05-2023 22:38

Eén van de meest herkenbare 'karakters' uit de buitengewoon populaire jaren '80 serie The Knight Rider was de supergeavanceerde wagen van hoofdpersonage Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff.

KITT

De wagen heette KITT en was een Pontiac Firebird Trans Am. KITT stond voor: Knight Industries Two Thousand. KITT was niet zomaar een auto, het was een zeer futuristische wagen met allerlei geavanceerde technieken die destijds onvoorstelbaar waren en ook nu nog niet beschikbaar zijn.

Technologie

KITT had bijvoorbeeld een gepantserde buitenkant, beschikte over kunstmatige intelligentie, infraroodcamera's en was hij in staat om op afstand te worden bestuurd. KITT praatte voortdurend met zijn bestuurder, Michael Knight.

KITT leek ook echt over hersenen te beschikken; hij was een eigenzinnige, intelligente en veelal sarcastische auto.


Turbo Boost

Eén van de gaafste functies van KITT was de 'Turbo Boost' waarmee de auto sprongen kon maken over hindernissen of andere voertuigen. In onze herinnering werd hier iedere aflevering wel een keer gebruikt van gemaakt.

En nu?

Inmiddels is bekend dat er destijds meerdere Pontiac Firebirds waren omgebouwd om als KITT te kunnen dienen in de serie. In 2021 heeft David Hasselhoff zelf nog één van de wagens geveild voor circa $300.000.

In de auto zaten daadwerkelijk de knopjes en displays die wij kennen uit de serie, dat je ook daadwerkelijk met de auto kon communiceren lijkt ons helaas allesbehalve aannemelijk.Lees meer over: the knight rider, david hasselhoff, kitt, michael knight

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam