Deze series werden gecanceld door drama achter de schermen

Soms vindt het drama niet alleen vóór maar ook achter de schermen plaats.

Bas de Kramer, 14-05-2023 18:00

In de meeste series speelt het drama zich voor de schermen af. Bij sommige series is het echter niet het drama in het script, maar het drama achter de schermen dat voor problemen zorgt. Hier een paar series waarbij het gedoe achter de schermen er toe leidde dat de series werden stopgezet.

Roseanne

De serie Roseanne was buitengewoon succesvol en na een tijdelijke stop werd besloten de serie weer te herstarten. Niks aan het handje zou je zeggen, want heel vernieuwend hoefde het allemaal niet te worden. De fans wilden gewoon weer meer Roseanne zien.

Toch liep dit helemaal niet goed af. Hoofdrolspeelster Roseanne Barr stuurde een tweet die door veel mensen als zeer racistisch werd gezien. De zenderbazen van ABC wisten niet hoe snel ze de serie gelijk weer moesten cancellen.Deadwood

De serie Deadwood was een groot succes. De onderhandelingen tussen de makers en de zenderbazen voor een vierde seizoen liepen echter onverwacht uit de hand. HBO wilde een korter seizoen terwijl producer David Milch nu juist een lang seizoen wilde. Men kwam er niet uit en de serie werd zomaar gecanceled.

Het duurde uiteindelijk 13 jaar voor de serie dan toch haar einde kreeg via Deadwood: The Movie.

Rick en Morty

Huh? Hommeles achter de schermen bij een animatieserie? De belangrijkste stemacteur, Justin Roiland, werd al in 2020 gearresteerd vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld.

Toen het nieuws van zijn eerder dit jaar (2023) bekend werd, melden ook andere vermeende slachtoffers zich. Roiland werd snel ontslagen. De aanklachten tegen hem werden overigens weer ingetrokken.

De aanklachten tegen hem werden later ingetrokken. Hopelijk komt er toch gewoon een 7e seizoen van de serie.

Lees meer over: roseanne, deadwood, rick and morty, hbo

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in