search
Wat kreeg 'Stringfellow Hawke' na de jaren '80-serie 'Airwolf' allemaal voor de kiezen?
Series / Featured

Wat kreeg 'Stringfellow Hawke' na de jaren '80-serie 'Airwolf' allemaal voor de kiezen?

Jan-Michael Vincent had een moeilijk leven door een flinke drank- en drugsverslaving

Eén van DE series van de jaren '80 was Airwolf. De serie liep van 1984 tot 1987 en draaide om de avonturen van Airwolf, een geavanceerde helikopter en zijn piloot Stringfellow Hawke.

Hawke
Hawke was een uitmuntende piloot die in Airwolf met zijn helikopter werd ingezet op allerlei speciale missies, meestal gericht op de Russische vijand.

Jan-Michael Vincent
Stringfellow Hawke werd gespeeld door Jan-Michael Vincent. Helaas kwam Jan-Michael Vincent al tijdens het verloop van Airwolf in een neerwaartse spiraal terecht. Hij raakte verslaafd aan drugs en alcohol en werd gearresteerd voor verschillende misdaden, waaronder dronken rijden en huiselijk geweld.

Na drie seizoenen Airwolf werd Vincent, die op dat moment naar verluidt de best betaalde acteur van de VS was met een verdienste van ongeveer 200.000 dollar per aflevering, vervangen door de producers vanwege zijn drank en drugsproblemen.

R.I.P.
Vincent's laatste film White Boy dateert al uit 2002. De laatste jaren van zijn leven moest hij het nog maar met één been doen. In 2012 werd zijn rechterbeen geamputeerd na een gevaarlijke infectie. Op 10 februari 2019 is Vincent overleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen