search

Ons nieuws van maandag 15 mei 2023

Recensie Disney+-serie 'Lambert contre Lambert: Au Nom de Vincent'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Lambert contre Lambert: Au Nom de Vincent'

Deze documentaire laat iedereen ongehinderd zijn zegje doen, waardoor het vanzelf duidelijk wordt welk kamp het juiste was.

Regie: Élodie Buzuel | Afleveringen: 4 | Speelduur: 38-46 minuten | Jaar: 2023

Schrijver Mark Twain had diverse citaten over gebrek aan kennis en intelligentie, een daarvan is "Better to remain silent and appear a fool than to speak and remove all doubt." Dagelijks bewijzen wappies op sociale media hoe waar dit is door zich uit te laten over zaken waar ze geen verstand van hebben, maar te trots zijn om hun ongelijk te accepteren. Lambert contre Lambert: Au Nom de Vicent geeft zonder oordeel het woord aan iedereen die betrokken was bij de centraal staande euthanasiezaak, resulterend in een prettig gebrek aan ruis.

In 2008 belandde de Franse Vincent Lambert na een auto-ongeluk in een coma. Daar ontwaakte hij daar uit, maar als kasplantje – iets dat zijn echtgenote als hoofdverpleegster zelf al direct kon concluderen. Desalniettemin kwamen er experts aan te pas die op dezelfde diagnose uitkwamen. Vincents religieuze moeder denkt er echter anders over, waardoor dit een beroemde juridische zaak wordt die Vincent lang in 'leven' zal houden.

Tussen aanhalingstekens, want leef je eigenlijk wel wanneer je niet kan praten of op een andere manier kan communiceren, niet kan bewegen, eten, een boek lezen, televisiekijken, met iemand in bed duiken, een ouder zijn voor je kind? Biologisch: ja. Waardevol leven, of zelfs functioneel: nee. Dat wist Vincent, zeker nadat hij een opleiding als verpleegkundige volgde en dit soort patiënten moest verzorgen. Hij liet zich er kraakhelder over uit: als het hem ooit overkomt, maak er een eind aan.

Lambert contre Lambert lijkt eerlijk over te komen. Vincents vrouw, Rachel, neemt het vreemde besluit om de artsen de verzorging te laten beëindigen zonder de rest van de familie daarover in te lichten. De mensen die haar later bij zullen staan geven aan dat ze dit tot op de dag van vandaag niet begrijpen. Deze serie geeft daar ook geen antwoord op, maar het is een flink minpunt voor Rachel.

Toch blijkt zij uiteindelijk bij het juiste kamp te horen, want de tegenstanders zijn vele malen erger. Het begint al bij zijn ouders, met name zijn moeder, die vechten om hun geliefde zoon in leven te houden. Want dat moet van hun religie. Gebruik vooral niet je verstand, luister niet naar de woorden van je eigen kind en doe net alsof daar iemand in het ziekenhuisbed ligt die een rijk leven heeft.

Wat blijkt? Vincent bestaat omdat zijn ouders hem verwekten tijdens een affaire, toen ze beiden nog getrouwd waren met anderen. Even de biechtstoel in, een paar gebedjes en deze zonde is vergeven. Wanneer ze wel een gezin zijn verhuizen ze naar een huis waar geen ruimte is voor Vincent, die vervolgens als Harry Potter moet slapen in een kruiphok onder de trap.

Hij wordt afgescheept naar een katholiek internaat, waar een priester hem seksueel misbruikt. Volgens zijn moeder heeft die man dit opgebiecht en Vincent aangegeven dat hij niks wil ondernemen. Dus daar lieten ze het maar bij, deze ouders die overlopen van de liefde. De documentaire brengt het op een neutralere toon dan ik, maar als neutrale kijker kan er geen andere eerlijke conclusie uit worden getrokken dan dat dit weer de gebruikelijke hypocrisie is van gelovigen.

De psyche van de jongvolwassen Vincent sluit ook goed aan bij dit verleden: een man die een gevoel van ongewenstheid niet kan losschudden, iemand die flirt met de dood door zo roekeloos te rijden dat anderen liever niet bij hem instapten. Maar ja, is dat het juiste rijgedrag voor iemand die zelf een kind heeft? Ook hierin is de documentaire oprecht: hij klinkt niet als een verantwoord iemand of een lieverdje.

Maar er zit zo veel meer in deze serie, tot de nok gevuld met gespreksvoer – niet slechts over de ethiek van euthanasie: wie heeft er meer recht om te beslissen, mag een patiënt misbruikt worden in een juridisch gevecht (waarin advocaten doen alsof ze betrokken zijn, maar in principe een melkkoe tot de laatste druppel uitwringen), hoe makkelijk laat een groep zich manipuleren en ophitsen, wat heeft 'het volk' te maken met een privékwestie en mogen artsen zomaar met de dood bedreigd worden?

Het zit er allemaal in. Een paar zwakkere momenten zijn degene waarop bepaalde dingen worden aangekaart maar niet toegelicht. Zoals wanneer Vincents ouders een video delen waarin zijn moeder hem voert, maar hem een keer Jerome noemt. Of een korte insinuatie dat het ongeluk heel goed een zelfmoordactie kan zijn geweest.

Hoe dan ook, in deze ene zaak is het wel duidelijk wie er fout zat. Want iemand die gelijk heeft hoeft niet op leugens te steunen om dat te bewijzen. En daarbij herinnert deze documentaire er weer eens aan hoe belangrijk het is om eigen wensen op papier te hebben. Het laatste waar een arts zin in heeft is iemands leven beëindigen, maar het help als dat is wat de patiënt zelf wilde – ongeacht wat de boze meute daar van vindt.

★★★★☆

Lambert contre Lambert: Au Nom de Vincent is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is er hoop voor fans? 'Derry Girls'-actrice over mogelijke terugkeer van de serie
Series / Interview

Is er hoop voor fans? 'Derry Girls'-actrice over mogelijke terugkeer van de serie

'Derry Girls' werd enorm goed ontvangen door het publiek, dus kunnen we een mogelijke terugkeer van de serie verwachten?

Derry Girls-actrice Siobhán McWeeney praat in een recent interview over de mogelijkheid om nieuw leven te blazen in de populaire komedieserie.

In de serie volgen we het leven van vijf tieners die in de jaren '90 in Noord-Ierland wonen en naar een katholieke meisjesschool gaan. Derry Girls eindigde in mei 2022, maar de sitcom blijft enorm veel lof ontvangen en daarom zijn er veel vragen gerezen of de serie ooit nog terugkomt.

Siobhán McWeeney


McWeeney speelde de rol van Zuster Michael in de serie en ze heeft met haar optreden de categorie Beste Vrouwelijke Komedieoptreden gewonnen tijdens de British Academy Television Awards van dit jaar.

Kans op terugkeer?


Nadat ze de prijs in ontvangst had genomen, heeft ze een interview gedaan met RadioTimes. Hierin bespreekt ze hoe groot de kans is dat Derry Girls ooit nog terugkeert.

Ze twijfelt echter aan het idee om de serie te herstarten en benadrukt dat alle personages "op een goed punt" zijn geëindigd. Daarnaast geeft ze aan dat ze die serie niet zomaar wil oppakken zonder goede reden. Bekijk haar uitspraak hieronder.

Mooie plek


"Als het aan mij lag, maar het ligt helemaal niet aan mij. Ik denk ook dat, je weet wel, wat series ook geweldig maakt, is weten wanneer je ze moet beëindigen en niet het goede ervan moet verpesten door ze jarenlang en seizoen na seizoen uit te melken," aldus McWeeney.

Daarna sloot ze af met: "Dus ik heb het gevoel dat we alle personages op een goed punt hebben achtergelaten - op een plek van hoop en vrede. En ja, waarom zouden we ze daar voorlopig niet laten?"



Stream alle afleveringen van Derry Girls op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jo Nesbø's 'Headhunters' komt tot leven in misdaadthriller op NPO Plus
Series / Trailer

Jo Nesbø's 'Headhunters' komt tot leven in misdaadthriller op NPO Plus

Een frauduleuze recruiter gaat te ver en eindigt als doelwit in deze Noorse thriller.

Jo Nesbø heeft geen introductie nodig. Zijn thrillers gaan als warme broodjes over de toonbank, en Headhunters is onlangs opnieuw verfilmd.

Recruiter Roger (Axel Bøyum) heeft het helemaal voor elkaar. Hij is getrouwd met Diana (Ingrid Giæver), en heeft samen met zijn goede vriend Ove (Mikkel Bratt Silset) een goedlopende kunstzwendel.

Actie en donkere humor


De trailer laat de actie en donkere humor zien die Nesbø's lezers van hem gewend zijn. In het boek is Roger naar zijn eigen mening de beste in zo ongeveer alles, alleen is het wel jammer dat hij maar 1,68 m lang is. Iets dergelijks telt natuurlijk gezien zijn enorme imago.

The Hollywood Reporter bericht dat de miniserie zowel van het boek als van de film uit 2011 afwijkt. Het verhaal zal zich afspelen in 2002, wat impliceert dat we zien hoe Roger's twee carrières zich ontwikkelen. Wanneer je je baan als recruiter gebruikt om tegelijkertijd dure kunstwerken van je cliënten te stelen dan loop je natuurlijk het risico dat je leugens je op een dag inhalen.

Headhunters is vanaf 1 juni te streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs 'Fear the Walking Dead' over de schokkende plottwist in de seizoensopening
Series / Nieuws

Acteurs 'Fear the Walking Dead' over de schokkende plottwist in de seizoensopening

De openingsepisode van seizoen 8 had meteen een verrassing in petto.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gisteren is in Amerika het achtste seizoen van Fear the Walking Dead van start gegaan. Het achtste seizoen zal tevens het laatste zijn van de spin-off. De eerste episode had meteen al een verrassing in petto.

Seizoen 8 begon met de personages Morgan Jones en Madison Clark die baby Mo probeerden te redden van PADRE. Een onverwachte en plotseling tijdssprong onthulde vervolgens dat de inmiddels 8-jarige Mo opgroeide op het eiland waar de gemeenschap kinderen van hun ouders scheidt en alle emotionele verbindingen tussen ouders en kinderen doorsnijdt. Morgan probeert vervolgens het kind terug te brengen naar PADRE. Madison probeert juist het kind te bevrijden.

Lennie James


De acteur Lennie James, die Morgan Jones speelt, zegt het volgende over de situatie. ''Morgan probeert vooral ervoor te zorgen dat hij met zichzelf kan leven. Hij denkt dat, hoe moeilijk de beslissing ook is, het uiteindelijk moreel juiste beslissing is.''

Karen Dickens


Over het perspectief van haar personage Grace als moeder van het kind zegt actrice Karen David dat ze met 'gemengde emoties', reageerde op de sitatie. ''Ze snapt dat hij de beslissing maakte omdat hij dacht dat het het beste was voor het kind. Ondanks dat ze het misschien oneens is het met PADRE en hun praktijken gelooft ze dat het in ieder geval beter is dan het alternatief.''

Amazon Prime


In de komende weken zullen we zien hoe het verder verloopt met de personages. De eerdere seizoen zijn in Nederland te bekijken via Prime Video




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Dungeons & Dragons regelboek van 'Stranger Things' is gratis te vinden
Series / Nieuws

Het Dungeons & Dragons regelboek van 'Stranger Things' is gratis te vinden

Dompel je met één klik helemaal onder in de wereld van Stranger Things.

Het is misschien een beetje achtergrondinformatie geworden op dit moment, maar in het eerste seizoen van Stranger Things speelde Dungeons & Dragons een belangrijke rol. Het is een complex spel, maar gelukkig bestaat er een uitgebreid handboek.

Het officiële Stranger Things Dungeons & Dragons RPG Starter Set Rulebook kwam in 2019 uit. Deze kosten alleen best wel wat. Als je hier een van wil, moet je bereid zijn om meer dan €100 te betalen.

Dit is heel veel geld voor een boek, ook al is het het officiële Stranger Things exemplaar. Het is dan ook goed te begrijpen als je dat bedrag er niet voor over hebt.

Heel veel geluk


Gelukkig is er nu een andere optie om het boek in handen te krijgen. Of ja, eigenlijk om het boek op je scherm te krijgen, want er is nu een site waar het boek gratis te vinden is.

Op de Hasbro site is het boek als pdf te vinden. Er moet wel opgemerkt worden dat dit alleen het regelboek is. De officiële starterset bevat meerdere dingen die niet bij deze pdf zitten.

Bekijk hieronder Netflix' uitleg van het spel en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Justified' reboot brengt haar personages in groot gevaar
Series / Nieuws

De 'Justified' reboot brengt haar personages in groot gevaar

Er is een grote kans dat hoofdpersonage Raylan het einde van zijn eigen serie niet zal halen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De inzet van de nieuwe Justified reboot is hoger dan de cast, de crew en de kijkers ooit hadden kunnen bedenken. Hoewel we nog niet weten wat er gaat gebeuren is er wel één ding duidelijk: de personages zijn in groot gevaar.

De originele serie Justified is gebaseerd op de boeken van Elmore Leonard en volgt Raylan. Een oude U.S. Marshall die terugkeert naar Kentucky. De reboot speelt zich na deze gebeurtenissen af en laat zien hoe Raylan het opneemt tegen de gewelddadige Clement Mansell (Boyd Holbrook).

De showunner van Justified: City Primeval, Dave Andron, heeft laten weten dat de inzet zo hoog is, dat hoofdpersonage Raylan er misschien niet levend uitkomt.

Gevaar op gevaar op gevaar


Andron vertelde aan Entertainment Weekly dat de gevaren waar Raylan mee te maken gaat krijgen wel eens zijn ondergang kunnen betekenen. Raylan komt nu namelijk tegenover iemand te staan die niet twee keer na zal denken om mensen te vermoorden.

Andron vervolgde: "Elk seizoen sloten we de show af met 'You'll Never Leave Harlan Alive', maar dan doet hij precies dat. Tot aan het einde van de serie weet je dat Raylan niet zal sterven, en dat deed hij duidelijk niet bij het einde. Maar ik denk dat op dit moment alle weddenschappen van de baan zijn."

Bekijk hieronder een interview over de serie en stream Justified: City Primeval vanaf de zomer op Hulu.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk deze week uit naar 2 internationale dramaseries op de NPO
Series / Featured

Kijk deze week uit naar 2 internationale dramaseries op de NPO

Een Brits ziekenhuisdrama en een Zweeds fiasco komen deze week naar Nederland.

Voor liefhebbers van drama wordt het een mooie week bij de NPO. Er zullen namelijk 2 mooie dramaseries uit Zweden en het Verenigd Koninkrijk uitkomen op NPO Plus, en even later op NPO Start en op televisie.

Everyone but Us | KRO-NCRV | Vanaf 23 mei wekelijk op NPO3, vanaf 18 mei bingen op NPO Plus



Hilma en Ola willen dolgraag een kind, maar zwanger worden gaat nog niet zo vlot. Ze starten met een IVF-behandeling en krijgen ondertussen te kampen met allerlei goedbedoelde adviezen vanuit hun omgeving.

Bekijk de trailer van de serie.

Maternal | NPO | Vanaf 18 mei bingen op NPO Start en NPO Plus



Drie jonge artsen gaan na de COVID-crisis en hun zwangerschap weer moedig aan de slag, maar het ziekenhuis met het ouderschap combineren is een uitdaging die bijzonder veel van ze vergt.

Bekijk de trailer van de dramaserie.

Meer kijken?


Benieuwd naar wat er nog meer op NPO Start en NPO Plus staat? Bekijk welke andere series er zijn uitgekomen of nog aankomen in mei.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elle Fanning verdedigt de schokkende en verrassende dood uit 'The Great'
Series / Nieuws

Elle Fanning verdedigt de schokkende en verrassende dood uit 'The Great'

Elle Fanning staat helemaal achter de dood die iedereen geshockeerd achterliet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kijkers zijn geshockeerd door die ene dood uit The Great en niet iedereen snapt waarom dit moest gebeuren. Elle Fanning verdedigt juist deze dood en legt precies uit waarom dit nodig was.

The Great kwam onlangs terug met 10 gloednieuwe afleveringen van seizoen 3. Halverwege het seizoen gebeurde er echter iets verrassend.

In aflevering 6 sterft Peter (Nicholas Hoult) namelijk plotseling na zijn afscheid met Catherine (Elle Fanning). Het is niet alleen een grote shock voor Catherine zelf, maar ook voor alle kijkers.

Fanning in de verdediging


Fanning sprak met TVLine over deze dood en legde uit dat de dood van Peter nodig was voor Catherines ontwikkeling. ze vertelde dat de twee elkaar eigenlijk tegenhielden en dat Catherine nu echt haar eigen weg in kan slaan.

Lees hieronder wat ze nog meer zei: "Ik denk dat ze in het eerste seizoen een meisje is dat er niet uitziet alsof ze echt een verleden heeft. Ze heeft nog niet veel van het leven meegemaakt. Aan het einde van seizoen 3 heeft ze zoveel gezien, zoveel verloren en pijn ervaren. Ik hoop dat ze de leider zal worden die we willen dat ze is, want ze is er nog niet helemaal."

Bekijk hieronder een interview over deze aflevering en stream The Great op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 14 nieuwe series waaronder het spraakmakende 'McGregor Forever'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 14 nieuwe series waaronder het spraakmakende 'McGregor Forever'

Het wordt een bijzonder volle week op Netflix met veel sport, spanning en reality-TV.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

McGregor Forever (seizoen 1)



Verschijnt op: 17 mei
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Conor McGregor's krachtige stoten en grote mond hebben van hem een van de grootste UFC-vechters ooit gemaakt. Deze docuserie volgt zijn dynamische carrière.





Riverdale (seizoen 7 - aflevering 8)



Verschijnt op: 18 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





XO, Kitty (seizoen 1)



Verschijnt op: 18 mei
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: De jonge koppelaarster Kitty gaat naar de kostschool van haar overleden moeder in Seoel. Als ze daar wordt herenigd met haar vriend, ontvouwt zich een nieuw liefdesverhaal.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

15 mei: Made in Chelsea (seizoen 20) - Documentaire / Reality-TV - Deze realityserie gaat over de liefde, drama en gebeurtenissen van een hechte groep twintigers in London's meest exclusieve wijken Kensington en Chelsea.

15 mei: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 19) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

16 mei: Love Village (seizoen 1 - aflevering 9-12) - Reality-TV / Romantiek - Zestien vrijgezellen verhuizen naar een huis in de bergen om te zien of de liefde regeert in een rustige en idyllische omgeving.

17 mei: Nouevelle école (seizoen 2) - Muziek / Reality-TV - Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

17 mei: Working: What We Do All Day (seizoen 1) - Documentaire - Voor sommigen draait het om geld. Voor anderen is het een roeping. Deze docuserie gaat over de betekenis van werk voor Amerikanen in een tijd van snelle veranderingen.

18 mei: Yakitori: Soldiers of Misfortune (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - De aarde is gekoloniseerd door een superieure buitenaardse beschaving. In de hoop op een betere toekomst sluit Akira zich aan bij de vervangbare Yakitori-infanterie.

19 mei: El Silencio (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Sergio heeft niet meer gesproken sinds hij zes jaar geleden zijn ouders heeft vermoord. Nu wil een psychiater via een verknipt onderzoek blootleggen wat er gebeurd is.

19 mei: Selling Sunset (seizoen 6) - Reality-TV - De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.

19 mei: Young, Famous & African (seizoen 2) - Reality-TV - Deze realityserie volgt een groep beroemde, welvarende sterren terwijl ze werken en zich ontspannen, flirten en ruziën in Johannesburg, Zuid-Afrika.

20 mei: The Good Bad Mother (seizoen 1) - Komedie / Criminaliteit / Drama - Een ambitieuze aanklager houdt na een tragisch ongeval het mentale vermogen van een kind over, waardoor hij en zijn moeder moeten proberen hun relatie te herstellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix's huiveringwekkende 'Dahmer' blijft maar in de prijzen vallen
Series / Nieuws

Netflix's huiveringwekkende 'Dahmer' blijft maar in de prijzen vallen

Het regende al lof en prijzen voor de serie maar nu is er ook succes overzee.

Sinds het uitkomen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is de serie overladen met complimenten en prijzen. Hoofdrolspeler Evan Peters won al een Golden Globe voor zijn rol en nu weet de serie ook een prijs te scoren bij de Britse BAFTA's.

De serie over het leven van de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer heeft bij de uitreikingen van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), de Britse versie van de Oscars, de prijs gewonnen voor beste internationale programma. Hiermee versloegen ze concurrenten Wednesday, The White Lotus, Pachinko, Oussekine en The Bear.

Van jonge Dahmer naar gevangene Dahmer


De controversiële serie van maker Ryan Murphy gaat over het leven van de seriemoordenaar en hoe hij zo berucht werd. Het is een gedramatiseerd verhaal over de monsterlijke praktijken die Dahmer heeft uitgevoerd tot zijn uiteindelijke veroordeling en dood. Het laat ook pijnlijk zien hoe incompetent en apathisch de politie toentertijd optrad en Dahmer zijn gang lieten gaan.

Veel lof, maar ook veel kritiek


Veel mensen raakten maar niet over Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story uitgesproken. Het is uitgegroeid tot een van Netflix meest bekeken series ooit en de waarderingen zijn uitzonderlijk hoog. Echter waren er wel familieleden van de overleden slachtoffers die het uitbuiting vonden van het leed van alle betrokkenen.

Scènes uit de serie ten tijde van Dahmer's veroordeling zijn nagenoeg één op één nagespeeld uit de beelden van de echte zaak. De kritiek was er dat de nabestaanden nu alweer geconfronteerd zouden worden met het leed dat hen al die jaren geleden was aangedaan.

Kijk alle afleveringen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat kreeg 'Stringfellow Hawke' na de jaren '80-serie 'Airwolf' allemaal voor de kiezen?
Series / Featured

Wat kreeg 'Stringfellow Hawke' na de jaren '80-serie 'Airwolf' allemaal voor de kiezen?

Jan-Michael Vincent had een moeilijk leven door een flinke drank- en drugsverslaving

Eén van DE series van de jaren '80 was Airwolf. De serie liep van 1984 tot 1987 en draaide om de avonturen van Airwolf, een geavanceerde helikopter en zijn piloot Stringfellow Hawke.

Hawke
Hawke was een uitmuntende piloot die in Airwolf met zijn helikopter werd ingezet op allerlei speciale missies, meestal gericht op de Russische vijand.

Jan-Michael Vincent
Stringfellow Hawke werd gespeeld door Jan-Michael Vincent. Helaas kwam Jan-Michael Vincent al tijdens het verloop van Airwolf in een neerwaartse spiraal terecht. Hij raakte verslaafd aan drugs en alcohol en werd gearresteerd voor verschillende misdaden, waaronder dronken rijden en huiselijk geweld.

Na drie seizoenen Airwolf werd Vincent, die op dat moment naar verluidt de best betaalde acteur van de VS was met een verdienste van ongeveer 200.000 dollar per aflevering, vervangen door de producers vanwege zijn drank en drugsproblemen.

R.I.P.
Vincent's laatste film White Boy dateert al uit 2002. De laatste jaren van zijn leven moest hij het nog maar met één been doen. In 2012 werd zijn rechterbeen geamputeerd na een gevaarlijke infectie. Op 10 februari 2019 is Vincent overleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze absolute superster en Oscar-winnaar werd geweigerd voor hoofdrol in jaren '80 hitserie 'Miami Vice'
Series / Featured

Deze absolute superster en Oscar-winnaar werd geweigerd voor hoofdrol in jaren '80 hitserie 'Miami Vice'

Denzel Washington deed auditie voor de rol van 'Rico Tubbs' in Miami Vice maar werd niet geselecteerd.

Miami Vice is nog altijd één van de meest iconische televisieseries ooit gemaakt. De serie lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Don Johnson en Philip Michael Thomas. Echter, de rol van Ricardo Tubbs was bijna door Denzel Washington gespeeld.

Denzel Washington


In 1984, toen er audities werden gedaan voor Miami Vice was Denzel Washington nog een opkomende acteur en had hij nog niet de naam die hij tegenwoordig heeft. Ondanks dat hij op dat moment wel al een grote belofte was, werd Philip Michael Thomas gecast voor de rol van 'Tubbs' en werd hij de tegenspeler van Don Johnson.

Tegenslag?


Deze kleine tegenslag weerhield Denzel Washington er echter niet van om door te gaan met acteren en de rest van het verhaal moge bekend zijn. Hij pakte tot dusver 10 Oscar-nominaties en won zelfs twee Oscars!

Voorspoed


Sinds het einde van Miami Vice heeft Philip Michael Thomas nog maar weinig succes gehad in de film- en televisiewereld. Hij verscheen in verschillende tv-films en advertenties, maar slaagde er na Miami Vice niet in om echt grote rollen te bemachtigen.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit gebeurt er met Galadriel in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit gebeurt er met Galadriel in 'The Rings of Power' seizoen 2

Tijdens een recent panel laat actrice Morfydd Clark zich uit over Galadriel's toekomst.

Amazon Studios organiseerde onlangs een For Your Consideration panel. Hierin sprak Clark over het volgende seizoen, en hoe haar personage zich gaat ontwikkelen.

In The Lord of the Rings zien we Galadriel als machtig heerser. Tevens is zij in het bezit van een van de Ringen van Macht. The Rings of Power laat de weg hiernaartoe zien.

Verweven met magie


Aan het einde van het eerste seizoen zagen de kijkers dat de drie Elfenringen gesmeed werden. Zoals Deadline bericht, ging Clark wat dieper in op hetgeen vervolgens gebeurt. Clark: "Galadriel's leven staat op het punt om voorgoed te veranderen. Ze krijgt haar Ring namelijk in bezit, Nenya. Haar leven zal vanaf dat moment verweven zijn met magie".

Sauron is uiteraard niet te vertrouwen, iets wat Galadriel beseft. Desondanks zullen in seizoen 2 meer Ringen gesmeed worden. De Ene Ring is er op dat moment nog niet. Toch is het is niet waarschijnlijk dat er veel goeds uit voort zal komen uit het hele plan.

Omgaan met magie


De vraag is uiteraard of en zo ja hoe Galadriel Nenya zal gaan gebruiken in de serie. Zij zal hoe dan ook moeten leren om om te gaan met sterke magie. Op deze manier zal zij zich verder ontwikkelen tot de sterke leider die ze uiteindelijk ook geworden is.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur speelde op een haar na Rick Grimes in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Deze acteur speelde op een haar na Rick Grimes in 'The Walking Dead'

Het is moeilijk om het je voor te stellen, maar de makers hadden heel iemand anders in gedachten.

Andrew Lincoln heeft de rol van Rick Grimes op een bijna iconische manier neergezet. De hitserie telde maar liefst 11 seizoenen en bijna 180 afleveringen. Toch was hij niet de eerste keus voor de rol.

Frank Darabont, één van de makers, had niemand minder dan Thomas Jane in gedachten. Hij was van mening dat Jane geknipt was voor de rol van ex-sheriff Grimes.

Andere acteur, andere zender


Verder was het evenmin de bedoeling dat AMC de serie uit ging zenden. Darabont benaderde in eerste instantie namelijk de tv-zender HBO. Dit is overduidelijk niet gebeurd. Jane, die al eerder met Darabont samenwerkte in The Mist en The Punisher, zag de rol op zich prima zitten.

De reden dat hij niet gecast kon worden had te maken met het productieschema van de serie. Jane werkte aan Hung in de tijd dat het filmen voor The Walking Dead zou beginnen. Jane moest verstek laten gaan en Andrew Lincoln werd in zijn plaats gecast.

De iconische Grimes keert terug in de spin-off die specifiek over hemzelf en Michonne (Danai Gurari) gaat. Deze spin-off wordt in 2024 verwacht.

Kijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 60-jarige jubileumspecials van 'Doctor Who' hebben eindelijk een trailer
Series / Nieuws

De 60-jarige jubileumspecials van 'Doctor Who' hebben eindelijk een trailer

David Tennant keert terug als The Doctor in drie jubileumspecials.

Doctor Who bestaat 60 jaar, dus dat moet gevierd worden. De BBC heeft gisteren een trailer uitgebracht voor de 60-jarige jubileumspecials die eraan komen.

De trailer herinnert fans eraan dat David Tennant terugkeert als The Doctor in drie specials, samen met Catherine Tate als de fan-favoriete metgezel Donna Noble. Yasmin Finney speelt een nieuw personage genaamd Rose, en Neil Patrick Harris voegt zich bij de cast als een mysterieuze schurk.

Disney+


"Het is mij een grote eer om onze studiodeuren te openen voor de machtige Neil Patrick Harris... Maar wie, waarom, wat speelt hij?", sprak showrunner Russell T. Davies toen de betrokkenheid van Harris werd aangekondigd.

"Je zult gewoon moeten wachten. Maar ik beloof je, het spul dat we nu schieten is spectaculair. Doctor, pas op!".

We weten nu ook de titels van de drie jubileumspecials: 'The Star Beast', 'Wild Blue Yonder' en 'The Giggle'. De specials ter ere van het 60-jarig jubileum van Doctor Who zullen de eerste van de serie zijn die op Disney+ te zien zijn, als onderdeel van een nieuwe internationale streamingovereenkomst om Doctor Who een sterkere wereldwijde franchise-aanwezigheid te geven.

De specials zijn vanaf november dit jaar te zien op Disney+. Hieronder kun je de trailer bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.