Netflix's huiveringwekkende 'Dahmer' blijft maar in de prijzen vallen

Het regende al lof en prijzen voor de serie maar nu is er ook succes overzee.

Glenn Walsh, 15-05-2023 09:52

Sinds het uitkomen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is de serie overladen met complimenten en prijzen. Hoofdrolspeler Evan Peters won al een Golden Globe voor zijn rol en nu weet de serie ook een prijs te scoren bij de Britse BAFTA's.
De serie over het leven van de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer heeft bij de uitreikingen van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), de Britse versie van de Oscars, de prijs gewonnen voor beste internationale programma. Hiermee versloegen ze concurrenten Wednesday, The White Lotus, Pachinko, Oussekine en The Bear.

Van jonge Dahmer naar gevangene Dahmer

De controversiële serie van maker Ryan Murphy gaat over het leven van de seriemoordenaar en hoe hij zo berucht werd. Het is een gedramatiseerd verhaal over de monsterlijke praktijken die Dahmer heeft uitgevoerd tot zijn uiteindelijke veroordeling en dood. Het laat ook pijnlijk zien hoe incompetent en apathisch de politie toentertijd optrad en Dahmer zijn gang lieten gaan.

Veel lof, maar ook veel kritiek

Veel mensen raakten maar niet over Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story uitgesproken. Het is uitgegroeid tot een van Netflix meest bekeken series ooit en de waarderingen zijn uitzonderlijk hoog. Echter waren er wel familieleden van de overleden slachtoffers die het uitbuiting vonden van het leed van alle betrokkenen.

Scènes uit de serie ten tijde van Dahmer's veroordeling zijn nagenoeg één op één nagespeeld uit de beelden van de echte zaak. De kritiek was er dat de nabestaanden nu alweer geconfronteerd zouden worden met het leed dat hen al die jaren geleden was aangedaan.

Kijk alle afleveringen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.

Lees meer over: Monster, Dahmer, The Jeffrey Dahmer Story, Wednesday, The White Lotus, Pachinko, Oussekine, The Bear, Ryan Murphy, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in