search
Van de straat naar de top: Het verhaal van 'Straight Outta Compton'
Films / Netflix Kijktip

Van de straat naar de top: Het verhaal van 'Straight Outta Compton'

We volgen de rapgroep met leden als Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren, DJ Yella en Eazy-E in hun reis naar de top: geld, roem en vrouwen.

Met Straight Outta Compton heb je niet voor niks de film met de meeste Netflix-likes in huis. De film geeft je ook een kijkje in het leven van gangster-rap eind jaren 80 en in het begin van de jaren 90.

De film begint met het personage Dr. Dre, gespeeld door Corey Hawkins, liggend op zijn rug in zijn slaapkamer. Luisterend naar muziek die hem inspireert. Even daarna dringt zijn moeder erop aan dat hij een baan moet gaan zoeken. Hij is dj op vrijdagavond, maar dat verdient niet genoeg, volgens zijn moeder.

Conflicten


Het levert een conflict op. Een van de vele conflicten in de film Straight Outta Compton. Een film over het ruige straatleven in de probleembuurten van Los Angeles, het ontstaan van rapgroep N.W.A. en de messcherpe lyrics die bij de levensstijl horen.

Geen geld


We volgen de rapgroep met leden als Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren, DJ Yella en Eazy-E in hun reis naar de top: geld, roem en vrouwen. Maar erg veel geld is er uiteindelijk niet voor de artiesten.Begin van iets groots


De grond wordt later gelegd voor platenlabel Death Row, met Tupac Shakur, en daarna het label Aftermath met Eminem. De film, te zien op Netflix, laat een stukje geschiedschrijving zien, met wat artistieke vrijheid voor de regisseur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen