search
Dood van Glenn wordt besproken in 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Nieuws

Dood van Glenn wordt besproken in 'The Walking Dead: Dead City'

Veel mensen vragen zich af hoe Maggie en Negan in hemelsnaam samen kunnen werken in de spinoff-serie.

Veel kijkers van The Walking Dead haakten af op het moment dat schurk Negan het geliefde personage Glenn op zeer brute wijze om het leven bracht.

Maar degenen die bleven kijken werden vervolgens geconfronteerd met de niet al te geloofwaardige verhaallijn dat Negan uiteindelijk zelfs ging samenwerken met Rick Grimes & co.

Geloofwaardigheid de deur uit?


Nog ongeloofwaardiger is wellicht het feit dat Negan nu samen met Glenns vrouw Maggie zal samenwerken in spinoff-serie The Walking Dead: Dead City.Jeffrey Dean Morgan liet tijdens een interview met SFX Magazine echter weten dat ze de dood van Glenn wel degelijk meenemen in de verhaallijn van Dead City:

"Ik denk dat er wel wat frustratie bij Negan zit over het feit dat hij geprobeerd heeft om zijn spijt te betuigen en tien jaar hard zijn best heeft gedaan, maar dat het nergens toe heeft geleid. Als Negan zijn ogen sluit, zou hij nog steeds een mes door zijn hoofd kunnen krijgen."

Rouw staat centraal


Lauren Cohan, die Maggie speelt, vult aan dat het onmogelijk is dat Maggie ooit Negan vergeeft:

"Ik zou het woord 'vergeven' niet eens gebruiken. Dat is gewoon onmogelijk. Maar het is voor mij als acteur wel spannend om antwoord te geven op de vraag: Hebben we dit ooit wel eens écht besproken?"

Een serieuze serie


Showrunner Eli Jorné zei tot slot dat het doel van de serie is om het thema rouw van alle kanten te benaderen. Dus vanuit de hoek van de persoon die Glenn heeft verloren, maar ook vanuit de dader.

De eerste aflevering van The Walking Dead: Dead City wordt op 18 juni a.s. uitgezonden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen