'The Walking Dead' krijgt hoopvol einde

En spin-off zoals Walking Dead: China zijn ook een goede mogelijkheid.

Jim Pedd, 23 juli 2015 14:26

Voorlopig zal AMCs The Walking Dead nog wel door gaan. De serie is immers één van de best bekeken series ooit op kabeltelevisie in de Verenigde Staten en blijft maar nieuwe kijkers trekken. Toch zullen velen blij zijn dat bedenker Robert Kirkman een einde gepland heeft voor de serie, waarmee deze naar een bepaald punt toe zal werken.
”Het is een erg populaire serie en de bazen bij AMC lijken van plan te zijn nog 50 seizoenen door te gaan,” vertelde Kirkman. ”En wie weet gebeurt dat ook wel, maar er is absoluut ooit een eindpunt. Het idee is dat dit verhaal langer is dan het hoort te zijn, maar dat de lengte en het zien van personages die langzaam evolueren, dat dit daardoor een echt geheel wordt. Dus als het allemaal voorbij is en je erop terug kijkt, je denkt, ‘wow! Ik dacht dat ze gewoon zombies aan het doden waren. Maar er zit echt een verhaal aan, er was echt iets aan de hand en ik had niet gedacht dat het verhaal hierom zou draaien.”

Maar of het zombie-probleem echt opgelost wordt? ”Misschien. Je weet het nooit. Ik hoop dat The Walking Dead lang genoeg duurt om, als het af is, je denkt, ‘Goed dat er afgerekend is met al die zombies.” Er is in elk geval nog genoeg verhaal om door te blijven gaan. ”Ik wil op z’n minst 300 comics maken, maar als ik het nog steeds leuk vind, zal ik daar niet stoppen. Maar, als ik het veel minder leuk begin te vinden, is de kans groot dat ik stop. Maar eerlijk gezegd zie ik dat voorlopig niet gebeuren.”

Tot slot zijn nieuwe spin-offs, zoals Fear the Walking Dead altijd mogelijk. ”Als deze spin-off het goed doet, weet ik zeker dat we uiteindelijk ook Walking Dead: China zullen maken.” Waarmee de kans groot is dat er in de toekomst ook spin-offs komen over andere landen. Zien jullie dat zitten?

Bron: Variety

Lees meer over: the walking dead, amc, robert kirkman, einde, serie, zombies, cast, comics

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws