search

Ons nieuws van donderdag 23 juli 2015

Eerste zombies 'Fear the Walking Dead' onthuld
Series / Foto's

Eerste zombies 'Fear the Walking Dead' onthuld

Deze zien er nog veel gezonder uit dan die in The Walking Dead.

Onlangs kregen we al een eerste blik op de zombies uit het zesde seizoen van The Walking Dead voorgeschoteld. Die zagen er behoorlijk vergaan uit, maar die in spin-off Fear the Walking Dead is dat wel wat anders. AMC heeft de eerste blik op zombies uit deze serie vrijgegeven en die zien er nog redelijk normaal uit. Toch zijn ze al behoorlijk bloeddorstig uit, zoals je hieronder kan zien.







De companion serie van AMC heeft een eerste seizoen van zes afleveringen, dat op 23 augustus in première zal gaan. Een tweede seizoen van zestien afleveringen volgt in 2016. Centraal staan Travis Manawa (Cliff Curtis), een middelbare school leraar die gescheiden is, Madison Clark (Kim Dickens), die verloofd is met Travis en hun kinderen Nick Clark (Frank Dillane) en Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey).

In deze serie is de zombie apocalyps nog niet uitgebroken, maar zien we de boel zich langzaam ontvouwen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de 'Muppets' pitch die voor de nieuwe serie zorgde
Series / Trailer

Bekijk de 'Muppets' pitch die voor de nieuwe serie zorgde

Ditmaal krijgen we meer te zien van de persoonlijke levens van de Muppets.



Mocht je het nieuws gemist hebben: The Muppets komt in de herfst terug naar ABC. De mockumentary kreeg een Comic-Con panel en daarbij werd een tien minuten durende video vertoond. Die video was ervoor verantwoordelijk dat ABC besloot het nieuwe seizoen te maken. Nu is de pitch video vrijgegeven, die je hierboven kan bekijken.

De pitch past perfect bij de humor die we gewend zijn van de Muppets. De personages waren zich altijd al bewust van het idee dat ze een serie binnen een serie aan het maken waren en dat is nu ook het geval. Ook lijkt het erop dat de eerste foto's en de teaser trailer voor het nieuwe seizoen uit bovenstaande video afkomstig zijn. Verder zien we Topher Grace en Elizabeth Banks in cameo's en uiteraard alle Muppets, zoals Kermit, Gary, Miss Piggy en de rest.

De nieuwe serie bestudeert de persoonlijke levens van de Muppets en hun relaties, zowel thuis als op hun werk. Vanaf 22 september zijn de klassieke persoanges weer op televisie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt hoopvol einde
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt hoopvol einde

En spin-off zoals Walking Dead: China zijn ook een goede mogelijkheid.

Voorlopig zal AMCs The Walking Dead nog wel door gaan. De serie is immers één van de best bekeken series ooit op kabeltelevisie in de Verenigde Staten en blijft maar nieuwe kijkers trekken. Toch zullen velen blij zijn dat bedenker Robert Kirkman een einde gepland heeft voor de serie, waarmee deze naar een bepaald punt toe zal werken.

"Het is een erg populaire serie en de bazen bij AMC lijken van plan te zijn nog 50 seizoenen door te gaan," vertelde Kirkman. "En wie weet gebeurt dat ook wel, maar er is absoluut ooit een eindpunt. Het idee is dat dit verhaal langer is dan het hoort te zijn, maar dat de lengte en het zien van personages die langzaam evolueren, dat dit daardoor een echt geheel wordt. Dus als het allemaal voorbij is en je erop terug kijkt, je denkt, 'wow! Ik dacht dat ze gewoon zombies aan het doden waren. Maar er zit echt een verhaal aan, er was echt iets aan de hand en ik had niet gedacht dat het verhaal hierom zou draaien."

Maar of het zombie-probleem echt opgelost wordt? "Misschien. Je weet het nooit. Ik hoop dat The Walking Dead lang genoeg duurt om, als het af is, je denkt, 'Goed dat er afgerekend is met al die zombies." Er is in elk geval nog genoeg verhaal om door te blijven gaan. "Ik wil op z'n minst 300 comics maken, maar als ik het nog steeds leuk vind, zal ik daar niet stoppen. Maar, als ik het veel minder leuk begin te vinden, is de kans groot dat ik stop. Maar eerlijk gezegd zie ik dat voorlopig niet gebeuren."

Tot slot zijn nieuwe spin-offs, zoals Fear the Walking Dead altijd mogelijk. "Als deze spin-off het goed doet, weet ik zeker dat we uiteindelijk ook Walking Dead: China zullen maken." Waarmee de kans groot is dat er in de toekomst ook spin-offs komen over andere landen. Zien jullie dat zitten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brian Michael Bendis over Marvels 'Jessica Jones'
Series / Nieuws

Brian Michael Bendis over Marvels 'Jessica Jones'

Krysten Ritter speelt de titulaire heldin in de serie.

Brian Michael Bendis, de bedenker van de strip waarop de Marvel-/Netflix-serie Jessica Jones (voorheen A.K.A. Jessica Jones gebaseerd is, heeft zich vandaag uitgesproken over de serie, en hij was erg positief. Bendis zei het volgende:

''Ik weet dat ik nog niet veel heb gezegd over de Jessica Jones tv-serie, maar ik kan me niet langer inhouden. De serie is echt geweldig. Ik heb de eerste paar afleveringen gezien en omdat ik er niet direct aan werk, kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik het fantastisch vindt! En geloof me, mijn oordeel is harder dan die van een normale fan. Jessica maakt deel uit van mijn DNA. Een slechte serie rondom Jessica Jones zou me pijn hebben gedaan.

De serie is ontzettend trouw aan het bronmateriaal en bevat alles wat ik ooit had kunnen dromen. De straten van New York worden anders bekeken dan door de ogen van Matt Murdock, maar alles sluit naadloos aan. Net als de strips in hun beste tijd. En net als Daredevil heeft de show een geweldige look.

Krysten Ritter is zooooo goed. En Michael Colter... wacht tot je Michael Colter ziet als Luke Cage. Zijn casting is net zo goed als Robert Downey Jr. destijds als Tony Stark. De rol is lastig om te casten, maar ze hebben het perfect gedaan.''


Ritter speelt in de serie de rol van een superheld die haar eigen detectivebureau is gestart in New York City en andere superhelden helpt met hun onderzoeken. Het eerste seizoen van de serie behelst 13 afleveringen en zal later dit jaar op Netflix te zien zijn.

Naast Ritter, Tennant en Colter zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Rachael Taylor als Patsy Walker, Mike Colter als Luke Cage, Carrie-Ann Moss als Harper, Eka Danville als Malcolm, Erin Moriarty als Hope en Will Traval als een New Yorkse agent. Melissa Rosenberg, producent van Dexter en schrijver van de Twilight-films is de showrunner van Jessica Jones.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review: 'House of Cards' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'House of Cards' seizoen 3

Perfecte beelden en audio.

Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Kate Mara (Zoe Barnes), Corey Stoll (Congreslid Peter Russo), Michael Gill (President Walker) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: Netflix

Netflix boekt doorgaand succes met zijn eerste dramaserie, House of Cards. De show volgt het wel en wee van Frank Underwood, een iconische rol van Kevin Spacey, die er alles voor over heeft om op te klimmen in de machtsstructuur van de Verenigde Staten. Vorig seizoen lukte het hem om President te worden, maar de grote vraag van dit derde seizoen is of hij er ook in slaagt dat vast te houden. Nu is het seizoen, dat in februari te streamen was, op Blu-ray verkrijgbaar.

De meedogenloze Francis Underwood (Kevin Spacey) doet er alles aan om Washington D.C. te veroveren. Dit doet hij niet alleen, maar met de hulp van zijn even ambitieuze vrouw Claire (Robin Wright) en zijn 'chief of staff' Doug Stamper (Michael Kelly).

Voor het eerst zijn er ook kijkcijfers van de serie onthuld. We schreven dat zo'n 6,5 procent van de Netflix-abonnees de serie gezien hadden na dertig dagen. Als je je bedenkt dat de streamingsdienst zo'n zestig miljoen abonnees heeft wereldwijd, dan is 6,5% een flink aantal. Verder zijn jullie erg positief over het seizoen. We organiseerden een poll om jullie meningen te krijgen en zo'n 58 procent van de mensen die mee deden vonden het seizoen amusant. Toch schrijven jullie het seizoen iets minder interessant te vinden dan voorgaande seizoenen.



Blu-ray: House of Cards seizoen 3 | Duur: 691 min. / 13 afleveringen | Release: juli 2015 | Video: 1080p (2.00:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-647310 | Met dank aan: Sony Pictures

Het derde seizoen van House of Cards wordt op eenzelfde manier aangeleverd als de voorgaande seizoenen. Dat houdt in dat je een nette slipcover krijgt, met daarin een uitklapbare hoes. Die toont de hoofdpersonen en in ietwat strakke inschuifhoezen zitten de schuiven. Die worden naar verloop van tijd overigens iets losser, maar in eerste instantie moet je toch redelijk wat kracht zetten om de schijven eruit te krijgen.

Verspreid over vier schijven, tref je schitterende beelden en audio aan. Netflix neemt de serie op in 4K, waarmee de resolutie van de bovenste plank is. De 1080p video toont alle details, lijnen en kleuren in hoge kwaliteit. De kleuren zijn niet zo levendig, maar dat is wat hoort bij deze serie en de sfeer die er geschept wordt.

De DTS-HD Master audio 5.1 track is verder ook perfect. Het dialoog en de muziek zijn precies goed uitgebalanceerd, waardoor de acteurs op geen enkel moment onverstaanbaar worden. De knappe audiotrack past dus goed bij de hoge kwaliteit van de video waar Sony voor gekozen heeft.

Extra's
Wat de extra's betreft is er niet zoveel te vinden. In een 25 minuten durende documentaire wordt er gekeken naar de ontwikkeling van de belangrijkste verhaallijnen en de manier waarop deze gedurende een aantal afleveringen zorgvuldig opgebouwd worden. En dan is er nog een 17 minuten durende extra over New Mexico, waarin de seizoensfinale bekeken wordt.

Toekomst
Uiteraard zal e rook een vierde seizoen komen van de serie. Dit werd bekend gemaakt middels een bericht op de officiële Twitter-account van de serie. "I will leave a legacy. #Underwood2016" viel toen te lezen. Verder werd niet lang daarna bekend gemaakt dat Neve Campbell gecast is in het nieuwe seizoen. De opnames zijn begonnen in juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Wie moeten winnen bij de Emmy's?
Series / Poll

Poll: Wie moeten winnen bij de Emmy's?

Stem op jouw favoriete acteurs, actrices en series!

Onlangs werden de nominaties voor de Emmy Awards bekend gemaakt. Vooral HBO werd veel genomineerd, met maar liefst 126 mogelijke prijzen, waarmee betaalzender voor de vijftiende keer op rij de meeste nominaties heeft. Series als Game of Thrones (24), Olive Kitteridge (13), tv-film Bessie (12), Boardwalk Empire (10) en Veep (9) scoorden goed. Maar ook AMCs Mad Men (11) en Netflixs House of Cards (11) maken goede kans op prijzen.

Hieronder hebben we voor jullie een achttal polls geplaatst, waar je kan stemmen op je favoriete serie in zowel de drama als de komedie categorie, en op je favoriete acteurs en actrices. We willen je voor de volledigheid vragen om op alle polls te stemmen en als je zin hebt horen we uiteraard waarom jouw serie moet winnen!

De Primetime Emmy Awards worden op zondag 20 september uitgereikt.











web surveys


survey solution







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.