search
Grote sterrencast geeft in docuserie een ode aan deze lugubere filmlegende
Series / Nieuws

Grote sterrencast geeft in docuserie een ode aan deze lugubere filmlegende

Deze regisseur heeft meerdere genres in Hollywood opnieuw mogen uitvinden.

Voor duistere buitenbeentjes zijn de films van Tim Burton altijd een traktatie geweest, waar ondertussen al vele kijkers groot mee zijn geworden. Nu verschijnt er een mooie documentairereeks, die ingaat op de loopbaan van de regisseur in Hollywood.

Tim Burton kan je kennen van films als Beetlejuice uit 1988, Edward Scissorhands uit 1990 en Sjakie en de Chocoladefabriek uit 2005. In zijn films zijn vaak grote namen te zien, waarvan Johnny Depp een absolute favoriet van hem is. Ook bij de hitserie Wednesday was Burton betrokken als regisseur en producent.

Documentaireserie


Volgens Deadline is er een mooie documentaireserie op weg naar het filmfestival van Cannes over de iconische regisseur, die een donkere stempel heeft achtergelaten op de Amerikaanse filmgeschiedenis. In de documentaire komen een hoop bekende namen langs om meer te vertellen over de filmmaker.


Met zijn Batman-reeks van 1989 tot 1992 gaf Burrton weer een boost aan het superheldengenre, en ook de remakes van meerdere beroemde kinderverhalen konden niet aan hem ontkomen, zoals Alice in Wonderland in 2010 en Dombo in 2019. Kortom, de man heeft vele kanten van Hollywood verkend én veranderd.

Informatie


De documentaire, die nog geen titel heeft, wordt een vierdelige serie geregisseerd door Tara Wood en zal bestaan uit interviews met Burton's vaste gasten. Daartoe behoren Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Michael Keaton, Winona Ryder, componist Danny Elfman, Christopher Walken en Danny DeVito.

Ook nieuwe gezichten op het zilveren doek komen langs met wie Burton heeft samengewerkt, bijvoorbeeld Jenna Ortega, Mia Wasikowska en Christoph Waltz, doen mee.

Release


Na het filmfestival van Cannes zal hopelijk meer duidelijk worden over een releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen