search
De verwarring van 'Life of Brian': Brian krijgt per ongeluk heldenstatus
Films / Netflix Kijktip

De verwarring van 'Life of Brian': Brian krijgt per ongeluk heldenstatus

Brian wordt zonder dat hij dit wilt op een voetstuk geplaatst.

We zetten ook vandaag een komedie in de schijnwerpers. Een film als grondlegger voor de hedendaagse droge en cynische humor: Monty Python's Life of Brian.

Het personage Brian sluit zich aan bij een groep anti-Romeinse fanatici, maar hij wordt vaak verward met een bepaalde timmerman. Zo wordt hij door het onderdrukte volk aangezien voor een Messias, terwijl hij dat niet is.

Hij ontkent het ook met klem. 'Maar alleen een echte heilige ontkent zijn eigen onsterfelijkheid', is dan weer de reactie van het volk. Brian wordt zonder dat hij dit wilt op een voetstuk geplaatst.Klassiekers


In deze klassieker uit 1979 worden legendarische discussies tevoorschijn getoverd als 'What have the Romans ever done for us?' en herkenbare liedjes als 'Always look on the bright side of life.'Waardering


De Monty Python-komediegroep bestond afwisselend uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De film heeft een 8/10 waardering op IMDb en 96 procent op Rotten Tomatoes. Monty Python's Life of Brain is te bekijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen