HBO zette alles op alles om hacker laatste aflevering 'House of the Dragon' te pakken

HBO heeft nogal uitgepakt om de hacker van de laatste aflevering van deze populaire serie te vinden.

Bas de Kramer, 19-05-2023 19:54

Het gebeurt regelmatig dat populaire series vroegtijdig uitlekken. Zo ook bij de laatste aflevering van House of the Dragon. Een paar dagen voordat HBO deze aflevering online ging zetten, was een hacker hen voor.

Hacker

HBO heeft in dit kader in eerste instantie een intern onderzoek laten uitvoeren en men ontdekte toen sporen van een hacker die op de servers van HBO was ingelogd. Uit dit eerste onderzoek bleek dat deze hacker uit Israël kwam.

Bird

Vervolgens schakelde men de cybereenheid van de Israëlische politie in. Zij startten een onderzoek om de hacker te achterhalen. De hacker bleek 'Bird' te heten en de cybereenheid kwam hem op het spoor, mede doordat de hacker een kat heeft die ook 'Bird' heet.

Signaal

De man is afgelopen maandag aangehouden en zal moeten boeten voor zijn daad. Welke straf er precies staat op dit vergrijp, is ons niet bekend. Dat HBO hiermee een signaal afgeeft aan hackers die nog niet vertoonde afleveringen van populaire series online willen zetten, is echter wel duidelijk!

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.




Lees meer over: house of the dragon, hbo max, paddy considine, koning viserys, alicent hightower, matt smith, emma d arcy

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in