search
'Trial by Fire' laat Netflix Top 10 branden van emotie met heftig en tragisch waargebeurd verhaal
Films / Nieuws

'Trial by Fire' laat Netflix Top 10 branden van emotie met heftig en tragisch waargebeurd verhaal

'Trial by Fire' van regisseur Edward Zwick zet de Netflix Top 10 in vuur en vlam. De film komt binnen in de top 10 op een goede vierde plek.

Vanaf afgelopen woensdag is het mogelijk om de film te streamen bij Netflix. Deze biografische dramafilm doet het gelijk goed en schiet de Netflix Top 10 in.

Veroordeeld om te sterven


In de film volgen we Cameron Todd Willingham (Jack O'Connell). Een man die opgepakt en beschuldigd wordt van de moord op zijn drie kinderen door zijn huis in brand te steken. Wanneer Elizabeth Gilbert (Laura Dern) bij hem langskomt in de gevangenis, vindt hij in haar een nieuwe bondgenoot. Zij wil er alles aan doen om te bewijzen dat hij onschuldig is.

Willingham


Willingham was allesbehalve een man die zich aan alle regels hield. Hij sloeg zijn vrouw en had ook een strafblad. Velen vonden echter het bewijs voor het in brand steken van zijn huis en de moord op zijn drie kinderen zwak. Vlak voor zijn executie in 2004 zou er bewijs zijn wat dit ook onderschreef. Helaas was dat voor hem al te laat.

Fenomenaal


De film scoort een gemiddelde van 66% op Rotten Tomatoes en bij IMDb zien we dat de film 7.0/10 behaald.

"De ingewikkelde en emotionele noten worden prachtig op het scherm gespeeld door Jack O'Connell en Laura Dern."

"De optredens zijn geïnspireerd. Laura Dern is zoals altijd uitstekend. Het was ook mijn persoonlijke kennismaking met Jack O'Connell, die fenomenaal is als Cameron Todd Willingham."

Netflix


Vanaf afgelopen woensdag is het mogelijk om Trial by Fire te streamen bij Netflix. Het is zeker een aanrader om deze aan je watchlist toe te voegen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen