search

Ons nieuws van zaterdag 20 mei 2023

Netflix verandert geliefde serie zonder instemming van fans: Een mislukte zet?
Series / Nieuws

Netflix verandert geliefde serie zonder instemming van fans: Een mislukte zet?

De hele tijdlijn wordt overhoop gehaald voor de fans, maar zij zijn er juist niet blij mee.

Birdgerton wordt met de dag populairder en er zijn al heel wat ideeën voor nog meer spin-offs. Netflix heeft nu alleen wel een gevaarlijke beslissing gemaakt die grote gevolgen kan hebben voor de serie.

In elk seizoen van Bridgerton staat één broer of zus centraal in de zoektocht naar liefde. We begonnen natuurlijk met Daphne en in het tweede seizoen volgden we Anthony.

Seizoen 3 heeft echter een verrassende twist. De volgorde van de boeken wordt namelijk losgelaten en dit seizoen zal niet meer focussen op fan-favoriete broer Benedict.

Wie dan wel?


De schrijfster van de Bridgerton-boeken, Julie Quinn, was het helemaal eens met de beslissing van Netflix om seizoen 3 over Penelope en Colin te laten gaan. Hierdoor kunnen fans namelijk langer genieten van Benedict.

Dit is wat ze over de verandering zei: "We hebben Benedicts match nog niet ontmoet. Ik denk dat mensen zullen zeggen: "Ze had best even voorgesteld kunnen worden." Maar het feit is dat we dat niet hebben gedaan. En wat ik mensen probeer te vertellen is, als een personage eenmaal zijn seizoen heeft, zien we ze niet zo vaak meer. Dus als je van Benedict houdt, wil je dat hij zo lang mogelijk wacht."

Bekijk hieronder aankondiging van seizoen 3 en stream Bridgerton op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke tegenvaller voor 'Grey’s Anatomy': vertrekken er te veel acteurs?
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller voor 'Grey’s Anatomy': vertrekken er te veel acteurs?

Er vertrekken de laatste tijd wel heel veel acteurs uit 'Grey's Anatomy'.

Grey Sloan Memorial moet van steeds meer vaste personages afscheid nemen. Nu zowel Kelly McCreary als Ellen Pompeo uit de serie zijn gestapt, zijn er bijna geen fan favoriete personages meer over…

Kelly McCreary, die Maggie Pierce, Meredith Greys (Ellen Pompeo) halfzus en hoofd van de cardiothoracale chirurgie van het ziekenhuis, sinds het einde van seizoen 10 heeft gespeeld, heeft ABC's Grey's Anatomy onlangs na negen jaar verlaten. Ook Ellen Pompeo zelf heeft inmiddels afscheid genomen van de serie.

Einde in zicht?


De laatste aflevering can McCreary in de serie werd uitgezonden op 13 april. McCreary kondigde haar vertrek afgelopen maart aan. Pompeo verliet de serie in de première van de tweede helft van het seizoen. Haar reden was dat ze graag andere dromen en kansen wou najagen.

Er zijn dus geen dochters van Ellis Grey meer over in Grey's Anatomy. Veel fans vinden al een tijdje dat er te veel nieuwe personages in de serie te zien zijn, terwijl vrijwel alle oorspronkelijke acteurs de serie inmiddels gedag hebben gezegd. Vooral nu hoofdpersonage Meredith Grey weg is, missen fans de oudere seizoenen.

Toch lijkt het erop dat de serie voorlopig nog niet tot zijn einde komt. De kijkcijfers blijven consistent, dus lijkt er meer dan genoeg reden te zijn om door te gaan. Bovendien waren zowel Pompeo als McCreary onlangs weer te zien in een aflevering, dus blijkt hun afscheid toch niet zo permanent.

Grey's Anatomy is te zien op Disney+.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk antwoord van de Duffer Broers: leeft Max nog in 'Stranger Things'?
Series / Nieuws

Eindelijk antwoord van de Duffer Broers: leeft Max nog in 'Stranger Things'?

Eindelijk antwoord op die brandende vraag of Max nog leeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu seizoen 5 steeds een beetje dichterbij lijkt te komen, beginnen fans weer terug te kijken naar het einde van seizoen 4. Deze chaotische en epische seizoensfinale liet heftige gebeurtenissen zien die zeker voor veel gevolgen zullen zorgen.

In de seizoensfinale van seizoen 4 van Stranger Things ging Max bijna dood toen Vecna haar been en arm brak. Ook maakte hij haar blind, net voordat Eleven hem kon stoppen.

Het bleek allemaal net te laat toen Max in Lucas’ armen stierf. Eleven deed haar best om Max weer tot leven te wekken. De laatste scène met Max was echter in het ziekenhuis waar ze in een coma lag en op niets leek te reageren.

Echte antwoorden


De Duffer Broers hebben in een interview met Josh Horowitz het lot van veel personages besproken, waaronder het lot van Max. Ze bevestigden dat ze er inderdaad heel slecht aan toe is, maar in principe nog wel leeft.

Dit was hun uitleg: "Oké, ze is hersendood, maar ze leeft. Hersendood en blind en al haar botten zijn gebroken, maar het gaat oké. Ze heeft wel betere dagen gekend."

Bekijk hieronder een video van Max en stream Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met de flamboyante 'Peggy Bundy' uit de jaren '90-hitserie 'Married with Children'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met de flamboyante 'Peggy Bundy' uit de jaren '90-hitserie 'Married with Children'?

Actrice Katey Sagal heeft veel meer rollen gespeeld dan alleen die van 'Peggy'

De rol van Peggy Bundy in Married with Children was een iconische. De rol werd gespeeld door Katey Sagal die nog altijd flink aan de weg timmert als actrice.

Peggy Bundy


Married with Children was een sitcom die liep van 1987 tot 1997 over een tamelijk disfunctioneel gezin waarvan Peggy Bundy de moeder was. Peggy Bundy was niet alleen een flamboyante en kleurrijke persoonlijkheid maar ook een wat luie traditionele huisvrouw die vooral geïnteresseerd was in winkelen, roddelen en het kijken naar soapseries. Peggy was, net als de andere familieleden in de serie, heel erg toegewijd aan haar familie op de momenten dat dat nodig was.

Katey Sagal


Sagal is geboren in 1954 in een echte entertainment familie. Zij is de dochter van Sara Macon, die zangeres, producer en tv-schrijver was, en Boris Sagal, een televisieregisseur.

Zangeres


Sagal begon haar carrière als zangeres en songwriter. In de jaren '70 en '80 was zij echt een goede achtergrondzangeres bij grootheden als Bette Midler, Bob Dylan, Etta James en Tanya Tucker. Zij heeft door de jaren heen ook meerdere eigen albums uitgebracht.

Diverse rollen


Waar veel acteurs vaak 1x een hoogtepunt beleven in een serie en daarna nooit meer dat echte succes proeven, ligt dat bij Sagal toch echt anders. Zo heeft zij rollen gehad in Dead to Me, The Big Bang Theory, Superior Donuts, Shameless en Brooklyn Nine-Nine. Ook had zij de rol van Gemma Teller in Sons of Anarchy.

Sagal zegt hierover zelf: "De opmerking die ik vaak krijg is: 'Wauw, je werkt nog steeds!' Ik begin het soms tegen mezelf te zeggen, ik heb zoiets van: 'Wow, dit is zo geweldig dat ik een werkende acteur kan blijven en nog steeds geïnteresseerd ben in de rollen die ik ga spelen. ' Ik voel me daar erg dankbaar voor."

Liefdesleven


Sagal stond vroeger ook bekend om haar woelige liefdesleven waarbij altijd muzikanten betrokken zijn. Zo heeft ze een relatie gehad met Gene Simmons van rockband Kiss, is ze getrouwd geweest met bassist Fredie Beckmeier en is ze getrouwd geweest met drummer Jack White. Tegenwoordig is ze getrouwd met producer Kurt Sutter.

Duidelijk is dat Katy Sagal veel meer in haar mars heeft dan de alleen de rol van Peggy in Married with Children.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Only Murders in the Building' seizoen 3 krijgt grootse première op Disney+
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' seizoen 3 krijgt grootse première op Disney+

De moord van Ben zal hopelijk opgelost worden in 'Only Murders in the Building' seizoen 3.

Fans kijken al lang uit naar seizoen 3 van de moordmysterie-comedy serie Only Murders in The Building. De serie verschijnt begin augustus op Disney+. En niet met maar één aflevering, maar meteen met twee!

Dit is om twee redenen een slimme zet. Ten eerste is Only Murders een erg verslavende serie om naar te kijken, zoals in het moordmysterie genre wel vaker het geval is. Twee afleveringen kijken net wat fijner weg.

Bovendien is het in het zeer competitieve streaminglandschap moeilijk om het publiek te boeien met maar één aflevering. In het verleden heeft een première met meerdere afleveringen ook in het voordeel van Only Murders gewerkt, aangezien seizoen 2 een soortgelijk debuut had.

Theater


Seizoen 3 neemt fans mee naar de met bloed doordrenkte denkspellen van de theaterindustrie. Het seizoen zal dus niet meer enkel draaien om gebeurtenissen in the Arconia. Dit keer zal de serie focussen op wie Ben (Paul Rudd) heeft vermoord, waarbij flashbacks net zoals de voorgaande seizoenen zeker weer een rol spelen om het verhaal van de noodlottige acteur uit te werken.

Ook al duurt de première van seizoen 3 nog even: de lijst met verdachten begint al vorm te krijgen. Bovenaan die lijst staat niemand minder dan Meryl Streep, die zich bij het nieuwe seizoen aansluit als de grootste gastrol van Only Murders tot nu toe.

De eerste twee afleveringen van Only Murders in the Building zijn vanaf 8 augustus te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Trial by Fire' laat Netflix Top 10 branden van emotie met heftig en tragisch waargebeurd verhaal
Films / Nieuws

'Trial by Fire' laat Netflix Top 10 branden van emotie met heftig en tragisch waargebeurd verhaal

'Trial by Fire' van regisseur Edward Zwick zet de Netflix Top 10 in vuur en vlam. De film komt binnen in de top 10 op een goede vierde plek.

Vanaf afgelopen woensdag is het mogelijk om de film te streamen bij Netflix. Deze biografische dramafilm doet het gelijk goed en schiet de Netflix Top 10 in.

Veroordeeld om te sterven


In de film volgen we Cameron Todd Willingham (Jack O'Connell). Een man die opgepakt en beschuldigd wordt van de moord op zijn drie kinderen door zijn huis in brand te steken. Wanneer Elizabeth Gilbert (Laura Dern) bij hem langskomt in de gevangenis, vindt hij in haar een nieuwe bondgenoot. Zij wil er alles aan doen om te bewijzen dat hij onschuldig is.

Willingham


Willingham was allesbehalve een man die zich aan alle regels hield. Hij sloeg zijn vrouw en had ook een strafblad. Velen vonden echter het bewijs voor het in brand steken van zijn huis en de moord op zijn drie kinderen zwak. Vlak voor zijn executie in 2004 zou er bewijs zijn wat dit ook onderschreef. Helaas was dat voor hem al te laat.

Fenomenaal


De film scoort een gemiddelde van 66% op Rotten Tomatoes en bij IMDb zien we dat de film 7.0/10 behaald.

"De ingewikkelde en emotionele noten worden prachtig op het scherm gespeeld door Jack O'Connell en Laura Dern."

"De optredens zijn geïnspireerd. Laura Dern is zoals altijd uitstekend. Het was ook mijn persoonlijke kennismaking met Jack O'Connell, die fenomenaal is als Cameron Todd Willingham."

Netflix


Vanaf afgelopen woensdag is het mogelijk om Trial by Fire te streamen bij Netflix. Het is zeker een aanrader om deze aan je watchlist toe te voegen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Willow'-schrijver reageert woest op plannen om de serie van Disney+ te verwijderen
Series / Nieuws

'Willow'-schrijver reageert woest op plannen om de serie van Disney+ te verwijderen

'Willow' verdwijnt binnenkort van Disney+, slechts 6 maanden na de release van de serie.

Disney+ heeft gisteren plannen bekendgemaakt om een hele hoop series en films van het platform te gaan verwijderen. Een van die series is Willow, een Disney+-original die pas afgelopen november verscheen. En daar is schrijver John Bickerstaff natuurlijk allesbehalve blij mee…

Willow, een vervolg op de gelijknamige film uit 1988, vertelt het verhaal van een groep helden die lang na de nederlaag van koningin Bavmorda samenkomen om hun wereld te beschermen tegen de Gales. De serie werd geprezen voor het opnieuw leven inblazen van de Willow-franchise, maar is een van de vele series die op 26 mei van Disney+ en Hulu worden verwijderd.

Schrijversstaking


Nu heeft Bickerstaff op Twitter gereageerd op de plannen om Willow van Disney+ te halen. De schrijver beweert dat de verwijdering te maken heeft met het feit dat het platform schrijvers dan niet meer hoeft te betalen voor de streams van de series, een belangrijk argument in de aanhoudende schrijversstaking. Lees hieronder alle tweets:

Nergens meer te bekijken


De verwijdering van de serie van Disney+ heeft alle hoop op een mogelijk seizoen 2 van Willow de grond ingeboord. Toen er in maart 2023 geruchten rondgingen dat de serie was geannuleerd, beweerde maker Jonathan Kasdan dat de serie enkel op pauze stond. Maar nu blijkt dus toch dat seizoen 2 van Willow niet door zal gaan.

Wat de verwijdering van Willow frustrerend maakt voor kijkers, is dat de serie nergens anders beschikbaar is. Vanwege de exclusiviteit van Willow op Disney+ in combinatie met het feit dat er geen fysieke release is, zal de serie na 26 mei op geen enkele manier meer te bekijken zijn. Het valt nog te bezien of de serie in de toekomst een nieuw thuis zal vinden.

Willow is nog tot 26 mei te bekijken op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verdient dit verrassende 'Ted Lasso' personage ook een tweede kans?
Series / Nieuws

Verdient dit verrassende 'Ted Lasso' personage ook een tweede kans?

In een serie over tweede kansen keert ook dit personage op de valreep terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ted Lasso is een serie over positiviteit en doorzettingsvermogen... en tweede kansen.

Jamie Tartt


We leren Jamie Tartt (Phil Dunster) in het eerste seizoen in het eerste seizoen kennen als een arrogant talentje dat het bloed onder veteraan Roy Kent's (Brett Goldstein) nagels vandaan haalt.In de volgende seizoenen is Tartt veranderd. Hij is een teamspeler geworden, hij heeft nog steeds een groot ego, maar gebruikt dat voor betere dingen.

Zelfs zijn "aartsvijand" Roy Kent is nu meer een vriend en mentor. In zoverre dat Jamie gezellig "Uncle's Day" komt vieren en hem zelfs een cadeau geeft.Nate "The Great" Shelley


Het personage van Nate (Nick Mohammed) heeft een enorme reis afgelegd.

Van de materiaalman die nauwelijks uit zijn woorden kwam tot de briljante assistent coach bij AFC Richmond - en later als hoofdcoach bij West Ham United.

Veel heeft Nate in de weg gezeten. Jaloezie, ego, arrogantie... Nate is van één van de meest geliefde personages veranderd tot een van de meest gehate toen het tweede seizoen eindigde.

En nu, in het derde seizoen, is Nate bezig aan een terugkeer in de harten van de kijker.Rebecca Welton


Rebecca begon haar carrière als baas van AFC Richmond als een vijand. Haar aankoop van coach Ted Lasso (Jason Sudeikis) was bedoeld om het team te laten falen. Haar latere verhuur van Jamie Tartt aan Arsenal ook.

Dit alles om het team waar haar ex-man Rupert Mannion (Anthony Head) zo van hield, kapot te maken.

Maar langzaam maar zeker valt Rebecca voor de Ted Lasso manier. Ze wordt hechter met het team. Dit komt allemaal samen in aflevering 10 van het derde seizoen.Het is ook in deze aflevering dat Rebecca eindelijk haar verleden met Rupert opzij kan zetten en voetbal écht kan zien als een mooi spel, in plaats van iets dat ze kapot moet maken omdat Rupert er van hield.Rupert Mannion


Rupert was de stereotype slechterik die op de emoties van zijn slachtoffers inspeelde.

Hij bedroog Rebecca, leek iets beter te zijn geworden in het tweede seizoen toen hij een gezin had, maar ging daarna al snel weer vreemd.In de nieuwste aflevering van Ted Lasso lijkt er toch iets van menselijkheid in Rupert te zijn gevonden.

Op zijn minst is duidelijk geworden dat Rupert ergens toch echt van Rebecca gehouden heeft.Ted Lasso verschijnt nog twee keer op woensdag bij Apple TV+. De serie finale is te zien vanaf 31 mei.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk geeft Netflix meer duidelijkheid over wanneer 'The Crown' definitief stopt
Series / Nieuws

Eindelijk geeft Netflix meer duidelijkheid over wanneer 'The Crown' definitief stopt

Seizoen 6 van 'The Crown' gaat weer een aantal belangrijke momenten uit de Britse geschiedenis in beeld brengen.

Netflix heeft aangekondigd wanneer het zesde seizoen van The Crown te zien zal zijn. Dit is ook gelijk het laatste seizoen van de serie, dus nu weten we wanneer het historische drama over het Britse koningshuis tot zijn einde komt.

De monarchie heeft het afgelopen jaar nogal wat veranderingen ondergaan met het overlijden van koningin Elizabeth II en de kroning van haar zoon en erfgenaam, koning Charles III. De serie zal in het aankomende seizoen dan ook vooruit gaan naar de moderne tijd en zich meer richten op de jongere leden van de koninklijke familie, terwijl zij hun leven beginnen op te bouwen.

Modern liefdesverhaal


Seizoen 6 van The Crown staat gepland voor de herfst van 2023, volgens Chief Content Officer Bela Bajaria (via The Wrap). De serie gaat zich dit seizoen focussen op een van de modernere liefdesverhalen binnen de Britse monarchie, namelijk dat van prins William en Kate Middleton. We zullen de eerste ontmoeting van het paar op de campus van St. Andrews zien, met de daaropvolgende romance die uiteindelijk leidde tot het huwelijk in 2011.

In april werden de eerste beelden al vrijgegeven van het duo dat het koninklijk paar speelt. De officiële synopsis luidt als volgt: "Terwijl het paar elkaar voor het eerst ontmoet op de campus, begint een nieuwe romance en een nieuwe toekomst voor The Crown".

Het historische drama van Peter Morgan zal in dit laatste seizoen ook de dood van prinses Diana behandelen, hoewel het ongeluk op zich niet in de serie zal worden afgebeeld. The Crown zal hierdoor waarschijnlijk weer te maken gaan krijgen met een hoop kritiek. Dit was in het vijfde seizoen ook al het geval, waardoor er een disclaimer aan de afleveringen moest worden toegevoegd.

Seizoen 6 van The Crown gaat in de herfst van 2023 in première op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Powerpuff Girls'-serie komt er uiteindelijk toch niet
Series / Nieuws

Live-action 'Powerpuff Girls'-serie komt er uiteindelijk toch niet

De eerste reacties op de pilot waren zo negatief dat The CW het blijkbaar niet meer aandurft.

Slecht nieuws voor de mensen die zich hadden verheugd op de live-action remake van The Powerpuff Girls: na een mislukte pilot en een langdurig ontwikkelingsproces heeft The CW officieel afstand gedaan van plannen voor de serie.

De originele The Powerpuff Girls liep vanaf 1998 voor zes seizoenen lang en werd gemaakt door Craig McCracken. In de remake van de animatieserie zouden Blossom, Bubbles en Buttercup neergezet worden als "gedesillusioneerde twintigers" die een hekel hadden gekregen aan de misdaadbestrijdende escapades uit hun kindertijd.

Mislukte pilot


In februari 2021 werd officieel een pilot besteld door The CW, maar het eindproduct werd later afgewezen. Hierna werd het project weer herontwikkeld. Nu meldt TVLine echter dat The CW na een jaar stilte rondom de serie de plannen permanent heeft gestaakt.

Brad Schwartz, The CW's President of Entertainment, onthulde dat de Powerpuff Girls-serie, samen met verschillende andere series in ontwikkeling, waaronder de Arrowverse-spin-off Justice U en een door vrouwen geleide Zorro-serie, allemaal zijn teruggegeven aan de studio's. Schwartz legde uit:

"Die hebben we al teruggegeven aan de studio's. Ze zijn dus vrij om die te ontwikkelen en ze overal te verkopen".

Ondanks de aanwezigheid van een bestaande fanbase en getalenteerde cast, waaronder Chloe Bennet, Dove Cameron, Yana Perrault en Donald Faison, waren de reacties op de eerste afbeeldingen van de pilot erg negatief. Hoewel een ander netwerk de serie nog zou kunnen overkopen, lijkt dit voorlopig erg onwaarschijnlijk.

De originele The Powerpuff Girls is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'

Naast spanning en mysterie zet Prime Video deze week in op intrigerende documentaires.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Million Dollar Island (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: 22 mei
Genre: Reality-TV
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?

The Marvelous Mrs. Maisel (seizoen 5 - aflevering 9)Verschijnt op: 26 mei
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Nadat haar man haar verlaat ontdekt de jonge moeder van twee Miriam "Midge' Maisel dat ze een talent voor stand-up komedie heeft. Zou dit haar ware roeping zijn?


Citadel (seizoen 1 - aflevering 6)Verschijnt op: 26 mei
Genre: Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Het wereldwijde spionnenagentschap Citadel is gevallen en de herinneringen van haar agenten zijn volledig uitgewist. Kunnen, nu het machtige syndicaat Manticore in het machtsvacuüm groeit, de agenten van het Citadel hun verleden oprakelen en de moed en kracht vinden om terug te vechten?


Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

22 mei: De IRT Affaire (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Deze documentaire gaat over de roerige tijden van de drugscriminaliteit van Nederland in de jaren 90. Het geeft een blik achter de schermen van het Interregionaal Recherche Team (IRT) dat de georganiseerde misdaad in Nederland probeert te bestrijden.

22 mei: The Blockchain Life (seizoen 1) - Documentaire - The Blockchain Life probeert van de complexe wereld van blockchain, cryptovaluta en NFT's een helder verhaal te vertellen in de volgende generatie van het internet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Bridge' komt met pittige jonge vrouwen in 'Barracuda Queens'
Series / Trailer

Maker 'The Bridge' komt met pittige jonge vrouwen in 'Barracuda Queens'

Een avontuurlijke nieuwe serie over eigengereide vrouwen in de jaren 90.

Camilla Ahlgren schreef onder andere de succesvolle series The Bridge en Quicksand. Haar nieuwe serie Barracuda Queens speelt zich af in de jaren 90 met pittige tantes in de hoofdrol.

Lollo (Alva Bratt), Klara (Tindra Monsen), Frida (Sandra Zubovic) en Mia (Tea Stjärne) zijn mooi, jong en vooral keurig. Samen met buurvrouw Amina (Sarah Gustafsson) hebben zij er echter nog een heel leven naast.

Doen waar je zin in hebt


Het vijftal plant de ene heist na de andere en dit is duidelijk een zinvolle invulling van hun bestaan voor ze. Het gevoel te doen waar ze zin in hebben zorgt voor de nodige opwindende momenten, wat ook duidelijk in de trailer te zien is. De Barracuda Queens genieten met volle teugen, maar ondertussen is natuurlijk de vraag voor hoe lang.

Ahlgren heeft Barracuda Queens geschreven met Sofie Forsman en Tove Forsman, die beiden aan Young Royals gewerkt hebben. Veronica Zacco (Burn All My Letters) is de vierder schrijver. Frida Asp en Fatima Arhos produceren de serie. Eerder werkten zij al samen met Ahlgren aan Quicksand.

Barracuda Queens start op 5 juni op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Deze week krijg je op HBO Max weer gloednieuwe afleveringen te zien van de bekende hits.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 9)Verschijnt op: 22 mei
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Love & Death (seizoen 1 - aflevering 7)Verschijnt op: 25 mei
Genre: Biografie / Criminaliteit / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Twee kerkgaande koppels genieten van hun leven in een klein stadje in Texas. Totdat iemand plots een bijl tevoorschijn tovert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks de staking een positief bericht: deze serie gaat eerder van start!
Series / Nieuws

Ondanks de staking een positief bericht: deze serie gaat eerder van start!

De langverwachte opvolger van 'The Walking Dead' zal eerder te zien zijn dan gepland.

Onlangs is in de VS de eerste WonderCon gehouden. Bij een panel was hier Eli Jorné aanwezig, de showrunner van de langverwachte serie The Walking Dead: Dead City.

Dit was rond de tijd dat de Amerikaanse zender AMC bekendmaakte dat de spin-off eerder in première zal gaan. Op hun streaming-platform AMC+ kunnen de fans namelijk al vanaf 15 juni kijken.

Kern van de relatie


Jorné vertelde over "het nieuwe hoofdstuk in de relatie tussen Maggie en Negan". Voor de showrunner draait de serie voornamelijk om trauma. Jorné: "Voor mij is dit de kern van hun relatie: verdriet, verlies, en trauma. Hoe ga je hiermee om? Dit is voor mij de grootste vraag".

De showrunner teasde verder dat de spin-off ook de nodige verrassingen zal bevatten. De setting in New York belooft de nodige sensatie. "We zijn in Atlanta geweest, maar nog niet in een stad als deze," besluit Jorné. De langverwachte opvolger zal zo te horen een goede mix bieden, en hoe eerder deze te bekijken is hoe beter.

The Walking Dead: Dead City gaat op 15 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende soundtrack van Netflix's 'The Midnight Club' krijgt een speciale release
Series / Nieuws

Spannende soundtrack van Netflix's 'The Midnight Club' krijgt een speciale release

Een degelijke Mike Flanagan productie kan niet zonder een meeslepende soundtrack.

Vorig jaar oktober werd er weer een hoofdstuk toegevoegd aan de enorm succesvolle samenwerking tussen filmmaker Mike Flanagan en Netflix. De serie The Midnight Club ging gepaard met een pakkende soundtrack, en daar wil men nu meer van.

Platenmaatschappij Waxwork Records komt binnenkort uit met een speciale release van de muziek uit The Midnight Club. De hele soundtrack wordt op vinyl uitgebracht inclusief extra materiaal dat nog nooit eerder te horen was. De gekleurde plaat wordt gepresenteerd in een speciale editie met artwork waar alle betrokkenen uit de serie worden afgebeeld.

Goede combinaties werken


Waar Netflix samen met Flanagan eerder al hits als The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass maakte, volgde The Midnight Club als snel. Het werd in tegenstelling tot die andere producties met gemengde reacties ontvangen maar vrijwel iedereen was te spreken over de soundtrack.

Flanagan heeft voor de soundtrack van The Midnight Club weer samengewerkt met The Newton Brothers. Zij hebben al eerder werken van Flanagan van muziek voorzien. Ze staan vooral bekend om hun gebruik van orchestrale arrangementen die met veel synthesizers een eng, donker en emotioneel gevoel moeten overbrengen.

Kijk nog eens alle afleveringen van The Midnight Club op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto onthult een gruwelijke dood in 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Foto's

Setfoto onthult een gruwelijke dood in 'House of the Dragon' seizoen 2

Onlangs is op Reddit een foto geplaatst van de opnames van seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het tweede seizoen van de populaire fantasyserie House of the Dragon zijn in volle gang. De setfoto die onlangs is gemaakt onthult hierbij een afgrijselijke dood.

George R.R. Martin's boek Fire & Blood is tot zover trouw verfilmd. In het volgende seizoen kunnen we de nodige bloedige strijd verwachten, waarbij Rhaenys' (Eve Best) draak Meleys sterft in de strijd.

Parade in King's Landing


De foto is gepost door /u/unknownwarriors. Op een kar is een enorm model van blauwe piepschuim te zien, waar ijzeren staken uitsteken. In de postproductie zal hierin het hoofd van Meleys gemonteerd worden.

Meleys legt het in het verhaal immers af tegen Vhagar en Sunfyre bij de Slag bij Rook's Rest. Ser Criston Cole (Fabian Frankel) en zijn troepen hebben het kasteel van Huis Staunton belegerd. Rhaenys vliegt naar het kasteel om hulp te verlenen. Bij aankomst blijkt deze hulp tevergeefs. Meleys' lichaam wordt aan stukken gescheurd en haar hoofd wordt door de straten van King's Landing geparadeerd.

De foto geeft hierbij een voorproefje van een spannend nieuw seizoen van de populaire serie in de wereld van Westeros.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.

Leaked set picture (Trujillo)
by u/unknownwarriors in HouseOfTheDragonInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde animatieserie 'Futurama' keert héél snel terug
Series / Nieuws

Geliefde animatieserie 'Futurama' keert héél snel terug

Op veler verzoek van de fans komt er nu eindelijk een elfde seizoen.

Seizoen 10 van Futurama is inmiddels alweer 10 jaar oud. Sindsdien hebben fans in grote getallen gevraagd naar een nieuw seizoen, en die komt er nu eindelijk!

En dat gebeurt snel: op 24 juli a.s. zal de eerste van tien afleveringen door Hulu beschikbaar worden gesteld.

Voor iedereen


Maar is de serie zo ook toegankelijk voor nieuwe kijkers? Volgens Hulu wel, want het nieuwe seizoen zou niet teveel verwijzingen naar vorige verhalen bevatten.

In de nieuwe reeks worden thema's aangestipt als vaccinaties, bitcoin, 'cancel culture' en streamingdiensten. Volledig afgestemd op 2023 dus!

Méér Futurama


Overigens wordt er ondertussen al gewerkt aan nóg eens 10 afleveringen, dus fans van de serie hebben zat om naar uit te kijken.Futurama is een creatie van Matt Groening, die we natuurlijk kennen van The Simpsons.

Lange pauzes


De serie beleefde zijn première in 1999 op FOX, maar werd na vier seizoenen geschrapt. Toch volgden er tussen 2010 en 2013 nog een aantal seizoenen.

En goed nieuws: de stemmencast is onveranderd.

Zo horen we Billy West opnieuw als Fry/Farnsworth/Zoidberg/Zapp Brannigan, John DiMaggio als Bender, Katey Sagal als Leela, Phil LaMarr als Hermes, Lauren Tom als Amy Wong, Maurice LaMarche als Kif Kroker/Calculon/Morbo, David Herman als Scruffy/Wernstrom en Tress MacNeille als Mom.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verklapt dit mogelijke lek de plot van 'The Witcher' seizoen 3?
Series / Nieuws

Verklapt dit mogelijke lek de plot van 'The Witcher' seizoen 3?

Een bijna magische verdwijning suggereert dat er iets is verklapt over het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Naar aanloop van seizoen 3 van The Witcher viel Redanian Intelligence iets op. Eén bepaalde schurk bleek namelijk afgedrukt op de t-shirts van een merchandise-webshop.

Het betrof hier Urban Species, waar je t-shirts kon bestellen met hierop verschillende Nilfgaardianen. Temidden van de bekende figuren was hierop ook Vilgefortz van Roggeveen (Mahesh Jadu) te zien.

Niet volgens de boeken


Vilgefortz is al eerder te zien geweest, dit was naast de bekende Nilfgaardianen zoals zoals Cahir (Eamon Farren), Fringilla Vigo (Mimi Ndiweni) en keizer Emhyr var Emreis (Bart Edwards).

In het eerste seizoen vocht hij in de Slag bij Sodden Hill. De fans werden hier niet zo vrolijk van, aangezien het gevecht tussen Cahir en Vilgefortz eindigde met Cahir's overwinning. Hoewel Cahir een goede vechter is, vonden de kijkers het niet realistisch dat hij iemand van het kaliber van Vilgefortz zou kunnen verslaan. Deze laatste is in de boeken namelijk zowel een uitmuntende vechter als een meester van de magie.

De gewraakte 'spoiler-shirts' zijn inmiddels van de website gehaald, dus het is nog even afwachten of we Vilgefortz inderdaad gaan terugzien in het nieuwste seizoen.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+-serie 'A Small Light' over Anne Frank scoort waanzinnig op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Disney+-serie 'A Small Light' over Anne Frank scoort waanzinnig op Rotten Tomatoes

Deze miniserie vertelt het verhaal over het Achterhuis vanuit het gezichtspunt van Miep Gies.

Anne Frank's dagboek is wereldberoemd en het verhaal over haar en haar familie is al meerdere malen verfilmd. Het echtpaar dat de Franks verborgen hield is minder bekend.

Miep Gies was de secretaresse van Anne's vader Otto. De miniserie over Miep en Jan scoort maar liefst 100% op Rotten Tomatoes, en de publieksscore is 89%, ijzersterk dus.

Gewoon iemand


In de periode 1942-1944 zorgden Miep en Jan voor acht onderduikers. Dit waren Otto en Edith en hun dochters Anne en Margot. Het gezin van Pels bestond uit vader Herman, moeder Auguste en zoon Peter. Tot slot was daar ook Fritz Pfeffer, een kennis van de familie Frank. Daarnaast hielden ze het bedrijf Opekta draaiende. De onderduikers werden uiteindelijk verraden en in 1944 was daar de razzia waarbij ze werden getransporteerd naar verschillende concentratiekampen. Otto Frank was de enige die de kampen heeft overleefd. Hij overleed in 1980 in Zwitserland op de leeftijd van 91 jaar.

Hoewel Miep na de oorlog de nodige onderscheidingen kreeg, waaronder die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vond ze zichzelf een gewoon persoon. Miep overleed in 2010 in Hoorn op de leeftijd van 100 jaar. Haar echtgenoot Jan was in 1993 in Amsterdam overleden op de leeftijd van 87 jaar.

Je kunt A Small Light streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles is verbonden in de eerste teaser voor 'Full Circle' van HBO Max en Steven Soderbergh
Series / Trailer

Alles is verbonden in de eerste teaser voor 'Full Circle' van HBO Max en Steven Soderbergh

Een nieuwe miniserie van Soderbergh onder zijn overeenkomst met HBO Max.

Steven Soderbergh heeft de nodige films op zijn naam staan, waaronder Traffic, waarvoor hij een Oscar won. Samen met Ed Solomon heeft hij een nieuwe miniserie ontwikkeld die zo te zien de nodige spannende momenten gaat opleveren.

Soderbergh noemt een verhaal waarin meerdere zaken verband met elkaar houden. Zoals we al in de Ocean-franchise zagen zal het ook nu weer opletten geblazen worden.

Ontwarren zaken


Jaren geleden was er sprake van een ontvoering. Het betreft hier de kleinzoon van een beroemde chef (Dennis Quaid). Deze zaak wordt onderzocht aangezien er verband lijkt te zijn met een misdaadfamilie die al meerdere generaties in Manhattan opereert.

Harmony (Zazie Beetz) is belast met het onderzoek naar deze kwestie. Zij ziet zich tegenover Sam (Claire Danes) geplaatst. Deze zakenvrouw en advocaat is niet bepaald iemand die het achterste van haar tong zal laten zien.

Aangezien alles met elkaar verband blijkt te houden, zal Harmony er nog een behoorlijke kluif aan hebben om al deze zaken te ontwarren.

Full Circle start op 13 juli op HBO Max. Vanaf die dag zullen de eerste twee afleveringen te bekijken zijn. De overige afleveringen worden wekelijks online gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kondigt massale serie-verwijdering aan: Ga jij je favoriet verliezen?
Series / Nieuws

Disney+ kondigt massale serie-verwijdering aan: Ga jij je favoriet verliezen?

Disney+ moet zich klaar gaan maken voor heel veel boze kijkers.

De kans is heel groot dat je zometeen je favoriete serie niet meer kan kijken op Disney+ of op Hulu. Het was al bekend dat dit ging gebeuren, maar nu is de lijst bekendgemaakt.

Het is niks nieuws dat streamingdiensten hun content aanpassen waardoor bepaalde films of series niet meer te zien zijn. Neem bijvoorbeeld HBO Max die Westworld, The Nevers en andere populaire series heeft verwijderd. De laatste tijd gebeurt dit echter wel redelijk vaak.

Nu hebben ook Disney+ en Hulu besloten om dingen te gaan verwijderen om zo kosten te besparen. Het gaat nu helaas ook om hun eigen originele series zoals Willow en Y: The Last Man.

Een enge trend


Het verwijderen van content is natuurlijk heel verdrietig en teleurstellend voor fans, maar het is ook best wel verontrustend nu dat het zoveel gebeurt. Het is namelijk heel vervelend en ontmoedigend voor de cast en crew die jarenlang hun alles aan dat project hebben gegeven.

De gevreesde lijst


Er is natuurlijk altijd een kans dat de series uit deze lijst op andere streamingdiensten komen te staan, maar dat is niet altijd even handig voor iedereen door verschillende abonnementen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Inej bewijst zichzelf als een krachtig en prachtig personage in 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

Inej bewijst zichzelf als een krachtig en prachtig personage in 'Shadow and Bone'

Fans van Shadow and Bone laten zien wie hun favoriete personage is.

De Shadow and Bone-franchise is sinds het eerste seizoen al een mega hit geworden. De Grishaverse kent veel personages en fans laten online goed merken wie hun favoriet is.

Shadow and Bone volgt verschillende personages uit de boeken van Leigh Bardugo. Het verhaal begon allemaal met de Sun Summoner Alina, maar na enkele boeken waren fans haar eigenlijk alweer vergeten.

Dit kwam door de Crows, een groep van 6 chaotische criminelen met een groot hart die altijd op één of andere manier de gevaarlijkste missies kunnen volbrengen.

Inej


Inej (Amita Suman) is één van deze Crows en heeft in de afgelopen twee seizoenen de harten van alle kijkers gewonnen. Zo ook het hart van kunstenaar artctoo op Instagram.

Deze kunstenaar maakt digitale kunstwerken van allerlei personages en de laatste tijd verschijnen er steeds meer Crows op het account.

Bekijk hieronder de kunst van Inej en de andere Crows en stream Shadow and Bone op Netflix.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.