search
'Willow'-schrijver reageert woest op plannen om de serie van Disney+ te verwijderen
Series / Nieuws

'Willow'-schrijver reageert woest op plannen om de serie van Disney+ te verwijderen

'Willow' verdwijnt binnenkort van Disney+, slechts 6 maanden na de release van de serie.

Disney+ heeft gisteren plannen bekendgemaakt om een hele hoop series en films van het platform te gaan verwijderen. Een van die series is Willow, een Disney+-original die pas afgelopen november verscheen. En daar is schrijver John Bickerstaff natuurlijk allesbehalve blij mee…

Willow, een vervolg op de gelijknamige film uit 1988, vertelt het verhaal van een groep helden die lang na de nederlaag van koningin Bavmorda samenkomen om hun wereld te beschermen tegen de Gales. De serie werd geprezen voor het opnieuw leven inblazen van de Willow-franchise, maar is een van de vele series die op 26 mei van Disney+ en Hulu worden verwijderd.

Schrijversstaking


Nu heeft Bickerstaff op Twitter gereageerd op de plannen om Willow van Disney+ te halen. De schrijver beweert dat de verwijdering te maken heeft met het feit dat het platform schrijvers dan niet meer hoeft te betalen voor de streams van de series, een belangrijk argument in de aanhoudende schrijversstaking. Lees hieronder alle tweets:





Nergens meer te bekijken


De verwijdering van de serie van Disney+ heeft alle hoop op een mogelijk seizoen 2 van Willow de grond ingeboord. Toen er in maart 2023 geruchten rondgingen dat de serie was geannuleerd, beweerde maker Jonathan Kasdan dat de serie enkel op pauze stond. Maar nu blijkt dus toch dat seizoen 2 van Willow niet door zal gaan.

Wat de verwijdering van Willow frustrerend maakt voor kijkers, is dat de serie nergens anders beschikbaar is. Vanwege de exclusiviteit van Willow op Disney+ in combinatie met het feit dat er geen fysieke release is, zal de serie na 26 mei op geen enkele manier meer te bekijken zijn. Het valt nog te bezien of de serie in de toekomst een nieuw thuis zal vinden.

Willow is nog tot 26 mei te bekijken op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen