search
Netflix-thriller 'The Nurse' verbergt reden gruwelijke moorden in waargebeurd verhaal
Series / Nieuws

Netflix-thriller 'The Nurse' verbergt reden gruwelijke moorden in waargebeurd verhaal

'The Nurse' scoort uitstekend bij het publiek, maar laat desalniettemin een belangrijke vraag open.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Deense miniserie is gebaseerd op een waargebeurde moordzaak. The Nurse is een verfilming van het verhaal over verpleegkundige Christina Aistrup Hansen, maar de makers laten een belangrijk element achterwege.

Hansen's motief wordt namelijk niet duidelijk. In de serie wordt het verhaal voornamelijk vanuit het perspectief van haar collega Pernille (Fanny Louise Bernth) verteld. In werkelijkheid had Christina Aistrup Hansen een geestelijke stoornis.

Beklemmende thriller


Na haar arrestatie werd zij aan een psychiatrische onderzoek onderworpen. Hierbij werd vastgesteld dat zij lijdt aan een zogeheten histrionische persoonlijkheidsstoornis. Manipulatie en bedrog om maar aandacht te krijgen is een onderdeel van het ziektebeeld.

De beklemmende thriller laat zien hoe Pernille in het Nykøbing Falster ziekenhuis komt te werken. Mettertijd begint zij haar populaire collega Christina te wantrouwen, en begint met het verzamelen van bewijs aangaande de patiënten die overlijden.

Keuzes maken


Makers moeten natuurlijk sowieso keuzes maken bij het verfilmen van een verhaal. De keuze om het vanuit Pernille's hoek te vertellen is logisch, en dan moet je nu eenmaal consistent zijn. Wellicht wilden de makers daarnaast psychiatrische ziektes niet demoniseren. Een stoornis betekent natuurlijk niet dat iemand maar aan het moorden slaat, en is het daarom maar helemaal weggelaten.

Het verhaal levert de nodige suspense, maar heeft wel een vraagteken achtergelaten rondom de motieven van de dodelijke verpleegkundige.

Je kunt The Nurse bekijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen