search

Ons nieuws van maandag 22 mei 2023

Recensie Netflix-serie 'McGregor Forever'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'McGregor Forever'

Deze uitgebreide biografie vertelt het verhaal van de beroemde vechtsporter.

Regie: Gotham Chopra, Darragh McCarthy | Afleveringen: 4 | Speelduur: 47-53 minuten | Jaar: 2023

Conor McGregor maakte naam binnen de wereld van MMA ('mixed martial arts) vanwege zijn vele overwinningen en zijn agressieve en uitdagende houding richting zijn tegenstanders. Toen hij vader werd stopte hij met vechten, maar hij kon het toch niet laten terug te keren in de ring. McGregor Forever vertelt over zijn carrière en volgt de vechtersbaas vanaf het einde van zijn twee jaar durende pauze tot nu.

In de documentaire komt de beroemde, of misschien beter gezegd beruchte, vechter zelf veel aan het woord en vertelt hij over zijn verleden en hoe hij begon in de MMA-wereld. Zijn passie voor de vechtsport is aan alles te merken. Zijn hele leven is eromheen gebouwd en wanneer hij erover praat is het vuur in zijn ogen en stem merkbaar.

Daarnaast wordt McGregor ook tijdens zijn dagelijkse bezigheden gefilmd. De documentaire zou dus deels als realityserie kunnen worden bestempeld. Er wordt kennisgemaakt met zijn vrouw, kinderen en de mensen om hem heen, van trainers tot therapeuten. Ook deze mensen komen aan het woord en vertellen hoe McGregor in het leven staat en hoe belangrijk de sport voor hem is.

Zoals kan worden verwacht wordt McGregor ook gevolgd tijdens de trainingen die hem voorbereiden op enkele belangrijke gevechten en tijdens de gevechten zelf. Alles is vastgelegd, waardoor een duidelijk beeld gegeven wordt van hoeveel tijd en energie er in een gevecht gestoken wordt. McGregor gaat tot het uiterste om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden en ondanks de nodige tegenslagen heeft hij het volste vertrouwen in zijn kracht en kunnen.

Naast de beelden uit het heden worden ook videofragmenten uit het verleden getoond. Van eerdere gevechten, maar ook van uitspraken die McGregor ooit deed en die erg typerend voor hem zijn. Zo wordt het verhaal niet beperkt tot de laatste jaren en wordt er een completer beeld gegeven van McGregor als persoon en zijn carrière.

McGregor Forever brengt alle informatie op een respectvolle manier richting McGregor. Hoewel de kijker zelf een oordeel mag vellen over wat hij van de vechtsporter vindt, is duidelijk dat de makers bijna tegen hem op kijken. Hij wordt neergezet als een soort koning van de MMA-sport, hoewel zijn dagen inmiddels geteld lijken en ook de negatieve kanten van zijn mentaliteit worden belicht. Het eindresultaat is een interessante documentaire voor wie geïnteresseerd is in vechtsport, maar als inkijkje in het leven van een topsporter in een unieke eigen wereld wellicht ook geschikt voor diegenen die niets om deze sport geven.

★★★☆☆

McGregor Forever is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winnaar 'American Idol' 2023 bekend; absolute outsider steelt harten van Amerikaanse volk
Series / Nieuws

Winnaar 'American Idol' 2023 bekend; absolute outsider steelt harten van Amerikaanse volk

Iam Tongi kwam, zag en overwon en pakte de winst in 'American Idol'

Iam Tongi heeft het 21e seizoen van American Idol gewonnen. De 18-jarige Hawaiiaan heeft inmiddels ook al een eigen nummer uitgebracht en is momenteel de 'hype' in de Verenigde Staten.

Favoriet


Tongi was vanaf het begin van de competitie al gelijk één van de favorieten van het publiek en het was van meet af aan duidelijk dat hij een grote kanshebber was om de competitie te winnen.

Vader Rodney


Tijdens de eerste audities van het populaire programma koos Tongi ervoor om een vertolking van Monsters van James Blunt te doen, een optreden dat velen tot tranen toe bewoog en al miljoenen keren is bekeken op YouTube. Hij zong dit voor zijn vader die kort voor de opnames was overleden.

Finale


Zoals verwacht vond hij het daarna redelijk gemakkelijk om door de competitie te komen en de finale te bereiken, waar hij het opnam tegen Megan Danielle. In die finale bracht hij opnieuw het nummer Monsters ten gehoren maar dit keer samen met James Blunt!

"Ik wil gewoon concerten geven en live optredens doen, omdat ik echt van optreden hou", vertelde hij aan HollywoodLife."Het voelt gewoon goed als ik op dat podium sta, met de lichten aan en ik mijn ogen sluit en in die sfeer kom. Als andere mensen dat meemaken en er ook een connectie mee kunnen voelen, is dat gewoon geweldig."

Kijk hier naar zijn fantastische en emotionele auditie:


Kijk hier naar de bekendmaking van de winnaar:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dubbele oplossing bekend tegen dodelijk virus in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Dubbele oplossing bekend tegen dodelijk virus in 'The Walking Dead'

Het gevreesde virus kan nu op twee manieren worden bestreden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al jarenlang wordt er in The Walking Dead-universum afgevraagd of er een oplossing is tegen het gevaarlijke virus. Iedereen hoopte op een remedie, maar nu blijkt dat er twee oplossingen zijn.

Er was ooit al een soort oplossing bedacht. Er was namelijk een plan om de gebeten lichaamsdelen te amputeren, maar deze techniek was mega onbetrouwbaar en zeker geen ideale oplossing.

In The Walking Dead: World Beyond vond het team onder leiding van Hope Bennett een schimmelstam die het verval van de zombies zou kunnen versnellen. Hoewel dit geen remedie is, zou het wel gebruikt kunnen worden als oplossing.

Nog een oplossing


Een andere oplossing tegen het virus zou de straling van een kernbom kunnen zijn. June gaf namelijk in seizoen 5 toe dat het de infectie stopte, "maar dat de hoeveelheid straling die ervoor nodig was, het alleen maar erger maakt voor haar."

Hoewel dit nu nog niet de ideale oplossing is, kan dit het wel worden. Door veel onderzoek en experimenten zou dit iedereen kunnen redden.

Bekijk hieronder een video over de oorsprong van het virus en stream The Walking Dead op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Blockchain Life'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Blockchain Life'

Zevendelige documentaire gaat diep in op de mogelijkheden van blockchain, maar op eenzijdige wijze.

Regie: Martijn Goris, Joey Boink | Afleveringen: 7 | Speelduur: 25-30 minuten | Jaar: 2023

The Blockchain Life brengt verschillende aspecten van de blockchaintechnologie in kaart, waarmee de makers een zeer actueel en tevens enigszins omstreden onderwerp aankaarten. Het doel van deze documentaireserie lijkt het informeren en misschien zelfs wel overtuigen van mensen die sceptisch staan tegenover de mogelijkheden en toekomst van de blockchain.

The Blockchain Life laat verschillende experts en ervaringsdeskundigen aan het woord. Door middel van interviews en het tonen van beelden op locatie, zoals in een kleine kruidenierswinkel in El Salvador en op een Bitcoin-conferentie in Las Vegas, wordt de informatie overgebracht op de kijker. Dit zorg voor een afwisselend beeld en voor de nodige onderbouwing van de meningen van de experts. Doordat de kijker bepaalde zaken met eigen ogen kan zien, wordt er een bepaalde vorm van vertrouwen gewekt.

In elke aflevering staat een ander onderwerp centraal. Zo gaat het in de eerste aflevering over hoe El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel omarmd heeft, maar zijn er ook afleveringen die gaan over een specifieke cryptomunt, zoals Bitcoin en Ripple. Weer een andere aflevering richt zich specifiek op vrouwen en hoe zij met crypto omgaan.

Doordat er verschillende onderwerpen aan bod komen, geeft The Blockchain Life veel informatie en blijft de documentaire vrij algemeen. Er wordt echter wel uitgegaan van een bepaalde mate van basiskennis. Wie hoopt te leren wat blockchain nu precies is en hoe het werkt komt dan ook bedrogen uit. Dit soort informatie wordt compleet overgeslagen en er wordt direct ingegaan op verschillende, vrij specifieke mogelijkheden, die slechts een klein onderdeel vormen van de blockchaintechnologie.

Deze brede stroom aan informatie mag dan interessant zijn, maar is verre van compleet. Slechts een fractie van de mogelijkheden en verschillende cryptovaluta wordt aangehaald, waardoor er nog van alles ontbreekt. The Blockchain Life geeft dan ook een beperkt beeld van de mogelijkheden van de blockchaintechnologie, terwijl de titel anders doet vermoeden. Daarnaast komen er voornamelijk voorstanders van crypto en blockchain aan het woord, waardoor een zeer eenzijdig en verre van volledig beeld wordt geschetst. Pas in de laatste aflevering komen ook tegenslagen en mindere kanten aan bod, om de balans nog enigszins recht te trekken.

The Blockchain Life is niet onaardig om naar te kijken en zeker informatief, maar is zeer beperkt in de benadering van het onderwerp. Er zouden nog heel wat afleveringen toegevoegd moeten worden om alles met betrekking tot blockchain goed uit te lichten en het onderwerp van diverse kanten te belichten, zodat de kijker op objectieve wijze geïnformeerd wordt en op basis hiervan zijn eigen conclusies kan trekken. Nu is de documentaire eenzijdig en incompleet, terwijl er duidelijk heel wat kennis zit bij de experts die aan het woord komen.

★★☆☆☆

The Blockchain Life is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De invasie van de Skrulls wordt blootgelegd in nieuwe trailer 'Secret Invasion' van Marvel Studios
Series / Nieuws

De invasie van de Skrulls wordt blootgelegd in nieuwe trailer 'Secret Invasion' van Marvel Studios

De aarde is wederom geen veilige plek meer voor de mensheid.

Over een maand begint de invasie van de aarde door de kwaadaardige Skrulls. Althans, in de nieuwste Marvel-serie die vanaf 21 juni te zien zal zijn. Marvel heeft nu een nieuwe trailer voor de serie vrijgegeven.

De creator en hoofdschrijver van de serie is Kyle Bradstreet, die we vooral kennen van de succesvolle techno-thriller Mr. Robot. Samuel L. Jackson zal wederom in de huid kruipen van zijn personage Nick Fury. Naast Jackson kan de serie bouwen op een heel blik aan topacteurs en -actrices als Emilia Clarke, Cobie Smulders en Ben Mendelsohn.

Skrulls


In de serie volgen we Fury en zijn helpers die proberen de invasie van de Skrulls de kop in te drukken. De Skrulls zijn een ras van buitenaardse wezens die van gedaante kunnen veranderen. Ze verschenen voor het eerst in het MCU in Captain Marvel in 2019.

Nieuwe trailer


In de nieuwe trailer zien we de zware tijden die Nick Fury en de rest te wachten staan in hun strijd tegen de Skrulls. Ondanks alle beproevingen die hij al heeft doorstaan zal het absoluut geen gemakkelijke opdracht zijn de aarde te redden van een volledige invasie.

Secret Invasion zal te bekijken zijn op Disney+ vanaf 21 juni. Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor de Marvel-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthuld: deze scènes uit 'Heat' zijn waargebeurd
Films / Featured

Onthuld: deze scènes uit 'Heat' zijn waargebeurd

De zin 'there is a flipside to that coin', zou echt gezegd zijn.

De film Heat is niet zo maar uit iemands duim gezogen. Wat blijkt, de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Scènes en personages uit de film zijn gebaseerd op de realiteit.

De personages Neil McCauley (De Niro) en Vincent Hanna (Pacino) bestaan echt. Ze heten Neil McCauley en Chuck Adamson.

McCauley blijft McCauley


Politieagent Adamson deed zijn best om de crimineel Neil McCauley (dezelfde naam als het personage in de film) te pakken te krijgen. De laatste had ook vastgezeten en stelde een crew samen na zijn tijd in de gevangenis. Om op hetzelfde pad als daarvoor verder te gaan.

Een heist ging in het echt ook niet door doordat een politieagent zichzelf verraadde, net als in de film. En de beroemde koffie-drink-scène tussen de personages van De Niro en Pacino heeft ook echt plaatsgevonden.

'There is a flipside to that coin'


De zin 'there is a flipside to that coin', zou echt gezegd zijn. Dat meldt de website All That's Interesting. Ex-politieagent Adamson heeft geholpen bij de film Heat en werkt sindsdien als televisieproducer. Het originele verhaal speelt zich alleen niet af in Los Angeles, maar in Chicago.De film wordt volgens kenners gezien als een van de beste actiefilms aller tijden. Een vervolg Heat 2, zit in de pijplijn.

Prime Video


Heat heeft een 8,3/10 waardering op IMDb en heeft een 88 (critics) en 94 procent (public) score op Rotten Tomatoes. De film is te zien via Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week weer een sensationeel aanbod aan films bij de diensten
Films / Nieuws

Deze week weer een sensationeel aanbod aan films bij de diensten

Netflix, HBO Max, Videoland en Disney+ voegen weer een aantal mooie films toe aan hun aanbod deze week.

Vanaf deze week zien we films in diverse genres toegevoegd worden aan het aanbod van de verschillende streamers. Oorlogfilms, horrors, thrillers en superhelden komen allemaal nieuw voorbij.

Netflix


Deze week voegt Netflix de volgende drie films toe aan hun aanbod.

Vanaf woensdag 24 mei kan je Hard Feelings streamen bij de dienst. In deze Duitse film volgen we twee beste vrienden op een middelbare school. We krijgen meer te zien over de omgang met elkaar en hun gênante nieuwe behoeften.

Vanaf vrijdag 26 mei pakt Netflix uit met de oorlogsfilm Blood & Gold. Stream de film hier.

De film gaat over de deserteur Heinrich. Hij is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door de SS. Wanneer ze hem achterlaten, al hangend aan een boom, wordt hij op het laatste moment gered door boerin Elsa.

Samen gaan ze de strijd aan met hun gemeenschappelijke vijand voor gerechtigheid en hun gezinnen. Een explosieve zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt vele geheimen aan het licht.
Vanaf vrijdag 26 mei kan je ook bij Netflix de film Tin & Tina streamen. In deze horrorfilm van Spaanse komaf volgen we een stel die een tweeling adopteert uit een klooster. De obsessie met religie verstoord het nieuwe gezin sneller dan ze dachten.

HBO Max


Op dinsdag 23 mei stream je bij HBO Max Shazam! Fury of the Gods.

Shazam en zijn bondgenoten raken verwikkeld in een strijd om hun superkrachten, hun leven en het lot van de wereld wanneer een wraakzuchtig trio oude godinnen op aarde arriveert. Zij zijn op zoek naar een magische kracht die lang geleden van hun gestolen is.Disney+


Bij Disney+ stream je vanaf woensdag 24 mei Empire of Light.

Een manager van een bioscoop aan zee, die kampt met haar geestelijke gezondheid, gaat in de jaren tachtig een relatie aan met een nieuwe medewerkster aan de zuidkust van Engeland.Videoland


Vanaf maandag 22 mei zie je Peppermint bij de streamer.

Wanneer haar echtgenoot en dochter neergeschoten worden en Riley uit haar coma ontwaakt, traint ze jarenlang om zich te kunnen wreken op de daders. Na vijf jaar zet ze haar wraakplan om in actie.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder het gloednieuwe 'FUBAR'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder het gloednieuwe 'FUBAR'

Het is op Netflix deze week tijd voor veel reality en ook het debuut van Arnold Schwarzenegger in een serie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

MerPeople (seizoen 1)Verschijnt op: 23 mei
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Welkom in de grillige wereld van professionele zeemeermannen, waar de passie van mensen voor het zwemmen in vinnen is uitgegroeid tot een miljardenindustrie.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 9)Verschijnt op: 25 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

FUBAR (seizoen 1)Verschijnt op: 25 mei
Genre: Actie / Avontuur / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Als vader en dochter ontdekken dat ze beiden in het geheim werken voor de CIA, verandert een riskante undercovermissie in een disfunctioneel gezinsprobleem.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

22 mei: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 19) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

23 mei: Love Village (seizoen 1 - aflevering 13-15) - Reality-TV / Romantiek - Zestien vrijgezellen verhuizen naar een huis in de bergen om te zien of de liefde regeert in een rustige en idyllische omgeving.

24 mei: Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama - Twintig jaar nadat ze de medische wereld achter zich heeft gelaten, keert een huisvrouw terug in het vak. Ze moet haar draai zien te vinden in een baan vol verrassingen.

24 mei: Nouevelle école (seizoen 2 - aflevering 5-7) - Muziek / Reality-TV - Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

24 & 25 mei: The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Criminaliteit / Drama - Een ambitieuze aanklager houdt na een tragisch ongeval het mentale vermogen van een kind over, waardoor hij en zijn moeder moeten proberen hun relatie te herstellen.

24 mei: The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 1-4) - Reality-TV - Vrouwelijke en non-binaire stellen worden acht weken lang gevolgd terwijl ze zich moeten opmaken voor een ultimatum: de ene persoon is klaar om in het huwelijksbootje te stappen, de andere niet.

26 mei: The American Barbecue Showdown (seizoen 2) - Reality-TV - 'American Barbecue Showdown' volgt deelnemers die concurreren voor de titel van American Barbecue Champion. De serie wordt gehost door Rutledge Wood en Lyric Lewis.

26 mei: Rabo de Peixe (seizoen 1) - Aktie / Thriller - Als een boot vol cocaïne voor de kust van zijn eiland zinkt, ziet Eduardo dat als een riskante, maar spannende kans om geld te verdienen en zijn stoutste dromen waar te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'De IRT Affaire'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'De IRT Affaire'

Een verbazingwekkend, ontnuchterend inkijkje in de vaderlandse misdaadgeschiedenis dat iets te veel afdwaalt richting docudrama.

Regie: Marc de Leeuw, Thijs Schreuder | Afleveringen: 4 | Speelduur: 38-47 minuten | Jaar: 2023

Hoe kon de Nederlandse staat in de jaren negentig medeverantwoordelijk worden voor de massa-import van drugs uit Zuid-Amerika? De IRT Affaire gaat over het speciale rechercheteam dat opgezet werd om de drugshandel te bestrijden, maar uiteindelijk een sleutelrol speelde in het gedogen ervan. Wie niet al te bekend is met de actualiteit van toen krijgt met deze vierdelige documentaireserie een verbazingwekkend inkijkje in de vaderlandse misdaadgeschiedenis.

Het IRT (Interregionaal Recherche Team) werd in 1989 opgericht na een kritische misdaadanalyse van het CRI (een in 2000 opgeheven recherchedienst), die aantoonde dat de georganiseerde misdaad in Nederland aan een opmars bezig was. De eerste aflevering biedt een intrigerende schets van het criminele milieu (en de aanloop daarnaartoe) van de late jaren tachtig, waarin drugsbaron Klaas Bruinsma een negatieve hoofdrol opeiste.

Het IRT zag het als zijn missie om Bruinsma ten val te brengen, maar toen 'de Dominee' in 1991 werd geliquideerd viel die focus weg en richtte de organisatie zich in toenemende mate op de overzeese transportketen van soft- en later ook harddrugs. Rechercheur Klaas Langendoen kwam samen met een compagnon op de proppen met een speciale werkwijze, de zogenoemde Delta-methode, die de import van softdrugs gedoogde met het doel de werking van de georganiseerde drugshandel in kaart te kunnen brengen.

Het ontnuchterende verhaal van het IRT legt een bom onder de klassieke tegenstelling tussen de criminele partijen, nationaal en internationaal, en de politie-en justitiediensten die hen bestrijden. Ophef over de omstreden opsporingsmethode van het rechercheteam leidde in 1993 tot opheffing, en later volgde op initiatief van PvdA-kamerlid Maarten van Traa ook een parlementaire enquête. Als Langendoen terugblikt, geeft hij aan dat de politie er niet omheen kan om 'concessies te doen' en dat er een aantal jaar terug (in 2013) gewoon weer discutabele middelen (lees: het gebruik van criminele burgerinfiltranten) werden aangewend om de misdaadbestrijding op peil te houden.

Het is verleidelijk om De IRT Affaire als een frontale aanval op het functioneren van politie en justitie te zien, maar de getuigenissen van (ex-)rechercheurs, betrokkenen uit het criminele milieu (waaronder een vriend van drugscrimineel Mink Kok) en Langendoen zelf zijn veelzijdig genoeg om duidelijk te maken dat er meerdere verliezers zijn.

De zaak kan dus niet worden afgedaan door puur naar de corrupte werking van het IRT te verwijzen, maar dat is wel een nadeel met het oog op de zeggingskracht: de documentaire legt een ingewikkeld netwerk bloot waarin verschillende betrokkenen naar elkaar wijzen, en zelfs de rivaliteit tussen rechercheteams (bolwerk Amsterdam tegen 'de regio') grote invloed uitoefende. De makers nemen de tijd om alles toe te lichten, maar zelfs de cruciale informatieve teksten voor de aftiteling voelen soms als een compromis, mede doordat niet iedere sleutelfiguur (onder wie Fred Teeven) zijn medewerking aan de serie kon of wilde verlenen.

Een nodeloze toevoeging aan de afleveringen is de keuze voor extra fictieregie, waarbij een aantal belangrijke (criminele) ontmoetingen in schimmige decors en zonder gericht acteerwerk (we zien voornamelijk posturen, geen gezichten) worden nagespeeld. De manier van werken is enigszins vergelijkbaar met Errol Morris' miniserie Wormwood (al wordt daarin wel degelijk geacteerd) en getuigt van de wat overtrokken impuls om documentaireseries 'spannender' te maken met docudrama.

De IRT Affaire is een onthutsende reconstructie van een periode waarin politie en justitie de rode loper uitlegden voor de veelzeggende 'vruchtvaten', in de ijdele hoop later een grote slag te kunnen slaan. Door de vele zijpaden zal de serie niet iedereen bij de les kunnen houden, maar wie oprecht geïnteresseerd is in de specifieke achtergrond van het onderwerp krijgt wel degelijk waar voor zijn tijd.

De IRT Affaire is te zien bij Prime Video.

★★★☆☆

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geruchten worden sterker: keren Charlie Sheen en 'Two and a Half Men' terug?
Series / Nieuws

Geruchten worden sterker: keren Charlie Sheen en 'Two and a Half Men' terug?

De geruchten over een herstart van 'Two and a Half Men' met Charlie Sheen blijven maar aanhouden.

De serie Two and a Half Menis alweer 8 jaar geleden gestopt, maar er zijn nog altijd fans die hopen op een terugkeer.

Nuchtere herstart


Er gaan nog altijd speculaties dat Charlie Sheen mogelijk betrokken zal zijn bij een herstart. Een herstart zou er overigens alleen kunnen komen als Sheen volledig nuchter is. Dat lijkt best ingewikkeld omdat Sheen eerder juist is ontslagen bij de serie vanwege zijn drugs en alcoholgebruik en de vele conflicten die daaruit voortvloeiden, onder andere met de maker van de serie: Chuck Lorre.

Kutcher versus Sheen


In de laatste vier seizoen nam Ashton Kutcher als het ware de rol van Sheen over. In de serie werd aangegeven dat Charlie Harper, die door Sheen werd gespeeld, was overleden. Na het vertrek van Sheen kende de show een flinke daling in kijkcijfers, omdat zijn kenmerkende aanwezigheid blijvend werd gemist.

Hernieuwde samenwerking?


In de loop der tijd is de relatie tussen Charlie Sheen en Chuck Lorre aanzienlijk verbeterd. Zo werken ze zelfs samen aan How to be a bookie dat binnenkort op HBO Max zal worden uitgezonden. Deze samenwerking heeft ook de speculaties omtrent een terugkeer van Charlie Sheen in Two and a Half Men weer flink aangewakkerd.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende Marvel-serie is grotendeels gebaseerd op de film 'Captain America: The Winter Soldier'
Series / Nieuws

Volgende Marvel-serie is grotendeels gebaseerd op de film 'Captain America: The Winter Soldier'

In de nieuwe serie nemen de makers het net iets meer series dan je van Marvel gewend bent.

Een nieuwe Marvel-serie is aanstaande met acteur Samuel L. Jackson als oude bekende Nick Fury in de hoofdrol. In eerste beelden van het nieuwe Secret Invasion viel het fans op dat de serie erg lijkt op Marvel-film Captain America: The Winter Soldier.

Makers van de serie, regisseur Ali Selim en producent Jonathan Schwartz, vertellen in een interview dat er inderdaad veel overeenkomsten zitten tussen beide MCU-projecten. Alleen wordt in de serie de nadruk minder gelegd op sensatie en superhelden met superkrachten.

Het wordt compleet anders en spannend


Selim vertelt hierover: "De eerste gesprekken die ik had met Marvel gingen over dat niemand door de lucht zal gaan vliegen in de serie. Ik realiseerde me al ja ze gaan echt iets compleet anders doen en daar verheug ik me op."

Schwartz gaat hierop door: "The Winter Soldier gaf ons zeker een hoop vertrouwen dat we een verhaal kunnen vertellen in de context dat het meer aanvoelt als een paranoïde thriller. Secret Invasion gaat net een stapje verder en zal echt in het personage van Nick Fury graven. Het wordt een stuk meer personage-gefocused op een manier waar ik echt van hou."

Waar gaat Secret Invasion over?


De serie speelt zich af in het hedendaagse MCU. Nick Fury komt te weten dat er een geheime invasie van de aarde op handen is door een groep van gedaanteverwisselende Skrulls. Samen met zijn bondgenoten Everett Ross, Maria Hill en de Skrul Talos gaat Fury de strijd aan om de aankomende invasie tegen te houden.

Kijk vanaf 21 juni naar het nieuwe Secret Invasion op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Fatal Attraction'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Fatal Attraction'

De klassieke thriller uit 1987 vertaald naar achtdelige serie wenst niet te worden genegeerd, hoe graag je het ook zou willen.

Regie: Silver Tree, Alexandra Cunningham, e.a.| Cast: Joshua Jackson (Dan Gallagher), Lizzy Caplan (Alex Forrest), Amanda Peet (Beth Gallagher), Toby Huss (Mike Gerard), Brian Goodman (Arthur Tomlinson), Alyssa Jirrels (Ellen Galagher), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 49-59 minuten | Jaar: 2023

Fatal Attraction uit 1987 was niet alleen een van de eerste moderne erotische thrillers, maar introduceerde tevens Glenn Close aan het grote publiek. De actrice was een opmerkelijke keuze voor de rol van Alex Forrest, een gewiekste dame die het hoofd van een getrouwde jurist op hol bracht. Het eenmalige slippertje had immense gevolgen, want Alex liet zich "niet negeren".

Regisseur Adrian Lyne baseerde zijn moderne klassieker op de korte film Diversion van James Dearden, die tevens het scenario schreef. Met name Close had enorm veel moeite met het einde van de thriller. Pogingen om het anders af te laten lopen waren vergeefs, al werd de alternatieve (of eigenlijk oorspronkelijke) afloop wel gefilmd. Het grootste euvel van de originele film is toch wel de plotselinge omslag van Close' personage van innemende intrigante naar complete hysterica.

Het was dus niet zo'n heel vreemde gedachte om Lynes film om te gieten in een achtdelige miniserie, omdat dit de mogelijkheid gaf om met name de vrouwelijke hoofdpersoon beter uit te diepen. Over de afloop kunnen we vrij kort zijn. Al vanaf de openingsscène is duidelijk dat Dan Gallager, voorheen gespeeld door Michael Douglas maar nu vertolkt door Joshua Jackson, vijftien jaar in de bak heeft gezeten voor de moord op Alex.

Toch laat hij het er niet bij zitten, want Dan wil eerherstel en houdt vol dat hij zijn voormalige minnares niet het hoekje om heeft geholpen. De lange gevangenisstraf heeft er flink ingehakt. Zijn vrouw Beth is hertrouwd en dochter Ellen heeft zich van haar vader afgekeerd en luistert als volwassen psychologiestudent naar soundbites van achterhaalde psychologen als Carl Jung en Sigmund Freud.

Dan heeft behalve een geknakt ego de tand des tijds goed doorstaan. Je moet namelijk goed kijken met welke versie van Jackson je te maken hebben. Goed, er zijn wat grijze lokken bijgekomen en zijn haar is wat langer en heeft meer een slag, maar omdat er voortdurend tussen heden en verleden wordt geschakeld moet je je kop er goed bijhouden. Helemaal complex wordt het wanneer er wordt gesneden tussen twee rechtszaken. De een is de strafzaak die Dan in de bak doet belanden, de andere zijn pogingen om de zaak heropend te krijgen.

Dan is dit keer geen bedrijfsjurist maar een officier van justitie die lonkt naar een aanstelling als rechter. Als deze carrièremove hem door de neus wordt geboord willen de schrijvers ons duidelijk maken dat dat het moment is waarop het vlees het zwakst is en hij het aanlegt met Alex. Zij is werkzaam bij de afdeling slachtofferhulp en het tweetal wisselt voor het eerst zwoele blikken uit in de rechtszaal en lichaamssappen in haar appartement.

Aanvankelijk verloopt deze nieuwe versie van het welbekende verhaal best vlot. De aantrekkingskracht tussen Alex en Dan wordt zorgvuldiger en vooral intenser ingevuld. Dat we te maken hebben met een complex personage blijkt wel als we sommige scènes een tweede maal voorgeschoteld krijgen maar nu vanuit het gezichtspunt van Alex. Zij blijkt al snel uiterst geraffineerd, tot nog veel meer in staat dan een huwelijk verwoesten en heeft een flinke klap van de molen gehad.

Juist wanneer je Alex voor volslagen krankjorum wil verslijten wordt er op haar verleden teruggeblikt. Alex heeft het namelijk ook niet makkelijk gehad in haar jeugd en blijkt een moeilijke relatie met haar vader te hebben. De vraag die onherroepelijk opdoemt is of we haar nu plotsklaps zielig moeten vinden. Ook bij dochter Ellen is het een vage bende en we worden haast gedwongen haar studie-inzichten te projecteren op de escapades van haar vader.

De serie sleept er naast een boel achtergrondinfo – we krijgen nog net niet Alex' bevruchte eicel te zien – ook een boel bijfiguren bij. En aan hen kleven ook weer een boel subplots die nauwelijks kunnen bekoren. De volwassen Ellen heeft allemaal moeilijke toestanden met een studiegenoot, therapeut en universitair docent. De beste vriend van Dan en Beth worstelt met een terminaal zieke vrouw. En Dan probeert zichzelf te rehabiliteren, maar zijn professionele omgeving is niet in staat hem als iets anders dan als dader te zien.

Als twintig minuten voor het einde van bijna acht uur de spreekwoordelijke aap uit de mouw komt, kan je je moeilijk anders dan bekocht voelen. Fatal Attraction, door de makers gepitcht als een 'deep-dive reimagining' van de film, is een rommelige ongefocuste janboel geworden die makkelijk in vier afleveringen van een uur had kunnen worden afgerond. Door de overdaad aan bijzaken moet het hoofdgegeven van een gestoorde maîtresse die een gezin compleet verwoest al snel aan kracht inboeten.

★★☆☆☆

Fatal Attraction is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met 'Marcy', de stekelige buurvrouw uit 'Married with Childeren'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met 'Marcy', de stekelige buurvrouw uit 'Married with Childeren'?

Amanda Bearse speelde langer dan tien seizoen de rol van stekelige buurvrouw Marcy.

De serie Married with Children gaat met name over de familie Bundy, maar er zijn gelukkig ook wat andere kleurrijke personages die zich in de serie laten zien. Het meest opvallende figuur is hun buurvrouw Marcy, gespeeld door Amanda Bearse.

Marcy


Marcy staat bekend om haar sterke persoonlijkheid. Marcy staat met name voor vastberadenheid, feminisme en strijd voor gelijkheid. Hoewel in haar nieuwe relatie blijkt dat ze daarnaast ook verlangt naar avontuur en een zorgeloze levensstijl. Married with Children is natuurlijk een sitcom maar er zit een diepere laag in de ontwikkeling die Marcy door de serie heen doormaakt.

In eerste instantie is ze getrouwd met Steve, een wat neurotische bankmedewerker, die vaak in conflict raakt met het hoofd van de familie Bundy, Al. Later krijgt ze een relatie met Jefferson, een charismatische en opportunistisch man met een redelijk losbandig karakter.

Amanda Bearse


Amanda Bearse werd op 9 augustus 1958 geboren in Florida, Verenigde Staten. Haar carrière begon als model, maar ze ontdekte al snel haar passie voor acteren. Na het volgen van acteerlessen en het verschijnen in verschillende commercials en theaterproducties, kreeg Bearse de kans om als Marcy te schitteren in Married with Children.

Interessant om te weten: Bearse acteerde niet alleen in de serie maar was ook de regisseur van maar liefst 31 afleveringen van de serie. Ze regisseerde daarnaast ook afleveringen van onder andere Dharma & Greg en MADtv. Ze speelde ook nog in een aantal films, waaronder Fright Night.

LGBTQ+


Naast haar succesvolle carrière heeft Amanda Bearse zich altijd ingezet voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap. In 1993 maakte ze publiekelijk bekend dat ze lesbisch is.

Recentelijk lijkt Bearse zich niet meer in de media te begeven en wij vermoeden daardoor dat ze inmiddels met welverdiend pensioen is gegaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Prehistoric Planet' seizoen 2
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Prehistoric Planet' seizoen 2

Een prachtig gemaakte en zorgvuldig onderbouwde speculatieve natuurdocumentaire over dinosaurussen.

Regie: Andrew R. Jones, Adam Valdez, Krzysztof Szczepanski | Afleveringen: 5 | Speelduur: 38-47 minuten | Jaar: 2023

Dino's zijn tof. Vooral als je een achtjarig jochie bent. Toen ik dat was, kwam Jurassic Park uit. Een betere timing bestaat haast niet, ook al was ik eigenlijk te jong. Ik raakte kortstondig zo geobsedeerd dat mijn ouders me voor het slapengaan moesten voorlezen uit encyclopedieën over dinosaurussen. De huidige generatie jonge kinderen moet het helaas doen met het slappe aftreksel Jurassic World en de nog slappere vervolgen daarop. Gelukkig is er ook de prachtig gemaakte serie Prehistoric Planet, waarvan nu seizoen twee verschijnt.

Ten opzichte van het eerste seizoen bieden de nieuwe vijf afleveringen bieden meer van hetzelfde: fantastische computeranimaties van dinosaurussen, geïntegreerd in mooie natuurbeelden zodat het geheel eruitziet als een natuurdocumentaire in de stijl van Planet Earth. Om die illusie compleet te maken presenteert David Attenborough de serie en voorziet de beelden van commentaar. Zijn sonore stem en aanwezigheid geeft het geheel meteen een zekere legitimiteit en sfeer van autoriteit. In combinatie met de excellente computeranimaties en de muziek van Hans Zimmer zou je bijna vergeten dat je niet naar een echte natuurdocumentaire kijkt.

Prehistoric Planet volgt in het tweede seizoen ook het stramien van het genre dat Attenborough al decennia presenteert, waarbij de dieren worden geïntroduceerd in hun natuurlijke omgeving en bezig zijn met twee dingen: voortplanten of eten. Dat laatste neemt ook weer twee vormen aan: herbivoren op zoek naar planten en carnivoren die op andere dinosaurussen en/of andere beesten jagen. Want naast veel dino's passeren ook andere prehistorische reptielen de revue, evenals vogels en amfibieën die allemaal ongeveer 66 miljoen jaar geleden leefden.

De grote favorieten komen uiteraard aan bod, zoals de Tyrannosaurus Rex, de Triceratops en de Velociraptor, hoewel die laatste er wel anders uitziet dan de Jurassic Park/World-filmreeks. Al ten tijde van Jurassic Park was bekend dat de vervaarlijke vleeseter met de grote klauw waarschijnlijk veren had. Onderzoek in de afgelopen dertig jaar heeft dat alleen maar aannemelijker gemaakt, waardoor dit inmiddels de wetenschappelijke consensus is.

Er valt nog meer nieuws te zien in dit tweede seizoen, in de vorm van veel minder bekende dinosaurussen en andere beesten. Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor een aantal verschillende soorten pterosaurussen, enorme vliegende dino's die over heel de aardbol voorkwamen. Maar ook voor een prehistorische kikker met de fantastische naam Beelzebufo, wiens kwaken verstoord wordt door luidruchtige dino's.

Qua gedrag en beweging van de dieren lijkt het altijd net of ze echt zijn. Tenminste, naar de huidige maatstaven van computeranimatie en effecten. De scripts zijn wat dat betreft goed geschreven, waardoor de scènes ook overtuigen als de dinosaurussen vreemde dingen doen. De beschrijvingen en het commentaar van Attenborough helpen daar uiteraard ook bij. Maar er moet en kan niet vergeten worden dat het scripts zijn, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Dat wordt ook erkend in de laatste scene van elke aflevering, waarin wetenschappers aan het woord komen en een specifiek onderwerp wordt uitgelicht. Soms komt daarbij zelfs de wetenschappelijke discussie aan bod, of hoe het voortschrijdend inzicht door de jaren heen veranderde, zoals de vraag of de Pachycephalosaurus zijn grote harde schedel gebruikte om mee te vechten. Deze scènes geven extra vertrouwen dat ook het tweede seizoen van Prehistoric Planet niet slechts mooi en vakkundig gemaakte fictie is, maar een zorgvuldig onderbouwde speculatieve natuurdocumentaire.

★★★★☆

Prehistoric Planet is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk nu op HBO Max de onvergetelijke oorlogsfilm 'The Wind that Shakes the Barley'
Films / Nieuws

Bekijk nu op HBO Max de onvergetelijke oorlogsfilm 'The Wind that Shakes the Barley'

'The Wind that Shakes the Barley' weet in 2006 diverse prijzen in de wacht te slepen. Mensen omschrijven de film als ontroerend, hartverscheurend, krachtig en authentiek.

Oorlogsfilm The Wind that Shakes the Barley weet nog een hoop mensen onder de indruk achter te laten. Bekijk deze indrukwekkende film bij HBO Max.

Voor volk en vrijheid


Rond 1920 worden Engelse troepen naar Ierland gestuurd om daar het Ierse volk te temmen. Een leger van vrijwilligers van voornamelijk boeren verzetten zich tegen de geduchte 'Black and Tans'. Damien geeft zijn carrière als arts op en voegt zich bij zijn broer Teddy in deze gevaarlijke strijd uit liefde voor zijn land.

Cast en regie


In de rol van Damien zien we Cillian Murphy, ook wel bekend van Peaky Blinders. Zijn broer wordt gespeeld door Pádraic Delaney en we zien Liam Cunningham (Game of Thrones), Orla Fitzgerald, Mary O'Riordan en Mary Murphy.

Regie van de film was in handen van Ken Loach, dit jaar komt de film The Old Oak nog uit welke ook door hem geregisseerd is.

Diep ontroerend


De film pakt geweldige scores bij Rotten Tomatoes. Een 90% onder de recensenten en 87% onder het publiek.

"De vaak vredige maar altijd aanwezige natuur herinnert niet alleen aan waar deze mannen voor vechten, maar vormt ook een schril contrast met het zinloze geweld."

"Loach levert een ontroerend en vaak mooi verhaal dat de essentie van het conflict vat, met alle onbedoelde gevolgen en persoonlijke tragedies van dien."

"Een harde film. Diep ontroerend maar pijnlijk om naar te kijken."

Bij HBO Max


Als je van dit genre houdt en deze film nog niet hebt gezien, is het zeker de moeite waard om dit wel te gaan doen. Bekijk de film nu bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe de 'Harry Potter'-serie de Wizarding World-franchise kan verbeteren
Series / Nieuws

Dit is hoe de 'Harry Potter'-serie de Wizarding World-franchise kan verbeteren

De geplande serie over de tovenaarsleerling kan de Wizarding World op een specifieke manier verbeteren.

HBO Max heeft een tijdje terug zijn ambitieuze plan aangekondigd om J.K. Rowling's boekenserie opnieuw te verfilmen. Het plan is om trouw te blijven aan het bronmateriaal, er is echter wel een mogelijkheid om de franchise te verbeteren.

De serie kan het achtergrondverhaal van Albus Dumbledore afronden. Nu de Fantastic Beasts-films waarschijnlijk geen vervolg krijgen, blijft Dumbledore's geschiedenis voor nu onafgemaakt.

Kortstondig verleid


Uit de boeken wisten we al dat Dumbledore kortstondig verleid werd tot Gellert Grindelwald's zienswijze. Voor even vond hij dat heksen en tovenaars nu eenmaal beter zijn dan Dreuzels. De Fantastic Beasts-films vertelden dit verhaal in meer detail, waarbij onder andere de relatie tussen Dumbledore en Grindelwald ter sprake kwam.

Meer mogelijkheden


Een serie biedt in het algemeen meer mogelijkheden om de diepte in te gaan. Je kunt de achtergrond van bepaalde personages bijvoorbeeld beter uitwerken, of bepaalde onderdelen van het verhaal meer aandacht geven.

Vanuit dit gezichtspunt is het mogelijk om Dumbledore's geschiedenis met Grindelwald op passende wijze af te ronden. Op die manier wordt een filmserie alsnog afgemaakt waarbij je tegelijkertijd de hoofdplot versterkt. Dumbledore wordt een veelzijdiger personage wat automatisch zijn relatie tot Harry in een ander licht plaatst.

Hiermee wordt het geliefde verhaal over Harry Potter in de diepere mythologie van de Wizarding World geplaatst.

De Harry Potter-films zijn, net zoals de Fantastic Beasts-film, te bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire acteur wil zich dolgraag bij de cast van 'Yellowstone' voegen
Series / Interview

Deze populaire acteur wil zich dolgraag bij de cast van 'Yellowstone' voegen

Kevin Costner heeft de serie onlangs verlaten, maar deze acteur zou zich juist dolgraag bij de cast voegen.

Arnold Schwarzenegger, bekend van zijn rol als de Terminator, wil dolgraag deel uitmaken van de Yellowstone-wereld.

De moderne westernserie speelt zich af op de grootste ranch in Montana. We volgen het verhaal van de Dutton familie terwijl ze vechten tegen rivalen, politieke conflicten en grote ontwikkelaars. Daarnaast doen ze er alles aan om hun land en erfenis te beschermen.

A-tier casting


De cast van Yellowstone bestaat al uit een aantal bekende acteurs en actrices, maar het zou zomaar eens kunnen dat de Terminator later in de serie een verschijning gaat maken.

De acteur is zeer onder de indruk van het werk van Yellowstone-maker Sheridan en hij laat weten dat hij zich in een mum van tijd bij de cast zou voegen als hij de kans krijgt.

Interview


In een recent interview met The Hollywood Reporter werd aan Schwarzenegger gevraagd of hij mee zou willen werken met Yellowstone, en hij antwoordde zonder twijfel. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

"Zeker weten! ik vind [Taylor Sheridan] heel getalenteerd. En de cast van [Yellowstone] is geweldig. Tegenwoordig zie ik veel meer van het werk van andere acteurs dan in de jaren '80, toen ik alleen maar naar mezelf keek," aldus Schwarzenegger.

Daarna ging hij hier verder op in: "Ik dacht 'Ik moet winnen,' Het was een wedstrijd tegen Sylvester Stallone, en tegen anderen 'ik moet nummer één zijn.'"Yellowstone is te streamen op Sky Showtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' corrigeert een grote fout in 'Star Wars'
Series / Nieuws

'The Mandalorian' corrigeert een grote fout in 'Star Wars'

De liefhebbers waren zeer te spreken over één specifiek plotpunt in deze spin-off van 'Star Wars'.

Hoewel de meningen nu en dan verdeeld zijn over de Star Wars-films en -series, zijn fans blij met de manier waarop het personage van Boba Fett (Temuera Morrison) is teruggebracht.

In seizoen 2 zien we hoe Din Djarin (Pedro Pascal) naar Tatooine reist op zoek naar de wapenuitrusting van Boba Fett. In tegenstelling tot de terugkeer van Palpatine (Ian McDiarmid) in Star Wars: The Rise of Skywalker zien we een passende ontwikkeling binnen het verhaal.

Fan-favoriet personage


Mando bevindt zich om te beginnen al op de planeet waarop Boba Fett 'omkwam' in Return of the Jedi. Hij moet de persoon vinden die de desbetreffende wapenuitrusting heeft geërfd. Dit legt een basis voor de verrassende terugkeer van dit fan-favoriete personage.

Geforceerde terugkeer


Het terugbrengen van Palpatine voelde daarentegen geforceerd aan. Zijn verhaal als Sith Lord en sluwe manipulator van Anakin Skywalker (Hayden Christensen) was immers al verteld. Het had om die reden weinig toegevoegde waarde voor de fans.

The Mandalorian heeft daarentegen de deur geopend voor een diepere verkenning van Boba Fett. Nadat in de eerdere films al gehint was op zijn verleden, heeft The Mandalorian de mogelijkheid gecreëerd om dit geliefde personage nader te leren kennen.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-thriller 'The Nurse' verbergt reden gruwelijke moorden in waargebeurd verhaal
Series / Nieuws

Netflix-thriller 'The Nurse' verbergt reden gruwelijke moorden in waargebeurd verhaal

'The Nurse' scoort uitstekend bij het publiek, maar laat desalniettemin een belangrijke vraag open.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Deense miniserie is gebaseerd op een waargebeurde moordzaak. The Nurse is een verfilming van het verhaal over verpleegkundige Christina Aistrup Hansen, maar de makers laten een belangrijk element achterwege.

Hansen's motief wordt namelijk niet duidelijk. In de serie wordt het verhaal voornamelijk vanuit het perspectief van haar collega Pernille (Fanny Louise Bernth) verteld. In werkelijkheid had Christina Aistrup Hansen een geestelijke stoornis.

Beklemmende thriller


Na haar arrestatie werd zij aan een psychiatrische onderzoek onderworpen. Hierbij werd vastgesteld dat zij lijdt aan een zogeheten histrionische persoonlijkheidsstoornis. Manipulatie en bedrog om maar aandacht te krijgen is een onderdeel van het ziektebeeld.

De beklemmende thriller laat zien hoe Pernille in het Nykøbing Falster ziekenhuis komt te werken. Mettertijd begint zij haar populaire collega Christina te wantrouwen, en begint met het verzamelen van bewijs aangaande de patiënten die overlijden.

Keuzes maken


Makers moeten natuurlijk sowieso keuzes maken bij het verfilmen van een verhaal. De keuze om het vanuit Pernille's hoek te vertellen is logisch, en dan moet je nu eenmaal consistent zijn. Wellicht wilden de makers daarnaast psychiatrische ziektes niet demoniseren. Een stoornis betekent natuurlijk niet dat iemand maar aan het moorden slaat, en is het daarom maar helemaal weggelaten.

Het verhaal levert de nodige suspense, maar heeft wel een vraagteken achtergelaten rondom de motieven van de dodelijke verpleegkundige.

Je kunt The Nurse bekijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bereid je voor op deze 2 sterke misdaadseries bij de NPO
Series / Nieuws

Bereid je voor op deze 2 sterke misdaadseries bij de NPO

Wij tippen weer 2 mooie series voor je, die deze week uitkomen bij de NPO.

Brits politieonderzoek en een Nederlandse burgerwacht staan je deze week op te wachten bij NPO Plus. Er komen namelijk weer enkele series uit, die misschien wel bij jouw smaak qua series passen.

Anoniem | BNNVARA | Vanaf 26 mei wekelijks op NPO2, bingen op NPO PlusGeschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah strijden ieder op hun eigen manier tegen de criminele wereld. Hoewel ze al jaren met elkaar getrouwd zijn, verbergen ze hun dubbelleven voor elkaar.The Bay seizoen 3 | KRO-NCRV | Vanaf 27 mei op NPO2, vanaf 25 mei bingen op NPO PlusIn de Engelse kustplaats Morecambe Bay is brigadier Lisa Armstrong werkzaam als verbindingsofficier. Daar is zij de link tussen families en het politieonderzoek, wat niet altijd vlekkeloos verloopt.

De eerste twee seizoenen zijn al te vinden bij de NPO.Meer series


Behalve deze 2 series staat NPO Plus vol met andere series, films en programma's uit heel Europa en daarbuiten. Ontdek nog meer vermakelijke series bij de NPO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste setvideo 'House of the Dragon' onthult Rhaenyra's schokkende bijnaam
Series / Video/clip/featurette

Nieuwste setvideo 'House of the Dragon' onthult Rhaenyra's schokkende bijnaam

De beelden op locatie lichten een tipje van de sluier op voor het komende seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Dans der Draken staat op het punt om in alle hevigheid los te barsten. Twitteraar @housethedragons heeft onlangs beelden van een stoet online gezet waarin koningin Alicent (Olivia Cooke) en prinses Helaena (Phia Saban) te zien zijn.

De stoet toont wat een kleine doodskist lijkt, en hierachter volgt een open koets met de koninklijke moeder en dochter.

Duidelijk signaal


De omroeper kondigt vervolgens aan om het werk te aan te zien van "Rhaenyra the Cruel!" Seizoen 1 eindigde met de dood van Rhaenyra's zoon Lucerys Velaryon (Elliot Grihault). De Blacks hebben het er blijkens de beelden niet bij laten zitten. Aangezien Alicent en Helaena onderdeel uitmaken van de begrafenis, is het redelijk om aan te nemen dat Rhaenyra (Emma d'Arcy) en Daemon (Matt Smith) op hun beurt een gezinslid van de Targaryens hebben gedood.

De bijnaam voor Rhanerya laat tevens zien dat de Targaryens de gebeurtenis willen gebruiken voor politiek gewin. De bijnaam is duidelijk een poging om de concurrente op een negatieve manier af te schilderen bij de bevolking. Of dit zal lukken is vooralsnog de vraag. Het Twitterversum staat op dit moment aan de kant van de Blacks.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW zonder superhelden: is dit het einde van een tijdperk?
Series / Nieuws

The CW zonder superhelden: is dit het einde van een tijdperk?

"Hoezeer we ook van deze shows gehouden hebben, ze hebben hun tijd gehad"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jarenlang was het netwerk The CW dé plaats voor superhelden. Na zoveel jaar lijkt het bedrijf nu toch een andere kant op te willen gaan.Een andere kant


De CW staat bekend om zijn uitgebreide aanbod aan superheldenseries, variërend van Arrow en The Flash tot Supergirl en Legends of Tomorrow.

Nextstar, eigenaar van netwerk, wil een andere richting op. Huidige Entertainment president Brad Schwartz heeft dit erover te zeggen:"De superheldenseries zijn lange tijd publiekstrekkers geweest, maar de industrie is razendsnel aan het veranderen en daar moeten we in meegaan."

"Hoezeer we ook van deze shows gehouden hebben, ze hebben hun tijd gehad," zegt Schwartz.De toekomst van de superhelden


Schwartz heeft het ook over de kosten. Het nieuwe model voor de CW is erop gericht dat het zoveel mogelijk geld binnenbrengt, maar de kosten van de shows laag houdt.

Een van de goedkoopste series ooit voor het netwerk is Gotham Knights. Daar tegenover staat Superman & Lois, die vijf miljoen dollar per aflevering kost.Beslissing


Ten tijde van dit bericht is er nog geen beslissing genomen over welke show vernieuwd zal worden.

Langzaam valt het doek voor het Arrowverse nu The Flash bijna is afgelopen en de toekomst voor Gotham Knights en Superman en Lois nog onzeker is.De finale van The Flash zal op 24 mei te zien zijn. De aflevering is dan op 26 mei op Netflix te zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dr. Stone' breidt zich uit: maak kennis met de machtige nieuwe personages
Series / Nieuws

'Dr. Stone' breidt zich uit: maak kennis met de machtige nieuwe personages

Deze drie nieuwe personages zijn misschien wel de sterkste krijgers in de franchise.

Het universum van The Stone World blijft zich uitbreiden terwijl Senku nieuwe landen verkent. Het zijn echt niet alleen landen die toegevoegd worden aan de groeiende franchise, maar ook een paar nieuwe personages.

De focus blijft op Treasure Island, maar er zijn wel drie nieuwe personages bevestigd die zich aansluiten bij de anime-adaptatie. Zij zullen zeker voor nieuwe en grote verrassingen zorgen die niemand aan zal zien komen.

Misschien kunnen zij helpen met het mysterie van de serie. De grote vraag blijft namelijk wie of wat de gehele mensheid in individuele stenen gevangenissen heeft gestopt voor de laatste duizenden jaren.

Nieuwe personages


Het eerste nieuwe personage is de snode Ibara (Yutake Aoyama). Aoyama is vooral bekend van de adaptatie van Fire Force. Een ander nieuw personage is de gepantserde Moz. Hij wordt gespeeld door Is It Wrong To Pick Up Girls In a Dungeon?-acteur Kazuyuki Okitsu.

De laatste acteur die de cast zal versterken is Kaede Hondo van BOFURI: I Don't Want to Get Hurt, so I'll Max Out My Defense. Hij speelt de sterkste krijger van het trio, Kirisame.

Bekijk hieronder de trailer en stream Dr. Stone op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Fans van 'Buffy the Vampire Slayer' vieren 20-jarig jubileum sinds de laatste aflevering
Series / Nieuws

Fans van 'Buffy the Vampire Slayer' vieren 20-jarig jubileum sinds de laatste aflevering

Het is al 20 jaar geleden dat er een einde kwam aan 'Buffy the Vampire Slayer'.

20 mei 2003 was een enorm belangrijk moment in de televisiegeschiedenis, vooral voor fans van Buffy the Vampire Slayer. Op die datum werd namelijk de laatste aflevering van de serie uitgebracht. Fans vieren nu, 20 jaar later, het jubileum van deze aflevering.

Gisteren was het de 20e verjaardag van "Chosen", de allerlaatste aflevering van Buffy the Vampire Slayer. De serie liep van 1997 tot 2003, voor zeven seizoenen lang. In de laatste aflevering zagen we hoe Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) vocht tegen The First en hoe ze Sunnydale's Hellmouth voor eens en voor altijd verwoestte.

Tweets over het jubileum


Ter ere van het jubileum hebben veel mensen Twitter gebruikt om de serie te vieren en de laatste aflevering te eren. Nicholas Brendon, die Xander Harris speelde gedurende alle zeven seizoenen van de serie, plaatste ook een aantal berichten over de seriefinale. Je kunt zijn serie met tweets hieronder bekijken:Fans deelden op Twitter vooral hoe goed ze het einde nog steeds vinden en hoe de serie hun leven veranderde:

Alle zeven seizoenen van Buffy the Vampire Slayer zijn te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bereid je voor op tranen: 'Grey's Anatomy' heeft de meest hartverscheurende aflevering ooit
Series / Nieuws

Bereid je voor op tranen: 'Grey's Anatomy' heeft de meest hartverscheurende aflevering ooit

Pak de tissues er maar bij, want tijdens deze aflevering kan je het niet droog houden.

Naast heel veel hartverwarmende momenten zitten er ook veel schokkende gebeurtenissen in Grey’s Anatomy. Deze worden aangevuld met het verdriet van de doktoren of de patiënten.

De dramaserie is al meer dan 18 seizoenen aan de gang en dus is er heel wat gebeurd. Elk seizoen heeft dan ook wel een memorabele medische complicatie behandeld. Bovendien maken de hoofdpersonages zelf ook moeilijke dingen mee.

Dit alles zorgt ervoor dat zowel de personages als de kijkers soms echt wel even in tranen uit kunnen barsten. Maar welke aflevering is nou het aller zieligste?

Waar zijn de tissues?


De trieste aflevering zit in seizoen 17, wanneer de serie focust op Miranda Bailey en haar moeder. Het was een hele realistische aflevering, waardoor veel mensen diep worden geraakt.

Het gaf namelijk een realistisch beeld van COVID-19 en de pijn die het virus kan veroorzaken bij getroffenen en dierbaren.

Bekijk hieronder de teaser voor de seizoensfinale en stream Gery's Antomy op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.