'The Mandalorian' corrigeert een grote fout in 'Star Wars'

'The Mandalorian' corrigeert 'Star Wars'-fout

De liefhebbers waren zeer te spreken over één specifiek plotpunt in deze spin-off van 'Star Wars'.

Valeria Milić, 22-05-2023 10:21

Hoewel de meningen nu en dan verdeeld zijn over de Star Wars-films en -series, zijn fans blij met de manier waarop het personage van Boba Fett (Temuera Morrison) is teruggebracht.
In seizoen 2 zien we hoe Din Djarin (Pedro Pascal) naar Tatooine reist op zoek naar de wapenuitrusting van Boba Fett. In tegenstelling tot de terugkeer van Palpatine (Ian McDiarmid) in Star Wars: The Rise of Skywalker zien we een passende ontwikkeling binnen het verhaal.

Fan-favoriet personage

Mando bevindt zich om te beginnen al op de planeet waarop Boba Fett 'omkwam' in Return of the Jedi. Hij moet de persoon vinden die de desbetreffende wapenuitrusting heeft geërfd. Dit legt een basis voor de verrassende terugkeer van dit fan-favoriete personage.

Geforceerde terugkeer

Het terugbrengen van Palpatine voelde daarentegen geforceerd aan. Zijn verhaal als Sith Lord en sluwe manipulator van Anakin Skywalker (Hayden Christensen) was immers al verteld. Het had om die reden weinig toegevoegde waarde voor de fans.

The Mandalorian heeft daarentegen de deur geopend voor een diepere verkenning van Boba Fett. Nadat in de eerdere films al gehint was op zijn verleden, heeft The Mandalorian de mogelijkheid gecreëerd om dit geliefde personage nader te leren kennen.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Lees meer over: The Mandalorian, Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Katee Sackhoff, Omid Abtahi

Populair nieuws

Laatste serienieuws