search
Bekijk nu op HBO Max de onvergetelijke oorlogsfilm 'The Wind that Shakes the Barley'
Films / Nieuws

Bekijk nu op HBO Max de onvergetelijke oorlogsfilm 'The Wind that Shakes the Barley'

'The Wind that Shakes the Barley' weet in 2006 diverse prijzen in de wacht te slepen. Mensen omschrijven de film als ontroerend, hartverscheurend, krachtig en authentiek.

Oorlogsfilm The Wind that Shakes the Barley weet nog een hoop mensen onder de indruk achter te laten. Bekijk deze indrukwekkende film bij HBO Max.

Voor volk en vrijheid


Rond 1920 worden Engelse troepen naar Ierland gestuurd om daar het Ierse volk te temmen. Een leger van vrijwilligers van voornamelijk boeren verzetten zich tegen de geduchte 'Black and Tans'. Damien geeft zijn carrière als arts op en voegt zich bij zijn broer Teddy in deze gevaarlijke strijd uit liefde voor zijn land.

Cast en regie


In de rol van Damien zien we Cillian Murphy, ook wel bekend van Peaky Blinders. Zijn broer wordt gespeeld door Pádraic Delaney en we zien Liam Cunningham (Game of Thrones), Orla Fitzgerald, Mary O'Riordan en Mary Murphy.

Regie van de film was in handen van Ken Loach, dit jaar komt de film The Old Oak nog uit welke ook door hem geregisseerd is.

Diep ontroerend


De film pakt geweldige scores bij Rotten Tomatoes. Een 90% onder de recensenten en 87% onder het publiek.

"De vaak vredige maar altijd aanwezige natuur herinnert niet alleen aan waar deze mannen voor vechten, maar vormt ook een schril contrast met het zinloze geweld."

"Loach levert een ontroerend en vaak mooi verhaal dat de essentie van het conflict vat, met alle onbedoelde gevolgen en persoonlijke tragedies van dien."

"Een harde film. Diep ontroerend maar pijnlijk om naar te kijken."

Bij HBO Max


Als je van dit genre houdt en deze film nog niet hebt gezien, is het zeker de moeite waard om dit wel te gaan doen. Bekijk de film nu bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen