search
Dit is hoe de 'Harry Potter'-serie de Wizarding World-franchise kan verbeteren

Dit is hoe de 'Harry Potter'-serie de Wizarding World-franchise kan verbeteren

De geplande serie over de tovenaarsleerling kan de Wizarding World op een specifieke manier verbeteren.

Valeria Milić
HBO Max heeft een tijdje terug zijn ambitieuze plan aangekondigd om J.K. Rowling's boekenserie opnieuw te verfilmen. Het plan is om trouw te blijven aan het bronmateriaal, er is echter wel een mogelijkheid om de franchise te verbeteren.

De serie kan het achtergrondverhaal van Albus Dumbledore afronden. Nu de Fantastic Beasts-films waarschijnlijk geen vervolg krijgen, blijft Dumbledore's geschiedenis voor nu onafgemaakt.

Kortstondig verleid


Uit de boeken wisten we al dat Dumbledore kortstondig verleid werd tot Gellert Grindelwald's zienswijze. Voor even vond hij dat heksen en tovenaars nu eenmaal beter zijn dan Dreuzels. De Fantastic Beasts-films vertelden dit verhaal in meer detail, waarbij onder andere de relatie tussen Dumbledore en Grindelwald ter sprake kwam.

Meer mogelijkheden


Een serie biedt in het algemeen meer mogelijkheden om de diepte in te gaan. Je kunt de achtergrond van bepaalde personages bijvoorbeeld beter uitwerken, of bepaalde onderdelen van het verhaal meer aandacht geven.

Vanuit dit gezichtspunt is het mogelijk om Dumbledore's geschiedenis met Grindelwald op passende wijze af te ronden. Op die manier wordt een filmserie alsnog afgemaakt waarbij je tegelijkertijd de hoofdplot versterkt. Dumbledore wordt een veelzijdiger personage wat automatisch zijn relatie tot Harry in een ander licht plaatst.

Hiermee wordt het geliefde verhaal over Harry Potter in de diepere mythologie van de Wizarding World geplaatst.

De Harry Potter-films zijn, net zoals de Fantastic Beasts-film, te bekijken op HBO Max.Aanbevolen artikelen