search
Onthuld: deze scènes uit 'Heat' zijn waargebeurd
Films / Featured

Onthuld: deze scènes uit 'Heat' zijn waargebeurd

De zin 'there is a flipside to that coin', zou echt gezegd zijn.

De film Heat is niet zo maar uit iemands duim gezogen. Wat blijkt, de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Scènes en personages uit de film zijn gebaseerd op de realiteit.

De personages Neil McCauley (De Niro) en Vincent Hanna (Pacino) bestaan echt. Ze heten Neil McCauley en Chuck Adamson.

McCauley blijft McCauley


Politieagent Adamson deed zijn best om de crimineel Neil McCauley (dezelfde naam als het personage in de film) te pakken te krijgen. De laatste had ook vastgezeten en stelde een crew samen na zijn tijd in de gevangenis. Om op hetzelfde pad als daarvoor verder te gaan.

Een heist ging in het echt ook niet door doordat een politieagent zichzelf verraadde, net als in de film. En de beroemde koffie-drink-scène tussen de personages van De Niro en Pacino heeft ook echt plaatsgevonden.

'There is a flipside to that coin'


De zin 'there is a flipside to that coin', zou echt gezegd zijn. Dat meldt de website All That's Interesting. Ex-politieagent Adamson heeft geholpen bij de film Heat en werkt sindsdien als televisieproducer. Het originele verhaal speelt zich alleen niet af in Los Angeles, maar in Chicago.



De film wordt volgens kenners gezien als een van de beste actiefilms aller tijden. Een vervolg Heat 2, zit in de pijplijn.

Prime Video


Heat heeft een 8,3/10 waardering op IMDb en heeft een 88 (critics) en 94 procent (public) score op Rotten Tomatoes. De film is te zien via Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen