search
Winnaar 'American Idol' 2023 bekend; absolute outsider steelt harten van Amerikaanse volk
Series / Nieuws

Winnaar 'American Idol' 2023 bekend; absolute outsider steelt harten van Amerikaanse volk

Iam Tongi kwam, zag en overwon en pakte de winst in 'American Idol'

Iam Tongi heeft het 21e seizoen van American Idol gewonnen. De 18-jarige Hawaiiaan heeft inmiddels ook al een eigen nummer uitgebracht en is momenteel de 'hype' in de Verenigde Staten.

Favoriet


Tongi was vanaf het begin van de competitie al gelijk één van de favorieten van het publiek en het was van meet af aan duidelijk dat hij een grote kanshebber was om de competitie te winnen.

Vader Rodney


Tijdens de eerste audities van het populaire programma koos Tongi ervoor om een vertolking van Monsters van James Blunt te doen, een optreden dat velen tot tranen toe bewoog en al miljoenen keren is bekeken op YouTube. Hij zong dit voor zijn vader die kort voor de opnames was overleden.

Finale


Zoals verwacht vond hij het daarna redelijk gemakkelijk om door de competitie te komen en de finale te bereiken, waar hij het opnam tegen Megan Danielle. In die finale bracht hij opnieuw het nummer Monsters ten gehoren maar dit keer samen met James Blunt!

"Ik wil gewoon concerten geven en live optredens doen, omdat ik echt van optreden hou", vertelde hij aan HollywoodLife."Het voelt gewoon goed als ik op dat podium sta, met de lichten aan en ik mijn ogen sluit en in die sfeer kom. Als andere mensen dat meemaken en er ook een connectie mee kunnen voelen, is dat gewoon geweldig."

Kijk hier naar zijn fantastische en emotionele auditie:


Kijk hier naar de bekendmaking van de winnaar:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen