Recensie Netflix-serie 'McGregor Forever'

Recensie Netflix-serie 'McGregor Forever'

Deze uitgebreide biografie vertelt het verhaal van de beroemde vechtsporter.

Lydia van Vliet-Meeuwissen, 22-05-2023 23:37

Regie: Gotham Chopra, Darragh McCarthy | Afleveringen: 4 | Speelduur: 47-53 minuten | Jaar: 2023
Conor McGregor maakte naam binnen de wereld van MMA ('mixed martial arts) vanwege zijn vele overwinningen en zijn agressieve en uitdagende houding richting zijn tegenstanders. Toen hij vader werd stopte hij met vechten, maar hij kon het toch niet laten terug te keren in de ring. McGregor Forever vertelt over zijn carrière en volgt de vechtersbaas vanaf het einde van zijn twee jaar durende pauze tot nu.

In de documentaire komt de beroemde, of misschien beter gezegd beruchte, vechter zelf veel aan het woord en vertelt hij over zijn verleden en hoe hij begon in de MMA-wereld. Zijn passie voor de vechtsport is aan alles te merken. Zijn hele leven is eromheen gebouwd en wanneer hij erover praat is het vuur in zijn ogen en stem merkbaar.

Daarnaast wordt McGregor ook tijdens zijn dagelijkse bezigheden gefilmd. De documentaire zou dus deels als realityserie kunnen worden bestempeld. Er wordt kennisgemaakt met zijn vrouw, kinderen en de mensen om hem heen, van trainers tot therapeuten. Ook deze mensen komen aan het woord en vertellen hoe McGregor in het leven staat en hoe belangrijk de sport voor hem is.

Zoals kan worden verwacht wordt McGregor ook gevolgd tijdens de trainingen die hem voorbereiden op enkele belangrijke gevechten en tijdens de gevechten zelf. Alles is vastgelegd, waardoor een duidelijk beeld gegeven wordt van hoeveel tijd en energie er in een gevecht gestoken wordt. McGregor gaat tot het uiterste om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden en ondanks de nodige tegenslagen heeft hij het volste vertrouwen in zijn kracht en kunnen.

Naast de beelden uit het heden worden ook videofragmenten uit het verleden getoond. Van eerdere gevechten, maar ook van uitspraken die McGregor ooit deed en die erg typerend voor hem zijn. Zo wordt het verhaal niet beperkt tot de laatste jaren en wordt er een completer beeld gegeven van McGregor als persoon en zijn carrière.

McGregor Forever brengt alle informatie op een respectvolle manier richting McGregor. Hoewel de kijker zelf een oordeel mag vellen over wat hij van de vechtsporter vindt, is duidelijk dat de makers bijna tegen hem op kijken. Hij wordt neergezet als een soort koning van de MMA-sport, hoewel zijn dagen inmiddels geteld lijken en ook de negatieve kanten van zijn mentaliteit worden belicht. Het eindresultaat is een interessante documentaire voor wie geïnteresseerd is in vechtsport, maar als inkijkje in het leven van een topsporter in een unieke eigen wereld wellicht ook geschikt voor diegenen die niets om deze sport geven.

★★★☆☆

McGregor Forever is te zien bij Netflix.


Lees meer over: recensie, McGregor Forever, Netflix, Graeme McDonnell, Alex Odesmith, Michael Donnelly, Conor McGregor, documentaire, vechtsport

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in