Collega-acteurs brengen eerbetoon aan 'Ahsoka'-acteur Ray Stevenson: "mijn wapenbroeder"

De acteur zal te zien zijn in wat zijn laatste rol bleek als Baylan Skoll in 'Ahsoka'.

Valeria Milić, 24-05-2023 16:16

Ray Stevenson overleed onverwachts, en veel te jong, op 21 mei. Dit was een aantal dagen voor zijn 59e verjaardag. Zijn meest recente rol is die in Ahsoka waarin hij de mysterieuze Baylan Skoll heeft neergezet.
Dit was niet zijn eerste ervaring in de wereld van Star Wars. Zo was eerder hij al te horen in Star Wars: Rebels. Collega's spraken over Stevenson, en Dawson omschreef Stevenson zoals zij hem had leren kennen.

Leefde ten volle

"Wat een lichtstraal. Het is een herinnering om van je mensen te houden in het hier en nu. Ray was ongelooflijk levendig en had een stralende aanwezigheid. Hij leefde ten volle!" aldus de actrice.De Ierse acteur werd niet alleen door Dawson als een markante persoonlijkheid gezien. James Purefoy was met Stevenson te zien in Rome. De rol van Titus Pullo was Stevenson's doorbraak, waarbij Purefoy Marcus Antonius speelde.

De twee hadden met andere woorden meerdere scènes samen. Purefoy zei het volgende: "Het is verdrietig om te horen dat Ray, onze Titus Pullo in 'Rome', is overleden. Hij was een briljante, charismatische persoonlijkheid met lef. Hij vulde werkelijk iedere tol tot aan de naad. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, zijn geweldige vrouw Betta en hun prachtige kinderen. Wat een verlies".Ook Kevin McKidd, die in dezelfde serie Lucius Vorenus speelde, liet zich niet onbetuigd. Op zijn Instagram-account schreef hij het volgende: "Aan mijn eeuwige vriend en wapenbroeder. Ray, ik zal je nooit vergeten. De wereld is minder levendig zonder jou".
Lees meer over: Ahsoka, Rosario Dawson, Mary Elizabeth Winstead, Hayden Christensen, Lars Mikkelsen, Ray Stevenson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader