search
Terug in de tijd: Must-see sciencefiction films uit de jaren '90

Terug in de tijd: Must-see sciencefiction films uit de jaren '90

Als we terugkijken naar de jaren '90, kunnen we niet anders dan concluderen dat er in die jaren heel veel keigave sciencefiction films zijn uitgebracht. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Patricia Koning
In deze lijst zien we films met acteurs, actrices en regisseurs die nog steeds goed weten te scoren. Als je fan bent van dit genre, is het zeker waard om deze films op je watchlist te zetten om te gaan kijken. Of om eventueel, nog een tweede of derde keer te kijken.

Terminator 2: Judgment Day


De tweede Terminator film komt uit 1991 en wordt nog steeds veel bekeken. Je kan de film streamen bij Prime Video. Op IMDb scoort de film een hele mooie 8.6/10 en op Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 93%.

De film is geregisseerd door James Cameron die ook films als Avatar en Titanic op zijn naam heeft staan. De film won vier Oscars voor het beste geluid, beste geluidseffecten, beste visuele effecten en beste make up.

De T-1000 (Robert Patrick) is gestuurd om John Connor (Edward Furlong) om te brengen zodat hij tijdens zijn jeugd het verzet tegen de machines niet kan leiden. De T-800 (Arnold Schwarzenegger) daarentegen is een door de mensen opnieuw geprogrammeerd type dat gestuurd wordt om John te beschermen en te dienen. De T-800 vindt John en doet er alles aan om hem veilig te houden.Total Recall


Nog een megahit uit de jaren '90 met Arnold Schwarzenegger. Deze film uit 1990 is geregisseerd door Nederlands regisseur Paul Verhoeven. Naast Schwarzenegger zien we Sharon Stone, Michael Ironside, Rachel Ticotin en Ronny Cox.

Arbeider Douglas Quaid is niet tevreden met zijn leven. Hij besluit een behandeling te ondergaan die dromen in herinneringen om zou moeten zetten. Maar wanneer deze procedure mis gaat wordt hij onbedoeld doelwit van een gevaarlijke organisatie.Deze film stream je bij HBO Max.

12 Monkeys


Deze sciencefiction film komt uit 1995 en weet nog steeds veel kijkers te boeien. Op IMDb pakt de film een 8.0/10 en op Rotten Tomatoes een mooi gemiddelde van 88%. Je kan deze film streamen bij Prime Video.

In het jaar 1996 wordt 99% van de wereldbevolking uitgeroeid door een dodelijke pandemie. In 2035 leiden de mensen die het overleefd hebben een ondergronds bestaan. De aarde wordt ondertussen overheerst door wilde dieren. Een groep geleerden wil de oorsprong van het virus ontdekken en laat sociopaat James Cole tijdreizen naar het jaar des onheils.We zien in de film een hoop grote namen als Bruce Willis, Brad Pitt, Madeleine Stowe en Jon Seda. De regie van de film was in handen van Terry Gilliam, ook wel bekend van The Man Who Killed Don Quixote.

Deze mag je ook niet missen


Er zijn in de jaren '90 een hele hoop gave sciencefiction films uitgebracht. Hier dus nog een paar films die je echt gezien moet hebben.

Alien 3 uit het jaar 1992, deze stream je bij Disney+.

The Fifth Element uit het jaar 1997, deze kan je zien bij Pathé Thuis.

Independence Day uit het jaar 1996, deze film kan je streamen bij Disney+.

Aanbevolen artikelen