Serie scoort bedroevend op Rotten Tomatoes: "erger dan je toch al dacht"

Deze miniserie lijkt een blamage nog voor deze goed en wel gestart is.

Valeria Milić, 24-05-2023 16:54

Nadat de langverwachte miniserie The Idol op het Filmfestival van Cannes in première ging, druppelen langzaam maar zeker de eerste recensies binnen. Helaas blijken deze niet al te best: Rotten Tomatoes laat op het moment van schrijven een score zien van 17%.
Deze blamage maakt The Idol tot één van de slechtst scorende series van HBO Max. Regisseur Sam Levinson heeft het allemaal stijlvol vormgegeven, maar het oordeel is unaniem: onder het oppervlak zit niks dat de moeite waard is.

Saai in plaats van provocerend

Aangezien The Idol nog van start moet gaan, is momenteel natuurlijk nog niet bekend wat het publiek er van vindt. De critici zijn echter luid en duidelijk. "De serie is erger dan je toch al dacht," geeft Rolling Stone aan. The London Evening Standard merkt op dat "we duidelijk merken dat er niks sexy is aan 'The Idol', ondanks Depp's charme. Het voelt als martelporno".

Collider's kijk liegt er ook niet om: "Wat Levinson als provocerend neerzet valt eigenlijk nogal tegen. Hoe kan een serie met zoveel sex en naakt so saai zijn?" The Idol zet zichzelf neer als een satire op de oppervlakkige amusementsindustrie maar wordt vooralsnog te licht bevonden.

Wil je weten of het echt zo dramatisch is, je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.
Lees meer over: The Idol, Lily Rose Depp, The Weeknd, Abel Tesfaye, HBO, HBO Max, Sam Levinson, Reza Fahin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam