search
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix
Films / Featured

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix

Op de streamingdiensten staan heel wat mooie films en komende periode werpen we een blik op de mooiste parels die de uiteenlopende diensten te bieden hebben.

Soms kun je je rot zoeken naar een film of serie. Want is er nog iets leuks dat je nog niet hebt gezien? Hieronder werpen we een blik op een van de betere thrillers die er ooit zijn gemaakt, en deze staat nu gewoon op Netflix.

We komen uit bij de film Shutter Island van regisseur Martin Scorsese. De film van 139 minuten verscheen in 2010 en heeft rollen voor heel wat mooie en bekende namen. Denk aan Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley.

Beklemmende thriller


Netflix omschrijft de thriller als "hersenbrekend" en "onheilspellend" en de film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2003 van auteur Dennis Lehane.

Shutter Island gaat over de verontrustende visioenen van de Amerikaanse marshal Edward "Teddy" Daniels. De visioenen compromitteren zijn onderzoek naar de verdwijning van een patiënt uit een psychiatrisch ziekenhuis. Het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is.

Groot succes


Op Rotten Tomatoes staat Shutter Island op een wat magere 68 procent op de Tomatometer. Het publiek beoordeelde de mysteriefilm een stuk beter, gezien de publiekscore van 77 procent. De National Board of Review zette de film uiteindelijk in de Top 10 beste films uit 2010.In de IMDb Top 250 staat de film op #141 met een 8.2/10. Oscarnominaties waren er niet. Daar wordt tegenwoordig wel iets anders over gedacht. De film werd duidelijk iets ondergewaardeerd. Wereldwijd werd er bij een budget van $80 miljoen een prima $300 miljoen opgehaald.

Te zien op Netflix


Het je Shutter Island nog niet gezien en ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je de film gewoon een keer opnieuw kijken? Je kunt de film nu aanzetten op de streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen