search

Ons nieuws van donderdag 25 mei 2023

Recensie HBO Max-serie 'Mrs. Davis'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Mrs. Davis'

Verkondigt een sterke boodschap waar de wereld nog niet klaar voor is, maar hem wel moet horen.

Regie: Owen Harris, Alethea Jones, Frederick E.O. Toye | Cast: Betty Gilpin (Simone), Jake McDorman (Wiley), Margo Martindale (Mother Superior), Ben Chaplin (Arthur Schrödinger), Katja Herbers (Mathilde), David Arquette (Monty), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-57 minuten | Jaar: 2023

Damon Lindelof is een televisiemaker die met Lost twee handige lessen leerde: series met een mysterie scoren goed en je kan ermee wegkomen wanneer je vragen onbeantwoord laat (hoe boos de fans ook zijn). Met The Leftovers gaf hij zelfs van tevoren aan dat hij nooit een antwoord zou leveren voor waarom een groot deel van de wereldbevolking ineens was verdwenen en nog trok die serie kijkers. Met Mrs. Davis bewijst Lindelof in staat te zijn een raadsel met voldoening te kunnen oplossen. De weg daar naartoe is echter wel heel kolderiek.

Onze tijd, maar dan een realiteit waarin een app genaamd Mrs. Davis bestaat: een kunstmatige intelligentie die haar gebruikers stuurt en vrijwel alle ellende uit de wereld heeft verdreven. Tenminste, zo lijkt het. Zuster Simone weet dat Mrs. Davis verantwoordelijk is voor de dood van haar vader. De app trekt haar onvrede over de service niet en maakt een deal: als Simone de Heilige Graal kan vinden en vernietigen, dan zal Mrs. Davis haar servers voorgoed afsluiten.

Dat klinkt al maf, maar de uitvoering is dat in het kwadraat. Al gauw doet de serie denken aan Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, waarin het ook een aaneenschakeling was van maffe momenten overgoten met een sciencefictionsausje. Maar waar die serie door alle gekkigheid nergens een emotionele snaar raakte, lukt dat hier wel – niet in overmaat, maar toch.

Dat is te danken aan hoofdrolspeelster Betty Gilpin, onder andere bekend uit GLOW, die niet alleen grappig is op de humoristische momenten. Ze stort zich zo op de rol dat haar emoties in alle dolheid toch goed overkomen en aankomen. Om een non "Holy shit!" te laten roepen is eigenlijk best flauw, maar als het uit haar mond komt is het grappig. Sowieso is Simone meer dan alleen een non en Gilpin brengt goed over hoe breed haar personage precies is.

Het mysterie van Mrs. Davis en alle vragen die bovendrijven tijdens Simones queeste eisen wel alle tijd en aandacht. Peinzen over personages en thema's zit er niet in; daar is het plot te overheersend voor. Petje af voor alle creativiteit, sommigen kunnen het blijkbaar wél zo gek bedenken. Iemand die af en toe de kamer binnenkomt en flarden meekrijgt van een aflevering zal zich afvragen waar dit in godsnaam over gaat.

Het gevolg daarvan is dat het nergens meer wordt dan dit. Het blijft gewoon een gek avontuur en pas op het einde wordt duidelijk waar het verhaal eigenlijk over gaat. Een diepzinnige boodschap, maar zeven afleveringen is het toeschouwer zijn van een spektakel dat te bizar is om er dichtbij te komen. Leuk dat de Nederlandse Katja Herbers een bijrol heeft, maar jammer dat haar personage spreekt met een ongeloofwaardig Frans accent.

Maar goed, op een bepaald punt in de laatste aflevering wordt het mysterie beantwoord en krijgt de serie zelf een betekenis. En dat is er eentje waar veel mensen niet blij mee zullen zijn, ook al wordt de boodschap op een zacht dekentje gepresenteerd. Hoe is Mrs. Davis ontstaan? Wat was haar doel? Waarvoor gaf ze Simone die opdracht? Alles wordt opgehelderd en dat maakt direct een punt.

Het zou te vergelijken zijn met het volgende: dagelijks aanbidden miljoenen mensen wereldwijd het beeld van Jezus aan het kruis. Jezus kijkt zalig naar boven, al deze pijn is het waard want in de hemel wacht het paradijs. Dit beeld is een marketingtrucje uit de middeleeuwen. Ooit hing Jezus aan het beeld met zijn blik naar beneden, zijn pijn moest voelbaar zijn voor iedereen. De mensen destijds waren alle kommer en kwel meer dan beu en stapten over op andere religieuze stromingen. Dus, dan maar even het plaatje aanpassen naar wat het publiek wil.

Gelovigen anno nu bidden tot een geslaagde marketingcampagne uit een vergeten tijd. Dit is een feit. Iemand die gelooft in Jezus zal zich zo tegen dit feit afzetten, dat het in principe aan dovemansoren gericht zal zijn. Zoals Simones moeder zegt in de laatste aflevering: comfort is geen reden om de realiteit te negeren. Dat is uiteraard ook van toepassing op de boodschap van Mrs. Davis. Maar zij die toch kiezen om de realiteit te negeren en te kiezen voor comfort zullen er lak aan hebben, hoe voorzichtig de serie haar voorstel ook aankaart.

Mrs. Davis zou iets beter zijn geweest als de serie geen constante stroom van heerlijk ongehinderde creativiteit was geweest. Het is spannend, het kijkt lekker weg, maar het blijft een kleurrijk, afstandelijk avontuur – Simones emoties komen goed aan, maar het geheel komt niet erg dichtbij. Die openbaring op het einde is machtig, maar daardoor voelt het wel als een optreden van een illusionist waarbij niet duidelijk is wat hij doet tot dat ene moment. Dat is magisch, maar tot dat punt was het niet meer dan toekijken en afwachten.

★★★☆☆

Mrs. Davis is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk zelf: op deze dag start de grootse fantasyserie 'The Wheel of Time' seizoen 2
Series / Foto's

Kijk zelf: op deze dag start de grootse fantasyserie 'The Wheel of Time' seizoen 2

De startdatum voor de première van het tweede seizoen is eindelijk bekendgemaakt.

De ongelooflijk populaire reeks fantasyboeken door Robert Jordan is in het Nederlands bekend als Het rad des tijds. Het wekt natuurlijk geen verbazing dat de verfilming een succes was.

Ondanks het feit dat de opnames al in 2022 afgerond waren, bleef het langere tijd stil. De post-productie nam nu eenmaal wat tijd in beslag, maar eindelijk is de kogel door de kerk. De datum is bekend, en tegelijkertijd zijn er setfoto's vrijgegeven.

Episch nieuw seizoen


Vanaf 1 september aanstaande is seizoen 2 te bekijken. In de tussentijd kunnen de liefhebbers alvasts hun hart ophalen aan de foto's.

Aan het einde van seizoen 1 zagen we dat Moiraine's (Rosamund Pike) connectie met de One Power werd verbroken. Wel werd zij herenigd met Lan (Daniel Henney), aan wie zij vertelt dat dit pas het eerste gevecht was. Rand (Josha Stradowski) besluit zich te verstoppen uit pure angst. Tot slot verschijnen schepen aan de horizon met hierop bemanningsleden die een overstroming veroorzaken.

Het nieuwe seizoen heeft duidelijk het nodige in petto en belooft episch te worden. Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix
Films / Featured

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix

Op de streamingdiensten staan heel wat mooie films en komende periode werpen we een blik op de mooiste parels die de uiteenlopende diensten te bieden hebben.

Soms kun je je rot zoeken naar een film of serie. Want is er nog iets leuks dat je nog niet hebt gezien? Hieronder werpen we een blik op een van de betere thrillers die er ooit zijn gemaakt, en deze staat nu gewoon op Netflix.

We komen uit bij de film Shutter Island van regisseur Martin Scorsese. De film van 139 minuten verscheen in 2010 en heeft rollen voor heel wat mooie en bekende namen. Denk aan Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley.

Beklemmende thriller


Netflix omschrijft de thriller als "hersenbrekend" en "onheilspellend" en de film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2003 van auteur Dennis Lehane.

Shutter Island gaat over de verontrustende visioenen van de Amerikaanse marshal Edward "Teddy" Daniels. De visioenen compromitteren zijn onderzoek naar de verdwijning van een patiënt uit een psychiatrisch ziekenhuis. Het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is.

Groot succes


Op Rotten Tomatoes staat Shutter Island op een wat magere 68 procent op de Tomatometer. Het publiek beoordeelde de mysteriefilm een stuk beter, gezien de publiekscore van 77 procent. De National Board of Review zette de film uiteindelijk in de Top 10 beste films uit 2010.



In de IMDb Top 250 staat de film op #141 met een 8.2/10. Oscarnominaties waren er niet. Daar wordt tegenwoordig wel iets anders over gedacht. De film werd duidelijk iets ondergewaardeerd. Wereldwijd werd er bij een budget van $80 miljoen een prima $300 miljoen opgehaald.

Te zien op Netflix


Het je Shutter Island nog niet gezien en ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je de film gewoon een keer opnieuw kijken? Je kunt de film nu aanzetten op de streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met het domme blondje 'Kelly Bundy' uit Married with Children?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met het domme blondje 'Kelly Bundy' uit Married with Children?

Christina Applegate beleefde haar doorbraak met 'Married with Children'. Tegenwoordig lacht het leven haar door ziekte helaas minder toe.

Wij smullen nog altijd van de herhalingen van Married with Children, de iconische sitcom uit de jaren '80. Eén van de hoofdrollen daarin was voor Kelly Bundy, gespeeld door Christina Applegate.

Kelly Bundy


Kelly Bundy was het stereotype domme blondje, dat vaak woorden en uitdrukkingen verwarde. Ze was een knappe verschijning die veelal uitdagende kleding droeg en erg geliefd was bij de jongens. Kelly had een afkeer van werken en bracht liever uren aan de telefoon door op kosten van haar vader.

Christina Applegate


Voor Applegate was de rol van Kelly haar absolute doorbraak. Na de serie kreeg ze haar eigen serie Jesse, die drie jaar liep. Ook speelde ze in diverse films, zoals The Sweetest Thing en Bad Moms en in musicals, zoals Sweet Charity. Ze speelde ook in 6 afleveringen van Friends als de zus van Rachel. Recentelijk speelde ze de hoofdrol in de populaire Netflix-serie: Dead to Me.

Ziek


Helaas bracht Christina Applegate in 2021 verontrustend nieuws naar buiten. Ze maakte bekend dat ze de diagnose Multiple Sclerose (beter bekend als MS) heeft gekregen. Ze heeft ook bekend gemaakt niet meer te acteren. Onlangs is ze daar enigszins op teruggekomen en heeft ze aangegeven niet meer op beeld te willen verschijnen maar bijvoorbeeld wel als stemacteur actief te willen blijven.

Bekijk op instagram










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal bevestigt tragisch nieuws over 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Pedro Pascal bevestigt tragisch nieuws over 'The Mandalorian'

Zit de acteur nou in het pak van Din Djarin, of toch niet?

Ondanks wat zijn imposante rollen tonen, is Pedro Pascal geen superheld. Hoe lijkt hij toch op twee plekken tegelijk te kunnen zijn? De acteur heeft nu een veelbesproken vraag op het internet beantwoord, waarmee hij het tragische nieuws bevestigt dat hij niet in het pak zit van zijn personage in The Mandalorian.

De acteur uit Game of Thrones en The Last of Us heeft zich bij de Disney Plus-serie beperkt tot enkel het inspreken van het personage. Op de set wordt zijn personage Din Djarin gespeeld door Brendan Wayne; de stunts worden verzorgd door Lateef Crowder.

Betere keuze


Pascal beschreef het acteerwerk van Wayne zelfs als "beter" dan de zijne. Hij lichtte toe tijdens Drama Actors' Roundtable: "Er werd veel geëxperimenteerd en ik zat voor een lange tijd in het pak, en eerlijk gezegd was mijn lichaam er niet klaar voor."

Hij sloot af: "Maar nu hebben we het opgelost, wat super cool is, en verbazingwekkend genoeg gaf het me de kans om iets anders te gaan doen." Natuurlijk is Pascal wel op de set verschenen op momenten dat de helm af moest.

Voordelig


Aangezien de opnames van The Last of Us samenvielen met de opnames van het derde seizoen van The Mandalorian, kon Pascal met deze truc toch op twee plaatsen tegelijk zijn. Dit is dan ook de reden dat Din Djarin in dat seizoen zijn helm niet afdoet.



Voor Pascal komt het dus enkel maar voordeliger uit. Hij kan tijdens de opnames van The Mandalorian ook werken aan andere projecten, terwijl zijn naam toch nog op de aftiteling blijft staan.

Niet uniek


Het is überhaupt een concept waar Star Wars al bekend mee is; welk ander personage had ook alweer een ander persoon in het pak dan die het personage insprak? The Mandalorian kijk je nu bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'El Silencio'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'El Silencio'

Het veelbelovende concept wordt al binnen de eerste aflevering weggegooid.

Regie: Gabe Ibáñez, Esteban Crespo, Aitor Gabilondo | Cast: Arón Piper (Sergio), Almudena Amor (Ana), Cristina Kovani (Marta), Aitor Luna (Agent Cabrera), Manu Ríos (Eneko), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-47 minuten | Jaar: 2023

Zes jaar lang heeft Sergio gezwegen over wat er is gebeurd op de avond dat zijn ouders van hun balkon naar hun dood vielen. Een heus moordmysterie. Althans, dat lijkt de trailer van El Silencio te suggereren. Helaas gooit de serie het hele concept binnen de eerste aflevering al weg en wordt het pas in de laatste aflevering weer enigszins opgepakt. De serie spint een complex web van verhoudingen en verhalen, maar raakt daarmee zelf de draad kwijt.

In de eerste aflevering wordt haast een 1984-situatie geïntroduceerd. Zonder dat hij het weet is de na zes jaar gevangenisstraf vrijgelaten Sergio onderdeel geworden van een onderzoek naar zijn herintegratie, waardoor hij onder constant toezicht staat in zijn ouderlijk huis. Hoewel hij hierdoor ogenschijnlijk in vrijheid kan leven, wordt hij door wetenschappers gevolgd. Maar al snel blijkt hoofdwetenschapper Ana andere motieven te hebben. Ze wil namelijk zien of Sergio hier wel informatie loslaat.

Daarmee wordt een nieuw mysterie geïntroduceerd. Maar Sergio blijkt behoorlijk praatgraag en zo wordt duidelijk dat hij niet het doel heeft te worden vrijgesproken, maar enkel zijn zusje Noa weer te zien. Maar om bij haar te komen, moet hij contact zoeken met zijn hybristofiele (lees: aangetrokken tot criminelen) vriendinnetje Marta. Zij wordt ingezet als contactpersoon door Ana, bij wie vergelijkbare gevoelens voor Sergio ontstaan.

Gedurende hele serie worden enorm knullige verstandshoudingen tussen personages gecreëerd, die op geen enkel moment een bevredigende uitwerking krijgen. De personages zijn niet alleen ongemakkelijk geschreven maar ook neergezet zonder enige chemie. Op de momenten waarop Sergio en Marta elkaar vol emotie de kleding van het lijf zouden moeten rukken, lijken ze vooral na te denken over hun plannen erna.

Hierdoor voelt alles vreselijk onpersoonlijk, apathisch zelfs. Het is daarmee aan dramatische muziek om je emoties te laten voelen, terwijl ongemakkelijke interpersoonlijke relaties op willekeurige momenten ineens moeten worden uitgelegd. Vooral onderzoeksleider Ana gaat ten onder aan de apathische aanpak. Het lijkt constant alsof het vertolker Almudena Amor niet duidelijk is dat haar personage een interne beleving mag hebben, dus toont ze dan maar geen enkele emotie om Ana's onzekerheid te verbergen.

En waar dit personage leeg aanvoelt doet de serie er werkelijk alles aan om Sergio als een complex en onbegrepen man neer te zetten. Het is duidelijk dat de makers hem menselijk willen laten overkomen, vooral in relatie tot de moord. De vraag of hij deze nu wel of toch niet heeft gepleegd bungelt constant als een worteltje voor het publiek.

Helaas slaat de serie daarmee de plank constant mis. Want in plaats van een gelaagd personage te creëren, krijgt Sergio vanaf het begin meteen een godcomplex mee . Hierdoor wordt het hele 'hulpeloze en onbegrepen' element waar de serie op inzet eigenlijk vanaf moment een tenietgedaan. Niet alleen heeft Sergio de indruk dat de wereld hem niks kan doen, maar ook iedereen lijkt constant voor hem te wijken. Daarmee wordt de twist aan het einde jammerlijk tenietgedaan, ook al zie je deze waarschijnlijk van mijlenver aankomen.

Ook qua tempo laat de serie steken vallen. De ene keer raast een aflevering met een sneltreinvaart langs meerdere sleutelmomenten, terwijl een andere keer de volledige driekwartier gevuld is met plotuitleg. Dit laatste is het geval bij aflevering vijf, die vooral voelt als een opzetje naar de slotaflevering waarin tevergeefs wordt gepoogd alle losse eindjes aan elkaar te knopen.

El Silencio is meer bezig met het opwekken van een mysterie dan het daadwerkelijk uitwerken ervan. De serie probeert constant veel te vertellen, maar komt daardoor onnodig vaak met zijwegen die nergens naar leiden. Mogelijk had het verhaal gewerkt als een film van negentig minuten, maar in een miniserie van zes afleveringen is het overgrote deel filler, terwijl het basisverhaal in zijn uitvoering dusdanig kaal en voorspelbaar dat het je tijd niet waard is.

★☆☆☆☆

El Silencio is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zinderende en bloedspannende nieuwe miniserie pakt kijkers Netflix bij hun lurven
Series / Nieuws

Zinderende en bloedspannende nieuwe miniserie pakt kijkers Netflix bij hun lurven

De serie 'El Silencio' scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix.

De gloednieuwe serie El Silencio scoort uitstekend in haar eerste dagen op streamingdienst Netflix. De serie is nog maar net beschikbaar maar behoort gelijk al tot de tien meest bekeken series.

Plot


De spannende serie, ook bekend onder de Engelse naam Muted, gaat over een man die bekend staat als 'de balkonmoordenaar' nadat hij zijn ouders op brute wijze heeft vermoord door ze van het balkon af te duwen.

Deze man, Sergio Cicsar, wordt, na zijn vrijlating zes jaar later, nauwlettend in de gaten gehouden door de psychiater Ana Dussuel. Zij is ervan overtuigd dat ze te maken heeft met een kwaadaardig monster en gaat over alle denkbare grenzen heen om hem te volgen.

Zij heeft de opdracht gekregen om hem te volgen, is hij nog.meer narigheid van plan? Bizar detail: hij sinds zijn aanhouding nooit meer een woord gesproken.

Obsessie


De psychiater heeft toestemming gekregen Ciscar te volgen met een geavanceerd camerasysteem en een hartmonitor in zijn enkelband. Ciscar blijkt al snel een soort obsessie voor Dussuel te worden.

Cast


In de serie zijn er rollen voor onder andere Almudena Amo, Cristina Kozani, Aitor Luna, Ramiro Blas, Aria Bedmar en Mikel Losada.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Two Sides of the Abyss'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Two Sides of the Abyss'

De Duitse politie zou een bezwaar moeten indienen tegen een serie die ze zo onprofessioneel weergeeft.

Regie: Anno Saul | Cast: Anne Ratte-Polle (Luise), Anton Dreger (Dennis), Lea van Acken (Josi), Ann-Kathrin Kramer (Dr. Aschhausen), Senita Huskic (Nadisa), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-50 minuten | Jaar: 2023

In het Duitse Wuppertal staat iets dat nergens anders ter wereld te vinden is: de Schwebebahn, oftewel een zweeftrein. Het is een openbaar vervoersmiddel door de stad, een soort metro of tram die niet op rails staat maar eraan hangt – al sinds 1901! Niet slechts uniek en gebouwd om de tand des tijds goed te doorstaan, maar ook erg cool om te zien. Puur om die laatstgenoemde reden komt die in Two Sides of the Abyss steeds in beeld, want de serie heeft "Weet je wat tof zou zijn?" als fundament.

Het is zeven jaar geleden sinds Dennis de oudste dochter van agent Luise heeft vermoord wanneer zij hem plots in het openbaar ziet. De moordenaar ging de gevangenis in als dikke, langharige zwakzinnige en is er blijkbaar uitgekomen als atletische, zelfverzekerde vent. Wanneer kort daarna weer een moord wordt gepleegd is Luise ervan overtuigd dat Dennis erachter zit en hij meer kwaadaardigheid van plan is. Haar collega's hebben eerder het idee dat haar vermoedens zijn gebaseerd op vooroordelen.

De Dennis uit het verleden komt in beeld via flashbacks met een uitvoering die tenenkrommend is: de goedkope make-up geeft direct weg dat de acteur een dikmaakpak draagt en het personage wordt gespeeld als iemand die extreem zwakbegaafd is. Het rijmt voor geen meter met hoe Dennis in het heden is, zelfs al komt daar later een verklaring voor. Dit is allemaal een excuus voor het plot.

Luises jongste dochter moet namelijk verliefd op hem worden en hem dus niet herkennen als de moordenaar van haar oudere zus. Luise herkent Dennis direct, dochter Josi totaal niet. Gelukkig is hij toevallig ook nog eens haar type! Het komt ook mooi uit voor het verhaal dat een politiechef Luise totaal niet serieus neemt, zelfs wanneer ze aankomt met concreet bewijs tegen Dennis in de nieuwe moord (die weliswaar in België plaatsvond, maar toevallig krijgt Luise er iets van mee).

Two Sides of the Abyss gebruikt twee klassieke muziekstukken meermaals, het ene nog belachelijker dan het ander. Iedere keer dat Dennis op het moordpad gaat klinkt het Larcrimosa van Mozart. Niet bijster origineel en het zorgt voor geen meter voor de beoogde spanning. Het gebruik van het Bloemenduet uit Léo Delibes' Lakmé is niet slechts een cliché maar ook onzinnig: het is de muziek die draait wanneer we Dennis' huisbazin en ex-therapeut thuis op haar crossfiets zien trainen.

Die vrouw sport blijkbaar uitsluitend op dit ene klassieke stuk. En het lijkt er op dat zij is bedoeld als een soort komische noot. Ze begint ongevraagd te praten over de bereidingswijze van zuurvlees. Verder is ze als psycholoog zo onprofessioneel dat ook dit ongeloofwaardig wordt. Ze is zelfs bereid om Dennis een alibi te geven.

Dat is dus een onbetrouwbare vrouw. Luises oudste dochter heeft in het verleden een grote leugen verteld. Josi kiest voor Dennis, zelfs wanneer ze heeft ontdekt wie hij is (nogmaals: de moordenaar van haar oudere zus) en liegt tegen haar ouders. Aparte keuzes voor een serie die als thema lijkt te hebben dat vrouwen niet voldoende serieus worden genomen.

Een ander punt dat deze serie probeert te maken is dat elk verhaal altijd twee kanten heeft. Dat wordt gemaakt door Dennis, een moordenaar, een psychopaat, neer te zetten als een slachtoffer van meerdere gruwelijke daden. Misbruikt als kind, gebruikt als jongeman, mishandeld in de gevangenis; eigenlijk is hij hier het slachtoffer. Seriemoordenaars worden gemaakt, niet geboren. De scenaristen negeren de feiten en presenteren een toonbeeld van hoe ruimdenkend zij zijn.

De kleine en grote ongeloofwaardige handelingen stapelen zich op, totdat de lachwekkend clichématige climax zich aandient. Een hogere verwachting was er ook niet, want vanaf de eerste aflevering is de serie nergens veelbelovend geweest. Nieuwe les geleerd: ook buiten Nederland geldt dat als de scenaristen in hun dialogen op kromme wijze de Engelse taal toepassen weet je dat ze niet bijzonder getalenteerd zijn. De personages uit deze Duitse serie gooien er ook heel wat Amerikaanse termen tegenaan.

Als Two Sides of the Abyss op zijn minst nog goed was gefilmd, had ze een ster extra verdiend. Maar zelfs dat is te veel gevraagd. Een saaie scène tussen Dennis en Josi wordt vanaf de grond gefilmd, puur zodat die Schwebebahn boven ze goed in beeld kan komen. Er zijn ook draaiende shots, "want dat is cool". Maar niet functioneel. Waar de zweeftrein stevig gebouwd is, hangt deze serie van begin tot eind aan losse schroeven.

★☆☆☆☆

Two Sides of the Abyss is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Ik was bang" Pedro Pascal over het spelen van Joel in 'The Last of Us'
Series / Interview

"Ik was bang" Pedro Pascal over het spelen van Joel in 'The Last of Us'

Pedro Pascal was in eerste instantie bang om de rol van Joel op zich te nemen in 'The Last of Us'.

Pedro Pascal is een fantastische acteur en velen vinden hem de perfecte keuze om de rol van Joel te vertolken in The Last of Us. Maar Pascal vond het in eerste instantie heel spannend om de rol aan te nemen, vooral omdat het videospel al een enorme fanbase had.

Afgelopen jaar ging The Last of Us in première op HBO. De serie is gebaseerd op de populaire videospellen van Naughty Dog en in het verhaal volgen we de levens van Joel en Ellie. Ze proberen samen een weg te banen door het post-apocalyptisch landschap in de Verenigde Staten om veilig bij de Fireflies aan te komen.

Grote druk


In een recent interview met tijdschrift THR vertelde Pascal over de enorme druk die op zijn schouders lag toen hij de rol van Joel speelde. Hij was zich ervan bewust dat hij veel te bewijzen had, omdat de videospellen door heel veel mensen erg geliefd waren. Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

"Vreselijk eng," geeft Pascal toe. "En het is die grappige situatie waarbij je je gevoelens wegdrukt en omgaat met de hoeveelheid druk die op je ligt. Ik speel dit psychologische spel waarin ik denk: 'Het stelt eigenlijk niets voor, het kan niemand schelen, niemand geeft er ook maar iets om.'"



Bang


Daarna voegde hij nog toe: "Maar deze keer was ik bang. Ik was zo bang. Omdat ik meer in de schijnwerpers stond, misschien op een coole manier, en er was een verwachting waaraan voldaan moest worden omdat mensen al een beeld hadden bij het verhaal."

Hij sloot af met: "En om hen op dat gebied teleur te stellen voelde alsof het… ik weet het niet. Je wilt mensen niet teleurstellen, maar niemand is immuun voor het teleurstellen van anderen. Ik wil dat mensen me leuk vinden."



Stream alle afleveringen The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met 'Hobie', het zoontje van Mitch uit 'Baywatch'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met 'Hobie', het zoontje van Mitch uit 'Baywatch'?

Jeremy Jackson kampte tijdens en na 'Baywatch' zeer lange tijd met verschillende verslavingen

In de jaren negentig was Baywatch één van de populairste televisieseries ter wereld. Het leven van de reddingswerkers werd in de serie uitgevoerd door veelal ongekend knappe strandwachten. Eén van de jongere personages in de serie was Hobie Buchannon. Hobie werd gespeeld door Jeremy Jackson.

Hobie Buchannon


Hobie was het zoontje van het hoofdpersonage Mitch Buchannon, gespeeld door David Hasselhof. Hobie was een charismatisch jongetje met veel energie die we in de serie een flink aantal jaren zagen opgroeien. Van een lief klein schattig jongetje, groeide hij steeds meer uit tot 'hunk'.

Jeremy Jackson


Hobie werd gespeeld door acteur Jeremy Jackson. Jackson is geboren op 16 oktober 1980 in Amerika. Hij was al op jonge leeftijd te zien op televisie maar kreeg uiteindelijk echte bekendheid als tieneridool in Baywatch.

Hij werd zelfs zo populair dat hij in 1995 zo beroemd was dat hij een korte In 1995 bouwde Jackson zijn populariteit uit met een korte zangcarrière kon opstarten. Hij scoorde, ook in Nederland, een hit met het nummer: You can run.

Drugs


Al tijdens Baywatch en vooral in de periode na de serie raakte Jackson flink aan lager wal. Hij vertrok uit de serie en werd een flinke drugsgebruiker."Ik had miljoen verdiend en werd zelfdestructief. Ik omringde me met verkeerde mensen en gebruikte volop wiet en cocaïne", aldus Jackson al in 2006.

Hij kampte echter ook na 2006 nog flink met zijn verslavingen. Hij is meerdere malen gearresteerd voor drugsbezit en belandde in 2017 nog voor een aardige tijd achter de tralies nadat hij een vrouw had neergestoken toen hij een auto aan het stelen was.

Verslavingen


Hij is de afgelopen jaren nog wel op televisie verschenen maar altijd in programma's over zijn verslavingen. Zo was hij in een goede periode te zien in Celebrity Big Brother en deed hij ook mee aan Celebrity Rehab with Dr. Drew, waarin hij zijn strijd tegen de vedovende middelen met heel Amerika deelde.

En nu?


Rond 2020 probeerde hij weer eens op het rechte pad te komen. Door fanatiek te sporten en door opnieuw muziek uit te brengen. Zijn muziekcarrière nam ook nu helaas geen grote vlucht.

Hij is momenteel actief als een soort 'health coach' die mensen helpt fit te worden en met verslavingen om te gaan. Wij hopen maar dat hij op het goede pad weet te blijven.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba in eerste trailer loeispannende serie 'Hijack'
Series / Trailer

Idris Elba in eerste trailer loeispannende serie 'Hijack'

Apple TV+ komt binnenkort opnieuw met een serie die je zeker niet wil missen.

Apple TV+ strooit de laatste tijd met veel topseries, en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen.

Vandaag hebben ze namelijk de gloednieuwe trailer van de spannende actie-serie Hijack met Idris Elba vrijgegeven.

Real-time actie


De miniserie speelt zich af in real-time en laat zien hoe een vliegtuig dat op weg is van Dubai naar Londen wordt gekaapt.

Op de grond wordt er alles aan gedaan om meer te weten te komen over de kaping, maar gelukkig is aan boord ook Elba's personage. Deze is een zakelijke onderhandelaar en zet tijdens de zeven uur durende vlucht alles op alles om de passagiers veilig thuis te krijgen.

Flinke Elba-vinger in de pap


Met de ondersteunende cast zit het ook goed. Zo zien we naast Elba ook acteurs als Archie Panjabi, Christine Adams, Max Beesley, Eve Myles en Neil Maskell.

Achter de schermen is er net zo min te klagen. Hijack is een project van Lupin-bedenker George Kay en de BAFTA-genomineerde JIm Field Smith.



Elba is naast hoofdrolspeler ook uitvoerend producent van de serie.

Maandje geduld


Het allermooiste aan Hijack is dat we er niet lang meer op hoeven te wachten.

De eerste twee afleveringen worden namelijk op 28 juni vrijgegeven door Apple TV, wat gevolgd wordt door één aflevering per week erna. Het is onduidelijk uit hoeveel afleveringen de serie precies bestaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs ontvangen professionele therapie na traumatische ervaring op 'Lord of the Rings: Rings of Power'-set
Series / Nieuws

Acteurs ontvangen professionele therapie na traumatische ervaring op 'Lord of the Rings: Rings of Power'-set

De getalenteerde acteurs hebben het zo zwaar dat ze hulp krijgen van een professionele therapeut.

Hoeveel moeite de cast en crew ook in hun series stoppen, soms komt er harde backlash die niemand aan zag komen. Dit is ook gebeurd bij Lord of the Rings: Rings of Power. ZIj kregen te maken met racistische opmerkingen.

Hoewel er veel steun was van de kijkers, waren de racistische opmerkingen heel luid en duidelijk. De cast van Rings of Power is namelijk divers en niet iedereen kon hier tegen.

Zelfs bedreigingen


Er werd gezegd dat er geen gekleurde mensen in Midden-aarde konden wonen. Bovendien kregen veel acteurs bedreigingen en moesten ze omgaan met intimidatie en misbruik.

Dit zorgde voor veel stress op de set, waardoor er een belangrijke beslissing werd genomen. Vanaf dat moment is er altijd een therapeut op set om de acteurs te helpen en te ondersteunen.



Quote


Acteur Ismael Cruz Córdova vertelde in een interview met Variety hoe fijn het is om een therapeut op set te hebben. Lees hieronder de quote.

"Je hebt steun nodig wanneer dit gebeurt, omdat de reacties zo luid zijn en ze vanuit zoveel plaatsen op je af komen... Ik vond het geweldig om haar op de set te zien, zelfs als we elkaar niet spraken.

Het deed pijn. Het had een psychologische en mentale impact op mijn gezondheid. Dat is iets waar ik heel, heel open over ben, zodat mensen begrijpen dat wat ze online doen en zeggen mensen echt pijn doet. Het heeft echt een impact op ons..."


Prime Video


Bekijk hieronder een theorie over seizoen 2 en stream The Rings of Power op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat voor nieuw succes met oorlogsfilm 'Blood & Gold'
Films / Nieuws

Netflix gaat voor nieuw succes met oorlogsfilm 'Blood & Gold'

Netflix geeft ons vanaf vrijdag 26 mei de oorlogsfilm 'Blood & Gold'. Na het eerdere succes met de film 'All Quiet on the Western Front' hoopt Netflix ook nu weer groots te scoren.

Stream Blood & Gold vanaf vrijdag 26 mei bij de streamer. De verwachtingen zijn hoog van velen na eerder behaalde successen van Netflix.

Gemeenschappelijke vijand


Blood & Gold gaat over de deserteur Heinrich. Hij is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door een SS-troep. Wanneer ze hem achterlaten, al hangend aan een boom, wordt hij op het laatste moment gered door boerin Elsa.

Samen gaan ze de strijd aan met hun gemeenschappelijke vijand voor gerechtigheid en hun gezinnen. Een explosieve zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt vele geheimen aan het licht.

Regie en cast


Er zijn rollen weggelegd in de film voor onder anderen Robert Maaser, Marie Hacke, Alexander Scheer en Roy McCrerey.
Regie van de film is in handen van Peter Thorwarth, hij heeft onder andere de films Blood Red Sky en Der letzte Bulle op zijn naam staan.



Eerste reacties


Een aantal mensen heeft de film toch al kunnen bewonderen. Een van de eerste reacties die we kunnen lezen op Rotten Tomatoes is dan ook positief.

"'Blood & Gold' is een erg goede film en misschien wel de beste in zijn soort na 'Inglourious Basterds'."

Op Netflix


Stream de film vanaf vrijdag 26 mei bij de dienst.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix start in Nederland met toeslag voor delen account en schrijft abonnees aan
Series / Nieuws

Netflix start in Nederland met toeslag voor delen account en schrijft abonnees aan

Nadat andere landen voor gingen, zijn nu Nederland en België aan de beurt.

Gedurende de afgelopen maanden heeft Netflix bericht over de restricties over het delen van wachtwoorden. Dit had specifiek betrekking op mensen die niet op hetzelfde adres wonen.

Nadat men onder andere testen heeft uitgevoerd in de VS, maar ook bijvoorbeeld in Spanje, is men vanaf de maand mei bezig om dit in te voeren voor Nederland en België. Hieronder lees je wat je kunt verwachten.

Eigen account, toeslag hoofdgebruiker


Op de website is een en ander al aangepast en staat duidelijk vermeld dat je je account alleen mag delen met mensen die op hetzelfde adres als jijzelf wonen.

Als jij je account wilt delen met iemand die op een ander adres woont, dan veranderen er twee dingen. Diegene krijgt sowieso een eigen account, met een eigen mailadres en een eigen wachtwoord. Daarnaast ga jij een toeslag betalen.

Hoeveel accounts, wat is de toeslag?


Met een Basic-abonnement (€ 7,99 per maand) kun je geen leden buiten je eigen huishouden toevoegen. Heb je een Standaard- abonnement (€ 11,99), dan mag je één extra lid buiten je huishouden toevoegen. Met een Premium-abonnement (€ 15,99) mag je twee extra leden buiten je eigen huishouden toevoegen. In beide gevallen betaal je een toeslag van € 3,99 per extra lid.

Met andere woorden, als jij een Standaard-abonnement hebt en je voegt één lid toe, dan betaal je € 11,99 + € 3,99 = € 15,98 per maand.

Netflix is inmiddels begonnen met het aanschrijven van hun abonnees die hun account buiten hun eigen huishouden delen. Hier kun je alle informatie nog eens nalezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Star Trek: Strange New Worlds' belooft een wilde rit in seizoen 2
Series / Trailer

Trailer 'Star Trek: Strange New Worlds' belooft een wilde rit in seizoen 2

De crew knalt het universum in in deze spetterende nieuwe trailer.

De prequelserie belooft de nodige spectaculaire beelden, naast de gebruikelijke verwikkelingen natuurlijk. Eerder wisten we al dat James T. Kirk (Paul Wesley) aan boord komt.

Daarnaast wordt de bijzondere crossover-aflevering met Star Trek: Lower Decks geteased. De stemacteurs Tawny Newsome (Beckett Mariner) en Jack Quaid (Brad Boimler) zullen hun personages dus 'in het echt' gaan spelen.

Live action en animatie


Deze aflevering wordt geregisseerd door niemand minder dan Jonathan Frakes en zal zowel live-action als animatiebeelden bevatten. Dit klinkt behoorlijk intrigerend, en op Youtube zijn de fans in elk geval enthousiast. "Tawny en Jack spelen hun eigen personages, maar zien er ook nog eens uit zoals Mariner en Boimler," aldus Lewish McIntosh. En volgens Stormx 2233 is Star Trek weer "op het juiste pad".

Volgens de officiële synopsis zal de bemanning verder gaan met het verkennen van nieuwe werelden en onverwachte gevaren tegenkomen. Dit betekent ongetwijfeld de nodige uitdaging voor onze helden, en wel een die ze vol verve het hoofd zullen bieden.

Je kunt seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds streamen vanaf 15 juni op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'The Flash' bevestigde deze oude fantheorie
Series / Nieuws

De finale van 'The Flash' bevestigde deze oude fantheorie

Een wens die er was vanaf de start van de serie gaat nu in vervulling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na negen mooie seizoenen kwam er gisteren een einde aan de serie The Flash. Naast de finale van het superheldenverhaal bracht de slotepisode fans iets waar al lang over gespeculeerd werd.

In de allerlaatste episode van de serie gebeurde er namelijk iets met het personage Eddie Thawne, gespeeld door acteur Rick Cosnett. Het is het vervolg van wat er in de een na laatste episode gebeurde. In die episode kwam het personage weer tot leven in 2049.

Cobalt Blue


In de vorige episode werd Thawne weggelokt door een mysterieuze blauwe kristal. In de slotepisode omarmt hij de kristal en wordt hij een avatar voor de 'Negative Speed Force'. Hij noemt zichzelf 'Cobalt Blue'.

Fans hopen al sinds de start van de serie op de transformatie van Thawne naar Cobalt Blue. Het is wel een bitterzoete plotwending, want aangezien de serie eindigt hebben we de avatar maar kort in actie kunnen zien.

Bioscoopfilm


Het flitsende personage is overigens volgende maand alweer in actie te zien in een losstaande bioscoopfilm. In die film zal acteur Ezra Miller het superheldenkostuum dragen.



De dertiende en allerlaatste episode van The Flash is in Nederland vanaf 26 mei te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' brengt 'Game of Thrones'-ster Indira Varma aan boord voor geheimzinnige rol
Series / Nieuws

'Doctor Who' brengt 'Game of Thrones'-ster Indira Varma aan boord voor geheimzinnige rol

De lijst van acteurs voor het nieuwe hoofdstuk in de langlopende serie blijft maar groeien.

Over een paar maanden komt Doctor Who weer terug. Eerst met een 60-jarig jubileumspecial en aansluitend een volledig seizoen. Een van de sterren die in het komende seizoen is te zien is niemand minder dan de Britse actrice Indira Varma.

Varma zullen de meeste mensen kennen van haar rol als Ellaria Sand, de geliefde van Prince Oberyn Martell van Dorne (Pedro Pascal). Ook speelde ze in Obi-Wan Kenobi, The Capture, Patrick Melrose en zal ze de rol van Empress Natalya spelen in de serie uit het universum van de film Dune in Dune: The Sisterhood.

Al eerder met showrunner gewerkt


In een persbericht vertelt Varma: "Ik ben zo enthousiast om in Doctor Who te spelen en ik kijk vooral uit om de kosmische paden te kruisen met Ncuti [Gatwa] als de Doctor, en verheug me om interplanetaire onheil uit te halen met hem. Ik vond het al leuk om Suzie Costello te spelen voor Russel T Davies in Torchwood, dus ik kijk weer uit naar de samenwerking."

Zoals ze zelf al aangaf heeft ze wel eens eerder met de showrunner van Doctor Who Russel T Davies samengewerkt. Hij kijkt ook erg uit om weer met haar samen te werken.
Varma voegt zich bij het lijstje acteurs als David Tennant, Catherine Tate en Jonathan Groff die in de aankomende reeksen Doctor Who te zien zullen zijn.

Kijk vanaf november naar de jubileumspecial van Doctor Who. Alle afleveringen stream je op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eva Green wist de wereld in schok te krijgen met 'Sin City 2: A Dame to Kill For'
Films / Featured

Eva Green wist de wereld in schok te krijgen met 'Sin City 2: A Dame to Kill For'

Ze speelt de slachtofferrol tot perfectie en laat iedereen naar haar pijpen dansen.

Het is alweer even geleden sinds Sin City 2 uitkwam. Toch kent de film een paar hoogtepunten. Een daarvan is actrice Eva Green.

De film is minder gewaardeerd dan het eerste deel. Maar toch is het tweede deel niet onaardig. De cast uit 2014 is enorm met namen als Bruce Willis en Ray Liotta.

Eva Green plus…


Eva Green speelt in de film naast actrices als Jessica Alba, Rosario Dawson en Lady Gaga. Allemaal toppers, maar Green steekt er wel bovenuit. Ze speelt de slachtofferrol tot perfectie en laat iedereen naar haar pijpen dansen. Of is er meer aan de hand?



Te naakt


Er ontstond in 2014 ook ophef over de filmposter over de comicbook-film. Deze zou te naakt zijn en is daarom aangepast.

Prime Video


De film Sin City 2: A Dame to Kill For is te zien via streamingdienst Prime Video. De film is via de dienst te bekijken voor 3,99 euro in HD-kwaliteit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 buitengewone crimeseries op Netflix laten je niet meer los
Series / Featured

Deze 4 buitengewone crimeseries op Netflix laten je niet meer los

Deze spannende en absurde misdaadseries weten te boeien tot in de late uurtjes.

Deze 4 ijzersterke crimeseries met een bevreemdend randje wil je niet gemist hebben. Bekijk hieronder gauw welke ervan jij als eerste gaat opzetten.

The Sinner | Netflix | 4 seizoenen



Een gekwelde rechercheur moet op zoek naar de oorzaken van een reeks gruwelijke misdaden, die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Elke aflevering komt de detective dichterbij de duistere waarheid, waarbij niets is wat het lijkt.



Florida Man | Netflix | 7 afleveringen



Deze intrigerende misdaadserie is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bizarre misdaden in Florida, die met een mix van zwarte humor en harde misdaad worden gebracht. Van absurde overvallen tot ongewone ontvoeringen - deze serie heeft ze allemaal.



Who Killed Sara | Netflix | 3 seizoenen



Een man zet alles op alles om te bewijzen dat hij niet schuldig is aan de moord op zijn zus en zweert wraak op degene die hem erin heeft geluisd. Tijdens zijn duistere missie raakt hij verstrikt in een wilde zoektocht, die hem steeds dichter bij de akelige waarheid brengt.



Hold Tight | Netflix | 6 afleveringen



Wanneer een jongen vermist raakt, vlak na het overlijden van zijn beste vriend, raakt een rijke wijk in Warschau in rep en roer. Terwijl steeds meer stukjes van de puzzel boven komen drijven, blijken de buurtbewoners niet zulke schone handen te hebben als ze beweren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op zoek naar een nieuwe thuis: Verken de mysterieuze werelden van 'Interstellar'
Films / Featured

Op zoek naar een nieuwe thuis: Verken de mysterieuze werelden van 'Interstellar'

De aarde kan anno 2067 niet meer voldoen aan de levensbehoeften van de mens. Een kleine groep wetenschappers moet daarom op zoek naar een andere planeet in een ander melkwegstelsel die de mens kan huisvesten.

Een film van Christopher Nolan is altijd een garantie voor beleving. Dit keer besteden we aandacht aan de film Interstellar op HBO Max.

De aarde kan anno 2067 niet meer voldoen aan de levensbehoeften van de mens. Een kleine groep wetenschappers moet daarom op zoek naar een andere planeet in een ander melkwegstelsel die de mens kan huisvesten.



Aan voorwaarden voldoen


Hiervoor moet de planeet aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder de aanwezigheid van water en het inademen van zuurstof. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, moet er een signaal worden verstuurd zodat de volgers, waaronder het personage Cooper, weten dat ze deze planeet moeten bezoeken.

Beperkte brandstof en tijd


Ze hebben immers een beperkte hoeveelheid brandstof en tijd om alle planeten te bezoeken. Ze hebben ook maar één kans om deze expeditie te ondernemen.

Zwart gat


Er zijn drie planeten die mogelijk aan deze voorwaarden voldoen. Deze zijn bereikbaar via een zwart gat bij onze planeet Saturnus. Het personage Cooper (Matthew McConaughey) vliegt samen met drie andere wetenschappers naar deze planeten. Wat treffen ze hier aan?



HBO Max


Ben je ook benieuwd hoe deze film verder verloopt? Interstellar is te bekijken via HBO Max. De film heeft een 8,7/10 waardering op IMDb en een 73 (critics) en 86 (audience) procent waardering op Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van deze 'The Simpsons'-aflevering keerde Matt Groening zich helemaal af
Series / Nieuws

Van deze 'The Simpsons'-aflevering keerde Matt Groening zich helemaal af

Een specifieke aflevering werd publiekelijk onteigend door maker Matt Groening.

Gezien de nodige controverse die The Simpsons veroorzaakt hebben, is het verbazingwekkend dat Groening uitgerekend deze aflevering een probleem vond. Hij was zelfs niet op de aftiteling terug te zien.

Het betreft hier aflevering 18 uit seizoen 6 van de animatieserie, 'A Star is Burns'. De reden hiervoor was de crossover met een personage uit de animatieserie The Critic. Groening klaagde publiekelijk dat de hoofdpersoon uit deze serie, criticus Jay Sherman, naar het filmfestival van Springfield kwam.

Nieuwe serie


Groening is samen met James L. Brooks en Sam Simon de bedenker van The Simpsons. Indertijd was Brooks ook producent voor The Critic. Deze was ontwikkeld door Mike Reiss en Al Jean, die beiden onderdeel uitmaakten van het schrijversteam van The Simpsons. De hoofdpersoon in deze serie is filmcriticus Jay Sherman.

Op bezoek in Springfield


De aflevering gaat over een filmfestival in Springfield dat wordt georganiseerd door Marge. En uiteraard wil Monty Burns dat zijn film in de prijzen gaat vallen, dus schrikt hij niet terug voor wat omkoperij en andere bedenkelijke tactieken.

Het gastoptreden van Jay Sherman was een manier om wat aandacht te vestigen op deze nieuwe animatieserie. De LA Times berichtte over de ruzie die naar aanleiding hiervan ontstond. Daar Groening zelf niet betrokken was bij The Critic, klaagde hij publiekelijk over de aanval op zijn professionele integriteit. Verder werd naar zijn mening The Simpsons hier gebruikt als goedkope reclame.

Simpsons-aflevering?


Uiteraard viel dit in slechte aarde bij Brooks, Reiss en Jean. Met name Brooks wees er fijntjes op dat hijzelf, Reiss en Jean wel degelijk hadden bijgedragen aan Groening's roem en geld. Het eindigde er mee dat Groening's naam op de aftiteling ontbreekt. Ook is geen commentaar van Groening te horen op de dvd-versie van de aflevering.

Het ironische is dat de gebeurtenis de humor heeft van een Simpsons-aflevering. Er wordt een punt gemaakt van iets dat helemaal niet zo dramatisch is. Het personage van Jay past prima in het verhaal zoals dit verteld wordt, en jaren later blijkt de aflevering nog steeds sterk. Ook zonder Jay zien de kijkers de nodige grappen en verwijzingen zoals ze die al jarenlang gewend zijn van de populaire cartoon-familie.

Kijk The Simpsons op Disney+, en dat is inclusief 'A Star is Burns'.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' moet het raadsel omtrent de Veertiende Doctor verklaren
Series / Nieuws

'Doctor Who' moet het raadsel omtrent de Veertiende Doctor verklaren

De Veertiende Doctor is dezelfde als de Tiende, de vraag is waarom.

De terugkeer van schrijver Russell T. Davies is door velen positief ontvangen. Daarnaast wordt dit jaar de zestigste verjaardag van de geliefde serie gevierd. Deze start met drie specials in de maand november.

Wat echter opvalt is dat de Veertiende Doctor precies dezelfde is als de Tiende. Iets dergelijks is in de geschiedenis van Doctor Who niet eerder voorgekomen, hieronder volgen drie mogelijke verklaringen.

Het terugbrengen van Donna's geheugen


Eerder in de serie werd duidelijk dat Donna (Catherine Tate) alleen gered kon worden door haar geheugen te wissen. Ook is duidelijk dat Donna het niet zou overleven als zij haar herinneringen terug zou krijgen.

In 'Day of the Doctor' werd duidelijk dat de Doctor door de incarnaties heen door kan blijven puzzelen. Zijn terugkeer als een eerdere incarnatie zou kunnen betekenen dat hij op deze manier Donna's geheugen kan herstellen zonder fatale gevolgen.

The Doctor reist terug


Een andere optie is dat The Doctor net zo verbaasd is over de terugkeer naar een eerdere incarnatie. Het kan het begin zijn van een regressie naar eerdere incarnaties van zichzelf.

Een dergelijke verhaallijn is destijds uitgewerkt in de 'Doctor Who'-strips, aan het begin van de jaren 80. Het is dus niet uitgesloten dat we naast de Veertiende Doctor ook andere versies tegen gaan komen.

De Vijftiende Doctor zit vast


In de aflevering 'The Power of the Doctor' werd bekend dat de eerdere incarnaties van The Doctor zich in een mysterieuze wereld bevinden. Deze is ook wel bekend als The Edge of Existence. Het is mogelijk dat er bij het regenereren iets mis is gegaan, en de Vijftiende Doctor (Ncuti Gatwa) vast is komen te zitten tussen verschillende realiteiten.

Dit maakt de Veertiende Doctor een atypische regeneratie. Hij gaat met andere woorden op zoek naar een manier om het evenwicht te herstellen. Er is geen gebrek aan speculaties over dit nieuwe fenomeen in de wereld van Doctor Who, en menigeen kijkt duidelijk met spanning uit naar november.

Je kunt de eerste tien seizoenen van Doctor Who zien op Prime Video. Later in 2023 zal de gehele serie te zien zijn op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Worden er ineens afleveringen geschrapt in seizoen 1 van 'Percy Jackson'?
Series / Nieuws

Worden er ineens afleveringen geschrapt in seizoen 1 van 'Percy Jackson'?

De producer van 'Percy Jackson' kaart de geruchten aan over de inkorting van seizoen 1.

Er zijn de laatste tijd verschillende geruchten rond gegaan over het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians. Veel fans waren ervan overtuigd dat er afleveringen werden geschrapt, maar de producer heeft onlangs op Twitter laten weten hoe het echt zit.

Seizoen 1 van Percy Jackson is gebaseerd op het boek The Lightning Thief van Rick Riordan. De opnames zijn afgelopen februari afgerond en de puntjes worden nu op de i gezet met de bewerking van de visuele effecten.

Geruchten


Veel fans begonnen te speculeren dat het seizoen werd ingekort en dat er afleveringen geschrapt zouden zijn, doordat er in een rapport was vermeld dat de serie uit slechts 6 afleveringen zou bestaan in plaats van 8.

Foutje


Gelukkig heeft Becky Riordan, de vrouw van Rick Riordan en tevens de producer van de serie, alle misverstanden uit de wereld geholpen met een tweet.

Ze schreef: "Let op, als je het nog niet wist, er zijn 8 afleveringen van onze tv-serie. Geen idee waar die 6 vandaan komt? Misschien een typfout?"

Daarna voegde ze nog toe: "Als het verhaal in slechts 6 afleveringen zou worden verteld, zou dat betekenen dat Percy zich niet eens zou herinneren dat hij op een belangrijke zoektocht is. Hmm, wacht eens even, dat is ook bijna gebeurd!"



Geruststelling


We weten nu dus zeker dat het eerste seizoen van Percy Jackson uit 8 afleveringen zal bestaan. Naar verwachting wordt de serie begin 2024 uitgebracht op Disney+.



Stream Percy Jackson and the Olympians vanaf 2024 op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.