search
Netflix start in Nederland met toeslag voor delen account en schrijft abonnees aan
Series / Nieuws

Netflix start in Nederland met toeslag voor delen account en schrijft abonnees aan

Nadat andere landen voor gingen, zijn nu Nederland en België aan de beurt.

Gedurende de afgelopen maanden heeft Netflix bericht over de restricties over het delen van wachtwoorden. Dit had specifiek betrekking op mensen die niet op hetzelfde adres wonen.

Nadat men onder andere testen heeft uitgevoerd in de VS, maar ook bijvoorbeeld in Spanje, is men vanaf de maand mei bezig om dit in te voeren voor Nederland en België. Hieronder lees je wat je kunt verwachten.

Eigen account, toeslag hoofdgebruiker


Op de website is een en ander al aangepast en staat duidelijk vermeld dat je je account alleen mag delen met mensen die op hetzelfde adres als jijzelf wonen.

Als jij je account wilt delen met iemand die op een ander adres woont, dan veranderen er twee dingen. Diegene krijgt sowieso een eigen account, met een eigen mailadres en een eigen wachtwoord. Daarnaast ga jij een toeslag betalen.

Hoeveel accounts, wat is de toeslag?


Met een Basic-abonnement (€ 7,99 per maand) kun je geen leden buiten je eigen huishouden toevoegen. Heb je een Standaard- abonnement (€ 11,99), dan mag je één extra lid buiten je huishouden toevoegen. Met een Premium-abonnement (€ 15,99) mag je twee extra leden buiten je eigen huishouden toevoegen. In beide gevallen betaal je een toeslag van € 3,99 per extra lid.

Met andere woorden, als jij een Standaard-abonnement hebt en je voegt één lid toe, dan betaal je € 11,99 + € 3,99 = € 15,98 per maand.

Netflix is inmiddels begonnen met het aanschrijven van hun abonnees die hun account buiten hun eigen huishouden delen. Hier kun je alle informatie nog eens nalezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen