search
Star Trek: op deze drie bizarre en gevaarlijke planeten wil je voor geen goud landen

Star Trek: op deze drie bizarre en gevaarlijke planeten wil je voor geen goud landen

Het is het verstandigst om met een grote boog om deze planeten heen te vliegen!

Valeria Milić
De wereld van Star Trek heeft 11 series en 13 films opgeleverd, om nog maar te zwijgen over de boeken, de strips en de games. Hoewel er bijzondere werelden ontdekt zijn, zit er ook een andere kant aan het verhaal.

Sommige planeten zijn met recht plaatsen waar je met een grote boog omheen vliegt. M'Talas Prime in Star Trek: Picard schiet je te binnen, aangezien hier de nodige ongure types rondlopen. Er bestaat echter ook een ander type gruwel, hieronder lees je over drie planeten waar je vooral niet naartoe wilt.

Talos IV


Deze afgrijselijke wereld zat in de pilotaflevering van Star Trek: The Original Series. Deze werd zoals bekend niet uitgezonden, en het verhaal werd in plaats daarvan verwerkt in de afleveringen 'The Menagerie' deel 1 en 2.

De Talosianen kunnen namelijk illusies opwekken in iemand's geest. In werkelijkheid houden zij individuen gevangen voor hun eigen tentoonstellingen en verzameling rariteiten. Degenen die zij gevangen hebben genomen zitten dus in een kooi zonder daar ooit weet van te hebben.

Murder Planet


Deze planeet was te zien in de animatieserie Star Trek: Prodigy. Het lugubere aan de planeet is dat deze letterlijk leeft, en dus een beperkte vorm van bewustzijn heeft. De planeet/het wezen lokte bezoekers door sporen vrij te geven. Deze sporen wekten hallucinaties op en het slachtoffer zag zowel dromen als nachtmerries werkelijkheid worden.

Wanneer iemand volledig het verstand was verloren dan werd diegene letterlijk geconsumeerd door de planeet middels een type 'wijnranken' waarin diegene verstrengeld werd.

Sha Ka Ree


In Star Trek V: The Final Frontier worden Kirk en zijn bemanning naar deze planet gelokt door de Vulcan Sybok (Lawrence Luckinbill). In de mythologie van de Vulcans is deze mythische planeet een soort paradijs. Iedereen die deze planeet weet te vinden zal de geheimen van het universum weten te ontraadselen.

Jammer genoeg blijkt Sha Ka Ree niet bepaald een aangename plek. Er bevindt zich namelijk een kwaadaardig wezen, de God of Sha Ka Ree (George Murdock), dat daar gevangen gezet is. De God of Sha Ka Ree heeft Sybok gemanipuleerd en probeert om hem, samen met Kirk en de rest, over te halen om hem te bevrijden.Je kunt Star Trek: The Original Series bekijken op Netflix, Star Trek: Prodigy kijk je op SkyShowtime. Star Trek V: The Final Frontier is te zien op Prime Video.

Aanbevolen artikelen