search

Ons nieuws van vrijdag 26 mei 2023

Recensie Prime Video-serie 'The Marvelous Mrs. Maisel' seizoen 5
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Marvelous Mrs. Maisel' seizoen 5

Always leave them wanting more. Daar is deze serie dik in geslaagd.

Regie: Amy Sherman-Palladino, Daisy von Sherler Mayer, Daniel Palladino | Cast: Rachel Brosnahan (Miriam Maisel), Alex Borstein (Susie Myerson), Tony Shalhoub (Abe Weissman), Jane Lynch (Sophie Lennon), Luke Kirby (Lenny Bruce), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 49-75 minuten | Jaar: 2023

Wanneer een serie over een personage in haar geplande laatste seizoen zit is de vraag: hoe zal het met haar of hem aflopen? Het wordt afwachten tot de laatste aflevering om daar antwoord op te krijgen. Tenzij het The Marvelous Mrs. Maisel is, want die serie geeft het antwoord al in de openingsscène weg: Midge is doorgebroken en is nu een wereldberoemde, steenrijke ster. De spanning ligt hem dan ineens bij de vraag wat die doorbraak dan precies gaat zijn.

Seizoen vier eindigde met Miriam die tijdens een sneeuwstorm voor een reclamebord van The Gordon Ford Show belandde, seizoen vijf begint met mild geheugenverlies wegens onderkoeling. Maar kort daarna bezoekt Gordon Ford, een talkshowpresentator, per toeval de club waar Miriam optreedt. Hij biedt haar een baantje aan als schrijver voor zijn programma, waar het een strikte regel is dat werknemers nooit een gast zullen mogen zijn. Miriam ziet dat meer als een uitdaging.

Elke aflevering zal even een blik in de toekomst werpen, maar de eerste deelt al de waarheid. Niet slechts dat Miriam beroemd is, maar dat niet iedereen Mrs. Maisel zo 'marvelous' vindt. Haar eigen dochter Esther is volwassen en zit in therapie om te praten over haar haat jegens haar moeder. Voor een moment doet het afvragen hoe iemand nou een hekel kan hebben aan zo'n charmante, getalenteerde vrouw. En dan komen haar minpuntjes bovendrijven.

Natuurlijk zullen haar kinderen hun issues hebben. Er zijn net vier seizoenen achter de rug waarin Miriam haar kinderen vaak bij anderen dumpt, ze hun weinig aandacht schenkt wanneer ze er is en zelfs grapjes over ze maakt in hun bijzijn. Dat niet alleen, Miriam is altijd al een rijk verwend nest geweest. Niet lui en ze werd op elke werkplek al gauw de meeste bekwame werker, maar niet bepaald een engeltje. Bedenker en schrijver Amy Sherman-Palladino is eerlijk over haar en zeer bekend met haar eigen personages.

Een verbluffend voorbeeld daarvan is te zien wanneer Miriams impresario en beste vriendin Susie wordt geroast, op de plek waar die traditie ooit is begonnen: de Friars Club. Wat een prestatie, om je personage zo goed te kennen dat je het doeltreffend kan laten roasten. Miriam is daarbij overigens afwezig want de twee blijken ruzie te hebben gehad, waarover de aflevering vervolgens in detail treedt.

Met name in het tweede seizoen deed The Marvelous Mrs. Maisel regelmatig denken aan Sherman-Palladino’s vorige serie The Gilmore Girls, met de vlotte en lange gesprekken over onbelangrijke details in onderwerpen. Het tempo waarin personages spreken is behouden, maar in dit laatste seizoen is alles zo gefocust op deze serie dat niets meer doet denken aan Lorelai en Rory. De perfect overtuigende interieurs en exterieurs helpen daar ook bij.

Als The Marvelous Mrs. Maisel ergens vanaf dag een ijzersterk in is geweest, dan is het wel geloofwaardig neerzetten dat het verhaal zich eind jaren vijftig en later begin jaren zestig afspeelt. Waar Mad Men dat tijdsbeeld creëerde door alles zich voornamelijk binnen te laten afspelen, lopen de personages in The Marvelous Mrs. Maisel regelmatig naar buiten, waar de wereld tot in detail is omgetoverd naar die van zestig jaar geleden – zelf in wijde shots.

Een deel daarvan moet ongetwijfeld met behulp van de computer worden ingevuld, maar dat is niet te zien. In de laatste aflevering lopen Miriams ouders door een lange straat in Manhattan waarin veel taxi's en andere auto's in de file staan. Honderden meters vol oude modellen en acteurs in kloppende kleding: dat zal een aardig prijskaartje hebben gehad, nog afgezien van hoe het tot stand is gebracht.

Het camerawerk en de mise-en-scène is zoals altijd uitmuntend. Er is deze keer wat minder tijd om optredens van artiesten rustig in beeld te brengen maar er zijn veel momenten waar er op een grote set van alles gebeurt, met tal van figuranten, en alles wordt zo vloeiend in beeld gebracht dat de kijker er gewoon bij is. Ook hierbij is het oog voor detail van het hoogste niveau.

De originele kern van de serie wordt nog steeds niet uit het oog verloren en dat is vrij makkelijk gezien de tijd waarin het zich afspeelt: deze keer moet Miriam als vrouw harder knokken dan de mannen om de aandacht te krijgen die ze meer verdient dan de rest. Zelfs nog op dat cruciale moment in de laatste aflevering.

De absolute afsluiter, de laatste sequentie in de slotaflevering, geeft een schrijnend beeld dat eindigt met de glimlach die deze serie zo vaak teweeg heeft gebracht. Er wordt niets uitgelegd (dat is al gebeurd in de vorige afleveringen), waardoor de kijker zelf alles kan invullen. De serie had nog seizoenen lang door kunnen gaan, maar dit is het punt waarop het verhaal altijd zou belanden. Veel elementen waren al vanaf het begin al indrukwekkend goed uitgevoerd en dit laatste seizoen bewijst dat de makers hun lat nooit hebben verlaagd.

★★★★★

The Marvelous Mrs. Maisel is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' deed duit in het zakje in oorlog tussen 'Trekkies' en 'Star Wars'-fans
Series / Featured

'The Big Bang Theory' deed duit in het zakje in oorlog tussen 'Trekkies' en 'Star Wars'-fans

Gastacteur Wil Wheaton kreeg de kans om tijdens zijn rol in 'TBBT' de 'Trekkies' een hart onder de riem te steken.

Het zeer populaire The Big Bang Theory was achter de schermen zeer strak georganiseerd. De acteurs mochten beslist niet afwijken van het script.

Actrice Melissa Rauch, die Bernadette speelde, heeft zich weleens laten ontvallen dat improvisatie op de set absoluut niet welkom was bij de opnames van The Big Bang Theory. De serie werd in een strak tempo opgenomen en er was ook live-publiek aanwezig, dus het was net alsof je een soort theaterstuk opvoerde.

Gastacteurs


Deze regel gold echter niet voor iedereen. Gastacteurs kregen vaak wel de ruimte om te improviseren. Eén van de meest prominente voorbeelden hiervan was het hilarische optreden van Wil Wheaton, die de jonge Wesley Crusher speelde in Star Trek.

Hij besloot tijdens The Big Bang Theory waarin hij een soort alternatieve versie van zichzelf speelde, tijdens een Star Wars-prèmiere in een Star Trek-kostuum te komen opdagen.

Verrassing


In deze scène wordt hij hierom door de aanwezigen flink uitgejouwd, maar de cast moest verschrikkelijk lachen toen hij op deze wijze onverwachts en zeer kalmpjes de set kwam oplopen.



De serie bemoeide zich overigens wel vaker met de 'gebrouileerde' verhouding tussen de fans van de twee ruimteseries.



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'One for All'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'One for All'

Oppervlakkige, gehaast aandoende interviewportretten van drie Belgische topvoetballers, met hun desastreuze WK in Qatar als toetje.

Regie: Sirik Geffray, Sander de Geyter | Afleveringen: 4 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2023

Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en Axel Witsel maakten alle drie deel uit van de Belgische voetbalploeg die tijdens het recente WK nog heviger teleurstelde dan het Nederlands elftal. Toch gaat het in de documentaireserie One for All pas in de laatste en kortste aflevering over de stukgelopen missie van de Rode Duivels – een boeiend hoofdpijndossier. Het is dan ook extra jammer dat de interviewportretten die daaraan voorafgaan een oppervlakkige, gehaaste indruk maken.

Naast Disney+ (Dat Ene Woord: Feyenoord) en Netflix (Captains) maakt ook Prime Video gretig gebruik van de groeiende markt voor 'voetbalsoaps': lucratieve documentaireseries die een inkijkje bieden in de levens (en steeds vaker ook de kleedkamers) van profclubs en topvoetballers. Mede door het toenemende aanbod voelen de projecten wel vaker willekeurig en ietwat overbodig aan.

Zo kwam Prime Video afgelopen najaar nog met AJAX: Parels van Amsterdam, waarin drie spelers gevolgd werden tijdens het voorbije voetbalseizoen. Op het moment dat de documentaire verscheen, speelde een van hen (Ryan Gravenberch) al niet meer voor de onlangs onttroonde landskampioen, terwijl een vierde speler (Daley Blind) precies in dezelfde periode een éigen documentaire kreeg die bij Videoland werd uitgebracht.

In One for All verlenen Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en Axel Witsel (menig voetballiefhebber zal Kevin de Bruyne in dit rijtje missen) hun medewerking, waarbij Courtois door zijn wereldreddingen als keeper van Real Madrid en België het meest tot de verbeelding spreekt. Het eerste dat opvalt is de beperkte opzet van de afleveringen: in krap dertig minuten interviewen de makers steeds een van de drie spelers, waarbij spaarzame archiefbeelden en lelijke gele tekstblokken in context moeten voorzien. Extra beelden van op de club of bij de nationale ploeg zijn er nauwelijks.

Het grootste pluspunt is dat de voetballers in hun huiselijke omgeving zijn geïnterviewd, waar ze zich duidelijk op hun gemak voelen en minder aan de etiketten van hun club zijn gebonden. Vooral Courtois gunt de camera's daadwerkelijk een inkijkje in zijn (familie)leven naast het veld, al laten de bewuste scènes dezelfde indruk achter als de interviews: vluchtig, veilig en nergens echt opzienbarend.

De documentaire maakt een valse start met de aflevering over Romelu Lukaku. De bonkige spits oogt ongeïnteresseerd en spuit de eerste tien minuten vooral uitspraken als "het maakt me niet uit wat ze vinden", "ik zeg geen bullshit" en "je weet niks van me". Lukaku is bepaald niet de enige voetballer die zo'n schild voorhoudt en dat is ook niet vreemd gezien de hoeveelheid kritiek die in de pers en op sociale media stelselmatig over topsporters wordt uitgestort.

Daar staat tegenover dat je er ook openhartig over kunt vertellen, wat precies is wat Axel Witsel doet. Los van het interview heeft 'zijn' aflevering weinig te bieden, maar de middenvelder praat in ieder geval met minder afstandelijkheid over zijn twijfelachtige imago als voetballer ('traag en spijkerhard'). Het is op zulke momenten minder storend dat de afleveringen wat eentonig en inspiratieloos van opzet zijn. Ook dan zijn de bijdrages van de voetballers namelijk nog bepalend.

Het voelt in dat opzicht als een gemiste kans dat Lukaku, Courtois en Witsel pas in de laatste en kortste aflevering (slechts 26 minuten) dieper ingaan op een complex, fascinerend voetbalvraagstuk van het afgelopen WK: het collectieve falen van de Belgische voetbalploeg, dat direct ook het einde betekende van de zogenaamde 'gouden generatie'. De dertigers die de Rode Duivels mede groot maakten, slaagden er niet in om nog een laatste kunststukje op te voeren en de aanstormde nieuwe talenten overtuigend bij hun missie te betrekken.

Tijdens de eerste twee groepswedstrijden heerste er bij de Belgen zichtbare onenigheid over de speelwijze en had het er alle schijn van dat het matige spel van de ervaren krachten (Eden Hazard, Dries Mertens, Jan Vertonghen) tot extra frustraties leidde. Uiteraard werd er in voetbalmedia en online gretig op de wanprestatie van de nationale ploeg ingepikt, maar in One for All gebruiken de betrokken spelers die hetze iets te gemakkelijk als excuus om de onvrede binnen het team te relativeren. Zo wijst Courtois ook op de kwaliteiten van de tegenstanders en worden de onderlinge conflicten grotendeels ontkend.

Een welles-nietesreactie is weinig zinvol, maar het voelt wel als een gemiste kans dat de serie pas op het laatste moment aandacht aan de WK-deceptie besteedt. Het siert de makers dat ze de mediasoap van de Rode Duivels in Qatar (op zichzelf al een hoofdpijndossier) niet nog eens dunnetjes overdoen, maar dit was wel een uitgelezen mogelijkheid om een kritisch, gelaagd beeld van een kwetsbaar gebleken voetbalploeg te schetsen. De spelers hadden dat gemis kunnen goedmaken door zich te laten kennen in hun interviews, maar ook op dat vlak leggen de makers de lat uiteindelijk niet al te hoog.

★★☆☆☆

One for All is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste theorieën rondom het 60-jarig jubileum van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

De grootste theorieën rondom het 60-jarig jubileum van 'Doctor Who'

De zestigste verjaardag van 'Doctor Who' geeft weer ruimte aan talloze theorieën en speculaties

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who, de langlopende sciencefictionserie geliefd bij miljoenen fans over de hele wereld, staat op het punt zijn 60-jarig jubileum te vieren.

Met deze speciale gelegenheid in het vooruitzicht zijn er talloze theorieën en speculaties ontstaan over wat we kunnen verwachten in deze drie speciale afleveringen. Hier zijn de tien belangrijkste theorieën:

10. Susan komt terug


Een steeds terugkerende theorie, bij elke mijlpaal van Doctor Who, is dat Susan, de kleindochter van de Doctor, zal terugkeren.

Dit zou een nostalgisch moment zijn voor de fans, omdat Susan voor het laatst te zien was in The Dalek Invasion of Earth uit 1964.



9. Het Multiversum


Er wordt gespeculeerd dat het jubileumseizoen een multiversumverhaallijn zal verkennen.

Verschillende versies van de Doctor uit parallelle universums zouden hierbij samenkomen. Dit zou een episch en verbluffend concept zijn, dat de deur opent naar eindeloze mogelijkheden.



8. Reisgenoten keren terug


Fans hopen op een reünie van eerdere metgezellen, zoals Rose Tyler, Martha Jones en Amy Pond.

Het zou geweldig zijn om deze geliefde personages weer op het scherm te zien en herinneringen op te halen aan hun avonturen met de Doctor.

We hadden hier al een klein voorproefje van gezien in The Power of the Doctor.



7. Ontmaskering van The Valeyard


De mysterieuze "Valeyard", een duistere toekomstige incarnatie van de Doctor, zou eindelijk kunnen worden onthuld.

Dit personage is al lang een bron van speculatie en elke keer hopen de fans dat deze duistere figuur eindelijk terug zal keren. en de 60e verjaardag zou een perfecte gelegenheid zijn om zijn ware identiteit te onthullen.

De Valeyard verscheen in het verhaal The Trial of a Time Lord, met Colin Baker als de Doctor.



6. De terugkeer van oude vijanden


De jubileumaflevering zou ook kunnen dienen als een reünie van oude vijanden van de Doctor.

Daleks, Cybermen, Weeping Angels en andere iconische schepsels kunnen allemaal hun opwachting maken, wat voor een spectaculair conflict zou zorgen.

Dit is al vaker gebeurd, bijvoorbeeld in de laatste aflevering van Matt Smith's Doctor, Time of the Doctor.



5. De Nieuwe Doctor


We weten al dat David Tennant terugkeert als de Veertiende Doctor. Hoewel deze Doctor het gezicht van de tiende Doctor draagt, weten we nog niets van deze incarnatie.

Daarnaast weten we ook dat de echte nieuwe Doctor, Ncuti Gatwa (Sex Education, zijn opwachting gaat maken in de specials.



4. De Doctor reist in de tijd, terug naar oude reincarnaties


Een mogelijke verklaring waarom de Veertiende Doctor een vorig gezicht heeft, is dat hij teruggaat in zijn vorige levens.

Dit verhaal werd al eens eerder verteld in Doctor Who-strips in de vroege jaren 80, rond dezelfde tijd als "The Star Beast".

Echter, aangezien de klassieke serie Doctors alleen verschenen in "The Power of the Doctor", is het onwaarschijnlijk dat dit verhaal dezelfde impact zou hebben.

In plaats daarvan is het mogelijk dat de Veertiende Doctor terugreist door zijn eigen tijdlijn om antwoorden te vinden op waarom hij het gezicht heeft van zijn Tiende incarnatie en onderweg zijn vorige zelf tegenkomt.



3. De Oorsprong van de Doctor


Een van de meest intrigerende theorieën is dat de oorsprong van de Doctor eindelijk volledig wordt onthuld.

Het mysterie rondom dit buitengewone personage heeft de fans jarenlang beziggehouden, en een dergelijke onthulling zou een belangrijk moment zijn in de geschiedenis van de show.

Showrunner Chris Chibnall introduceerde het 'Timeless Child' concept, waarbij de Doctor onsterfelijk is en dat dankzij haar regeneratie de Time Lords zijn ontstaan.

Fans waren hier niet blij mee, dus het is interessant om te zien of nieuwe showrunner Russell T. Davies hier op terugkomt.



2. Waar is de Veertiende Doctor?


In de paar clips die al van Ncuti Gatwa's Doctor zijn verschenen draagt hij de kleren van David Tennant's Doctor.

Showrunner Russell T. Davies heeft al laten weten dat de achtergrond van die clips veranderd is om spoilers te voorkomen.

Een theorie is dat hij vast zit aan 'Rand van het Bestaan' uit The Power of the Doctor. Als dit zo is, zou dit een groot risico zijn voor het voortbestaan van de Doctor(s).

Een andere theorie is dat de verandering is gemaakt om het "onmogelijke" interieur van de TARDIS geheim te houden.



1. Donna Noble krijgt haar herinneringen terug


De grootste theorie rondom het 60-jarig jubileum van Doctor Who draait om de dood van Donna Noble.

Russell T. Davies heeft gehint dat Donna haar hereniging met de Doctor mogelijk niet zal overleven.

Haar dood zou een nog somberder einde zijn voor Donna's verhaal, omdat ze effectief gestraft zou worden voor het herinneren van de beste tijden van haar leven.

De Tiende Doctor slaagde er niet in om Donna te redden in de seizoensfinale van Doctor Who seizoen 4, maar sindsdien is hij drie andere personen geweest.

Day of the Doctor heeft vastgesteld dat ze onmogelijke situaties kunnen oplossen door de oplossing voort te zetten in latere incarnaties.



Misschien heeft de Veertiende Doctor het gezicht van de Tiende omdat ze eindelijk hebben uitgevogeld hoe ze Donna's herinneringen aan de TARDIS kunnen herstellen.

Er zou geen mooiere viering van de show kunnen zijn dan dat iemand zich herinnert waarom ze verliefd werden op de Doctor en hun TARDIS in de eerste plaats.



Doctor Who keert in november terug met drie speciale afleveringen. De show zal uiteraard te zien zijn in de [url1https://www.bbc.co.uk/iplayer/episodes/a/doctor-who=]BBC iPlayer[/url1], maar ook op Disney+!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel lijkt enorm veel prijzen te gaan winnen met nieuwste MCU-serie
Series / Nieuws

Marvel lijkt enorm veel prijzen te gaan winnen met nieuwste MCU-serie

Met deze recordindiening hoopt Marvel Studios de erkenning van de Emmy's te krijgen

De Marvel hitserie She-Hulk is druk bezig om de Emmy's te verpletteren. Marvel heeft de serie voor een groot aantal categorieën genomineerd.

Recordaantal


Marvel heeft de serie namelijk voor maar liefst 19 categorieën genomineerd. Uiteraard is Tatiana Maslany (Orphan Black) genomineerd als hoofdrolspeelster.

Mark Ruffalo (Bruce Banner / Avengers: Endgame), Benedict Wong (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) en Charlie Cox (Daredevil: Born Again)) zijn genomineerd als gast acteurs in een comedy serie.

Meer dan verwacht


De bekende nominaties zijn, naast beste actrice en beste acteur in een bijrol, enorm uitgebreid. Marvel wil echt een statement maken met deze serie.

Anderen nominaties zijn: regisseren voor een comedy serie, schrijven voor een comedy serie, cinematografie voor een één-camera serie, Fantasy/Sci-Fi kostuums, muziek compositie voor een serie, productie design en natuurlijk Visual Effects.



Met deze recordindiening hoopt Marvel Studios niet alleen de erkenning van de Emmy's te krijgen, maar ook de impact van het Marvel Cinematic Universe (MCU) op het televisielandschap verder te versterken.

Fans zullen binnenkort ontdekken of "She-Hulk" de aandacht van de Emmy-jury heeft weten te trekken en of de serie een succesvolle start maakt in de wereld van prestigieuze televisieprijzen.



She-Hulk kun je uiteraard via Disney+ streamen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer dan honderd bloedfanatieke 'Game of Thrones'-fans vernoemden hun baby's naar dit schitterende personage
Series / Featured

Meer dan honderd bloedfanatieke 'Game of Thrones'-fans vernoemden hun baby's naar dit schitterende personage

'Khaleesi' is een voor 'GOT' bedachte titel, maar is nu in de echte wereld een naam geworden.

Game of Thrones, de baanbrekende HBO-serie die de wereld een aantal jaar lang betoverde, heeft niet alleen een onuitwisbare impact gehad op het televisielandschap, maar ook op de populaire cultuur in bredere zin. Zo lopen er tegenwoordig ten minste 160 kinderen rond met de naam 'Khaleesi'.

Khaleesi


Khaleesi was de titel van Daenerys Targaryen, die in de serie werd gespeeld door Emilia Clarke. Daenerys kreeg de titel 'Khaleesi' als de vrouw van Khal Drogo en de leider van de Dothraki. Belangrijk om te constateren dat dit dus geen naam is maar een titel.

In de -voor de serie verzonnen- Dothraki-cultuur verwijst Khaleesi naar de vrouwelijke partner van een Khal, een leider van een Dothraki-khalasar. Het is een term van respect en macht.

Bekijk op instagram


160 kinderen


De populariteit van het personage Daenerys en de titel Khaleesi heeft geleid tot een opmerkelijke trend in de echte wereld. Sinds het uitkomen van Game of Thrones zijn er verschillende kinderen vernoemd naar dit krachtige personage. Zo zijn er in 2012 rond de 160 meisjes in de Verenigde Staten 'Khaleesi' genoemd, als eerbetoon aan dit personage in de serie. Het blijft wat vreemd dat de 'titel' uit de serie dus een naam is geworden in de echte wereld.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gele 'Power Ranger' Monica May is nu een 'Only Fans'-model
Series / Nieuws

Gele 'Power Ranger' Monica May is nu een 'Only Fans'-model

Monica May maakte, doordat haar acteercarrière in het slop raakte, een opvallende keuze.

We kennen allemaal wel de iconische kinderserie de Power Rangers. Monica May speelde in de opvolger daarvan, Power Rangers S.P.D., de rol van Elizabeth 'Z' Delgado, de gele 'Ranger'. Zij heeft na de serie een verrassend carrièrepad gekozen.

Na de 'Power Rangers


Monica May heeft na haar rol als 'Ranger' nog enige tijd in de televisie- en filmwereld gewerkt, zij het met minder bekendheid. Ze verscheen in de serie The Suite Life of Zack & Cody en speelde in wat geflopte films.

Tijdens de coronapandemie kreeg haar acteercarrière vervolgens een flinke klap, wat haar ertoe bracht om een andere richting in te slaan.



OnlyFans


Om in haar bestaan te kunnen voorzien, nam Monica May de beslissing om adult content te gaan plaatsen op OnlyFans. "Het was een zeer moeilijke beslissing, maar ik moest iets doen om te overleven. OnlyFans heeft me de kans gegeven om mezelf te zijn, de controle te hebben over mijn leven en mijn lichaam."

Sinds 2020 plaatst ze, met veel volgers, content op OnlyFans waarbij ze nog regelmatig verwijzingen maakt naar haar iconische rol als de Gele Power Ranger.

Kritiek


Hoewel veel mensen haar stap weten te waarderen, ontvangt ze regelmatig kritiek. Veelal van oude Power Ranger-fans die haar stap, ondanks dat de serie alweer 17 jaar geleden is gestopt, niet bij een kinderserie vinden passen.

Zie hier haar Instagram.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe het kan dat de serie 'Seinfeld' nog steeds zo populair is
Series / Nieuws

Hoe het kan dat de serie 'Seinfeld' nog steeds zo populair is

Julia Louis-Dreyfus heeft een reden voor de populariteit van Seinfeld, maar ze ziet iets over het hoofd.

De sitcom Seinfeld is 25 jaar na de finale nog steeds heel erg populair. Seinfeld-ster Julia Louis-Dreyfus is daar heel trots op, maar volgens haar is er een logische reden voor de enorme populariteit van de serie.

Julia Louis-Dreyfus speelde Elaine Benes, de ex-vriendin van Jerry Seinfeld (Jerry Seinfeld). Samen met de vrienden George Costanza (Jason Alexander) en Cosmo Kramer (Michiel Richards) vormen zij de kern van Seinfeld.

Grote populariteit


Onlangs had Louis-Dreyfus een interview met People waarin gevraagd werd naar Seinfeld. Louis-Dreyfus vertelde dat ze blij is dat de serie nog steeds zo populair is, ook bij de jongere generaties, maar dat het haar niet verbaast.

Lees hier haar quote: "Ik vind het ongelooflijk cool dat het leven blijft hebben. Het verbaast me niet, want het is grappig en het doorstaat de tand des tijds."

Louis-Dreyfus als Elaine


Een andere grote reden dat de serie nog zo populair is, is Louis-Dreyfus zelf. Ze is de enige vrouwelijke hoofdrol en zonder haar zou de serie misschien helemaal niet zo memorabel zijn als dat het nu is.

Bekijk hieronder de trailer en stream Seinfeld op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met de ideale schoonzoon 'Brandon Walsh' uit de iconische jaren '90-serie 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met de ideale schoonzoon 'Brandon Walsh' uit de iconische jaren '90-serie 'Beverly Hills 90210'?

Tieneridool Jason Priestley speelde in de jaren '90 met verve de rol van Brandon Walsh.

In de jaren negentig was Beverly Hills 90210 echt wel één van de populairste televisieseries ter wereld. Bijna iedereen volgde het leven van de West Beverly Hills High School-tieners in deze iconische serie.

De serie liep van 1990 tot 2000 en er werden in totaal 293 afleveringen opgenomen. Eén van de hoofdpersonages in de serie was Brandon Walsh. Brandon werd gespeeld door de destijds nog jonge acteur Jason Priestley.

Brandon Walsh


Brandon Walsh, was een integere en charismatische student uit Minnesota die na de verhuizing van de familie Walsh uit Minnesota zijn weg moest vinden in de extravagante wereld van Beverly Hills. Met zijn mooie blauwe ogen, charmante glimlach en rechtvaardige karakter bracht Brandon vele tienermeisjes het hoofd op hol.

Jason Priestley


De rol van Brandon werd gespeeld door acteur Jason Priestley. Priestley werd in 1968 geboren in Canada. Hij beleefde met de rol in Beverly Hills 90210 zijn absolute doorbraak. Ten tijde van het begin van de opnames was Priestley 22 jaar.

Na zijn tijd in Beverly Hills 90210 zette Priestley zijn carrière als acteur voort. Zo verscheen hij onder andere in Love and Death on Long Island, Private Eyes en in Tombstone.

Het echte succes zoals hij dat had tijdens '90210' wist hij als acteur niet meer te bereiken. Hij is tegenwoordig ook actief als regisseur en producent, zo is hij de producent geweest van Call Me Fitz, waarin hij zelf ook de hoofdrol vertolkte.

Privé-leven


Voor zover ons bekend heeft Priestley een gelukkig persoonlijk leven. Hij trouwde in 2005 met Naomi Lowde en ze hebben samen twee kinderen.

Bekijk op instagram


Leuk weetje is nog dat Priestley ook een gepassioneerde autosportliefhebber is en dat hij heeft deelgenomen aan verschillende autoraces.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we weten over '1923' seizoen 2: cast, plot en verschijningsdatum
Series / Nieuws

Alles wat we weten over '1923' seizoen 2: cast, plot en verschijningsdatum

Wie komen er terug, wat is het verhaal en misschien wel het allerbelangrijkste: wanneer is seizoen 2 te zien?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 1 heeft de harten van veel fans gewonnen en iedereen zit nu dan ook te wachten op seizoen 2. Helaas is deze er nog niet, maar hier is wel alle informatie die we tot nu toe weten op een rijtje.

Er is nog geen officiële aankondiging gedaan over de cast, maar er kunnen wel redelijk veilig wat aannames gedaan worden. Veel verhaallijnen van seizoen 1 zijn namelijk nog niet afgerond, dus de kans is groot dat we die acteurs weer zullen zien.

Cast


Waarschijnlijk zal de cast van seizoen 2 bestaan uit, onder andere, Harrison Ford, Helen Mirren, Brandon Sklenar, Julia Schlaepfer, Timothy Dalton. Ook Michelle Randolph en Darren Mann zullen waarschijnlijk terugkomen.



Verhaal


De kans is groot dat het verhaal van seizoen 1 voortgezet zal worden. We zullen zien hoever Jacob en Cara zullen gaan om hun boerderij en de controle hierover te behouden. Daarnaast is de kans groot dat we miskraam van Liz in seizoen 2 zal zitten, net zoals de gevolgen van Teonna’s vlucht van het katholieke internaat.

Verschijningsdatum


Er is helaas ook nog geen officiële verschijningsdatum. Seizoen 1 ging vier maanden na het begin van het filmen in première. Als dit bij seizoen 2 ook is, kunnen we deze eind 2023 verwachten.



Bekijk 1923 op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het gaat lang duren voordat deze superhelden weer te zien zijn: nieuwe Marvel-series op pauze
Series / Nieuws

Het gaat lang duren voordat deze superhelden weer te zien zijn: nieuwe Marvel-series op pauze

Fans van Florence Pugh moeten nog lang wachten voordat ze Yelena weer in actie kunnen zien.

Sinds dat de schrijvers van de Writers Guild of America zijn gaan staken, zetten steeds meer series de productie op pauze. Zonder schrijvers is het namelijk gewoon niet te doen. Nu zijn er weer twee series die niet meer verder kunnen.

Dit keer zijn het twee Marvel-series die voorlopig even niks te doen hebben. De getroffene zijn de populaire Wonder Man en Thunderbolts. Het zal dus nog even duren voordat fans de avonturen van hun favoriete helden kunnen volgen.

Wonder Man


Naar verluidt heeft Wonder Man de productie onlangs stopgezet nadat de set compleet werd stilgelegd door de aanhoudende stakingen. De serie hoopt de draad weer op te pakken zodra de staking voorbij is.



Thunderbolts


Ook de film Thunderbolts heeft donderdagavond laten weten dat de productie is onderbroken. De planning was om over drie weken te beginnen met filmen, maar dat gaat nu dus niet meer lukken.



Bekijk alle Marvel-films en -series op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwak ontvangen 'Citadel' gaat toch seizoen 2: zwaar geschut wordt ingezet
Series / Nieuws

Zwak ontvangen 'Citadel' gaat toch seizoen 2: zwaar geschut wordt ingezet

De spannende spionagethriller is nu al een van de meest bekeken series op Prime Video.

Het was maar een kwestie van tijd, maar de kogel is door de kerk. Amazon's Prime Video heeft nu officieel groen licht gegeven voor een tweede seizoen van de kraker Citadel. Het volgende hoofdstuk van de thriller zal volledig worden geregisseerd door Joe Russo, de grote man achter de laatste twee Avengers-films.

Het eerste seizoen dat vorige maand in première ging werd door meerdere regisseurs gemaakt, waaronder Newton Thomas Sigel, Jessica Yu en de gebroeders Russo. Nu is besloten dat alleen Joe Russo het volledige tweede seizoen zal gaan regisseren.

Citadel is een succes


Met het nieuws dat we meer Citadel kunnen verwachten, wist Prime Video ook te melden dat de serie de op één na meest bekeken originele serie ooit is buiten de VS. Alleen The Lord of the Rings: The Rings of Power werd beter bekeken.

Het is daarnaast het vierde meest bekeken programma aller tijden op Prime Video wereldwijd. Na een aantal weken waarin de serie steeds beter werd bekeken, is vanaf vandaag de seizoensfinale van Citadel te bekijken op Prime Video.

De ondergang van Manticore


Het toch best mager ontvangen Citadel gaat over een internationaal agentschap van spionnen die uit het geheim moeten komen om het machtige criminele syndicaat Manticore tegen te houden. In de hoofdrollen spelen Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas en Stanley Tucci.



Kijk vanaf vandaag alle afleveringen van Citadel op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage was eigenlijk de echte schurk in 'Better Call Saul'
Series / Featured

Dit personage was eigenlijk de echte schurk in 'Better Call Saul'

Is Kim Wexler de schurk van 'Better Call Saul', of gaat dat toch net te ver?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de meest intrigerende en raadselachtige personages in Better Call Saul is Kim Wexler (Rhea Seehorn), de slimme en ambitieuze advocaat die samenwerkt met Jimmy McGill. Hoewel ze veel goede eigenschappen heeft getoond, hebben sommige fans gespeculeerd dat ze misschien een duistere kant verbergt.

Een van de belangrijkste redenen waarom sommige kijkers Kim ervan verdenken een schurk te zijn, is haar betrokkenheid met Jimmy. Gedurende de serie zien we de toekomstige Saul zich bezighouden met verschillende illegale activiteiten. Hoewel Kim aanvankelijk probeert hem onder controle te houden, lijkt ze ook te genieten van de spanning van het overtreden van de regels.

Kevin


Een ander voorbeeld van Kims morele dubbelzinnigheid is hoe ze haar cliënt en vriend Kevin Wachtell, een rijke zakenman, behandelt. Hij huurde haar in om hem te helpen een lucratieve mijnbouw overeenkomst binnen te halen voor zijn bank, Mesa Verde, in New Mexico.

Hoewel Kim aanvankelijk sympathiseert met het doel van Kevin, onthult ze later dat ze verborgen belangen heeft en ze zijn ambitie voor eigen gewin uit wil buiten en uiteindelijk de plannen van Mesa Verde wil saboteren.

Howard


Maar het meest opvallende voorbeeld is haar betrokkenheid bij een plan om een rijke zakenman genaamd Howard Hamlin, die ook haar voormalige baas is, te misleiden en te bedriegen. In seizoen 6 bedenken Kim en Jimmy een plan om Howard te laten geloven dat hij zijn verstand aan het verliezen is door neppe ongelukken en ontmoetingen te organiseren waardoor hij aan zijn geheugen gaat twijfelen.



Hoewel Slippin' Jimmy aanvankelijk terughoudend is om door te gaan met het plan, moedigt Kim hem aan en speelt ze zelfs een leidende rol bij de uitvoering ervan. Wanneer Howard haar confronteert, wijst Kim koel zijn gevoelens af en zoekt ze allerlei excuses om haar acties te rechtvaardigen.

Is Kim slecht?


Aan de andere kant verdedigen fans Kim door te zeggen dat ze niet zo slecht is. Ze heeft ook vaak oprecht medeleven en vriendelijkheid getoond aan anderen. Hoewel er zeker aanwijzingen zijn dat ze een duistere kant heeft, zijn er ook veel factoren die erop wijzen dat ze een sympathiek en complex personage is dat worstelt om haar plek in de wereld te vinden.



Better Call Saul is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-fans maken zich grote zorgen over deze verhaallijn
Series / Nieuws

'Succession'-fans maken zich grote zorgen over deze verhaallijn

Het leven zal waarschijnlijk niet makkelijk te worden voor de baby van Shiv...

Familieproblemen staan centraal in de serie Succession en inmiddels zijn we wel wat gewend. Toch maken fans zich zorgen over een bepaalde verhaallijn in de serie.

Als er iets is wat we geleerd hebben van Succession, is het wel dat het niet uitmaakt hoeveel geld of kansen je hebt: familie zal er altijd zijn, als je sterkste supporters of als de ergste vijanden die je kunt hebben. Helaas voor Shiv Roy was dat laatste het geval voor haar en haar broers.

Shivs baby


Fans beseffen nu steeds meer dat hetzelfde hoogstwaarschijnlijk het geval zal zijn voor haar kind, aangezien niets deze cyclus van familietrauma lijkt te kunnen doorbreken. Zoals we het hele seizoen hebben gezien, was niemand blij met de zwangerschap van Shiv.

Dat betekent niet per se dat iedereen om haar heen de baby zal haten en een vijandige omgeving voor haar zal creëren, maar het illustreert perfect hoe weinig echte zorg ze zal krijgen. Tussen het ongeloof van Tom, het gemompel van Kendall, de vuile grappen van Roman en het gekrijs van Caroline was er geen ruimte voor ook maar een glimlach of oprechte felicitaties.

Niets is wat het lijkt


En als je hart al breekt voor Shiv, die gedwongen wordt om alles in haar leven alleen te doen, stel je dan voor hoe het leven van haar kind hoogstwaarschijnlijk zal verlopen. Shiv kennende kunnen we aannemen dat ze gedreven zal worden door haar eigen ambitie in plaats van familiewaarden, dus de beste kans voor de baby zou zijn om bij zijn grootouders van vaderskant te eindigen.



Hoewel sommigen denken dat dat onmogelijk is gezien de huidige staat van de relatie tussen Tom en Shiv, denken anderen dat ze een manier zullen vinden om het ouderschap te verdelen. Eén ding dat kijkers van Succession zeker weten, is dat niets is wat het lijkt in deze serie en dat het verleden de personages altijd blijft achtervolgen.

Finale


Er zijn echter niet veel mogelijkheden voor de schrijvers om het plot nog een heel andere kant op te krijgen, aangezien de serie zijn finale van 90 minuten nadert. Die finale is aankomende maandag te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'High School Musical'-actrice was bijna gecast als Elena in 'The Vampire Diaries'
Series / Nieuws

Deze 'High School Musical'-actrice was bijna gecast als Elena in 'The Vampire Diaries'

De rol van Elena Gilbert werd bijna gespeeld door deze 'High School Musical'-actrice.

De rol van Elena Gilbert in The Vampire Diaries associëren we vandaag de dag uiteraard met Nina Dobrev, die het personage maakte tot de Elena die we nu kennen. Toch had een andere bekende actrice bijna deze rol gespeeld…

In 2009 kwam het eerste seizoen van The Vampire Diaries uit en won de serie meteen de harten van duizenden fans. Hoewel ze omringd werd door vampiers, heksen, weerwolven en degenen die met de doden konden praten, was Elena Gilbert het centrale personage dat de aandacht trok van de kijkers en andere personages.

Ashley Tisdale


Dobrev speelde deze hoofdrol 8 seizoenen lang. Dankzij deze rol kon de actrice pronken met haar acteertalent, omdat ze niet slechts één personage moest spelen, maar meerdere tegelijk. Want Elena was natuurlijk een van een aantal dubbelgangers - Nina speelde ook Katherine, Amara en Tatia.

De serie had echter totaal anders kunnen zijn, aangezien de hoofdrol oorspronkelijk was aangeboden aan Ashley Tisdale. Die keuze is eigenlijk vrij logisch. In de boeken van L.J. Smith waarop de serie is gebaseerd, heeft Elena namelijk blond haar en blauwe ogen. Het uiterlijk van Tisdale was dus perfect.

Hellcats


Toen Ashley de rol van Elena kreeg aangeboden, was ze al een ster dankzij High School Musical, waarin ze Sharpay speelde. The Vampire Diaries zou weer een fantastisch project zijn geweest in Ashleys acteercarrière, maar omstandigheden dwongen haar om het af te wijzen.



Op dat moment was Tisdale namelijk de serie Hellcats al aan het filmen. Naast een rol in The Vampire Diaries, moest Tisdale hierdoor ook een rol in Pretty Little Liars afwijzen. Hellcats werd helaas geen hit. De serie werd na het eerste seizoen al geannuleerd.

Iconisch


Ondanks het feit dat Nina Dobrev niet op het personage in de boeken lijkt, zijn fans het erover eens dat ze geweldig werk heeft geleverd met de rol van Elena Gilbert, en zij degene was die het personage iconisch maakte.



The Vampire Diaries is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit gaat Grant Gustin het allermeeste missen aan 'The Flash'
Series / Interview

Dit gaat Grant Gustin het allermeeste missen aan 'The Flash'

'The Flash' heeft voor bijna 10 jaar gedraaid, maar alle acteurs zullen nu toch echt afscheid moeten gaan nemen van de serie...

De allerlaatste aflevering van The Flash staat voor de deur, en dat betekent dat Grant Gustin na bijna 10 jaar definitief afscheid moet gaan nemen van de serie en alles wat daarbij komt kijken.

Gustin kijkt nu terug op alle mooie momenten die hij heeft beleefd gedurende zijn negen seizoenen in de rol van Barry Allen. In een interview met Deadline laat de acteur weten wat hij het meest zal missen aan The Flash nu de serie tot een einde is gekomen.

Cast en Crew


Grant vertelt dat hij erg bedroefd is omdat hij niet meer kan samenwerken met de geweldige mensen uit de cast en crew, met wie hij in de loop der jaren een hechte band heeft opgebouwd. "Ik bedoel, de mensen zeker. Het voor de hand liggende en echte antwoord is de cast, de crew en de routine," vertelde Gustin.

Daarna zei hij nog: "Ik bedoel, het gaat om dingen die routine worden en waarvan je vergeet hoe bijzonder ze eigenlijk zijn. We zijn een familie geworden. We werden allemaal echt goed verzorgd. Je raakt gewoon in een ritme met alles en dat is gewoon het ritme van het werk en de mensen waarmee ik mocht werken."



Iconische rode pak


Daarnaast gaat hij ook het iconische rode pak van Barry Allen missen, waaraan hij de afgelopen jaren enorm gehecht is geraakt. Ondanks dat elke versie van het pak wel een paar uitdagingen met zich meebracht, heeft Gustin altijd geprobeerd om de toewijding die in het kostuum gestoken is te waarderen.

"Ik wist toen het seizoen ten einde liep dat het een bitterzoet moment zou zijn wanneer ik het voor de laatste keer uitdeed. Ik krijg de kans niet meer om op een straathoek in het centrum van Vancouver te staan, gekleed in het pak, tijdens een nachtopname om mensen helemaal gek te zien worden omdat ze The Flash zien," aldus Gustin.



Stream de finale van The Flash op Netflix vanaf 26 mei.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer populaire komedieserie knipoogt naar de jaren 90
Series / Trailer

Trailer populaire komedieserie knipoogt naar de jaren 90

Deze heerlijk absurde komedieserie is terug, en wel luid en duidelijk.

Tim Robinson's I Think You Should Leave met zijn absurde sketches staat op het punt om te starten met het derde seizoen. Hierin zullen ongetwijfeld weer de nodige surrealistische taferelen voorbijkomen.

Robinson merkte dat hij bij het schrijven altijd uitkwam bij situaties die schijnbaar normaal begonnen, maar uitdraaiden op iets dat de nodige cringe opleverde. De trailer voor seizoen 3 heeft hierbij een jaren 90-sausje, inclusief de nepworstelaars uit die tijd.

Mix van stijlen


Er zijn de nodige hoorbare uitbarstingen met een flinke dosis 'geweld' zoals we dat kennen uit de actiefilms in de jaren 90. Ook lijken er typetjes rond te lopen die wel erg veel op de worstelaars lijken uit de pompeuze matches die toendertijd zo populair waren. Dit alles wordt aangevuld met een licht psychedelische vormgeving die juist weer doet denken aan de jaren 70.

Aangezien het alweer twee jaar geleden is dat het vorige seizoen eindigde, zitten de liefhebbers op het puntje van hun stoel. "Dit is een van de beste sketch shows aller tijden," aldus stevestryker.

Wil je weten of je hem daarin gelijk kunt geven of niet, seizoen 3 van I Think You Should Leave is vanaf 30 mei te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Trek: op deze drie bizarre en gevaarlijke planeten wil je voor geen goud landen
Series / Nieuws

Star Trek: op deze drie bizarre en gevaarlijke planeten wil je voor geen goud landen

Het is het verstandigst om met een grote boog om deze planeten heen te vliegen!

De wereld van Star Trek heeft 11 series en 13 films opgeleverd, om nog maar te zwijgen over de boeken, de strips en de games. Hoewel er bijzondere werelden ontdekt zijn, zit er ook een andere kant aan het verhaal.

Sommige planeten zijn met recht plaatsen waar je met een grote boog omheen vliegt. M'Talas Prime in Star Trek: Picard schiet je te binnen, aangezien hier de nodige ongure types rondlopen. Er bestaat echter ook een ander type gruwel, hieronder lees je over drie planeten waar je vooral niet naartoe wilt.

Talos IV


Deze afgrijselijke wereld zat in de pilotaflevering van Star Trek: The Original Series. Deze werd zoals bekend niet uitgezonden, en het verhaal werd in plaats daarvan verwerkt in de afleveringen 'The Menagerie' deel 1 en 2.

De Talosianen kunnen namelijk illusies opwekken in iemand's geest. In werkelijkheid houden zij individuen gevangen voor hun eigen tentoonstellingen en verzameling rariteiten. Degenen die zij gevangen hebben genomen zitten dus in een kooi zonder daar ooit weet van te hebben.

Murder Planet


Deze planeet was te zien in de animatieserie Star Trek: Prodigy. Het lugubere aan de planeet is dat deze letterlijk leeft, en dus een beperkte vorm van bewustzijn heeft. De planeet/het wezen lokte bezoekers door sporen vrij te geven. Deze sporen wekten hallucinaties op en het slachtoffer zag zowel dromen als nachtmerries werkelijkheid worden.

Wanneer iemand volledig het verstand was verloren dan werd diegene letterlijk geconsumeerd door de planeet middels een type 'wijnranken' waarin diegene verstrengeld werd.

Sha Ka Ree


In Star Trek V: The Final Frontier worden Kirk en zijn bemanning naar deze planet gelokt door de Vulcan Sybok (Lawrence Luckinbill). In de mythologie van de Vulcans is deze mythische planeet een soort paradijs. Iedereen die deze planeet weet te vinden zal de geheimen van het universum weten te ontraadselen.

Jammer genoeg blijkt Sha Ka Ree niet bepaald een aangename plek. Er bevindt zich namelijk een kwaadaardig wezen, de God of Sha Ka Ree (George Murdock), dat daar gevangen gezet is. De God of Sha Ka Ree heeft Sybok gemanipuleerd en probeert om hem, samen met Kirk en de rest, over te halen om hem te bevrijden.



Je kunt Star Trek: The Original Series bekijken op Netflix, Star Trek: Prodigy kijk je op SkyShowtime. Star Trek V: The Final Frontier is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brian Cox uit kritiek op 'Succession' schrijvers na cruciale dood
Series / Nieuws

Brian Cox uit kritiek op 'Succession' schrijvers na cruciale dood

Brian Cox had het heel erg moeilijk met de timing van de dood van zijn personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dit weekend zal de seriefinale van Succession debuteren. Alle vragen van fans zullen beantwoord worden, maar niet zonder een paar schokkende gebeurtenissen. Succession houdt er namelijk van om alles en iedereen een beetje door elkaar te schudden. Deze acteur was het er echter niet mee eens.

Een heel belangrijk keerpunt van het laatste seizoen was toen Logan Roy (Brian Cox) overleed. Tijdens zijn begrafenis een paar afleveringen terug kon iedereen afscheid van hem nemen, maar dit eindigde niet voor iedereen even goed.

Niet eens met de dood


Deze aflevering bracht iedereen in tranen en hoewel iedereen geëmotioneerd was, durfden sommigen wel hun mening te verkondigen. Brian Cox was het namelijk niet helemaal eens met de dood van Logan.

Hij snapte dat het moest gebeuren en was het ook wel eens met die beslissing. Alleen de timing zat hem dwars. Hij had gehoopt dat Logan nog een paar afleveringen zou krijgen.



Een paar afleveringen langer


In een interview gaf hij aan dat hij zich afgewezen voelde als acteur. Lees hieronder zijn quote:

"Ik vond het uiteindelijk prima, maar ik voelde me een beetje afgewezen. Ik had een beetje het gevoel dat al het werk dat ik heb gedaan over het hoofd werd gezien. Uiteindelijk eindig ik als een oor op een tapijt van een vliegtuig."

Bekijk hieronder Romans speech tijdens de begrafenis en stream Succession op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controverse rondom 'Euphoria' heeft grote gevolgen voor de nieuwe serie van maker Sam Levinson.
Series / Nieuws

Controverse rondom 'Euphoria' heeft grote gevolgen voor de nieuwe serie van maker Sam Levinson.

Door alle controversie met Euphoria moet Sam Levinson zichzelf bewijzen met zijn nieuwe serie.

Euphoria-maker Sam Levinson heeft het de laatste tijd heel erg druk gehad. Niet alleen met Euphoria, maar ook met zijn gloednieuwe serie The Idol. Gaat Levinson nu de reden zijn dat zijn eigen serie gecanceld wordt?

De stakingen van de schrijvers maken alles niet heel veel makkelijker. Veel series, waaronder Euphoria en The Idol krijgen hierdoor vertraging.

Moeilijke tijden


Sam Levinson heeft al vaker kritiek gekregen op de extreme naaktheid in Euphoria. Dit heeft ertoe geleid dat Barbie Ferrera (Kat) de serie heeft verlaten. Hierdoor bevindt de serie zich op een lastige plek.

Door dit alles zijn fans nu aan het twijfelen over Euphoria én de nieuwe serie van dezelfde maker. Want als Levinson zoveel drama start met Euphoria, waarom zou The Idol dan beter zijn?



Cancellen


The Idol heeft nu dus één kan om zichzelf te bewijzen. Iedereen moet tijdens het kijken van de première helemaal verliefd worden op de serie, anders is de kans groot dat The Idol snel gecanceld gaat worden.

Bekijk hieronder de video over de "Special Episode" en stream Euphoria op hier.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.