Deze snoeiharde oorlogsfilm zie je gewoon bij Netflix

Filmnieuws - De op waarheid gebaseerde film 'Black Hawk Down' wist twee Oscars in de wacht te slepen. Deze film is echt aan te raden, kijk hem dus nu bij Netflix.

Patricia Koning, 27-05-2023 13:05

De film wordt omschreven als een intense ervaring, meeslepend en bevat geweldige acteerprestaties. Deze film is echter niet voor mensen met een zwakke maag weggelegd. Stream hem nu bij Netflix.

Snoeihard gevecht

Een groep van 160 elite Amerikaanse soldaten wordt op 3 oktober 1993 Somalië ingestuurd. Er heerst daar een burgeroorlog en de taak is om twee luitenanten van een Somalische krijgsheer gevangen te nemen.

Niets gaat volgens plan en wanneer twee Black Hawk helikopters uit de lucht geschoten worden, begint er een groots bloederig gevecht tussen de Amerikaanse militairen en Somalische militie-troepen.

Regie en cast

Deze film is geregisseerd door Ridley Scott, hij is ook wel bekend van Gladiator en The Martian.
We zien in de film een aantal grote namen als Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana en William Fichtner.Intens

Op IMDb zien we de film een hele mooie 7.7/10 scoren. Op Rotten Tomatoes scoort de film onder de critici 77% en onder het publiek beter met 88%.

"'Black Hawk Down' is een hele intense ervaring. Het ene moment is het gruizige actie en het volgende moment diep ontroerend. Maar het verliest nooit zijn belangrijkste focus uit het oog: de soldaten."

"Scott herleidt verhaal, karakterontwikkeling en morele rechtvaardigheid tot de essentie, wat resulteert in het meest opvallende, zo niet onthullende, portret van moderne oorlogsvoering ooit gefilmd."

Op Netflix

Black Hawk Down is dus echt een aanrader om te zien op Netflix. Kijk hem thuis of waar je maar wilt en wanneer je maar wilt op de streamer.


Lees meer over: Netflix, Black Hawk Down, Ridley Scott, Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana, William Fichtner

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie