search

Ons nieuws van zaterdag 27 mei 2023

De beste 'Rick and Morty'-afleveringen aller tijden: Een overzicht van epische avonturen
Series / Featured

De beste 'Rick and Morty'-afleveringen aller tijden: Een overzicht van epische avonturen

De aflevering 'Pickle Rick' bevat ook een paar van de beste vechtscènes uit de serie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met meer dan vijf seizoenen aan materiaal, heeft Rick and Morty een indrukwekkende reeks afleveringen opgeleverd die de fans hebben laten lachen, nadenken en versteld hebben doen staan.

10. Seizoen 4, aflevering 1: Edge of Tomorty: Rick Die Repeat


Deze aflevering is een meesterwerk in tijdreizen en alternatieve realiteiten, waarin Morty een mysterieuze apparaat krijgt waarmee hij kan zien hoe hij sterft.

In de aflevering zie je Morty langzaam van held naar schurk veranderen, gecorrumpeerd door de "doodskristallen".

De aflevering is hevig geïnspireerd door de anime Akira.9. Seizoen 3, aflevering 3: Pickle Rick


In deze aflevering staat Rick centraal. in een poging om onder gezinstherapie uit te komen, grijpt Rick naar heel extreme middelen.

In deze aflevering wordt er weer een licht geschenen op Rick zijn koppigheid en hang naar avontuur.

Pickle Rick bevat ook een paar van de beste vechtscènes. Met Danny Trejo als gast maakt het dat de aflevering met recht een Emmy voor de show won.8. Seizoen 2, aflevering 10: The Wedding Squancers


In deze aflevering besluit Birdperson te gaan trouwen.

Rick vraagt zich af of hun vriendschap dan nog wel hetzelfde is en zo gaan hij en Morty op avontuur om te bewijzen dat alles nog hetzelfde is.

Deze aflevering bevat ook één van Rick and Morty's grootste twisten.7. Seizoen 4, aflevering 9: The Vat of Acid


In deze aflevering vindt Rick een "save point" uit, een punt waar je naar terug kan keren als het gevaarlijk wordt, om fouten goed te maken of om de dood te kunnen ontwijken.

Natuurlijk gebruikt een enthousiaste Morty het apparaat te veel. Gaandeweg worden ideeën van verantwoordelijkheid en consequenties onder de loep genomen.

De aflevering leent veel van de Adam Sandler film Click.

In een hartverscheurend moment wist Morty per ongeluk zijn leven met een meisje waarop hij verliefd is geworden uit.6. Seizoen 1, aflevering 10: Close Rick-Counters Of The Rick Kind


Het multiversum van Rick and Morty wordt in deze aflevering goed gebruikt.

Rick staat terecht voor het doden van 27 andere Ricks en het is aan hem en Morty om zijn naam te zuiveren.

De aflevering is een duidelijke parodie op de Spielberg film Close Encounters of the Third Kind en introduceert ook de eerste echte schurk: Evil Rick.5: Seizoen 5, aflevering 1: Mort Dinner Rick Andre


In deze aflevering verschijnt Rick's aartsvijand, Mr. Nimbus.

Een ongemakkelijke staakt-het-vuren tussen de twee is in deze seizoensopener het middelpunt.

Ook Jessica, het meisje waar Morty verliefd op is, maakt het een en ander mee en groeit. Dit is een van de eerste keren dat ze persoonlijke groei doormaakt in een aflevering.4. Seizoen 5, aflevering 10: Rickmurai Jack


Rickmurai Jack staat bekend om misschien wel de meest indrukwekkende cliffhanger van de serie.

Evil Morty bekijkt alle universums vanuit de Central Finite Curve, om daarna door een gouden portaal te wandelen.

Ook de after-credits scène is noemenswaardig: we zien een emotionele Mr. Poopybutthole klagen over zijn relatie nadat hij zijn baan is verloren.3. Seizoen 2, aflevering 4: Total Rickall


In deze aflevering, gebaseerd op de film Total Recall, met Arnold Schwarzennegger en Sharon Stone, wordt de Sanchez familie belaagd door een buitenaardse parasiet die valse herinneringen in hun hoofden plant.

De aflevering is ook anders omdat het openingsthema anders is. In plaats van Rick en Morty zien we Mr. Poopybutthole in elke scène.2. Seizoen 3, aflevering 1: The Rickshank Redemption


In deze aflevering keren we terug naar verhaallijnen uit de aflevering The Wedding Squancers. Ook de Council of Ricks keert terug.

De titel is gebaseerd op de film The Shawshank Redemption, met Morgan Freeman en Tim Robbins.

Rick doet een goede daad door de Galactic Federation te vernietigen door de valuta waardeloos te maken.1. Seizoen 3, aflevering 7: The Ricklantis Mixup


In The Ricklantis Mixup worden enkele belangrijke thema's aangehaald, waaronder LGBTQ, politiegeweld en racisme worden hier weerspiegeld in een wereld van Ricks en Mortys.

Ook kijkt de aflevering naar macht, werkeloosheid en politiek via President Morty en een Morty nederzetting waar misdaad hoogtij viert.

Ook wordt alcoholmisbruik besproken, in de vorm van dronken Ricks.Deze afleveringen van Rick and Morty, en meer, zijn uiteraard allemaal op HBO Max te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' had twee oude personages willen terugbrengen in seizoen 10
Series / Nieuws

'The Flash' had twee oude personages willen terugbrengen in seizoen 10

Seizoen 10 van 'The Flash' had nog een verrassende verhaallijn kunnen hebben...

Het negende en laatste seizoen van The Flash kwam deze week tot zijn einde, waarmee een decennium aan verhalen in het Arrowverse is afgerond. Hoewel het seizoen al een aantal personages terugbracht, waren er oorspronkelijk nog meer verrassende plannen.

In een recent interview met Entertainment Weekly onthulde The Flash-showrunner Eric Wallace dat, als de serie een tiende seizoen had gekregen, er waarschijnlijk meer oude personages waren teruggekeerd. Dit zouden dan Patty Spivot (Shantel VanSanten) en Julian Albert (Tom Felton) zijn geweest, die respectievelijk eerder te zien waren in seizoen 2 en 3.

Getrouwd


In de plannen van Wallace zou het seizoen hebben onthuld dat Patty en Julian getrouwd zijn, ondanks het feit dat ze elkaar in de serie zelf nog nooit gezien hadden. Ze zouden ook hebben geopereerd als misdaadbestrijders onder de naam Hot Pursuit, een schuilnaam die Patty in de strips aanneemt tijdens Flashpoint.

Wallace zei er het volgende over: "Hoe cool zou dat zijn geweest? Wat teleurstellend was, was dat er een paar helden en een paar schurken waren die helaas nooit het daglicht zullen zien in de Arrowverse, omdat we al onze energie in Barry en Iris moesten steken - we moesten twee jaar aan Barry en Iris in één seizoen stoppen".

Gaat het Arrowverse door?


Nu de Justice U-spin-off van The CW vorige week is geannuleerd, zijn fans benieuwd of en hoe de Arrowverse verder gaat. Wallace hoopt van wel: "Ik heb veel dingen afgerond in de seriefinale, en het eindigt op een zeer hoopvolle toon die je laat zien hoe de toekomst van de Arrowverse op de een of andere manier zou kunnen doorgaan"."Het geeft mensen hopelijk een afsluiting, maar ook wat hoop voor de toekomst, want anders is het erg triest om te denken dat er geen cross-overs meer zijn, dat er geen Arrowverse zal zijn na 24 mei".

Verdrietig


"Dat maakt me verdrietig omdat ik er zo van hou, en het was zo'n groot deel van niet alleen mijn leven, maar het leven van een hele schare fans". The Flash is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Citadel'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Citadel'

Een soapserie met actiescènes en een schaamteloze introductie van een franchise.

Regie: Newton Thomas Sigel, Jessica Yu, Joe Russo | Cast: Richard Madden (Mason Kane), Priyanka Chopra Jonas (Nadia Sinh), Stanley Tucci (Bernard), Lesley Manville (Dahlia Archer), Ronald Møller (Anders), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 39-49 minuten | Jaar: 2023

Er wordt verzocht om nog even te blijven hangen nadat de laatste aflevering van Citadel is afgelopen, want er wordt getrakteerd op een voorproefje van een spin-off genaamd Citadel: Diana. De zes afleveringen waar zojuist tijd in is geïnvesteerd blijken slechts het topje van de ijsberg voor wat er van de kijker wordt gevraagd.

Citadel is een mondiale geheime organisatie die ongemerkt te hulp schiet wanneer slechteriken in alle soorten en maten ergens een te grote dreiging in vormen. Er bestaat ook een tegenhanger genaamd Manticore, die alle informatie over alle Citadel-agenten in handen krijgt. Agenten Mason en Nadia proberen dit te voorkomen, maar raken betrokken in een heftig treinongeluk. Een chip in hun lijf onttrekt hun geheugens voordat dit gebeurt, waardoor Mason acht jaar lang leeft zonder enig idee van wie hij is. Totdat Manticore weer opduikt en de leider van Citadel ingrijpt om hem en zijn gezin veilig te stellen.

In Die Another Day veroorzaakt een afbrekend stuk ijs een vloedgolf, waar James Bond over surft en over een ijsschots glijdt om de lucht in te gaan en vervolgens met zijn parachute veilig aan land komt. Niet slechts de waardeloze visuele effecten van deze scène maar ook de handeling in het algemeen was de reden voor waarom 007 nodig moest worden gereboot, zonder deze stripachtige stijl. Weg met de onzinnige stunts, klaar met de flauwe technische snufjes.

De makers van Citadel zagen dit echter als een gat in de markt en komen met een serie die het allemaal weer oppikt. Geen wonder dat producenten Anthony en Joe Russo interesse toonden in dit project, als twee broers die een paar grootse en succesvolle Marvel-films op hun naam hebben staan. De onzinnige actiescènes (met heel wat hulp van de computer) en flauwe technische snufjes zijn weer terug. Er is zelfs een sciencefictionachtig hoofdkwartier in een rots in de Grand Canyon.

Maar dat was blijkbaar niet voldoende. Het kon nog sappiger, namelijk met een hoop wendingen die de serie doen aanvoelen als een goedkope soapserie. Geen tekort aan intriges en familiedrama in Citadel en dat is pas het begin: behalve de aangekondigde spin-off eindigt dit seizoen met een sappige cliffhanger aangezien het tweede seizoen al is besteld. Het Citadel-universum is geboren: de avonturen van James Bond & co. in Meerdijk.

Stanley Tucci lijkt zich als baas van Citadel als enige bewust in wat voor een met testosteron geïnjecteerd melodrama hij is beland. Hij acteert zeker niet op de automatische piloot, maar heeft in ieder geval lol in de uitvoering van zijn personage. De antagonist is weer eens een Brits persoon, nu gespeeld door de getalenteerde Lesley Manville die het waarschijnlijk niet durfde aandikken omdat het voorlopig een vast inkomen belooft te worden.

Hoofdrolspelers Richard Manning en Priyanka Chopra Jonas denken vast dat ze met deze baan de loterij hebben gewonnen, getuige hun doodserieuze optredens. Deze dragen eraan bij dat de toon niet zo humoristisch is als had gemogen, wat sommige momenten ietwat saai maakt. Het zorgt er wel voor dat ze geloofwaardig twee mensen neerzetten die ontzettend tot elkaar aangetrokken zijn, maar als twee aantrekkelijke acteurs zal dat ze niet veel moeite hebben gekost.

In de zes afleveringen gebeurt stukken minder dan verwacht. Er is niet veel plot en dat gaat ook niet hard vooruit. In de eerste aflevering wordt de baas van Citadel ontvoerd door Manticore, waardoor Tucci vervolgens meerdere afleveringen vastgebonden aan de eettafel van Manville zit. Een groot deel wordt besteed aan lange flashbacks waarin Mason en Nadia hun identiteit nog hadden en verliefd waren. Het verhaal in het heden wil niet heel erg vlotten.

Citadel lijkt per ongeluk 'vrouwen die van actie houden' als doelgroep te hebben. Het ene moment romantiek en soapachtige verwikkelingen, het andere moment schieten en knokken. Of anders 'mannen die hun actie afgewisseld willen hebben met zachtaardige en smeuïge momenten'. Misschien omdat de gebroeders Russo daar zelf liefhebbers van zijn.

Elke aflevering voelt zich genoodzaakt te openen met een ronddraaiende camera, maar op zich is het voor de rest een strak geproduceerde en dure serie. Met het verstand op nul best geslaagd vermaak. En net als bij een echte soapserie gaan er dus nog heel veel afleveringen komen met het stempel 'Citadel' erop.

★★★☆☆

Citadel is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis de ontknoping niet: Twee uur durende finale van 'The Blacklist' binnenkort te zien
Series / Nieuws

Mis de ontknoping niet: Twee uur durende finale van 'The Blacklist' binnenkort te zien

"Een perfecte combinatie van geweldige schrijvers, goede producenten en een topcast"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het langverwachte einde van de misdaadthriller-serie 'The Blacklist' nadert snel. Fans over de hele wereld bereiden zich voor op een spannende en emotionele climax.

Finale


NBC's langlopende misdaadthriller, The Blacklist, heeft aangekondigd dat het binnenkort tot een aangrijpend einde zal komen na tien spannende seizoenen.

De laatste aflevering van de populaire serie zal op 23 juni 2023 worden uitgezonden.

The Blacklist


Gedurende zijn lange looptijd heeft The Blacklist een trouwe fanbase opgebouwd dankzij de briljante prestaties van James Spader als Raymond "Red" Reddington.

Spader speelt een crimineel meesterbrein dat een geheime overeenkomst sluit met de FBI om de gevaarlijkste criminelen ter wereld op te sporen.

De serie staat bekend om zijn complexe verhaallijnen, mysterieuze personages en onverwachte plottwists, die kijkers voortdurend aan het raden hielden.Cast


Nu de onthullingen zich opstapelen en de spanning tot een hoogtepunt stijgt, belooft de seriesfinale een epische conclusie te worden.

De fans kunnen zich voorbereiden op een emotionele rollercoaster, waarin losse eindjes worden vastgebonden en langverwachte antwoorden worden gegeven.

In dit tiende seizoen zullen naast Spader ook Diego Klattenhoff (Homeland, Hisham Tawfiq en Anya Banerjee te zien zijn.Een perfecte combinatie


"Het komt niet vaak voor dat een serie mensen zo diep raakt dat hij tien seizoenen lang kan doorgaan. The Blacklist was een perfecte combinatie van geweldige schrijvers, goede producenten en een cast die altijd op topniveau was," zegt NBC Universal president Lisa Katz.

In Nederland moeten we nog even wachten voordat het tiende seizoen van The Blacklist op Netflix verschijnt. Dat wordt vermoedelijk pas ergens in 2024.

Tot dan kun je de eerste negen seizoenen op Netflix zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is volgens fans de meest overschatte 'Game of Thrones'-aflevering
Series / Nieuws

Dit is volgens fans de meest overschatte 'Game of Thrones'-aflevering

Hoewel deze aflevering heel populair is, is het niet de favoriet onder fans.

Game of Thrones wordt vaak geprezen om zijn ingewikkelde plot, complexe personages en verbluffende beelden. Maar zelfs de meest geliefde serie heeft zijn gebreken, en fans vinden één aflevering in het bijzonder nogal overhyped.

"The Battle of the Bastards" is de negende aflevering van het zesde seizoen van de serie. Daarin zien we een enorme strijd tussen het leger van Jon Snow en de strijdkrachten van Ramsay Bolton om de controle over Winterfell te winnen.

Moeilijk te volgen


Er werd lang uitgekeken naar de aflevering en hij werd na zijn release alom geprezen vanwege de intense actiescènes en emotionele momenten. Sommige fans vinden echter dat "The Battle of the Bastards" overschat wordt en de hype niet waarmaakt. Een kritiekpunt is dat de vechtscènes te chaotisch en moeilijk te volgen zijn.

De cinematografie is hectisch en de montage is snel, waardoor het moeilijk kan zijn om bij te houden wat er op het scherm gebeurt. Een andere klacht is dat de aflevering teveel leunt op schokeffect en spektakel. Hoewel de vechtscènes voor sommigen indrukwekkend zijn, voegen ze niet per se veel toe aan het algemene verhaal.

Sansa


Kijkers hebben betoogd dat de aflevering aanvoelt als een op zichzelf staande actiefilm in plaats van als onderdeel van een groter verhaal. Ook hebben een paar fans kritiek geuit op de aflevering vanwege de behandeling van bepaalde personages. De rol van Sansa Stark in de strijd is bijvoorbeeld controversieel.Ze neemt niet deel aan de actie, maar kiest ervoor om op het laatste moment de Knights of the Vale binnen te halen. Sommige kijkers vinden dat dit haar karakterontwikkeling ondermijnt. Ook vinden veel fans dat Jon realistisch gezien tijdens het gevecht verschillende keren had moeten sterven.

Populair


Hoewel de aflevering dus niet bij alle fans geliefd is, blijft het wel een van de populairste afleveringen van de serie. Game of Thrones is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-makers hebben plannen voor een heleboel extra seizoenen
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-makers hebben plannen voor een heleboel extra seizoenen

Makers van House of the Dragon zijn plannen aan het maken voor nog veel meer seizoenen.

Al vanaf de eerste aflevering was House of the Dragon een grote hit bij Game of Thrones-fans. De serie verbrak de hoge records van kijkcijfers en werd logischerwijs meteen verlengd voor een tweede seizoen. Nu zijn er geruchten dat er nog veel meer seizoenen aankomen.

Op dit moment is de serie bezig met het filmen voor seizoen 2. Gelukkig zal de schrijversstaking niet heel veel vertraging opleveren, aangezien de scripts al helemaal klaar waren.

Geruchten over seizoenen


Er ging al een tijdje het gerucht rond dat House of the Dragon maar vier seizoenen zou krijgen in verband met het bronmateriaal. Nu lijkt het erop dat dit helemaal niet het geval is.

Francesca Orsi van HBO verklapte namelijk dat er een kans is dat House of the Dragon meer dan vier seizoenen kan krijgen. Mits alles een beetje meezit natuurlijk.

Nieuwe plannen


Volgens Orsi is er nog niets officieel geregeld en dit zal ook nog wel even duren. Makers George R.R. Martin en Ryan Condal zijn namelijk van plan om na de stakingen van de schrijvers bij elkaar te komen om alles door te nemen.

Bekijk hieronder een interview met Graham McTavish en stream House of the Dragon op HBO MAX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Galadriel is niet meer te herkennen in 'Rings of Power' seizoen 2: intense verandering
Series / Nieuws

Galadriel is niet meer te herkennen in 'Rings of Power' seizoen 2: intense verandering

Galadriel is zo veranderd dat Lord of the Rings-fans haar in seizoen 2 niet meer gaan herkennen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er was een grote focus op Galadriel in Lord of the Rings: Rings of Power seizoen 1. We konden het personage zo beter leren kennen in haar donkere tijden. Seizoen 2 gooit echter alles helemaal om, zodat Galadriel niet meer te herkennen is.

Seizoen 1 van Rings of Power volgde Galadriel (Morfydd Clark) in haar pogingen om Sauron op te sporen. Dit terwijl ze zijn macht toe voelt nemen en wraak wil nemen voor de dood van haar broer.

Een hele andere Galadriel


De productie voor seizoen 2 is bijna voltooid en Clark durfde nu iets meer te verklappen over haar personage. Ze vertelde in de “Unwrapped”-podcast van The Wrap dat het publiek uit kan kijken naar een heel andere Galadriel.

In seizoen 2 krijgt ze namelijk een hele andere kijk op het leven, waardoor ze nu ook beter de mooie dingen in het leven kan zien.

Clarks quote


Lees hieronder de volledige quote:
"Ze had de vorige keer een soort mentale crisis en was daarom behoorlijk met zichzelf bezig. En nu denkt ze een beetje na over de wereld en dergelijke, maar ze vindt ondanks de duisternis een beetje vreugde in de dingen.

Dus dat was echt leuk om mee te spelen. Maar ik kon ook veel leuke stunts doen en zo, wat gewoon de vreugde van mijn leven is geweest."


Bekijk hieronder de trailer en stream Rings of Power op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-fans opgelet: de Gorn nog enger in seizoen 2 van 'Strange New Worlds'
Series / Nieuws

'Star Trek'-fans opgelet: de Gorn nog enger in seizoen 2 van 'Strange New Worlds'

De Gorn was altijd al een eng wezen, maar in seizoen 2 wordt er nog een schep bovenop gedaan.

The Gorn krijgt een hele make-over in seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds, maar ze worden er zeker niet mooier op. Wat ze wel zijn geworden is enge, kwade schurken.

Het nieuwe seizoen van Strange New Worlds lijkt een paar veranderingen in de tijdlijn aan te brengen. Zo introduceerden ze de Gorn veel eerder, maar zijn er ook heel wat aanpassingen aangebracht aan deze soort.

Enge schurken


De Gorn zijn als soort omgetoverd in echte kwaadaardige schurken. Bovendien zijn ze niet bang om zonder reden andere beschavingen aan te vallen.

Dit angstaanjagende uiterlijk ziet er door nieuwe CGI en speciale effecten veel enger en realistischer uit, waardoor de Gorn dus veel enger is dan eerst.

Nieuwe trailer


In de nieuwe trailer van seizoen 2 van Strange New Worlds is de Gorn te zien tijdens een ruimtewandeling van Spock. De Gorn kunnen overleven in het vacuüm van de ruimte, dus er is een kans dat we een epische gevechtsscène kunnen verwachten.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juni
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juni

Niet te veel in de zon gaan zitten want Netflix pakt in de maand juni weer flink uit.

Netflix zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 10-12)Verschijnt op: 1, 8, 15 juni
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Manifest (seizoen 4 - aflevering 11 - 20)Verschijnt op: 2 juni
Genre: Drama / Mysterie / Sci-Fi
Kijk op Netflix

Synopsis: Een commercieel lijnvliegtuig verschijnt ineens terug na vijf jaar vermist te zijn. Wanneer allen aan boord zich proberen te re-integreren in de maatschappij ervaren ze mysterieuze stemmen en visioenen van gebeurtenissen die nog moeten komen, en al snel ontvouwt zich een veel dieper mysterie.

Arnold (seizoen 1)Verschijnt op: 7 juni
Genre: Documentaire / Biografie
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze intieme docuserie volgt het veelzijdige leven en de carrière van Arnold Schwarzenegger, van bodybuildingkampioen tot Hollywoodster en politicus.

Tour de France: Unchained (seizoen 1)Verschijnt op: 8 juni
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze serie volgt zeven teams wielrenners over hoge toppen en door diepe dalen tijdens hun deelname in 2022 aan de meest slopende wielerwedstrijd ter wereld.

Our Planet II (seizoen 1)Verschijnt op: 14 juni
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze ambitieuze documentaire van ongekende omvang.

Break Point (seizoen 1)Verschijnt op: 22 juni
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze docuserie over professionele tennissers die strijden om de top te bereiken, kan één slag het verschil maken tussen pijn en euforie.

Catching Killers (seizoen 3)Verschijnt op: 23 juni
Genre: Criminaliteit
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze serie over waargebeurde misdaden onthullen de onderzoekers van beruchte seriemoordenaarszaken de afschuwelijke en vreselijke details van hun buitengewone werk.

The Witcher (seizoen 3)Verschijnt op: 29 juni
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Deze week sluit HBO Max de maand af met drie nieuwe afleveringen van haar grootste series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 10)Verschijnt op: 8 mei
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Somebody Somewhere (seizoen 2 - aflevering 7)Verschijnt op: 29 mei
Genre: Komedie / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Ondanks de uitgestrekte vlakten en eindeloze prairies is Kansas voor Sam Miller erg benauwend. Deze komedieserie volgt Sam, aan de buitenkant een echte Kansan, die eigenlijk moeite heeft om haar draai te vinden in haar geboorteplaats.

Barry (seizoen 4 - aflevering 8)Verschijnt op: 29 mei
Genre: Actie / Komedie / Criminaliteit
Kijk op HBO Max

Synopsis: Een huurmoordenaar uit het middenwesten verhuist naar Los Angeles en raakt verstrikt in de wereld van de theaterkunsten van die stad.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans teleurgesteld door onbevestigde Jon Snow spin-off
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans teleurgesteld door onbevestigde Jon Snow spin-off

Ondanks eerdere aankondigingen blijkt de serie op losse schroeven te staan.

Dat een spin-off van de megahit Game of Thrones succesvol kan zijn bleek wel na de première van House of the Dragon. Er zou nog een spin-off worden gemaakt over het personage Jon Snow maar daar komt nu teleurstellend nieuws over.

Jon Snow was een van de belangrijkste personages uit Game of Thrones. Acteur Kit Harrington die acht jaar lang gestalte gaf aan het personage werd voor zijn rol genomineerd voor twee Emmy's en een Golden Globe.

Er is nog geen groen licht


Hoofd drama bij HBO Francesca Orsi vertelt in een interview over alle projecten rondom Game of Thrones, waaronder die van Jon Snow. Ze vertelt dat de spin-off definitief niet van de baan is, het is wel degelijk in ontwikkeling. Alleen is nog niets zeker.

De serie heeft namelijk nog geen officiële goedkeuring gekregen om daadwerkelijk in productie te gaan. Hoewel alle betrokkenen keihard werken om de serie klaar te krijgen staat het hele project nog in de kinderschoenen.

Wat kunnen we verwachten?


De laatste keer dat men Jon Snow kon aanschouwen maakte hij deel uit van een verhaal dat niet bepaald door de fans werd gewaardeerd. De serie zal hoogstwaarschijnlijk zich richten op het verhaal ná alle gebeurtenissen in Game of Thrones.Wordt hij de koning van het noorden? Of raakt hij in conflict met Sansa's koninkrijk in Winterfell? Hij zal in ieder geval zijn trauma's uit het verleden behandelen. Kijk tot die nog eens alle afleveringen van Game of Thrones terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze snoeiharde oorlogsfilm zie je gewoon bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze snoeiharde oorlogsfilm zie je gewoon bij Netflix

De op waarheid gebaseerde film 'Black Hawk Down' wist twee Oscars in de wacht te slepen. Deze film is echt aan te raden, kijk hem dus nu bij Netflix.

De film wordt omschreven als een intense ervaring, meeslepend en bevat geweldige acteerprestaties. Deze film is echter niet voor mensen met een zwakke maag weggelegd. Stream hem nu bij Netflix.

Snoeihard gevecht


Een groep van 160 elite Amerikaanse soldaten wordt op 3 oktober 1993 Somalië ingestuurd. Er heerst daar een burgeroorlog en de taak is om twee luitenanten van een Somalische krijgsheer gevangen te nemen.

Niets gaat volgens plan en wanneer twee Black Hawk helikopters uit de lucht geschoten worden, begint er een groots bloederig gevecht tussen de Amerikaanse militairen en Somalische militie-troepen.

Regie en cast


Deze film is geregisseerd door Ridley Scott, hij is ook wel bekend van Gladiator en The Martian.
We zien in de film een aantal grote namen als Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana en William Fichtner.Intens


Op IMDb zien we de film een hele mooie 7.7/10 scoren. Op Rotten Tomatoes scoort de film onder de critici 77% en onder het publiek beter met 88%.

"'Black Hawk Down' is een hele intense ervaring. Het ene moment is het gruizige actie en het volgende moment diep ontroerend. Maar het verliest nooit zijn belangrijkste focus uit het oog: de soldaten."

"Scott herleidt verhaal, karakterontwikkeling en morele rechtvaardigheid tot de essentie, wat resulteert in het meest opvallende, zo niet onthullende, portret van moderne oorlogsvoering ooit gefilmd."

Op Netflix


Black Hawk Down is dus echt een aanrader om te zien op Netflix. Kijk hem thuis of waar je maar wilt en wanneer je maar wilt op de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner belooft een "episch" seizoen 3 van fantasyserie 'The Witcher'
Series / Nieuws

Showrunner belooft een "episch" seizoen 3 van fantasyserie 'The Witcher'

Volgens Lauren Schmidt Hissrich is seizoen 3 datgene waar al zo lang naartoe gewerkt is.

The Witcher is werkelijk aan alle kanten bekritiseerd, en inmiddels begint het een beetje pijnlijk te worden. In een interview met Tudum vertelt showrunner Hissrich dat bepaalde puzzelstukjes nu op hun plek gaan vallen.

Hissrich geeft aan dat twee elementen van enorm belang zullen zijn. In de eerste plaats staat de toekomst van het Continent op het spel. Ten tweede wordt een antagonist onthuld waar je u tegen zegt, en juist deze onthulling verklaart eerdere afwijkingen van de boeken.

Knaller van een seizoen


Deze twee elementen samen moeten van het nieuwste seizoen een knaller maken. Hissrich: "Alles komt op een grootse manier samen, de risico's zijn enorm. Dit is waar we naartoe gewerkt hebben in de serie, het lot van het Continent staat immers op het spel".

Meerjarenplan


"Deze antagonist heeft een meerjarenplan, diegene is letterlijk al decennialang bezig. Wat zo boeiend is hoe Geralt en Yen langzaam maar zeker de puzzelstukjes bij elkaar aan het leggen zijn," aldus Hissrich.

De showrunner teast tenslotte dat de die-hard fans zich wel eens voor de kop zouden kunnen slaan. De onthulling in het nieuwe seizoen zal immers voor eens en voor altijd dingen duidelijk maken. Dit betreft met name de keuze van de makers om af te wijken van de boeken.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hawkeye'-ster Jeremy Renner onthult eerste project na zwaar ongeval
Series / Nieuws

'Hawkeye'-ster Jeremy Renner onthult eerste project na zwaar ongeval

Begin dit jaar kwam de beroemde acteur onder een sneeuwploeg terecht, met alle gevolgen van dien.

Begin dit jaar kwam het akelige nieuws naar buiten dat acteur Jeremy Renner zwaargewond was geraakt bij een ongeval met een sneeuwploeg.

En ondanks het feit dat Renner meer dan 30 botten brak, gaat zijn herstel behoorlijk snel. Hij hint er zelfs al naar dat zijn 'comeback'-project al in de steigers staat!

Mentaal en fysiek


Via zijn Twitter-account heeft de acteur laten weten dat hij zich misschien al mentaal moet voorbereiden op het derde seizoen van Mayor of Kingstown.

En hoewel er nog niet officieel een aankondiging is gedaan over het derde seizoen van de serie, lijkt dit slechts nog een formaliteit.

Welwillende Renner


Het tweede seizoen verscheen overigens eerder dit jaar en eindigde in maart.Ondanks het feit dat Renner goed hersteld, is het nog maar de vraag wanneer hij ook weer écht voor de camera's kan staan. Paramount+ heeft nog nergens op gerageerd.

Lange pauze


Renners aandeel in Mayor of Kingstown is als hoofdrolspeler natuurlijk essentieel. Hij wordt weliswaar bijgestaan door acteurs als Dianne Wiest, Hugh Dillon en Emma Laird, maar zonder Renners personage Mike McLusky heb je natuurlijk geen serie.

Hoe het ook zij; een derde seizoen van Mayor of Kingstown is zo goed als zeker. Wij rekenen echter niet op een release eerder dan eind 2024.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor live-action serie 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor live-action serie 'Blade Runner 2099'

De stakingen in Hollywood blijven grote producties raken, en daar komt nu ook de nieuwe Blade Runner-serie bij.

De opnames van scifi-serie Blade Runner 2099 zouden bijna van start gaan, maar ook in dit geval hebben de schrijversstakingen in Hollywood flink wat roet in het eten gegooid.

De Prime Video-serie dient als vervolg op de eerdere films Blade Runner en Blade Runner 2049 en wordt geproduceerd door Ridley Scott, regisseur van de eerste film.

Grote impact


De pre-productie van de serie was al volop in gang in de Noord-Ierse Belfast Harbour Studios, maar die liggen nu dus stil.In een verklaring bracht Northern Ireland Screen het volgende naar buiten:

"Northern Ireland Screen is ontzettend teleurgesteld dat Blade Runner 2099 op dit moment niet doorgaat door de aanhoudende schrijversstaking.

Het project wordt al maanden voorbereid in Belfast. Maar door de stakingen kunnen we niet verder gaan tot er een eerlijke overeenkomst is bereikt.

Hierdoor ontstaat een behoorlijk gat in de productieschema's van Noord-Ierland. Northern Ireland Screen zal er alles aan doen om dit gat te dichten, want veel freelancers en bedrijven rekenden op inkomsten door dit project."

Veel onduidelijkheden


Hoe dit allemaal verder gaat is nog onduidelijk. Fans van de franchise zullen in elk geval hopen dat de serie op een later moment alsnog van de grond komt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit geliefde Star Wars-personage dan toch terug in een eigen film?
Series / Nieuws

Keert dit geliefde Star Wars-personage dan toch terug in een eigen film?

Deze opvallende uitspraak zal fans als muziek in de oren klinken!

De miniserie over Obi-wan Kenobi viel in goede aarde. Menig fan zou gelukkig worden van een tweede seizoen. Hoewel Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy aangaf dat er geen plannen zijn voor een voortzetting, deed zij wel een opvallende uitspraak over het personage.

In de podcast Dagobah Dispatch gaf Kennedy namelijk aan dat zij wel degelijk openstaat voor een terugkeer van Obi-wan (Ewan McGregor). Dit zal echter niet in de vorm van een serie zijn.

Van film naar serie en omgekeerd?


In eerste instantie wilde Stuart Beattie van Obi-wan Kenobi een filmtrilogie maken. Doordat Solo: A Star Wars Story echter tegenviel wat de opbrengsten betrof, maakte men er een serie van.

Aangezien de serie goed ontvangen is, is meer Obi-wan dus niet uitgesloten. Kennedy: "Ik zal nooit nooit zeggen wat Obi-wan betreft. Mocht het binnen de andere projecten passen, dan zie ik wel mogelijkheden voor een terugkeer. Wellicht in de vorm van een film? De serie zelf is echter een miniserie en we hebben geen plannen voor nog een seizoen".

Hoop niet vervlogen


Door de goede ontvangst van Obi-wan Kenobi en Disney's investering in de Star Wars-verhalen, is de hoop op meer Obi-wan zeker niet vervlogen. Hoofdrolspeler Ewan McGregor ziet een terugkeer absoluut zitten. Aan GQ verklaarde hij: "Er valt meer te verkennen en ik ben zeker bereid om mee te doen".

Kijk Obi-Wan Kenobi op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit bizarre verzoek van fanatieke 'Game of Thrones'-fans wist Pedro Pascal letterlijk ziek te maken
Series / Nieuws

Dit bizarre verzoek van fanatieke 'Game of Thrones'-fans wist Pedro Pascal letterlijk ziek te maken

De populaire acteur onthult bepaalde onhygiënische praktijken van de fans.

Pedro Pascal geniet na meerdere sterke rollen van zijn roem. Prins Oberyn Martell in Game of Thrones kan wat dat betreft gezien worden als zijn doorbraak bij het grote publiek.

De Chileens-Amerikaanse acteur is altijd vol lof geweest over zijn tijd in de serie. Aan roem hangt echter een prijskaartje, en wel in de vorm van wat al te fanatieke fans. Tijdens een ronde tafel-gesprek, georganiseerd door The Hollywood Reporter, lichtte Pascal dit toe.

Populair personage


In seizoen 4 zien we het inmiddels beruchte gevecht tussen Oberyn, oftewel The Red Viper, en Gregor Clegane. De laatstgenoemde drukte Oberyn's hoofd letterlijk tot moes, waarbij de sadistische reus zijn duimen in Oberyn's ogen drukt.

Fans die Pascal om een foto vroegen, wilden om deze reden graag hun duimen op zijn oogleden leggen. "In het begin vond ik dat goed, aangezien ik natuurlijk blij was dat mijn personage zo populair was," geeft de acteur aan. De pret was echter van korte duur. "Na een tijd bleek ik een ooginfectie te hebben, dus toen ben ik daar mee gestopt," besluit Pascal.

Het onhygiënische avontuur met de overenthousiaste fans leverde Pascal dus een extra herinnering op aan zijn tijd in de populaire fantasyserie.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze legendarische serie heeft een eigen podcast met de oorspronkelijke acteurs!
Series / Nieuws

Deze legendarische serie heeft een eigen podcast met de oorspronkelijke acteurs!

De geroemde serie wordt in de diepte verkend met de hoofdrolspelers en de schrijver.

The Sopranos wordt door velen gezien als een serie die het tv-landschap voorgoed heeft veranderd. De donkere humor en de subtiele manier waarop het verhaal wordt verteld maken dat je de serie eigenlijk meerdere keren moet bekijken.

Michael Imperioli (Christopher Moltisanti) en Steve Schirripa (Bobby Baccalieri) verzorgen de podcast Talking Sopranos. Schrijver David Chase is al langsgeweest en hij is bij lange na niet de enige. Hiernaast krijgt de podcast een gepimpte versie op het onlangs omgedoopte HBO Max (in de VS tegenwoordig Max).

Gestroomlijnde versie


Talking Sopranos krijgt dus een tweede platform naast Youtube. Daar blijft het echter niet bij: de 'Max-versie' is wat meer gestroomlijnd vergeleken met de podcast zoals die op Youtube te zien en te beluisteren is.

De clips en scènes die besproken worden, zullen automatisch vertoond worden. Op deze manier hoef je als kijker niet iedere keer weer in je geheugen te graven hoe het er allemaal ook al weer uitzag.

Genoeg anecdotes


Gezien het gelaagde karakter van de The Sopranos valt er meer dan genoeg te bespreken. Imperioli en Schirripa waren er grotendeels bij waardoor ze ongetwijfeld de nodige anecdotes hebben.

Waar te bekijken


Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de podcast naar HBO Max Nederland komt. Talking Sopranos blijft sowieso beschikbaar op Youtube, dus de Nederlandse liefhebbers kunnen hier gewoon terecht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Flash' binnen het Arrowverse zo'n unieke stripverfilming is
Series / Nieuws

Waarom 'The Flash' binnen het Arrowverse zo'n unieke stripverfilming is

De stripverfilming gaat gelijk op met de Silver Age-stijl van verhalen vertellen, en dat valt op.

De stripverfilmingen van Marvel voeren de boventoon in de bioscoop met diverse grote producties. Wanneer we echter praten over tv-series dan is DC Comics de grote winnaar.

De series binnen het Arrowverse zijn hier een prima voorbeeld van, en The Flash steekt er met kop en schouders boven uit. Hier bestaan twee redenen voor: er is een enorme hoeveelheid bronmateriaal, tevens blijft de luchthartigheid van de zogeheten Silver Age behouden in de serie.

Barry Allen als hoofdpersonage


De strips over The Flash begonnen in eerste instantie met Jay Garrick als hoofdpersonage. Dit was in de jaren 40, en pas in 1956 werd Barry Allen de titulaire hoofdpersoon. Dit betekent dat er voor ruim 50 jaar aan bronmateriaal beschikbaar is, en er valt dus genoeg te verfilmen in dat opzicht.

Silver Age en het kleine scherm


De zogeheten Silver Age van strips viel in de periode van 1956-1970. Deze stripverhalen hadden voornamelijk superhelden als hoofdpersonen en namen zichzelf daarnaast niet al te serieus. De makers werkten in opdracht en hadden dus strakke deadlines.

De verhalen zelf waren bedoeld voor een jonger publiek en hadden een licht moraliserende toon. De negen seizoenen van de serie hebben deze elementen behouden. The Flash wordt nooit uitgesproken duister en de slechteriken sterven geen gruwelijke dood.

Hoewel niet ieder seizoen van The Flash even sterk is, zijn de avonturen van deze superheld vermakelijk te noemen en geschikt voor een breed publiek. Hiermee is de Silver Age-achtergrond van de strip consequent behouden gebleven.

Kijk The Flash op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met 'Jefferson', de gladde buurman uit 'Married with Children'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met 'Jefferson', de gladde buurman uit 'Married with Children'?

Ted McGinley speelde vanaf het 5e seizoen de rol van buurman Jefferson in 'Married with Children'.

In de jaren negentig was Married with Childeren de populairste sitcom ter wereld. Bijna iedereen volgde het leven van de disfunctionele familie Bundy. Eén van de sterren van de serie was Jefferson D'Arcy gespeeld door Ted McGinley.

Jefferson D'Arcy


Jefferson was de nieuwe vriend van buurvrouw Marcy, die ergens halverwege het vijfde seizoen van de serie met veel succes zijn intrede deed. Jefferson is een nogal opportunistisch heerschap met weinig moraal, die het over het algemeen dus zeer goed met de Pater Familias Al Bundy kon vinden.

Buurvrouw Marcy geeft voortdurend toe dat ze Jefferson een beetje een domme kerel vindt, maar is helemaal hotel-de-botel door zijn 'slicke' looks. Overigens ergert Marcy zich ook ontzettend aan het feit dat zij nu als Marcy D'Arcy door het leven moet.

Ted McGinley


McGinley werd in 1958 in Californië. Hij was voor zijn tijd als 'Jefferson' al langere tijd actief als acteur. Zo speelde hij in zeer bekende series als Happy Days, The Love Boat en Dynasty. Eén van zijn filmrollen die bij ons is blijven hangen, is zijn eerder rol als Stan Gable, één van de grootste vijanden van de nerds iin de absolute klassieker Revenge of the Nerds.

Bekijk op instagram


McGinley is nog altijd actief als acteur. Zo dook hij onlangs op in de populaire AppleTV-serie Shrinking als Derek, de man van de grappige buurvrouw Liz.

Persoonlijk


McGinley woont in Los Angeles samen met zijn vrouw en actrice Gigi Rice. Zij hebben samen twee zoons. In de Verenigde Staten wordt McGinley overigens 'the patron saint of jumping the shark' genoemd, referende aan zijn langlopende optredens in populaire series.

Zie Jefferson hier nog eens in actie:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.