search
"Ik was bang" Pedro Pascal over het spelen van Joel in 'The Last of Us'

"Ik was bang" Pedro Pascal over het spelen van Joel in 'The Last of Us'

Pedro Pascal was in eerste instantie bang om de rol van Joel op zich te nemen in 'The Last of Us'.

Tom Veldman
Pedro Pascal is een fantastische acteur en velen vinden hem de perfecte keuze om de rol van Joel te vertolken in The Last of Us. Maar Pascal vond het in eerste instantie heel spannend om de rol aan te nemen, vooral omdat het videospel al een enorme fanbase had.

Afgelopen jaar ging The Last of Us in première op HBO. De serie is gebaseerd op de populaire videospellen van Naughty Dog en in het verhaal volgen we de levens van Joel en Ellie. Ze proberen samen een weg te banen door het post-apocalyptisch landschap in de Verenigde Staten om veilig bij de Fireflies aan te komen.

Grote druk


In een recent interview met tijdschrift THR vertelde Pascal over de enorme druk die op zijn schouders lag toen hij de rol van Joel speelde. Hij was zich ervan bewust dat hij veel te bewijzen had, omdat de videospellen door heel veel mensen erg geliefd waren. Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

"Vreselijk eng," geeft Pascal toe. "En het is die grappige situatie waarbij je je gevoelens wegdrukt en omgaat met de hoeveelheid druk die op je ligt. Ik speel dit psychologische spel waarin ik denk: 'Het stelt eigenlijk niets voor, het kan niemand schelen, niemand geeft er ook maar iets om.'"Bang


Daarna voegde hij nog toe: "Maar deze keer was ik bang. Ik was zo bang. Omdat ik meer in de schijnwerpers stond, misschien op een coole manier, en er was een verwachting waaraan voldaan moest worden omdat mensen al een beeld hadden bij het verhaal."

Hij sloot af met: "En om hen op dat gebied teleur te stellen voelde alsof het… ik weet het niet. Je wilt mensen niet teleurstellen, maar niemand is immuun voor het teleurstellen van anderen. Ik wil dat mensen me leuk vinden."Stream alle afleveringen The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.Aanbevolen artikelen