Jenna Ortega op het nippertje gecast als Wednesday in de hitserie van Netflix

Hoewel bijna iedereen het erover eens is dat Jenna Ortega de perfecte actrice is voor de rol van 'Wednesday', was deze bijna aan iemand anders gegeven...

Nienke Sterken, 30-05-2023 12:00

De makers van Wednesday, Al Gough en Miles Millar, laten weten hoe ze Jenna Ortega uiteindelijk hebben gekozen voor haar befaamde rol in de Netflix-serie.
De serie is gebaseerd op het personage uit de populaire Addams Family-televisieserie en de Netflix Original werd meteen razend populair op de streamingdienst. Het is ondertussen een van de meest succesvolle series op het platform, en dat succes is grotendeels te danken aan de geweldige vertolking van Jenna Ortega als Wednesday.

Bijna iemand anders

In een recent interview met IndieWire onthulden Al Gough en Miles Millar dat Netflix in eerste instantie niet van plan was om Jenna Ortega te casten voor de rol van Wednesday. De streamingdienst had verschillende andere acteurs op het oog voor de hoofdrol.

Maar Gough en Miller waren naar iemand op zoek met specifieke talenten en een open houding. Ze wilden iemand vinden die bereid was om samen te werken zodat ze er samen iets moois van konden maken. Bekijk hun uitspraken hieronder:Mogelijkheden

"Netflix had ons een lijst gegeven van actrices die ze passend vonden, en Jenna stond zeker op die lijst," aldus Gough

Daarna vulde Millar aan: "Maar we wilden het proces doorlopen om zoveel mogelijk mensen te zien, gewoon om er zeker van te zijn dat we de juiste Wednesday zouden vinden."

Precisie

"De hoofdrolspeler van elke serie wordt een essentiële partner in de serie, dat is gewoon onvermijdelijk," vertelde Gough verder. "En voor dit personage is er precisie nodig. Er is precisie in Jenna's vertolking, er is precisie in hoe het personage is geschreven, en er is precisie in wat Tim doet."

Gough sloot af met een passende vergelijking: "We hebben hier allemaal veel gesprekken over gehad, omdat je gewoon wil zorgen dat je veilig het vliegtuig op een heel klein vliegdekschip landt in een hele grote oceaan."


Bekijk seizoen 1 van Wednesday op Netflix.
Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Al Gough, Miles Millar, Addams Family, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix