Acteurs gecast als Alfred Pennyworth en The Penguin in 'Gotham'

Castingnieuws 'Gotham'

Robin Lord Taylor en Sean Pertwee zullen de respectievelijke rollen spelen.

Zilko Tarici, 12 februari 2014 11:16

Na de aankondiging dat Southland acteur Ben McKenzie de rol van James Gordon zal spelen in Warner Bros. Televisions Gotham, zijn er nu nog vier gecaste acteurs aangekondigd.
Robin Lord Taylor (Accepted, The Walking Dead) zal de rol van Oswald Cobblepot (alias The Penguin) op zich nemen. Het personage wordt omschreven als iemand met de hersenen van een grootmeester in het schaken en het morele besef van een jakhals. Oswald Cobblepot is een psychopaat die werkt voor gangster Fish Mooney en zijn sadistische lust naar macht verbergt achter een beleefd uiterlijk.

Sean Pertwee (Alan Partridge, Event Horizon zal daarnaast Bruce Wayne's butler Alfred Pennyworth spelen. Pertwee's Alfred lijkt overeenkomsten te tonen met Geoff Johns Alfred uit de strip Batman: Earth One. Hij wordt namelijk als volgt omschreven: Alfred Pennyworth is een keiharde ex-marinier uit Oost-Londen die de familie Wayne altijd trouw heeft gediend. Na de tragische dood van pa en ma Wayne is hij nu de trouwe beschermheer van Bruce Wayne.

Ook Zabryna Guevara (Burn Notice) is gecast als Gordons baas kapitein Essen op het GCPD, en Erin Richards (Being Human) als Gordons verloofde, Barbara Kean.

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Bron: Warner Bros. Television

Lees meer over: gotham, the mentalist, bruno heller, sean pertwee, robin lord taylor

Informatie over de serie: Gotham

Populair nieuws