search

Ons nieuws van woensdag 12 februari 2014

Productie Steven Spielbergs 'Extant' van start
Series / Nieuws

Productie Steven Spielbergs 'Extant' van start

Nieuwe mysterie-/thrillerserie met in de hoofdrol Halle Berry.

De productie van de nieuwe mysterie-/thrillerserie Extant is deze week van start gegaan in Los Angeles. De door Steven Spielberg geproduceerde show heeft Halle Berry in de hoofdrol en de eerste aflevering wordt geregisseerd door Allen Coulter (Boardwalk Empire, The Sopranos).

Extant is een mysterie/thriller over een vrouwelijke astronaut die - na een jaar in de ruimte te hebben verbleven - contact tracht te krijgen met haar familie. Wat zij dan meemaakt zorgt ervoor dat de mensheid voorgoed verandert.

Naast Berry zijn ook onder meer Goran Visnjic (ER), Pierce Gagnon (One Tree Hill) , Camryn Manheim (The Practice), Grace Gummer (The Newsroom) en Hiroyuki Sanada (Helix) te zien. De serie gaat op woensdag 2 juli in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: Johan Falk seizoen 2
Series / Nieuws

DVD-recensie: Johan Falk seizoen 2

Een kale uitgave van deze spannende Zweedse misdaadserie.

Bedenkers: Anders Nilsson | Joakim Hansson | Cast: Jakob Eklund (Johan Falk) | Joel Kinnaman (Frank Wagner) | Jens Hultén (Seth Rydell) | Mikael Tornving (Patrik Agrell) | Meliz Karlge (Sophie Nordh) | Zeljko Santrac (Matte) | Alexander Karim (Niklas Saxlid) | Mårten Svedberg (Vidar Pettersson) | Marie Richardson (Helén Falk) Jaren: 1999-2013 | TV-release: TV4 / ZDF / KRO

Het tweede seizoen van deze Zweedse filmserie over de politieagent Johan Falk is eindelijk uit op DVD. Al sinds 1999 wordt de rol gespeeld door Jakob Eklund, die in totaal vijftien keer in de huid van het beroemde personage kroop. In Nederland was tot nu toe alleen het eerste seizoen te zien, op de publieke omroep tijdens de KRO Detectives. Of het tweede seizoen op televisie komt in Nederland is nog niet zeker. Echt nodig lijkt dit in elk geval niet, omdat nu de DVD van het seizoen uit is gekomen.

In 2010 werd aangekondigd dat er weer zes nieuwe films over het personage zouden komen. Die werden vervolgens tussen 2012 en 2013 uitgebracht, met de hoofdrollen voor Jakob Eklund (als Johan Falk) en Joel Kinnaman in de rol van informant Frank Wagner. Het resultaat: zes aangrijpende afleveringen waarin Johan Falk en zijn collega's de georganiseerde misdaad in Göteborg aanpakken. Gebaseerd op waargebeurde verhalen, en dat leidt tot wederom een toonbeeld van de uitstekende Zweedse televisie.

Seizoen 2
Dit seizoen pikt het verhaal twee jaar na de gebeurtenissen in de afleveringen uit 2009 op. Frank Wagner beëindigde toen zijn samenwerking met politie-inspecteur Johan Falk. Wagner staat nu aan het begin van zijn nieuwe leven als horecaondernemer. Maar dat rustige leventje wordt verstoord als Frank geconfronteerd wordt met een nieuwe infiltrant, die sterke psychopathische trekken vertoont. Hij wordt dus weer het wereldje van de georganiseerde misdaad ingezogen.



DVD: Johan Falk Seizoen 2 | Duur: 90 min. / 6 afleveringen | Release: januari 2014 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds / Dolby Digital 2.0 | Discs: 3 x DVD | EAN: 5425019007751 | Met dank aan: Lumière

Dit tweede seizoen is net als het eerste niet uitgegeven op Blu-ray. Daarom recenseren we de DVD-uitgave van deze uitstekende serie. Het recensie-exemplaar is een dubbeldikke DVD-hoes, die in een slipcover zit. Beiden zien er precies hetzelfde uit. In de DVD-hoes tref je drie discs aan, links één disc met de eerste twee afleveringen en rechts de overige twee discs, ook met twee afleveringen per schijf. Aan de linkerkant is ook een reclameboekje voor Lumière toegevoegd, met daarin niet alleen de catalogus, maar ook een aantal best interessante interviews met acteurs en actrices van verschillende series. Een interview met de cast van Johan Falk zit er helaas niet in.

Er valt weinig te klagen over deze uitgave van Lumière. De beeldkwaliteit is net als het geluid prima, maar springt nergens bovenuit. Zo'n uitgave kan eenvoudigweg niet tippen aan een Blu-ray uitgave. Toch is de beeldkwaliteit meer dan goed genoeg en stelt de reeks niet teleur. Het geluid is ook prima, maar niet bovengemiddeld goed.

De extra's
Helaas is dit een kale uitgave. Naast de afleveringen tref je helemaal niets aan op de discs, behalve trailers voor andere uitgaven van Lumière. Heel interessant zijn die niet, dus moet je deze schijven niet kopen voor de toevoegingen. Maar, als je net als veel andere Nederlanders houdt van Zweedse misdaadseries, dan kan deze uitgave niet in de kast missen. De DVD-box past qua uiterlijk precies bij die van het eerste seizoen en ligt voor een schappelijke prijs in de winkel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen tweede seizoen voor misdaadserie 'Mob City'
Series / Nieuws

Geen tweede seizoen voor misdaadserie 'Mob City'

De creatie van Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green MIle) behaalde niet de gewenste kijkcijfers.

De door Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) geregisseerde miniserie Mob City, gebaseerd op John Buntins boek L.A. Noir, was afgelopen najaar geen grote hit voor TNT. De verwachtingen waren vooraf zeer hoog, maar zowel de kijkers als de critici waren niet overdonderd. Ondanks de grootschalige reclamecampagne waren de kijkcijfers niet bepaald bijzonder.

Er werden in totaal zes afleveringen gemaakt, met hoofdrollen voor Jon Bernthal, Ed Burns en Neal McDonough. Destijds hield men nog rekening met een eventueel tweede seizoen, maar TNT heeft inmiddels naar buiten gebracht dat het afgelopen is. Dat gebeurde met de volgende woorden:

"Mob City werd gemaakt als een drie weken durende miniserie en we zijn zeer trots op het eindresultaat. Hoewel de serie niet de beoogde kijkcijfers behaalde, zouden we in de toekomst graag nog eens met Frank Darabont werken. Het was een eer om de wereld van Mob City tot leven te mogen wekken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice gecast in '24: Live Another Day'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice gecast in '24: Live Another Day'

Michelle Fairley vervangt de eerder aangekondigde Judy Davis.

Michelle Fairley (Game of Thrones) is de nieuwste toevoeging aan de cast van 24: Live Another Day. Ze vervangt Judy Davis, die het project vanwege persoonlijke redenen heeft moeten verlaten. Fairley speelt Margot, een Britse weduwe van een beruchte terrorist.

In 24: Live Another Day, tikt de klok sneller dan ooit voor Jack Bauer (Kiefer Sutherland), die nu als verbanneling wordt achtervolgd door CIA-hoofd Steve Harris (Benjamin Bratt), agent Kate Morgan (Yvonne Strahovski), techneut Jordan Reed (Giles Matthey) en opererend agent Erik Ritter (Gbenga Akinnagbe).

De populaire serie keert terug met een twee uur durende aflevering op 5 mei 2014.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs gecast als Alfred Pennyworth en The Penguin in 'Gotham'
Series / Nieuws

Acteurs gecast als Alfred Pennyworth en The Penguin in 'Gotham'

Robin Lord Taylor en Sean Pertwee zullen de respectievelijke rollen spelen.

Na de aankondiging dat Southland acteur Ben McKenzie de rol van James Gordon zal spelen in Warner Bros. Televisions Gotham, zijn er nu nog vier gecaste acteurs aangekondigd.

Robin Lord Taylor (Accepted, The Walking Dead) zal de rol van Oswald Cobblepot (alias The Penguin) op zich nemen. Het personage wordt omschreven als iemand met de hersenen van een grootmeester in het schaken en het morele besef van een jakhals. Oswald Cobblepot is een psychopaat die werkt voor gangster Fish Mooney en zijn sadistische lust naar macht verbergt achter een beleefd uiterlijk.

Sean Pertwee (Alan Partridge, Event Horizon zal daarnaast Bruce Wayne's butler Alfred Pennyworth spelen. Pertwee's Alfred lijkt overeenkomsten te tonen met Geoff Johns Alfred uit de strip Batman: Earth One. Hij wordt namelijk als volgt omschreven: Alfred Pennyworth is een keiharde ex-marinier uit Oost-Londen die de familie Wayne altijd trouw heeft gediend. Na de tragische dood van pa en ma Wayne is hij nu de trouwe beschermheer van Bruce Wayne.

Ook Zabryna Guevara (Burn Notice) is gecast als Gordons baas kapitein Essen op het GCPD, en Erin Richards (Being Human) als Gordons verloofde, Barbara Kean.

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' naar de bioscoop
Series / Video/clip/featurette

'Breaking Bad' naar de bioscoop

Bekijk de laatste acht aflevering bij Pathé op het witte doek.



Afgelopen jaar kwam er een einde aan AMC's Breaking Bad, één van de meest geliefde tv-series ooit. Deze maand verschijnt de complete serie op schijf en ter gelegenheid van dit moment worden de laatste acht afleveringen op het witte doek vertoond.

De bioscoopketen Pathé zal de Breaking Bad-marathon op zaterdag 15 februari vertonen in Pathé Tuschinski, Pathé Eindhoven, Pathé Schouwburgplein en Pathé Buitenhof. Om 10.00 uur openen de deuren en de laatste aflevering moet afgelopen zijn rond 17.30 uur. Kaarten kosten twee tientjes per stuk en zijn op de website van Pathé te bestellen.

In de laatste afleveringen zorgen Emmy Award-winnaars Bryan Cranston en Aaron Paul, als Walter White en Jesse Pinkman, voor een bloedig slot van Breaking Bad. Terwijl Walt en Jesse proberen de puinhopen van de meth-wereld achter zich te laten, en de bezeten DEA-agent Hank Schraders hen het vuur aan de schenen legt, mondt het avontuur uit in een ontknoping die niemand in Walts wereld onberoerd laat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hank Azaria en Sherilyn Fenn gecast in Showtime's 'Ray Donovan'
Series / Nieuws

Hank Azaria en Sherilyn Fenn gecast in Showtime's 'Ray Donovan'

Azaria is o.a. bekend als de stem van Apu en Moe in The Simpsons.

Hank Azaria (The Simpsons) en Sherilyn Fenn (Twin Peaks) zullen te zien zijn naast Liev Schreiber in het tweede seizoen van Showtime's Ray Donovan.

Azaria zal een grote rol spelen in het nieuwe seizoen als James Cochran, hoofd van het Los Angeles-bureau van de FBI. Fenn zal de vrouw spelen van Azaria's personage.

Ray Donovan werkt voor Goldman & Drexler, een advocatenbureau dat de rijkste en machtigste mensen van Los Angeles vertegenwoordigt. Ray is de man die het vuile werk opknapt en de mensen in bescherming neemt. Hij lijkt alles voor elkaar te hebben, tot zijn vader Mickey na twintig jaar in de gevangenis vrijgelaten wordt. Dat ontketent een kettingreactie van gebeurtenissen die de grenzen van loyaliteit, familie en de wet test. Ook Rays vrouw en kinderen worden hierdoor geconfronteerd met de bizarre werkelijkheid waarin hij leeft. Verder is er nog de FBI die het op Ray voorzien heeft.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.