Deze 3 aangrijpende NPO-series bieden duiding over de ingewikkelde oorlog in Oekraïne

Deze 3 belangrijke series leren je meer over de geschiedenis en context van het conflict.

Mitchell van Vuren, 31-05-2023 10:00

De Russisch-Oekraïense Oorlog begon op donderdag 10 februari 2022 met de inval van Russische troepen in buurland Oekraïne. In Europa heeft men sindsdien duiding proberen te geven aan alle Europeanen (en de mensen daarbuiten) aan het bloedige conflict, dat nog steeds door woedt. Deze 3 sterke NPO-series slaagden daar erg goed in door verschillende kanten van de oorlog te belichten.

Putin and the West | VPRO | 3 afleveringen


Voor al langer dan tien jaar worstelt het Westen met het leiderschap van Poetin, wat heeft geleid tot grote verdeeldheid. Aan de hand van interviews met Boris Johnson, François Hollande, Zelensky en Frans Timmermans reconstrueert deze serie dit moeilijke verleden tot het moment dat de oorlog begint.


Langs de Nieuwe Zijderoute | VPRO | 6 afleveringen


Door Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Kirgistan en Pakistan reizen Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius, op zoek naar schrijnende verhalen over wie de macht nu heeft in Centraal-Azië. De grote invloed van Rusland wordt pijnlijk duidelijk in een regio, die een onzekere toekomst tegemoet gaat.


Slava Oekraïne | BNNVARA | 2 afleveringen


Na de invasie van Rusland in Oekraïne zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Vluchtelingen met verschillende achtergronden worden tijdens deze serie gevolgd en krijgen de ruimte om hun verhalen te delen.

Leer meer over de documentaireserie.

Lees meer over: oekraine, rusland, langs de nieuwe zijderoute, putin and the west, poetin, slava oekraine, oorlog, invasie, series, NPO, NPO Start

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie