Nieuwe 'Top Gear' naar Amazon

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond hebben dus niet voor Netflix gekozen.

Jim Pedd, 30 juli 2015 13:34

Na weken van onzekerheid is eindelijk bekend wat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May gaan doen. Het trio, dat eerder voor de BBC Top Gear maakte, vertrekt naar Amazon Prime. Daar gaan ze vanaf volgend jaar een gloednieuwe autoshow maken, die de concurrentie aan moet kunnen met de BBC-opvolger van de serie, die gepresenteerd gaat worden door Chris Evans.
”Het voelt alsof ik uit een dubbeldekker in een ruimteschip ben gestapt,” vertelde Clarkson in een reactie aan The Guardian. Hij kon verder weinig vertellen over het nieuwe programma. Zeker is dat uitvoerend producent Andy Wilman, die ook betrokken was bij Top Gear meegaat met het trio. The Stig, een van de meest bekende elementen van het autoprogramma, verhuist niet mee.

De productie gaat later dit jaar al van start. Wat de naam van de Amazon-show wordt, is niet bekend. In 2016 moet de show online komen te staan. Eerder zou de serie mogelijk naar Netflix gaan, maar Amazon heeft de strijd dus gewonnen.


Bron: The Guardian

Lees meer over: top gear, bbc, jeremy clarkson, richard hammond, james may, geld, gerucht, opvolger, internet, online, amazon, amazon prime

Informatie over de serie: Top Gear

Populair nieuws