search

Ons nieuws van donderdag 30 juli 2015

Castonderhandelingen 'Arrested Development' verlopen moeizaam
Series / Nieuws

Castonderhandelingen 'Arrested Development' verlopen moeizaam

Fox heeft de rechten en de castleden zijn druk.

Brian Grazer meldde kortgeleden nog dat alles voorspoedig gaat met het vijfde seizoen van Arrested Development. Streamingkanaal Netflix, dat het seizoen besteld heeft, geeft een hele andere boodschap. Er blijken sterke onderhandelingen nodig te zijn met Fox, voordat de cast helemaal verzameld kan worden.

Ted Sarandos van Netflix vertelde het volgende: "We ploeteren voort. Het is een erg lange en complexe deal die gemaakt moet worden, want enerzijds zijn de castleden erg druk en werken ze aan andere series, maar ook heeft Fox de rechten op de serie. Het is onze intentie om een nieuw seizoen van Arrested Development te maken. Alle onderhandelingen zijn begonnen."

Het laatste wat we rond de serie hoorden, is dat bedenker Mitch Hurtwitz, Grazer en Netflix voor het vijfde seizoen de cast zoveel mogelijk bij elkaar willen houden. De gefragmenteerde verhaallijnen die we eerder zagen zullen dus niet meer te zien zijn. Verder is het nog de vraag of er werkelijk zeventien afleveringen komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers voorzichtig optimistisch over vernieuwing 'Sense8'
Series / Nieuws

Makers voorzichtig optimistisch over vernieuwing 'Sense8'

De Netflix-serie werd niet geweldig ontvangen.

Netflix heeft nog geen tweede seizoen besteld van de serie Sense8. De ontvangst voor de show van de Wachowski's was vooral als passievol te omschrijven, maar ook gemengd. Mensen die van de serie hielden, vonden hem echt geweldig, maar de rest vond het niks. Echte middenwegen leken er in elk geval niet te bestaan. Toch lijkt dat tweede seizoen ondertussen steeds minder zeker te worden.

Toch blijkt J. Michael Straczynski, die samenwerkte met Lana en Andy Wachowski de boel wel positief in te zien. Hij vertelde "voorzichtig optimistisch" te zijn. Maar "uiteindelijk hangt het van Netflix af."

Dat er nog geen tweede seizoen besteld is, wil weer niet zeggen dat men nu stil zit. "We zijn mensen van de lang termijn. We moeten weten waar het heen gaat, waar je beloond wordt en wat het betekent. Het eerste seizoen was een oorsprongsverhaal, seizoen 2 heeft zo zijn eigen verhaallijn en zo voorts. Om dat nu te vertellen zou niet passen bij de verrassingen die we in gedachten hebben."

De mogelijkheid van een nieuw seizoen blijft voorlopig gewoon bestaan. Netflix verlengde Hemlock Grove bijvoorbeeld pas tien weken na de première van het eerste seizoen. Wat denken jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben Mendelsohn in tweede seizoen 'Bloodline'
Series / Nieuws

Ben Mendelsohn in tweede seizoen 'Bloodline'

Dat hij terugkeert is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Toen Bloodline zijn première beleefde op Netflix was de ontvangst niet uitzonderlijk positief. Toch besloot het online streamingnetwerk de cast en crew een nieuwe kans te geven met een tweede seizoen. Nu is voor dat seizoen een vrij opmerkelijke aankondiging gedaan. Ben Mendelsohn mag terugkeren als vast castlid. Waarom dat opmerkelijk is, vertellen we zo, maar eerst waarschuwen we voor spoilers.



Waarom Mendelsohn terug kan keren is niet helder. Zijn personage, Danny, is de reden achter het centrale conflict in de serie. En hij gaat dood. Hoe hij dan terug keert is niet zeker, maar vermoedelijk worden het flashbacks. Dat vertelde showrunner Glenn Kessler aan TVLine:

"Het DNA van de serie zit zo in elkaar, dat het verleden altijd bij ons is. We gaan meer leren over Danny's effect op de familie en meer over zijn verleden en ook wat de impact van hem in het heden is. Er is een erg belangrijk verhaal dat we graag willen vertellen en daar past Danny in. Dat was altijd deel van het plan. Toen we hem [Mendersohn] inhuurden, was dat meteen voor meer dan alleen het eerste seizoen."

Andere hoofdrollen in de serie, die het wel en wee van de Rayburn-familie volgt, nadat het zwarte schaap van het gezin, gespeeld door Mendersohn, terugkeert. Emotionele demonen die ten grondslag liggen aan de onderlinge relaties binnen het gezin, staan centraal. Rollen zijn er o.a. voor Kyle Chandler, Linda Cardellini en Norbert Leo Butz.

Het tweede seizoen van Bloodline zal in de loop van 2016 te streamen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Black Mirror' seizoen 1 & 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Black Mirror' seizoen 1 & 2

Prima uitgave, maar waar is de Kerstspecial!?

Bedenker: Charlie Brooker | Cast: Daniel Kaluuya (Bing), Toby Kebbell (Liam), Rory Kinnear (Michael Callow), Hayley Atwell (Martha), Lenora Crichlow (Victoria Skillane) | Jaren: 2011 "“ heden | Release: Netflix

Black Mirror is een Britse televisieserie, gemaakt door Charlie brooker. De show is een zogenaamde anthologie, bestaande uit een almaar wisselende cast en steeds nieuwe verhaallijnen. Het overkoepelende thema ligt in de snelle technologische ontwikkelingen van de 21ste eeuw, iets wat op duistere en satirische wijze bekeken wordt.

Er verschenen slechts 7 afleveringen van de serie, verspreid over twee seizoenen en een Kerstspecial. In elke aflevering gebeuren de raarste dingen. Zo heeft in het eerste seizoen de Britse premier live op televisie seks met een varken, fietsen hele horden kleurloze mensen virtuele valuta bijeen op hun hometrainers en draagt vrijwel iedereen een chip die herinneringen opslaat en weer kan afspelen. In seizoen twee schopt een tekenfilmbeer het tot kandidaat voor een politieke functie, transformeert een mysterieuze zender het gros van de bevolking tot apathische voyeurs en laat een vrouw een op kunstmatige intelligentie gebaseerde kopie maken van haar overleden echtgenoot. Deze DVD-box bevat beide seizoenen van deze aangenaam ontregelende serie vol duistere humor.

De kijkcijfers waren prima. De eerste aflevering werd in het Verenigd Koninkrijk door 2,07 miljoen mensen bekeken. Vervolgens daalde het aantal afleveringen in het eerste (drie afleveringen tellende) seizoen naar 0,87 miljoen mensen in de seizoensfinale. Vervolgens was er het tweede seizoen, dat een soortgelijke beweging vertoonde. Toen begon men met 2,01 miljoen kijkers en zakte het geheel naar 1,28 miljoen. De speciale aflevering werd door 1,66 miljoen mensen bekeken.

Critici en publiek waren verder positief over de serie. Vooral de diepgang in de manier waarop met de onderwerpen omgegaan werd, kreeg veel lof. Niet gek dus dat Brooker een Emmy kreeg.



Dvd : Black Mirror Seizoen 1 & 2| Duur: 6 x 50 minuten | Release: juli 2015 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-717344-756808 | Met dank aan: Just Media Group

De serie wordt aangeleverd in een mooie uitvouwbare hoes. Maak je hem open, tref je binnen in twee schijven aan, met elk drie afleveringen. Aan de linker- en rechterkant van de hoes tref je de uitgebreide synopsissen van elke aflevering aan. Stom genoeg bevat de uitgave niet de Kerstspecial, terwijl je dat natuurlijk wel zou verwachten bij deze complete uitgave.

De audio en beeldkwaliteit van de serie zit gelukkig wel snor. De beelden zijn voor een Dvd-uitgave erg helder om te bekijken, hoewel de randen niet zo scherp zijn als bij een Blu-ray uitgave. Toch zijn de kleuren mooi en vaak levendig, hoewel daar soms mee gespeeld wordt. Het past dus goed bij het uitgangspunt van de serie. De audio is verder ook goed, met een mooie balans tussen dialoog en muziek.

Toekomst
Hoe het precies zit met de toekomst van de serie, is niet zeker. Begin 2014 maakten Charlie Brooker en Channel 4-baas Phil Clarke bekend dat er nieuwe afleveringen zouden komen. Op zijn minst twee nieuwe afleveringen waren aangekondigd, maar tot dusverre verscheen alleen een Kerstspecial. Verder wordt er nog gewerkt aan een Amerikaanse remake.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Top Gear' naar Amazon
Series / Nieuws

Nieuwe 'Top Gear' naar Amazon

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond hebben dus niet voor Netflix gekozen.

Na weken van onzekerheid is eindelijk bekend wat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May gaan doen. Het trio, dat eerder voor de BBC Top Gear maakte, vertrekt naar Amazon Prime. Daar gaan ze vanaf volgend jaar een gloednieuwe autoshow maken, die de concurrentie aan moet kunnen met de BBC-opvolger van de serie, die gepresenteerd gaat worden door Chris Evans.

"Het voelt alsof ik uit een dubbeldekker in een ruimteschip ben gestapt," vertelde Clarkson in een reactie aan The Guardian. Hij kon verder weinig vertellen over het nieuwe programma. Zeker is dat uitvoerend producent Andy Wilman, die ook betrokken was bij Top Gear meegaat met het trio. The Stig, een van de meest bekende elementen van het autoprogramma, verhuist niet mee.

De productie gaat later dit jaar al van start. Wat de naam van de Amazon-show wordt, is niet bekend. In 2016 moet de show online komen te staan. Eerder zou de serie mogelijk naar Netflix gaan, maar Amazon heeft de strijd dus gewonnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elk half jaar Netflix/Marvel-serie
Series / Nieuws

Elk half jaar Netflix/Marvel-serie

En waarschijnlijk komt Jessica Jones eind dit jaar nog uit.

Het Marvel-universum wordt niet alleen op het witte doek steeds groter, maar ook op het kleine scherm. Na de lancering van Daredevil eerder dit jaar, bleek de stap naar Netflix in elk geval succesvol voor de filmstudio. Tijdens de TCA press tour onthulde Netflix de plannen voor de aankomende samenwerkingen met Marvel.

Het eerste nieuwtjes, is dat Jessica Jones in het vierde kwartaal van 2015 uit zal komen. Eerder werd verwacht dat de serie in het begin van de herfst uit zal komen, maar dat zal dus iets later het geval zijn. Het is verder de bedoeling om elk half jaar een nieuwe serie uit te brengen.

Zo krijgen we dus eerst het nieuwe seizoen van Jessica Jones, maar moet vervolgens begin 2016 Luke Cage gelanceerd worden. Belangrijker, is dat als Iron Fist te zien geweest is, Marvel een crossover serie wil lanceren: The Defenders. Daarover had Ted Sandaros van Netflix het volgende te zeggen:

"Idealiter hebben we een ritme van ongeveer om de zes maanden een nieuw seizoen, of een nieuwe serie van de Defenders groep. En dan komt er een crossover in een Defenders seizoen, als we het eerste seizoen van elk van de vier personages gelanceerd hebben. Sommigen zullen dan al meerdere seizoenen gehad hebben. Dus waarschijnlijk zijn er twee lanceringen per jaar."

Nog een mogelijkheid is een speciale serie voor Jon Bernthals Punisher, die in het tweede seizoen van Daredevil zijn debuut beleeft. "Dat is absoluut mogelijk. Dat is ook de schoonheid van het Marvel-universum. Elk zouden ze zelfs hun eigen film kunnen krijgen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk spinoff 'Married with Children'
Series / Nieuws

Mogelijk spinoff 'Married with Children'

David Faustino, ook bekend als Bud Bundy, is bezig met een vervolg op de succesvolle serie.

Een van de grootste sitcoms aller tijden was Married...with Children, dat vanaf 1987 elf seizoenen lang op de buis te zien was en sindsdien herhaald wordt. Het lijkt erop dat deze serie nieuw leven wordt ingeblazen. David Faustino, die de rol van Bud Bundy speelde in de serie, vertelde E! News op de rode loper dat hij werkt aan een spin-off.

"Het ligt nu bij Sony. Maar zij vinden het wel wat", zei Faustino. "Ze zijn nu nog de juridische kwesties aan het uitzoeken. Hopelijk komen ze daar uit." Volgens Faustino zouden alle personages in kleine rollen te zien zijn in de spin-off.

Christina Applegate, die de zus van Bud genaamd Kelly speelde in de serie, bevestigde het nieuws aan E! "We hebben allemaal besloten om er te zijn voor Faustino," vertelde zij. Het zou niet de eerste keer zijn dat de cast weer samenkomt sinds de serie er in 1997 mee stopte. In 2003 en in 2012 kwamen alle acteurs ook al eens bij elkaar voor een reünieaflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel coke op posters Netflixs 'Narcos'
Series / Posters

Veel coke op posters Netflixs 'Narcos'

De veelbelovende serie over de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar.



Eerder deze maand zagen we al bovenstaande trailer voorbijkomen van de Netflix 'original series' Narcos. Het betreft een groots opgezette serie over het leven van de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar, tevens leider van het beruchte Medellí­n-drugskartel. Onderaan vier nieuwe affiches!

De tiendelige serie, met Wagner Moura (Elysium) in de hoofdrol als Escobar, gaat over de real-life drugbazen van eind jaren 80 en het brute en bloedige conflict dat er ontstond toen de rechtshandhaving ingreep. De serie beschrijft de tegenstrijdige krachten - juridisch, politiek, justitieel, militair en civiel - tijdens de clash in een poging om één van 's werelds meest krachtige grondstoffen te beheersen: cocaïne.

Naast Moura zien we ook acteurs als Pedro Pascal, Boyd Holbrook, Juan Pablo Raba, Joanna Christie, Stephanie Sigman, Manolo Cardona, Andre Mattos, Luis Guzman en Ana de la Reguera. Nacros verschijnt op 28 augustus op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.